Chcem opustiť dcéru
dobry den, potrebovala by som rady od rozumnych ludi pripadne ludi co poznaju niekoho kto urobil nieco podobne. zvažujem opustit dceru a prenechat ju v nahradnej starostlivosti u jej babky. dcera ma 11 rokov. Sama som vyrastala u nefungujucich rodicov, bola som dobre a rozumne dieta, dobre znamky atd. Momentalne som uplne sama nemam rodicov, surodencov, blizkych, partnera, ani manzela. som s dcerou sama. No dcera zdedila povahu po mojich rodicoch - je zla. Nezvladam uz ten pocit ze ma cely zivot obklopuju len zlomyselni ludia, ku ktorym sa teraz pridava aj dcera. zacinam citit na zdravy ze uz dalej nemôzem. dcera hoci mala dokonalu starostivost odo mna ma teraz odmieta (konflikt dvoch rôznych pováh, dobráčka vs. zakeracka). sama mi hovori aby som odisla ze ona bude zit s babkou. ja kvôli nej nemôzem napredovat , zit ako chcem, mat pracu aku chcem, spravit si kurzy, zaluby, zit v kraji ktorom chcem. ak by som ju opustila toto vsetko by som si konecne po rokoch mohla dopriat. pre mna je v sucastnosti kazdy den velke utrpenie - sama, v meste ktore neznasam, zivot ktory sa mi nepaci, dcera ktora ma nema rada hoci som jej dala vsetko. Prosim vas o nazory.
@espanka si velmi, velmi, velmi nezrela. Neviem, kolko mas rokov a co robis, ale v prvom rade by si mala riesit seba. Nemas ziadnu sebareflexiu, o sebe hovoris len vsetko pozitivne, aka si dobra a aka je dcera zla. Nevies si priznat, ze aj ty robis chyby. Psychologa rovno zavrhnes. Kde je otec dcery? Nedopriala si jej normalne detstvo, lebo si riesis svoje komplexy, tak aka ma tvoja dcera byt? Davno si mala byt prec od rodicov, ked mala dcera 1 den, prepac, vsetko, co tu prezentujes, su len vyhovorky. Tvoja dcera sa na svet nepytala, naco si ju teda mala, ked si uz vtedy mala vo svojom zivote bordel? Nemozes robit kurzy a zit si svoj zivot? To uz tak byva, ze ked ma niekto deti, tak nemoze mat v zivote uplne vsetko, na co si zmysli. Proste chyba je v tebe, ale hladas ju len v inych. Psycholog by ti pomohol, ale ked ho odmietas, asi ti niet rady.
Nečítala som komentáre vyššie , ale už len z nadpisu je mi zle. Načo si si robila dieťa keď teraz ho chces opustiť ? Veď to je dar od boha nech je aká je furt to je tvoja dcéra , za to že ti si mala dodrbany život tak ho musí mať aj ona ? Ti si podľa mňa psychicky narušená osoba ktorá potrebuje psychiatria kôli takému zmýšľaniu aké máš. Veď keď chces prácu a všetko možné čo si napísala ,tak si myslím že keď to už všetko budeš mať a dáš sa do kopy tak sa až vtedy uvedomis že to všetko čo máš nieje nič oproti tvojej dcére . Nikdy v živote by som nedala svoje deti nikomu ani len vlastnej mame.
@anonym_44be89 nieje tam ziadna diagnoza. Ona nieje nezvladnutelna, nejak extra zla, ani problemova, spravanie ma dobre. Len je voci mne zlomyselna, nevazi si nic, je arogantna,bavi sa na tom ked mi ublizi a hlavne ma odhana stale . Momentalne uz neviem takto dalej zit.
@espanka len si davaj pozor,aby si pri tom uzivani neporodila dalsie znicene dieta,stacis ty a toto jedno,co chces znicit.Nikdy ti to neodpusti,znicis ju.Ty ju mas stiskat,cim bude horsia,tym viac lasky jej mas prejavit,aby si ju ubezpecila,ze ju lubis.Ale ty doslova nenavidis svoje vlastne dieta.Je to strasne a neodpustitelne.
