icon

Cítite sa šťastné v živote?

zuzanita1609
27. jan 2026

Ja už neviem,ako sa niekomu vyrozprávať. Každý okolo mňa si myslí,že som najšťastnejšia, najspokojnejšia, najľudnejšia. Nie som. Vo veľkom dome som od rána sama,aj keď cítim,že ma na rád (naposledy si zmyslel bábo po mojej 40tke). Celé dni naháňam prach,buď upratujem, varím,vypekam,alebo maľujem,alebo pijem. Začala som piť,baby pomôžte mi 🙏 .

anonym_b25b37
27. jan 2026

momentalne nie, prisla som o pracu, nasledne som zistila, ze ma muz podvadza online na zoznamkach, po tom vsetkom mam problemy s tlakom a rozne zdravotne problemy, zit citim ako zataz

anonym_cf1905
27. jan 2026

Nie som stastna. Rozvadzam sa a je kopec velkych problemov, ktore musim za pochodu riesit. Ale mam dobru pracu, mam zdrave sikovne dieta, rodicia este ziju a nemaju ziadne vazne diagnozy, mam psika, par kamaratiek… bude lepsie, tesim sa na dovolenku, davam si kratkodobe ciele. Nepijem.

anonym_36651c
27. jan 2026

Mala som ťažký rozvod a keď mi mal začať nový život začala som piť.
Nie potajomky a sama, ale skor tak spoločensky, ex zmanipuloval dieťa 13 ročné a ťahal ho bývať s ním, aby ma potrestal.
A ja som chcela celému svetu dokázať, že mi to nevadí, veď sa možem flákať.
Cesta do pekla, opuchnutý, strhaný xicht a nikomu som nič nedokázala.
Na žene skor či neskor ten alkohol bude vidno, bez alkoholu som bola smutná, nervózna.
Nepijem, pochopila som, že je to úplne nanič a cesta do pekla.
Urob si dobrý čaj, smoothie, mohito bez alkoholu, dodá to viac pohody aj na druhý deň💗

anonym_b1ec6c
28. jan 2026
@tiezjedna

@zuzanita1609 a čo ti bráni zaletieť si niekam? Aj 4 dni sú fajn😉 Nabudúce sa vyprdni na varenie a pri tom pohári červeného si bookni letenku a hotel✈👍 To by manžel čumel, možno by sa aj pridal😂

@tiezjedna mozno nema za co odletiet, kedze nepracuje a je zavisla nielen financne na partnerovi. Pre mna strasna predstava..

euka210
28. jan 2026

@zuzanita1609 ...lebo ľudia si casto mylne myslia, ze ked ma clovek majetok a peniaze, ze musi byt stastny. Ale opak je pravdou...stastnych nas nerobia peniaze, ale vztahy s ludmi.

madeincssr
28. jan 2026
@euka210

@zuzanita1609 ...lebo ľudia si casto mylne myslia, ze ked ma clovek majetok a peniaze, ze musi byt stastny. Ale opak je pravdou...stastnych nas nerobia peniaze, ale vztahy s ludmi.

@euka210 ...a praca, kariera nerovna sa zivot. Najvzacnejsi je CAS.

anonym_20627d
28. jan 2026

@zuzanita1609 ja mam teraz volno a riesim valentinsky pobyt,za chvilu tu mame valentina,obaja ten vikend volno a oddychnut si mimo domu,mimo 5tich deti,tie bude strazit babka,teda iba toho najmensieho.A my si aspon urobime pekny den s welnesom,masazou,noc este krajsia a rano domov.
Objednaj taky welnes pobyt pre vas,ty si bez prace teda mozes kedy kolvek,muz sa prisposobi ked je podnikatel.A mas sa na co tesit,je to blizsie ako leto a letna dovolenka pri mori.

