Antidepresíva a ich účinnosť pri prekonávaní depresie
Nevidím v živote zmysel, nič ma neteší, som stále unavená bolí ma hlava a už neviem ako ďalej. Snažím sa fungovať ale nič ma nebaví som na všetko sama to je najhoršie. Pomohli niekomu naozaj antidepresíva? Je to choroba hlavy? Mam predpisane ale bojim sa velmi to začať uzivať😞Mam neurol, ale to ma len utlmi a som unavená takže to by som uz nevladala ani vstať z postele. Ale takto ďalej už nevládzem. V lete keď je slnko a teplo ako tak, ale teraz sa to zase zhoršilo keď prší. Som jedináčik, kamarátky nemam, stari rodicia zomreli… Neviem už dalej fungovat sama s depresiou, nedá sa to, nevládzem ani žiť. Najhorsie že to mam stale, neni to len občas, raz je to horsie raz lepsie ale teraz tento rok je to neznesitelné. Som objednaná aj na terapie a vyzerá to byť genetické alebo zo zlého detstva. Máte skúsenosti? Pomohli vám lieky? Boli ste ako iný človek? Potrebujem zmenu. Viem že pchať do seba celý život lieky chémiu nieje cesta ale keď nepomáha nič tak inú cestu nevidim😭😭 A to som skúšala už naozaj všetko…
@anonym_43a802 Ja lieky neodmietam. Ale je normalne pribrat 30 kilov? a vraciat a mat hnacky z liekov? Byť namesačna? Asi ano… Nie kazdemu robia lieky dobre a nie kazdy ich toleruje. Brala som ich 10 rokov tak viem čo mi to spôsobovalo
@anonym_autor Z väčšiny liekov tohto typu sa priberá, tak to bohužiaľ je. Ja mám + 15 kg, ale poznám ľudí, ktori nabrali 30 aj viac kg. Ty musíš vedieť, čo je pre teba prednejsie, či váha, alebo zdravie. Samozrejme, môžeš na to upozornit svojho lekára, že preferujes lieky, ktoré nárast váhy už nespôsobia. Tie ostatné nežiaduce účinky sú samozrejme neakceptovateľné, ale v takom prípade treba ísť k lekárovi, konzultovať, zmeniť ich
@anonym_autor Z väčšiny liekov tohto typu sa priberá, tak to bohužiaľ je. Ja mám + 15 kg, ale poznám ľudí, ktori nabrali 30 aj viac kg. Ty musíš vedieť, čo je pre teba prednejsie, či váha, alebo zdravie. Samozrejme, môžeš na to upozornit svojho lekára, že preferujes lieky, ktoré nárast váhy už nespôsobia. Tie ostatné nežiaduce účinky sú samozrejme neakceptovateľné, ale v takom prípade treba ísť k lekárovi, konzultovať, zmeniť ich
@anonym_43a802 Samozrejme že mi je dôležité zdravie, ale ja beriem Alventu 37,5mg, neurol 0,25, a práveže jesť mi ani nechutí. Ja si myslím že keď budem v kalorickom deficite a veľa sa hýbať, cvičiť tak z toho nepriberiem alebo sa mýlim? Schudla som z 95 kilov a už nikdy viac sa tam nechcem dostať! 😞 Chodím aj k psychiatrovi aj na psychoterapie. Ale strašne sa bojím toho priberania, tak pekne som schudla a teraz znova pribrať😞Predstavte si že kazdy den cvicite behate mate vela kardia, silovy trening, 20 tisic krokov mate peknu postavu snažite sa a kvoli liekom priberiete a ste tam kde ste bola pred par rokmi…Nabeh na cukrovku, vysoky cholesterol som mala. Pribrali ste niekto z Alventy?
@anonym_43a802 Samozrejme že mi je dôležité zdravie, ale ja beriem Alventu 37,5mg, neurol 0,25, a práveže jesť mi ani nechutí. Ja si myslím že keď budem v kalorickom deficite a veľa sa hýbať, cvičiť tak z toho nepriberiem alebo sa mýlim? Schudla som z 95 kilov a už nikdy viac sa tam nechcem dostať! 😞 Chodím aj k psychiatrovi aj na psychoterapie. Ale strašne sa bojím toho priberania, tak pekne som schudla a teraz znova pribrať😞Predstavte si že kazdy den cvicite behate mate vela kardia, silovy trening, 20 tisic krokov mate peknu postavu snažite sa a kvoli liekom priberiete a ste tam kde ste bola pred par rokmi…Nabeh na cukrovku, vysoky cholesterol som mala. Pribrali ste niekto z Alventy?
@anonym_autor Chápem, nikto nie je nadšený ak nechcene priberá. Skús však toto konzultovať s lekárom, ja som kedysi dávno brala AD, z ktorých som nepribrala ani gram, alebo bohužiaľ mi ani vôbec nezabrali. Ak máš dobrého psychiatra, vieš sa s ním baviť aj o takýchto veciach, skús ho poprosiť, nech ti dá lieky bez priberania

v dnesnej dobe nieje hanba brat ad, treba najst iba liecbu terapie ktore vyhovuju, veci zaluby co ta nabiju energiou, zaklad odstranit toxicitu, ludi veci aktivity co ta tahaju dole, drzim palce ☺️