@anonym_dd2f8c 1) matka vychováva dieťa, veľa z toho, aké je dieťa je vplyvom rodičov
2) rodič je za dieťa zodpovedný. Tejto konkrétnej matke sa to nedarí, tak chce dieťa odložiť, bez ohľadu na to, čo to spraví s pubertalnou psychikou
3) ale jasné, takýto človek zadeli, že všetci okolo sú fuj fuj zlí, dieťa, ktoré sama porodila, mala ho milovať a vychovať označí za "zlé" a. zákerné a vôbec, všetci sú " zlí" , lebo ona chúďa musí niesť dôsledky svojho rozhodnutia mať dieťa a nemôže si cestovať a robiť kurzy 🤦 zjavne nezvládnutý život a zničený život aj tej malej....ale áno, niektoré deti sú zle 🤦
@bambulkaaskatulka s tým všetkým súhlasím ja len k tomu že to dieťa môže byť fakt zlá povaha - ťažko zvládnuteľné. To my nevieme. A mama možno slabšia povaha to nezvláda. ( Všetci sú zlí len ona dobrá,to je zas 2. vec...)
@espanka A kde je jej otec? Odid, ak to tak citis a babka nema problem sa o tvoju dceru starat, avsak ty sa nikdy nezbavuj rodicovstva a staraj o svoju dceru aspon financne, ked nie fyzicky. Financne ju podporuj a podporuj aj jej babku. Ty si zariad zivot po svojom, ale najskor by som sa zamyslela aj trochu nad sebou, ci aj ty niekde nerobis chybu, ked nikoho blizkeho vo svojom zivote doteraz nemas. Nemas ziadne blizke vztahy a aj ten s dcerou je taky aky je... Rozmyslam, preco by ti dcera take veci vobec vravela, keby bol vztah medzi vami ok. Nema z tvojho spravanie k nej alebo z tvojich reci pocit, ze ti na nej nezalezi? Beries do uvahy aj jej pocity, zaujimas sa vobec o to, co naozaj citi, alebo si trvas vzdy iba na svojom a pozeras sa na vsetko len cez svoju optiku? Toto je najtazsie obdobie, je to prechod z dietata do puberty a prave teraz potrebuje citit, ze ju ako matka milujes, nech je aka je. Si introvert? Si na autistickom spektre, len nie si diagnostikovana, ked si nedokazes vytvorit s nikym ziadny blizky vztah? Alebo mas nejaky psychicky blok? Preco boli v tvojom zivote len narcisticki ludia, atd.? Co tak zajst najskor za psychologom a zacat na sebe pracovat skor, ako spravis tak zasadny krok, ze fyzicky opustis svoju dceru? Lebo je jedno kam pojdes, ale svoju povahu, svoje traumy atd. si vzdy ponesies so sebou a pokial s tym nezacnes nieco robit, dopadne to vzdy vsetko nakoniec rovnako.
@anonym_4150e7 tiez som si to nevedela predstavit a nechapala som to. a teraz neverim ze v takej situacii sama som. uz neznesiem dcerino odmietanie, ona sama ma uz vyse roka posiela prec, neposlucha ma, je zlomyselna po starych rodicoch a ja s mierumilovnou povahou to uz nedokazem ustavat a nechcem prist o zdravie.
a zajdi za detskym psychologom aj s dcerou, ak je destrukcny prvok babka, odhalili by to...
anonym_4cbbcf
😂😂😂
Najprv mi odpíše,a potom zablokuje
😂😂😂
Potrebuješ psychológa a to čím skôr. Nevidíš svoj život reálne. To dieťa je len rozmaznané a pýta sa tam kde nie sú žiadne zákazy. Dovolí si k tebe všetko lebo nijak nezakročíš. A keď pýta hranice - chce ísť preč - namiesto uistenia ju pošleš naozaj preč. Ako sa má to decko cítiť?
@anonym_4150e7 tiez som si to nevedela predstavit a nechapala som to. a teraz neverim ze v takej situacii sama som. uz neznesiem dcerino odmietanie, ona sama ma uz vyse roka posiela prec, neposlucha ma, je zlomyselna po starych rodicoch a ja s mierumilovnou povahou to uz nedokazem ustavat a nechcem prist o zdravie.