zuzanita1609
autor
29. jan 2026

Poslednú dobu je toho na mňa veľa,po psychickej stránke,aj keď viem,že sú oveľa horšie osudy a bolesti iných ľudí. No a s tým alkoholom to nie je tak,že by som sa upíjala do opitosti. Je to tak,že kým mám prácu,fungujem v pohode,no akonáhle už mám zväčša všetko tip-top,sadnem si, otvorím červené a čumím do blba. Hlavou mi behá toľko myšlienok,že ju na chvíľu odstavím pohárom červeného vína. Vec sa má tak,že kým som bola sama,fungovala som ako taká párty baba,stále sme s kamarátkami niekde boli,kde sa niečo dialo. Teraz som sa už trochu skludnila. Keď som doma u našich-u maminy,tam je to celkom iné,tam na pohár ani nepomyslim. No tu,aj keď mám čas na seba,na svoje veci,cítim prázdnotu. A to nie je stále,ale posledných pár mesiacov dozadu. Ja neviem,či je to počasím,či začínajúca depka,či nedostatok slnka,ináč som bola vzdy v pohode, veselá, život gombička. A čo sa týka vzťahu. On to nie je zlý chlap,len akosi pozabudol,že tu už nežije sám a keď je večne v práci on to berie ako tú najpodstatnejšiu potrebu do vzťahu-len biznis/peniaze. Vyrastala som v chudobných podmienkach,veď doteraz som nevedela,čo obnáša taký wellness,dovolenka v rezorte niekde pri mori. Kaderníčky, kozmetičky o nich som mohla dakedy len snívať,teraz aj keď mám možnosti,idem len pár krát do roka. No a najbližšie mi naznačil,že by bol už aj za to rodičovstvo,aj keď predtým to odkladal,lebo biznis a potrebuje zabezpečiť a bla bla bla a to mi povie,keď som v septembri oslávila už 40tku 😒. Akosi sa mi to začína všetko rúcať a ja hľadám nejaké možnosti,ako to zmeniť k lepšiemu,tak ako na začiatku. Alebo ako cynik gazda povie...bolo koze dobre,tak sa išla kĺzať 😏. Ďakujem,že ste ma veľmi nezvozili,potrebovala som sa len vyžalovať. A predsa,nie je to tá najhoršia,najzatratemia hodná téma na koni, úplne obyčajná vec,ktorá sa môže pritrafiť všetkým,aj tým najšťastnejším v živote. (Ale to pitie a uvedomenie si toho ma už trošku vyľakalo,že sa niečo deje).

hopatko
29. jan 2026
@zuzanita1609

Poslednú dobu je toho na mňa veľa,po psychickej stránke,aj keď viem,že sú oveľa horšie osudy a bolesti iných ľudí. No a s tým alkoholom to nie je tak,že by som sa upíjala do opitosti. Je to tak,že kým mám prácu,fungujem v pohode,no akonáhle už mám zväčša všetko tip-top,sadnem si, otvorím červené a čumím do blba. Hlavou mi behá toľko myšlienok,že ju na chvíľu odstavím pohárom červeného vína. Vec sa má tak,že kým som bola sama,fungovala som ako taká párty baba,stále sme s kamarátkami niekde boli,kde sa niečo dialo. Teraz som sa už trochu skludnila. Keď som doma u našich-u maminy,tam je to celkom iné,tam na pohár ani nepomyslim. No tu,aj keď mám čas na seba,na svoje veci,cítim prázdnotu. A to nie je stále,ale posledných pár mesiacov dozadu. Ja neviem,či je to počasím,či začínajúca depka,či nedostatok slnka,ináč som bola vzdy v pohode, veselá, život gombička. A čo sa týka vzťahu. On to nie je zlý chlap,len akosi pozabudol,že tu už nežije sám a keď je večne v práci on to berie ako tú najpodstatnejšiu potrebu do vzťahu-len biznis/peniaze. Vyrastala som v chudobných podmienkach,veď doteraz som nevedela,čo obnáša taký wellness,dovolenka v rezorte niekde pri mori. Kaderníčky, kozmetičky o nich som mohla dakedy len snívať,teraz aj keď mám možnosti,idem len pár krát do roka. No a najbližšie mi naznačil,že by bol už aj za to rodičovstvo,aj keď predtým to odkladal,lebo biznis a potrebuje zabezpečiť a bla bla bla a to mi povie,keď som v septembri oslávila už 40tku 😒. Akosi sa mi to začína všetko rúcať a ja hľadám nejaké možnosti,ako to zmeniť k lepšiemu,tak ako na začiatku. Alebo ako cynik gazda povie...bolo koze dobre,tak sa išla kĺzať 😏. Ďakujem,že ste ma veľmi nezvozili,potrebovala som sa len vyžalovať. A predsa,nie je to tá najhoršia,najzatratemia hodná téma na koni, úplne obyčajná vec,ktorá sa môže pritrafiť všetkým,aj tým najšťastnejším v živote. (Ale to pitie a uvedomenie si toho ma už trošku vyľakalo,že sa niečo deje).

