Emočné sklamanie z darčekov od blízkych
Ahojte, som dospelá žena, v dospelom veku. Nikdy som si na darčekoch nezakladala, vždy som radšej dávala ako prijímala a v darčekoch som bola vždy štedrá. A neviem, čo sa stalo, čo sa zmenilo, prečo je to tak, netuším. Možno preto, že už dôležitých ľudí v živote nemám (rodičia), neviem, netuším. Každopádne som dostala od manžela darčeky a priznám sa, som sklamaná. A nerozumiem svojmu postoju, veď na darčekoch nezáleží... a nikdy mi nezáležalo. Dostala som sprchovací gél, sviečku, ponožky, papuče a nočnú košeľu. Mám pocit, akoby som mala 70r, to sa dáva seniorom, aby mali do nemocnice. Iné Vianoce mi vždy dával parfém, nejakú kozmetiku, kabelku (tým nemyslím drahú), poukážky niekde, hodinky, dostala som kávovár, alebo teplovzdušnú fritézu apd. Ale teraz toto. Mám pocit, že tie veci boli kúpené niekde u vietnamca, alebo niekde na trhu. Prečo človek cíti takéto sklamanie? Nerozumiem sama sebe.
Nekupoval darčeky milenke a tebe narýchlo,len aby niečo bolo?
Tiež som tento rok vianoce prerevala,v januári máme rozvod ,boli to maše posledné vianoce,všetko som sama nachystala,nepomohli ani dospelé deti ani nikto a kým som sa šla ibliekať,všetci čakali pri stole a mne vyhradili miesto až na konci stola.Mňa to tak urazilo a sklamalo ,že sa mi celú večeru kotúľali slzy ,jesť mi nepustilo a kým kstatní rozbaľovali darčeky,na ktorých som si dala záležať,ja som revala v spálni.Ani neviem,čo som dostala,doniesli mi do spálne tašku,kde bola deka a mixér - sen každej ženy pod 🎄 .Ešte teraz mi idú slzy,keď to píšem .
Nie,nie si nevďačná ,plne ťa chápeme viaceré.
@anonym_05b0e2 😓😓😓 neskutočne smutné. Mám slzy v očiach, len to čitam.
Veľa, veľa síl Ti želám a neskôr aj lásku od muža, takú, akú si zaslúžis 💚♥️
Ja ta chapem. Ja nie som materialne zalozena tiez ale mna sklamal kazdy jeden darcek od partnera za tie roky. Kazdy jeden. Uz mu hovorim nech si nerobi starosti, ze nic nepotrebujem a myslim to aj vazne. Radsej nech mi nedava nic.
Preco si nedarujete nejake kryptomeny v digitalnej kryptopeňazenke s pristupovym heslom na papieriku aby ho niekto iny nezistil. A mate po vyčitkach. A ked počkate a pride vhodny čas a predate tak budete mat na dovolenku aj pre partnera. A budete mat darcek nie do starobinca alebo výbavu do nemocnice. Pyžamo, toaletne potreby, papuče zubnu kefku a toaletný papier.