@espanka zober dceru tam kam chces ist zit, urob to vsetko co si chcela bez nej ale vezmi ju so sebou a daleko od babky..ona toto pubertálne obdobie prejde a možno to bude inak, ale ak ju opustíš tak už to len ťažko napravíš..časom uvidíš, že je zákerná možeš zhodnotiť potom, keď bude dospelá, zas nemožeš urobiť pre ňu prvé aj posledné treba mať vo výchove aj mieru..druhá vec ak budeš mať novú rodinu ďalšie deti..ako to bude brať keď ju si opustila, teraz kľudne možno toto hovorí z trucu lebo cíti ako zvažuješ a aký máš k nej postoj nakoľko má asi komplikovanejšiu povahu, ináč toto možu podediť aj tvoje ďalšie deti..čo potom aj tie opustíš, ďalšie vyberaj rozumne ďalšieho partnera..ja mám dieťa s autizmom, strašne náročná povaha, ovplyvňuje to celú rodinu je to masaker, tiež nemám pomoci veľa, a hovoril aj horšie veci ako tá tvoja..a mám ho opustiť? 🙈kvoli sebe a svojmu zdraviu ktoré to tiež ovplyvňuje no neviem si to predstaviť, ani spávať by som nemohla .. je to tvoje dieťa, zachováš s tak akurát podobne ako Tvoja matka..
@espanka Rodičov si vybrala tvoja duša pred vtelenim. Duša sem chodí rásť a tí ľudia boli pre tvoj vývoj naj ideálnejší. Ťažko sa chápe ale treba to prijať ako fakt a odpustiť. Keď neodpustiš prvej žene v tvojom živote,budeš mať stále komplikované vzťahy so ženami,s dcérou. Ona nezabudla na lásku ktorú si jej dávala,a ani nechce aby si odišla. Podvedome cíti stenu ktorú si vytvorila ty. Lebo komunikujeme predovšetkým cez energie. Ona vníma že ju chces opustiť. A tá reakcia - neposlušnosť a arogancia je jej reakcia z bolesti ktorú jej chystáš spôsobiť. Keď neodpustiš matke prídu ti do života ďalšie ženy/dcéry ktoré ťa budú lámať. Predtým neutečieš ani na druhú stranu zemegule. Rozuzlenie tohoto stavu je v tebe. Želám ti aby si to zvládla.
@espanka si velmi, velmi, velmi nezrela. Neviem, kolko mas rokov a co robis, ale v prvom rade by si mala riesit seba. Nemas ziadnu sebareflexiu, o sebe hovoris len vsetko pozitivne, aka si dobra a aka je dcera zla. Nevies si priznat, ze aj ty robis chyby. Psychologa rovno zavrhnes. Kde je otec dcery? Nedopriala si jej normalne detstvo, lebo si riesis svoje komplexy, tak aka ma tvoja dcera byt? Davno si mala byt prec od rodicov, ked mala dcera 1 den, prepac, vsetko, co tu prezentujes, su len vyhovorky. Tvoja dcera sa na svet nepytala, naco si ju teda mala, ked si uz vtedy mala vo svojom zivote bordel? Nemozes robit kurzy a zit si svoj zivot? To uz tak byva, ze ked ma niekto deti, tak nemoze mat v zivote uplne vsetko, na co si zmysli. Proste chyba je v tebe, ale hladas ju len v inych. Psycholog by ti pomohol, ale ked ho odmietas, asi ti niet rady.
@anonym_8f11f9 keď mala zle detstvo snažila sa pri dcere byť dobrou mamou a, keď je to dieťa kruté a zlomyselne a vykrikuje jej, že pôjde k babke, ktoré decko v puberte nemá takéto afekty?tak už ma toho asi dosť a pochybuje o sebe.U dievčat začína puberta skôr a cim malo radšej rodiča, tým viac mu robí zle a hľadá si svoju cestu.Mimimalne 4-5 r bude zlých s pubertou.Mozno rezignovala, keď jej obe hovoria aká je zlá a nanic.A ešte je možné, že v dvere vidí svoju mamu so zlymi vlastnosťami.