@zuzanita1609 kazdy mame raz za cas take iste obdobie ako ty teraz, ci uz s detmi alebo bez. O dovody nie je nudza. Vtedy je dolezite si povedat, ze je to len obdobie.
Ty si musis vyjasnit tu situaciu s dietatom. Chapem to tak, ze ty si dieta chcela len on to odkladal? S inym chlapom by si dieta chcela? Co je ozajstny dovod, tvoj dovod, preco ho teraz chces alebo nechces?
A nie, tym nechcem povedat ze dieta by vsetko vyriesilo, len by si si to mala ujasnit, aby si mohla riesit vsetko ostatne a hlavne ako dalej.

zuzanita1609
autor
29. jan 2026
@hopatko

@zuzanita1609 kazdy mame raz za cas take iste obdobie ako ty teraz, ci uz s detmi alebo bez. O dovody nie je nudza. Vtedy je dolezite si povedat, ze je to len obdobie.
Ty si musis vyjasnit tu situaciu s dietatom. Chapem to tak, ze ty si dieta chcela len on to odkladal? S inym chlapom by si dieta chcela? Co je ozajstny dovod, tvoj dovod, preco ho teraz chces alebo nechces?
A nie, tym nechcem povedat ze dieta by vsetko vyriesilo, len by si si to mala ujasnit, aby si mohla riesit vsetko ostatne a hlavne ako dalej.

@hopatko Bolo to tak,že ja som s ním už bola tehotná,ale krátko na to som potratila. Proste to tak asi malo byť. Nešli sme znovu do toho,dohodli sme sa,že deti mať nebudeme (teda myslela som si,že to tak aj on myslel). Keď sa povadíme,je to zväčša iba na somarinách, ktoré väčšinou vyvolám ja. Riešim hlúposti,aby som sa vyhla podstatným témam. A on pri poslednej našej hádke povie,že keď sa cítim sama,keď mi nie je dobre, skúsime to ešte raz a potom môžem ževraj vymýšľať a hľadať problémy tam,kde už budú. Keď sa na to pozriem spätne,bol to ten typ hádky,teraz to už znie viac komicky,keď mu v hneve vyčítam,že sa cítim sama aj keď nie som a on v hneve povie,ok,tak si urobíme baby,aby si mohla v dobrom spomínať na časy kľudu. Teraz to znie ozaj otrasne komicky,ale bola to asi najväčšia naša hádka,kde už aj jemu "zahrala strunka". Zavrela som dvere a šla k našim. Na druhý deň mi volá, že to myslel vážne,aby som sa vrátila a budeme to riešiť v pokoji. Teraz mám však obavy ja z toho,či už nie som stará na tehotenstvo. Kým bol čas a vek,ironicky nikdy nebol ten vhodný čas a teraz mi to už príde,ako z núdze cnosť a sebeckosť, mať dieťa len preto,že sa nám to začína vymykať z pod kontroly.

anonym_a031ab
29. jan 2026

Poviem ti tak uprimne, stastna som aj nie som (a podla mna pocit stastia nie je nieco konstante, ze kazdy den sa budim a zaspavam v euforii, stastie je stav, ktory nam nabudia zivotne okolnosti na chvilu, a idealne je to vtedy, ak sa to strieda so spokojnou neutralitou). Som stastna, lebo mam moznost venovat sa svojmu podnikaniu, veciam, co ma bavia, zijem v krajine s vysokou zivotnou urovnou, moj muz zarobi dost na to, aby sme sa nemuseli pozerat na cenovky, nemame deti, a robime si, co chceme. Cestujeme, skusame nove restauracie, stretavame sa s kamaratmi - po tejto stranke je zivot dobry.

Napriek tomu ale dokazem mat stavy, ze sa pozeram na ostatnych, ktori maju este viac, este lepsie, su este dalej, zacnem sa provnavat, zacnem si vsimat vsetky svoje osobne a karierne nedostatky, a mam cely den, a kludne aj tyzden, mesiac v haji. Henta ma bohatsieho muza, tamta zas krajsie vlasy, ona ma vyssi prijem, a takto to ide donekonecna. Ja som bola vychovavava stylom, ze "pozri sa na Zuzku, Janku, Hanku, ta ma lepsie znamky, ta ma same jednotky z diktatov, henta zas je lepsia vo vybijanej". Preniesla som si to do dospelosti, kazi mi to zivotnu spokojnost a neviem, co s tym.