Vieš čo som dostala k darčekom ja? Rolku mikrotenovych sackoch 🤣🤣🤣... Ani nevieš ako moc som sa tomu zasmiala nakoľko som také niečo nikdy nedostala .... A bola som rada.... Je jedno čo dostaneš ale že si človek spomenie a počúva čo treba
Vieš čo som dostala k darčekom ja? Rolku mikrotenovych sackoch 🤣🤣🤣... Ani nevieš ako moc som sa tomu zasmiala nakoľko som také niečo nikdy nedostala .... A bola som rada.... Je jedno čo dostaneš ale že si človek spomenie a počúva čo treba
@anonym_097e16 mam uplne rovnaky nazor. A mala som to rovnako. Hodnota darov alebo typ daru bol pre mna vzdy uplne bezpredmetny. Najlepsie bolo, ze sme sa na tych "smiesnych" daroch vzdy pobavili. Dolezite su ine veci. U mna to vzdy bolo tak, ze ked bol chlap cestny a spolahlivy, daval smiesny, alebo najmenej hodnotny dar a ked bol chlap debil, daval drahe dary. Davno mam priority usporiadane inak a cudujem sa kolko zien vobec dokaze tuto temu darcekov tak prezivat, fakt tomu nedokazem ani uverit ako vas dokaze potrapit darcek. Pre mna je to science-fiction 😅🤷♀️
@anonym_097e16 mam uplne rovnaky nazor. A mala som to rovnako. Hodnota darov alebo typ daru bol pre mna vzdy uplne bezpredmetny. Najlepsie bolo, ze sme sa na tych "smiesnych" daroch vzdy pobavili. Dolezite su ine veci. U mna to vzdy bolo tak, ze ked bol chlap cestny a spolahlivy, daval smiesny, alebo najmenej hodnotny dar a ked bol chlap debil, daval drahe dary. Davno mam priority usporiadane inak a cudujem sa kolko zien vobec dokaze tuto temu darcekov tak prezivat, fakt tomu nedokazem ani uverit ako vas dokaze potrapit darcek. Pre mna je to science-fiction 😅🤷♀️
@anonym_082240 Tak ono väčšinou nejde o ten darček samotný, skôr o ten princíp za tým. Dar nemusí byť finančne hodnotný, ale mal by byť darovaný s tým, že chcem druhú osobu potešiť, nie darovať len aby bolo, prípadne aby som sa zbavila niečoho čo doma nájdem. A teda tiež o tom, že partner si ma všíma, zaujíma sa o mňa. A jasné, nie vždy sa podarí trafiť, ale teda takto mimo byť? Nočnú košeľu, keď spolu min 18 rokov každý večer spia v jednej posteli a v živote na sebe košeľu nemala? Keby aspoň nejakú sexi, že na okorenenie vzťahu...Papuče keď ich nenosí?Sprchový gél, keď vidí že roky kupuje nejakú značku a majú zásoby doma? Sviečku, keď majú v skrinke 50? To ako keby ani nežil s ňou v jednej domácnosti a skôr mi prídu divní ľudia, ktorých by to ani trochu neranilo...
nesklamte ma, tipovala som tuto temu na 8 stran

nesklamte ma, tipovala som tuto temu na 8 stran
@anonym_a66454 ja to už ani nesledujem, ale dievčatá keď sa hecnú, dajú aj 10.
@anonym_autor ak ti predtým kupoval darčeky, čo boli osobné a páčili sa ti, a teraz kúpil "dôchodcovské", tak vyzerá, že sa niečo zmenilo. Buď bol moc vyťažený a nemal čas, alebo má v hlave niekoho iného.
A mierne od veci, ale načo je dobré toto "darčekovanie" u dospelých? Darčeky by mali byť pre deti, veď dospelý človek sám najlepšie vie čo potrebuje a proste si to kúpi. A nie že pod stromčekom blbiny, lebo dotyčný "netrafil".
@anonym_autor bože 🙄 šak trochu vďaky ja som dostala pyžamo a kozmetiku a teším sa ako decko 🤷 a tiež si môže niekto povedať že je to darček pre babku..och to sú problémy
@anonym_48da67 @anonym_autor
Samozrejme kazdeho sklame, ak na vianoce dostane nieco, co si kazdy mesiac kupuje sam (sprchac, vitaminy). To co je za darcek? To je signal - nemam chut sa namahat kvoli Tebe.
A nie @anonym_b433c3 netesila by som sa z pyzama a kozmetiky ako decko. To si viem kupit sama kedykolvek potrebujem. Nie som materialistka, ale na vianoce ocenim darcek, ktory hovori - zalezi mi na Tebe a poznam Ta, vidim Ta, viem kto si a zalezi mi na tom, aby som Ti urobil radost.
A to teda sprchac, papuce a pyzamo naozaj nekricia...🤦🏼♀️
@anonym_48da67 @anonym_autor
Samozrejme kazdeho sklame, ak na vianoce dostane nieco, co si kazdy mesiac kupuje sam (sprchac, vitaminy). To co je za darcek? To je signal - nemam chut sa namahat kvoli Tebe.