Môj syn má veľa zvláštnych nie príjemných čŕt povahy po mojej svokre🤣
@espanka z tvojich reakcií je zrejmé že si sa už rozhodla a prišla si si tu len pohladkať svoju dobrú povahu aj osobnosť. Vieš, nie každému je dané mať pekné detstvo a vyrovnaných rodičov. Je mi jasné že povahu človeka ovplyvňuje obrovské množstvo faktorov, vrátane genetiky. Ale ak ti rodičia ubližovali, prečo si bola ochotná im vnučku čo i len ukázať? Nerobí ti náhodou dobre stále len ukazovať na všetkých naokolo akí sú zlí, len ty si správna a dobrá? Prečo nie ste spolu s otcom dieťaťa? Viaceré sa to tu pýtali, jediné čo si odpovedala, že je v zahraničí. Ty sa pýtaš 11r pubertiačky ktorá ti pri blbej nálade zneguje a znechutí všetko, cisa chce presťahovať? To vážne? Povie že nie a že ťa neznáša, tak ju švihneš na krk svojej mame, ktorá je podľa tvojich slov jeden toxický hnusný človek? Ja mám pochopenie pre hocičo, ale sama seba by si mala poriešiť, a potom budeš vedieť ako ľuďom okolo seba nastaviť hranice, toto tvoje nastavenie je guľa na nohe, nie tvoja dcéra ktorú si spracovala tvoja toxická mama.
Necitala som vsetko, ale po pravde vacsina deciek v puberte chce odist od rodicov, lebo su najhorsi. Zakazuju veci, ktore kamosi mozu, alebo babka viac dovoli ako mama. Dcera uz nie je dieta a na kurz kludne mozes ist. Ved ten kurz nebude vecne a par hodin vydrzi aj sama, alebo u znamych. Nechapem ako moze byt v kontakte s ludmi, ktorych nemas rada a tvrdis o nich, ze su zli a ublizuju ti. To by som svojim detom nedovolila stretavanie.
@espanka z tvojich reakcií je zrejmé že si sa už rozhodla a prišla si si tu len pohladkať svoju dobrú povahu aj osobnosť. Vieš, nie každému je dané mať pekné detstvo a vyrovnaných rodičov. Je mi jasné že povahu človeka ovplyvňuje obrovské množstvo faktorov, vrátane genetiky. Ale ak ti rodičia ubližovali, prečo si bola ochotná im vnučku čo i len ukázať? Nerobí ti náhodou dobre stále len ukazovať na všetkých naokolo akí sú zlí, len ty si správna a dobrá? Prečo nie ste spolu s otcom dieťaťa? Viaceré sa to tu pýtali, jediné čo si odpovedala, že je v zahraničí. Ty sa pýtaš 11r pubertiačky ktorá ti pri blbej nálade zneguje a znechutí všetko, cisa chce presťahovať? To vážne? Povie že nie a že ťa neznáša, tak ju švihneš na krk svojej mame, ktorá je podľa tvojich slov jeden toxický hnusný človek? Ja mám pochopenie pre hocičo, ale sama seba by si mala poriešiť, a potom budeš vedieť ako ľuďom okolo seba nastaviť hranice, toto tvoje nastavenie je guľa na nohe, nie tvoja dcéra ktorú si spracovala tvoja toxická mama.
@ruzovakrava súhlasím nájsť samu seba a postaviť sa za seba a dceru.Autorka už nie je dieťa, ktoré je na mame závislé má svoj rozum a svoju zodpovednosť za seba a dcéru.Vela ľudí zostane v pozícii obete nemôžem, lebo ...decko v puberte sa u staršej ženy iba zvlci a nedopadne dobre.Niet väčšej sily ako, keď žena bojuje o dieťa a tu čítam, že ustúpi a vyhovie 11 r soplani, ktorá s ňou manipuluje.Ani mne nebolo dobre, keď som sa hádala a presadzovala si nejaké veci so synom, ale aj to je úlohou rodiča nie, nevyhoviet a trvať na svojom.Je to aj pre jeho dobro, aby raz s ním v života partner, alebo v práci niekto nezametal a vedel si obrániť svoje a dať hranice.Tvoja dcéra ta iba skúša ako si silná a, keď nebudeš silná nebude si ťa vážit.Ty by si vazila človeka čo ti vo všetkom vyhovie len nech ma pokoj?budeš doňho rýpať a byť požadovaná ešte viac, lebo prvý x ti to vyšlo tak prečo nevyskúšať znova?môžeme ti tu písať čo chceme ty potrebuješ psychológa nech ťa odnauci tie zle vzorce, ktoré používaš.Nebude to dcéra bude to partner, ktorý ti bude diktovať čo chce a čo nie.