Neviem, ci je to normalne, ale takto to mam ja.

dora281
Autor odpoveď zmazal
hopatko
29. jan 2026
@zuzanita1609

@hopatko Bolo to tak,že ja som s ním už bola tehotná,ale krátko na to som potratila. Proste to tak asi malo byť. Nešli sme znovu do toho,dohodli sme sa,že deti mať nebudeme (teda myslela som si,že to tak aj on myslel). Keď sa povadíme,je to zväčša iba na somarinách, ktoré väčšinou vyvolám ja. Riešim hlúposti,aby som sa vyhla podstatným témam. A on pri poslednej našej hádke povie,že keď sa cítim sama,keď mi nie je dobre, skúsime to ešte raz a potom môžem ževraj vymýšľať a hľadať problémy tam,kde už budú. Keď sa na to pozriem spätne,bol to ten typ hádky,teraz to už znie viac komicky,keď mu v hneve vyčítam,že sa cítim sama aj keď nie som a on v hneve povie,ok,tak si urobíme baby,aby si mohla v dobrom spomínať na časy kľudu. Teraz to znie ozaj otrasne komicky,ale bola to asi najväčšia naša hádka,kde už aj jemu "zahrala strunka". Zavrela som dvere a šla k našim. Na druhý deň mi volá, že to myslel vážne,aby som sa vrátila a budeme to riešiť v pokoji. Teraz mám však obavy ja z toho,či už nie som stará na tehotenstvo. Kým bol čas a vek,ironicky nikdy nebol ten vhodný čas a teraz mi to už príde,ako z núdze cnosť a sebeckosť, mať dieťa len preto,že sa nám to začína vymykať z pod kontroly.

@zuzanita1609 my zeny mame talent na komicke hadky kvoli nepodstanym veciam, poznam to. Mat dieta na zachranu vztahu, alebo preto aby sa zmenilo nieco co nefunguje idealne, je vzdy zly napad. Preto sa pytam na tvoje dovody, osobne, biologicke.
To, ze pouziva dieta ako "vyhrazku" na uvedomenie si pohodlia a kludu nie je moc vyzrete konanie a ani dovod zakladat si rodinu. A tiez by sa mi nepacilo jeho uvazovanie, aby moju samotu a problemy zlahcoval tym, ze mozu byt aj ine a vacsie problemy ak by ste mali dieta. To je len zlahcovanie a vyhybanie sa tomu spravnemu pomenovaniu naozajstneho problemu medzi vami. A to vas vzdy dobehne, s dietatom ci bez.

rosavia
29. jan 2026
@anonym_0def5e

@zuzanita1609
Vieš... každý máme to svoje. Do nedávna som mala celkom fajn život...ale stále nie ideálny.
Potom stačil spontánny potrat...prepustenie z práce, ťažká mamkina diagnóza, následne jej predávkovanie liekmi, potom smrť.
Hneď NATO som požiadala o rozvod.
Deti nemám.
Prišla o 90tis.cash.
Neviem sa zamestnať a predávame s ex byt.
Všetky moje stability sú fuč a učím sa žiť nanovo.

Asi o Tom je život. Tešiť sa a byť vďačný za maličkosti 🤷🏼‍♀️
Prosiiiim nerieš to alkoholom 😚 skús sa s niekým porozprávať.

@anonym_0def5e Más to tazke, tazko sa to cita. Drzim palce.

zuzanita1609
autor
29. jan 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Dora jooj,ale ty si vtedy riešil mať intímny život mimo svojej zakonitej manželky. Ja som si kopla len do toho,nie konkrétne do tvojho veku. A áno,karma sa niekedy vráti, lenže môj "účet" je v niečom iný ako ten tvoj, ktorý si ty vtedy riešil.

hopatko
29. jan 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 davaj si pozor na to co si prajes. Si presne vo veku mojho otca, ktory nedavno zomrel a neviem si predstavit, ze by niekedy nieco take napisal alebo niekomu prial ako ty. Je smutne takto dopadnut na stare kolena a nicit sa negativnymi myslienkami na zeny na konikovi ak ta nenici nejaka strasna choroba. Cochvila vyjde slnko a budes opat na zahradke. Mysli na to, aky odkaz po sebe na tomto svete zanechas.

dora281
Autor odpoveď zmazal
hopatko
29. jan 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 okej, len sa mi to zda ako podpasovka v jej situacii. Tiez si raz mal 40 a riesil si zivotne rozhodnutia a problemy. A tvoj koment bol v takej situacii zbytocny, len si si kopol. Pekny den aj tebe.

dora281
Autor odpoveď zmazal
hopatko
29. jan 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ako myslis. Mas aj zoznam? Lebo tie prezyvky je aj dost tazke si zapamatat.

zuzanita1609
autor
29. jan 2026
@hopatko

@dora281 okej, len sa mi to zda ako podpasovka v jej situacii. Tiez si raz mal 40 a riesil si zivotne rozhodnutia a problemy. A tvoj koment bol v takej situacii zbytocny, len si si kopol. Pekny den aj tebe.