A nie @anonym_b433c3 netesila by som sa z pyzama a kozmetiky ako decko. To si viem kupit sama kedykolvek potrebujem. Nie som materialistka, ale na vianoce ocenim darcek, ktory hovori - zalezi mi na Tebe a poznam Ta, vidim Ta, viem kto si a zalezi mi na tom, aby som Ti urobil radost.
A to teda sprchac, papuce a pyzamo naozaj nekricia...🤦🏼♀️
@anonym_c3b29e predstav si že pre mňa kozmetika ktora mi vonia ako jediná a tá osoba to vie je osobná a aj to pyžamo pretože má motív ktorý milujem a tá daná osoba si s tým dala námahu lebo vie čo mám rada ;)
@anonym_autor
😂Ja som od muža nedostala nič ,áno NIC ! No nezbláznim sa z toho . Sama som povedala že nič nechcem ,nech nekupuje hlúposti .
Od kamarátky som dostala parfém čo používam tak som si ho položila pri stromček ,mužovi som dokúpila kozmetiku a tešili sme sa so synom .
Neznamená že by sme si boli ľahostajní ,jednoducho si nezakladame na daroch a doprajeme dieťaťu .
Veď chlapi su také nemotorné telesa 🙈.
Naozaj netreba hľadať problém tam kde nieje 😉
@anonym_autor s manželkou sme si tento rok ani minulé roky nič nedali... Prečo? Lebo si doprajeme počas celého roka to, čo chceme.
Niekedy mam podla komentarov pocit ze ludia kt. Si na Vianoce nic nedavaju so svojou polovickou a vysvetlia to vetou : kupime si pocas roka co chceme , tak maju pocit ze my co si darceky davame, si pocas roka nekupime ci nemozeme kedykolvek kupit co chceme tiez 😃.
Aspon na mna to tak posobi
Niekedy mam podla komentarov pocit ze ludia kt. Si na Vianoce nic nedavaju so svojou polovickou a vysvetlia to vetou : kupime si pocas roka co chceme , tak maju pocit ze my co si darceky davame, si pocas roka nekupime ci nemozeme kedykolvek kupit co chceme tiez 😃.
Aspon na mna to tak posobi
@ivik4 Prečo? Ja tomu rozumiem tak, že proste nepotrebujú pod stromčekom dary, nepotrpia si na to. Kúpia cez rok čo chcú, nekupujú nasilu lebo musí byť práve 24.12 pod stromčekom niečo. Nič divné na tom nevidím.
@anonym_autor ja by som bola tiez sklamana, keby mi manzel dal absolutne neosobny darcek. Nejde o to, kolko darcek stal, ale o ten pocit, ze ta tvoja polovicka pozna a vie co by si si priala alebo co ta potesi (u kazdeho je to samozrejme nieco ine). Podla mna ak ti na cloveku naozaj zalezi, tak sa nad darcekom zamyslis a nekupis nieco “len aby bolo”.
@anonym_autor tazko ti rozumiet, ked nerozumies sama sebe... nemate nejaku krizu, nemas depku z niecoho? ps: ja som od manzela za posledne 2 roky asi 3x dostala cokoladu (narodeniny, vianoce, vyrocie svadby). Jeden by mozno povedal, ze je to hnup, ktory na mna kasle, ale ja som spokojna - zboznujem tabulkovu cokoladu a on vyberal premiovu cokoladu od malych rodinnych cokoladovni, trochu divokejsie prichute (presne podla mojho vkusu) a ocenovane na sutaziach za fantasticku chut (great taste award). Nemohol lepsie vybrat. Je to o tvojom nastaveni. Mne by napr. parfem bol na dve veci a prislusenstvo do kuchyne si chcem vybrat sama.
@anonym_48da67 jasne, veď píšem, že daj mi poukážku do Notina alebo do DMky. Alebo do Alzy. Alebo chodím na masáže, tam mi mohol dať jednu masáž zadara napríklad. Je tak veľa možností... nie papuče /čo si naozaj nechceš dať na nohy, nočnú košeľu pre babky nadrozmernej veľkosti, ponožky, sviečku, hm../
@anonym_autor a nedošlo k zámene balíčkov a toto nie je Vaše?