@espanka neboj sa nastaviť hranice rešpektovať dcéru, ale nepotlscit seba.Myslis si, se čo bude ďalej?Pôjde k mame nebude ti odpisovať, prídeš tam mama ti dá najavo, že vlastná dcéra s tebou nechcela byť a vyhrali všetci.Neviem preco si vôbec dala mame a dcére takú moc nad vašim zivotom.Vela ti s ňou pomáha, dáva peniaze, alebo prečo?
Necitala som vsetko, ale po pravde vacsina deciek v puberte chce odist od rodicov, lebo su najhorsi. Zakazuju veci, ktore kamosi mozu, alebo babka viac dovoli ako mama. Dcera uz nie je dieta a na kurz kludne mozes ist. Ved ten kurz nebude vecne a par hodin vydrzi aj sama, alebo u znamych. Nechapem ako moze byt v kontakte s ludmi, ktorych nemas rada a tvrdis o nich, ze su zli a ublizuju ti. To by som svojim detom nedovolila stretavanie.
@cimage keby sú čítala všetko zistila by si ,že každý je zlý len ona helikoptéra
@espanka podľa toho čo píšeš by som práveže dcéru odstrihla od tvojej mamy lebo ju štve oproti tebe. Neviem či sa dá zlá povaha zdediť, ale isto dcéru niekto v rodine okolí negatívne ovplyvňuje a správa sa zle.
Rozumiem aj tvojej nespokojnosti, že chces aj iné veci v živote. Ale dcéru mať inú nebudeš a tá ti to nezabudne do konca života a bude ťa nenávidieť. Skús sa odsťahovať preč aj s ňou, buduj si nejako život svoj aj popri nej lebo keď nie si spokojná ako tak ty, ona nebude už vôbec a bude zmätená nešťastná a bude o tebe v dospelosti negatívne zmýšľať, možno tá aj znenavidi.
@espanka Akoze tvojej babke? Nieeeee len to jej nesprav. To ju daj radsej do profi rodiny. Ale babke nie. To nema sancu stihat jej potreby. 11 rocne dieta ma bikovat, korculovat, plavat, v zime lyzovat, nie trcat u babky.
@anonym_221760 presne toto som chcela poradit.zbal dceru a hajde za snami. S nou! Bude sa hnevat, ale zvykne si. Nekritizuj a neodcudzuj ju. Je tvoja, nech je akakolvek! A ano, deti vedia podedit zlu povahu. Mame to aj v rodine. Tak dobra mama a mladsie dieta hroza, des... nosene, kojene, milovane,.. a tak zle k mame.. fnuk
@espanka
@anonym_2643f1 naozaj sa dá zlá povaha zdediť?
@anonym_32fcac pretože to jej jej babka a maju rovnake povahy tak si dobre rozumeju, maju sa radi. nechcela som malej zakazovat starych rodicov ked ona si s nimi rozumie. (btw. pisem ze nemam rodicov lebo ich naozaj nemam pre mna su to cudzi ludia ktori ma vzivote neobjali nerozpravali sa so mnou atd). nemôzem chodit na kurzy ja, pretoze su vaczsinou vecer a nemal by s dcerou kto byt, a stahovat sa ddcera nechce lebo chce chodit do skoly tu.
@espanka ahoj moja, v tomto odseku som ťa úplne pochopila.Nikto ťa neobjal, nepritulil, nerozprával sa s tebou atď. Nedostala si lásku a rodičia sú pre teba cudzí.
Teraz sa trochu zamysli: neopakuješ tie chyby, ktorými ťa tvoji rodičia zruinovali, pri výchove tvojej dcéry? Veď to máš ako cez kopirák.
Nikdy neopustí svoje dieťa! Ty si bola opustená a dovolíš,aby tvoje dievčatko zostalo tiež?
Neopakuj chyby svojich rodičov!
Zajtra je nedeľa - zober dcéru do mesta len tak, "pod so mnou , dáme si zmrzlinu, kúpim ti niečo pekné do školy, zober ju kadernicke". Stačí hodinka, len nech je príjemná. Žiadne hádky. Začni pracovať na vašom vzťahu! ONA ťa tak veľmi potrebuje!
Ale ani ty, ani dcéra to neviete vyjadriť a dostať zo seba, lebo ste to nikdy nezažili !!!
Ver mi, že sa k sebe priblížite.Porozpravaj jej o svojom živote, o nedostatku pochopenia aj o tom, ako je pre teba ťažké to prekonať.
A hlavne jej povedz, že je pre teba všetkým, čo máš.