@hopatko Ale veď v podstate má pravdu no a ak si k tomu potreboval aj kopnúť,nebudem sa preto cítiť urazene. Ja som v podstate rada,že som sa zverila s mojimi "démonmi" a pod svojím nickom. Ešte musím "vyčistiť vzduch" doma a budem ok,veď prešla som si horšími krízami. V skutočnosti sa to môže teraz zdať,že riešim len hluposti. Ďakujem a tiež prajem pekný deň všetkým.

janinah
29. jan 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 toto ma zaujalo.Ze si pamätaš nedajboze zapisuješ kto ti kde ako ( zle) odpisal.Pre mňa je to priklad toho ako nechcem dopadnuť myslim s ohľadom na MK.Som tu 20 rokov a mam 62.A mam tolko planov,hlavne ak bude lepsie pocasie,ze neviem co skôr.Takze pomaly,ale isto mienim odtiaľ miznúť a zbyvajúci čas mojich " dobrych" rokov venovať ozaj radsej tym " boroviciam".Tymto sa ťa nechcem dotknuť,len napisať,ze mne to pomohlo si ujasniť nejake veci.Dik.

dora281
Autor odpoveď zmazal
anonym_7b8061
29. jan 2026
@zuzanita1609

@dora281 Dora jooj,ale ty si vtedy riešil mať intímny život mimo svojej zakonitej manželky. Ja som si kopla len do toho,nie konkrétne do tvojho veku. A áno,karma sa niekedy vráti, lenže môj "účet" je v niečom iný ako ten tvoj, ktorý si ty vtedy riešil.

@zuzanita1609 ty si sa po potrate nechcela znova snažiť o dieťa?Máš posledný čas na zmenu.Vela žien začne popíjať okolo 50 tky, lebo vedia, že niečo sa nestihlo.Este horšie by bolo, keby ste sa rozišli.Kolko chceš takto žiť rok, tri, päť?Potrebuješ špecializáciu mať náplň dňa.Nakukni do svojho vnútra a uvidíš čo ti chyba.Ospraveelnenie, že nepiješ veľa len pohár po dobre vykonanej práci je sebaklam.Zabudnes chvíľu na starosti a potom sú ešte väčšie.Zeny sa stanú závislé rýchlo hneď to ukonci

la_dolce_vita
29. jan 2026

Si este mlada... aku mas predstavu ohladom svojej buducnosti?

anonym_a39d21
29. jan 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 veľká pravda. Správala sa tu povýšenecky,arogantne nie len k tebe a nakoniec je to alkoholicka a nešťastne klbko nevov. Tu si chodí vybíjať svoje nešťastie.

zuzanita1609
autor
30. jan 2026
@anonym_a39d21

@dora281 veľká pravda. Správala sa tu povýšenecky,arogantne nie len k tebe a nakoniec je to alkoholicka a nešťastne klbko nevov. Tu si chodí vybíjať svoje nešťastie.

@anonym_a39d21 vždy som bola slušná a určite som sa nesprávala povýšenecky, prečo? kvôli čomu? Že 76rocnemu ujovi poviem ako cítim a vôbec, vždy som vravela ako cítim (veľa žien odtiaľto odišlo dobrovoľne,keď povedali ako cítia). Ináč,ty anonym 😉,ako by si povedala slušne niekomu,že nech už 75 radšej rieši sadenie borovic,ako svoj intímny život na fóre väčšinou pre ženy? Mňe úprimne pripadal ako chlap s prepáčením uchylný a rieši teraz svoj intímny život po 70,ako taký dedo,čo potrebuje chytiť posledný dych.

zuzanita1609
autor
30. jan 2026

A vtedy to písal fakt takým slizkým spôsobom,že pozeralo a sprdlo ho veľa žien odtiaľto,nebola som jediná 😉.

dora281
Autor odpoveď zmazal
zuzanita1609
autor
30. jan 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ujo (no inakšie by som ti povedala iba ujo, každému tak vravím, ktorí sú starší a veď aj mne tak budú hovoriť,že teta 😏. Takže opačne,Dora,ináč ženské meno,to tiež nechápem,ale nevadí 🙄. Prečo si si zapamätal akurát mňa? ma zaujíma,medzi rečou mojou témou 😏