@anonym_autor
@anonym_autor nikdy nečakaj nic od ludi a nebudeš sklamaná
@anonym_autor presne pre toto,,aby som nebola sklamana,, si kupujem darcek sama@za manzelove peniaze alebo mu poslem zopar foto co by ma potesilo a on si vyberie. Kolko rokov ste spolu?
@anonym_autor Nie si náročná. Praktické darčeky málokedy skutočne potešia
A ďalšia vec je, dokážeš si predstaviť čo by ťa skutočne potešilo? Lebo ja som tiež sklamaná aj keď som dostala cez 30 darčekov. Ale u mňa je to aj tým že moc necítim radosť - čím som staršia tým menej vo mne niečo vyvolá dobré pocity. (anhedonia ako následok z CPTSD)
Nebuď sklamaná , ja keby dostanem toto od manžela som šťastná , 7 rok som na Vianoce nedostala absolútne nič :( toto je sklamanie …
@anonym_1896af fritézu som si vyžiadala, lebo nevedel čo. Rovnako aj kávovár. Pre mňa je poukážka istota, keď neviem čo. Vie, že z Notina objednávam každý mesiac, čiže toto by ma nesklamalo nikdy. Alebo DMka, každý mesiac tam minieme cez 100 eur.
@anonym_autor tak asi ti chcel naznacit, ze tam nemas minat tolko prachov! Nerozumiem kde tam tolko minies! Ja mam plienkovane dieta a neminiem tam tolko!
@anonym_autor tak asi ti chcel naznacit, ze tam nemas minat tolko prachov! Nerozumiem kde tam tolko minies! Ja mam plienkovane dieta a neminiem tam tolko!
@anonym_1896af nerozumiem, kde neminieš toľko? Veď stále má niekto sviatok - kupuje sa parfém, make up, poukážka apd. Ak nie tam, tak Hebe alebo Sephora, Douglas apd. Každý mesiac idú peniaze na kozmetiku. V DMke sú základné veci - prášok, aviváž, toaletný papier, saponát na riad, na podlahy, vlhčené obrúsky, vôňa do el. difúzera, prípravok na sklá a zrkadlá, utierky, vreckovky, vložky, tampóny, sprchovací gél, telové mlieko, šampón, kondicionér, sérum na vlasy, lak na vlasy, penové tužidlo, maska na vlasy... kolagén, káva, doplnky... v DM minieme na rodinu každý mesiac 100 eur určite.
@anonym_b34971 ale vieš čo je divné? Že vždy vedel. Vždy vedel aký parfém práve používam a kúpil ten. Potom raz videl jeden drahý krém /pre mňa vtedy drahý/ ako na neho pozerám a zapamätal si to a kúpil mi ho o pol roka na Vianoce. Potom mi dal kabelku, na ktorú som chodila pozerať do výkladu, jednoducho on si všímal veci a zapamätal si, čo sa mi páčilo a čo som kedy povedala, že by som chcela. Potom mi zvykol kúpiť aj praktické veci - tú poukážku do Notina, do Martinus apd. Len teraz je to také zvláštne. Nočná košeľa nadrozmernej veľkosti XL, zmestia sa do nej dve ženy, od vietnamca. Papuče také, že si ich nechceš dať na nohy. Ponožky ok, na doma ich využijem. Ten sprchovací gél podľa mňa vyberala jeho mama. Neviem, netuším. Veď vie, čo používam. A sviečka ok. Máme ich doma 100, bude 101.
@anonym_autor bliká mi kontrolka, prečo to takto odflakol. Veď to vyzerá, akoby jeho mama posunula svoj nevhodný darček. Inak, ja som vyrastala ako dieťa v sekte Jehovovych Svedkov a nikdy som nedostala na Vianoce nič.