Neopustaj ju v najcitlivejsom období jej života.
Buďte šťastnejšie krôčik po krôčku.
Veľmi vám to zalám ❤️🩹
Nečítam všetko,ale presne viem ako sa cítiš,ak teda je to pravda všetko.A čo na ňu hovoria v škole?Neskúšala si školského psychológa?Bolo by dobré sa s ním stretnúť,porozprávať mu to,čo píšeš tu.Potom nech sa porozpráva s dcérou a on už bude vedieť kde je problém.Neboj sa ísť do toho,sama to mám za sebou.Bola síce vo veku 14-15 rokov,ale pomohlo.Rieš to prosím Ťa kým je čas.Potom rob závery.A áno mne 16 ročná(druhá)vykričala že nemôže pri mne dýchať a aká som protivná a zlá mama.Ver mi bolí ma to ale tvárim sa že som v pohode.Sadli sme si k stolu aj muž a staršia dcéra,povedali sme si svoje a je kľud.Som jej povedala že do 18 som za ňu zodpovedná ja,v 18 keď sa zoberie a pôjde preč brániť jej nebudem,ale bude ma to bolieť.Hodila na mňa kukuč,prevrátila oči ale snaží sa.Držím Ti palce,len to prosím Ťa skús,nevzdávaj to bez pomoci,aby Ťa to raz nemrzelo,že si pre to viac nespravila
@anonym_32fcac a hovorili ti tvoje deti KAZDY DEN aby si odisla , ze s tebou zit nechcu? aby si isla proste prec od nich?
@espanka a rozmýšľala si ty nad tým, prečo ti to dcéra hovorí? Venuješ sa jej v priebehu dňa? Trávite spolu čas? Mám pocit, že všetko zvalujes na dcéru a ty sama pre to nič nerobis.
@espanka ahoj moja, v tomto odseku som ťa úplne pochopila.Nikto ťa neobjal, nepritulil, nerozprával sa s tebou atď. Nedostala si lásku a rodičia sú pre teba cudzí.
Teraz sa trochu zamysli: neopakuješ tie chyby, ktorými ťa tvoji rodičia zruinovali, pri výchove tvojej dcéry? Veď to máš ako cez kopirák.
Nikdy neopustí svoje dieťa! Ty si bola opustená a dovolíš,aby tvoje dievčatko zostalo tiež?
Neopakuj chyby svojich rodičov!
Zajtra je nedeľa - zober dcéru do mesta len tak, "pod so mnou , dáme si zmrzlinu, kúpim ti niečo pekné do školy, zober ju kadernicke". Stačí hodinka, len nech je príjemná. Žiadne hádky. Začni pracovať na vašom vzťahu! ONA ťa tak veľmi potrebuje!
Ale ani ty, ani dcéra to neviete vyjadriť a dostať zo seba, lebo ste to nikdy nezažili !!!
Ver mi, že sa k sebe priblížite.Porozpravaj jej o svojom živote, o nedostatku pochopenia aj o tom, ako je pre teba ťažké to prekonať.
A hlavne jej povedz, že je pre teba všetkým, čo máš.
Neopustaj ju v najcitlivejsom období jej života.
Buďte šťastnejšie krôčik po krôčku.
Veľmi vám to zalám ❤️🩹
@2691 presne tak, krásne si to napísala. Nech nerobí dcérke to, čo urobili jej.

@anonym_bd1ad6 babka je moja mama, ktora ma nenavidi od mojho narodenia. a štve voči mne aj dceru. bola by ochotna sa o nu starat uz len preto ze by mi tym spravila zle ze nas oddelila. takze ano je ochotna aj kvôli vyzivnemu. je doma nechodi do prace
@espanka Je mi to veľmi blízke. Úplne. Ja som nechala syna pri mame v NOS, je im spolu fajn, bývam o 30 km ďalej, prídem raz za čas, "urobiť vietor"predtým to neustále doťahovanie s matkou a synom. Uberalo ma to o energiu a kto nezažil, nepochopí, veľmi sa mi uľavilo žiť bez nich. O to viac sa máme radi. Snažím sa vždy nájsť niečo pozitívne, modliť sa. Viem, že mama ma tiež bude raz potrebovať, ale dovtedy je radšej, keď ma nevidí. Mne sa takto žiť uľavilo, ale prišli iné problémy.