@anonym_1896af nerozumiem, kde neminieš toľko? Veď stále má niekto sviatok - kupuje sa parfém, make up, poukážka apd. Ak nie tam, tak Hebe alebo Sephora, Douglas apd. Každý mesiac idú peniaze na kozmetiku. V DMke sú základné veci - prášok, aviváž, toaletný papier, saponát na riad, na podlahy, vlhčené obrúsky, vôňa do el. difúzera, prípravok na sklá a zrkadlá, utierky, vreckovky, vložky, tampóny, sprchovací gél, telové mlieko, šampón, kondicionér, sérum na vlasy, lak na vlasy, penové tužidlo, maska na vlasy... kolagén, káva, doplnky... v DM minieme na rodinu každý mesiac 100 eur určite.
@anonym_autor neskutocne
Toto vsetko vies minut za mesiac? To cely den upratujes do odpadnutia? Sampon? Kolko si ho patles na vlasy? Serum? Kondicioner? Vies kolko si mas toho davat?
Vlhcene utierky? Ved tie sa predavaju po viac kusov to si do nich aj nos smrkas? Prasok? Co peries 3x do dna? Ze ti nevystaci velke balenie na mesiac?
Sephora, douglas- drahe, na co vyhadzujes peniaze do luftu? Vies kupit aj lacnejsie, panicka si zije vysoky standard a dostane darceky pre beznych ludi a uz ohrna tym svojim nosiskom, nevdacnica
Ja sa necudujem, ze si dostala co si dostala a bud rada ze nieco ked nevies safarit s peniazmi, ja byt tvoj muz dostanes prd makovy a este ta zdrbem, ze nemas potuchy co je financna gramotnost a priskrtim ti peniaze
Fuj, toto mat doma ako manzelku tak sa fackam pred zrkadlom
Kazdy den
@anonym_autor neskutocne
Toto vsetko vies minut za mesiac? To cely den upratujes do odpadnutia? Sampon? Kolko si ho patles na vlasy? Serum? Kondicioner? Vies kolko si mas toho davat?
Vlhcene utierky? Ved tie sa predavaju po viac kusov to si do nich aj nos smrkas? Prasok? Co peries 3x do dna? Ze ti nevystaci velke balenie na mesiac?
Sephora, douglas- drahe, na co vyhadzujes peniaze do luftu? Vies kupit aj lacnejsie, panicka si zije vysoky standard a dostane darceky pre beznych ludi a uz ohrna tym svojim nosiskom, nevdacnica
Ja sa necudujem, ze si dostala co si dostala a bud rada ze nieco ked nevies safarit s peniazmi, ja byt tvoj muz dostanes prd makovy a este ta zdrbem, ze nemas potuchy co je financna gramotnost a priskrtim ti peniaze
Fuj, toto mat doma ako manzelku tak sa fackam pred zrkadlom
Kazdy den
@anonym_1896af A ja mat teba doma, tak ta kopnem do zadku.
@anonym_1896af A ja mat teba doma, tak ta kopnem do zadku.
@alica110 netreba 🙂
Ja poznam aspon hodnotu penazi a slovo vdacnost mi nieje cudzie

Nekupoval darčeky milenke a tebe narýchlo,len aby niečo bolo?
Tiež som tento rok vianoce prerevala,v januári máme rozvod ,boli to maše posledné vianoce,všetko som sama nachystala,nepomohli ani dospelé deti ani nikto a kým som sa šla ibliekať,všetci čakali pri stole a mne vyhradili miesto až na konci stola.Mňa to tak urazilo a sklamalo ,že sa mi celú večeru kotúľali slzy ,jesť mi nepustilo a kým kstatní rozbaľovali darčeky,na ktorých som si dala záležať,ja som revala v spálni.Ani neviem,čo som dostala,doniesli mi do spálne tašku,kde bola deka a mixér - sen každej ženy pod 🎄 .Ešte teraz mi idú slzy,keď to píšem .
Nie,nie si nevďačná ,plne ťa chápeme viaceré.
@anonym_05b0e2 tolko bolesti v jednom prispevku 😥prajem ti nech si este stastna