Moje malé milé nedoplatky: Diskusia o nespravodlivosti prepracovania
Ženy skúste sa vžiť do mojej situácie.... predstavte.si že v R decembri 2022 vám konnčila materská a dieťa chodí od septembra do mš, vy sa začínate obzerať po novej práci, po pár týždňoch aj niečo nájdete, pani ide do dôchodku v decembri do vtedy vás zaučí. Super však?
Panej však po dvoch týždňoch zomrel muž pri nehode ona sa zrútila a kto vás zaučí? Nadriadená mala na starosti niekoľko pobočiek, tak na porade povie najvyššiemu šéfovi, že ona to spraví a za pekné peniaze.
Realita...vzala peniaze a zaučenie sa nekonalo. Výhovorky rôzneho typu, ale nadriadený jej verí.
Pravidelné drbačky, napr za nedostatočné vyberanie poplatkov, na nedostatočné vymáhanie pohľadávok (80%z toho boli nevymožiteľné), že nie som dostane predvídavá,za to že som jej nedostatocne pripravila podklady (nevedela som o tom)za to že som v stanovenom termíne nesplnila úkon(pritom po nehode na pracovisku má sama brala na urgent, nasledujúcw týždne dom bola mimo). Vyvýjala na mňa nátlak, šikanovala ma, najvyšší šéf sa tvaril že nič sa nedeje. Začala som mať z toho zdravotné problémy a dala výpoveď. Našla som si inú prácu.
Momentálne som zase na md, muž po OP vybavuje ID, hypo, kopec výdavkov, možno poznáte. Ona je momentálne už dôchodkyňa, vzdala sa tých pobočiek a tretí rok robí, moju robotu,,.
Teraz k veci muž mi dal vlani v decembri faktúry, ktoré nám došli veľmi ale veľmi po lehote splatnosti, mala som to uhradiť, aj som chcela keď mi príde materská ale zabudla som na to, aj som si na to tento rok spomenula ale čert vo mne nechcel. Jedná sa o sumu cca. 150-200€ za tri faktúry. Muž ma sprdol za to pekne sprdol.. Ale ja som fakt zvedavá, prečo ona nemusí posielať faktúry včas? Prečo nemusí vôbec posielať upomienky? Prečo nemusí dávať pohľadávky na exekúciu? Prečo môže rok čo rok vystavovať doklady s chybami?...a mohla by som pokračovať.
Zaplatila bez ste faktúry hneď? Či len ja som taká zlá
Nešpekuluj, vieš že si dlžná treba to čím skôr zaplatiť. Čo si dúfala že zabudnú na teba a nemusíš im za vykonané služby zaplatiť?
Naštuduj si svoj internet banking určite tam máš funkciu na platbu s budúcim dátumom a banka by to automaticky poslal po materskej nič by si nezabudla.
@anonym_6fb53a nie nemyslím že zazbudnú, dokonca sem tam menej aj ich úctovne závierky ako sa tie dlžoby od ,mojich čias,, neustále navyšujú.
Ver mi keby niekto pošle upomienku ,mail, sms, zavolá už to majú dávno uhradené. Lenze ona sa spolieha na dobrých ľudí, ktorí zo zvyku prídu hneď zaplatiť aj bez faktúry, a potom dostanú iba príjmovy pokladničný doklad.
@anonym_6fb53a nie nemyslím že zazbudnú, dokonca sem tam menej aj ich úctovne závierky ako sa tie dlžoby od ,mojich čias,, neustále navyšujú.
Ver mi keby niekto pošle upomienku ,mail, sms, zavolá už to majú dávno uhradené. Lenze ona sa spolieha na dobrých ľudí, ktorí zo zvyku prídu hneď zaplatiť aj bez faktúry, a potom dostanú iba príjmovy pokladničný doklad.
@anonym_autor Ale čo vlastne riešiš? Veď už tam nepracuješ, čiže ta vôbec nemusí trápiť ich účtovníctvo.
Ty plať za služby, ktoré ti dodajú a hotovo.
Po prve - pises ako analfabet, nejako som to nepochopila.
Po druhe - z toho co chapem, ze si dostala sluzbu a nechodila faktura, no tak normalne je clovek minimalne zvedavy preco a ide zistovat. Nie ze nezaplatim a tisko cakam, ze ju mozno neposlu.
Zhrnutie - cele je to velmi divne, na tvojom mieste normalne zaplatim opravnene faktury a neriesim kto ich vystavil.
@anonym_b9fe93 píšem ešte raz
Dnes o 21:10
@abbey1
@anonym_autor Reklamoval si ich? Respektíve, keď vate služby čerpali, pýtala si faktúru, keď nechodila?
Ak prišli 3 v decembri a s takými splatnosťami, kontaktovali ste ich s písomnou žiadosťou o nápravu?
@abbey1 dva roky dozadu keď došli jednotlivé faktúry v auguste a októbri tak áno, ale žiadej nápravy som sa nedočkala, lebo ona si robí čo chce. Presnejšie ...Mám to nechať tak a uhradiť.
Co je vlastne tvoj hlavny problem? Hnev na osobu, co ta mala zaucit a ides trucovat? Chybne faktury? Aka bola na nich chyba? Zla suma, zla adresa, zle meno?
nechapem čo riešiš...sluzba bola dodana, zaplatila by som, resp.by som reklamovala dodanie faktury po splatnosti...ale inak nic. Uhradit ju urcite treba
@katkaseiner reklamovala som,nič nespravili. Aký má zmysel neustále reklamovať to isté? Keď sa žiadnej nápravy nedočkáme
@katkaseiner reklamovala som,nič nespravili. Aký má zmysel neustále reklamovať to isté? Keď sa žiadnej nápravy nedočkáme
@anonym_autor a čo teda vlastne chceš?prečo si to nezaplatila stále?
Tak nič neplať a čakaj, kým ti zaklope exekútor. Potom si založ zbierku na donio, nech sa ti na to poskladáme 🙂🙂.
Ty neries, preco ona neposlala upomienku (nie je povinna), alebo preco faktury vystavila neskoro, ci poslala neskoro (ich uctovnictvo je ich problem). Ty ries len to, ze mas dlh, ktory nie je premlcany a ktory je potrebne zaplatit, ak nechces, aby ta dali na sud. To je jedine, co by ta malo momentalne trapit. Omacky okolo toho tykajuce sa zaucania a podobne su irelevantne.
@beata_k došli až v decembri , čo ja viem prečo, riadne som podpísala prevzatie 12/2025. Neviem čo robi celý rok v decembri za asi zobudí a chce dohnať zameškané
@anonym_autor Zaplat a neries.
Ty kokso, píšeš ako hotentót. Ale dobre, z toho čo si napísala a čomu rozumiem, je, že máš nikde dlhy a odmietaš ich zaplatiť, lebo "bývalá kolegyňa". Si zatrpknutá. Jednoducho tie dlhy zaplať a hotovo. Máš minimálne 2 deti, muža na ID, potrebuješ aby vám prišla exekúcia? A zo sumy napríklad 250€, budeš platiť 500€. Na to už budeš mať peniaze? Príliš moc špekuluješ. Aby sa ti to nevypomstilo.
No dobre.... Ja ničomu nerozumiem🤷🏼♀️. Možno by som mala ísť naspäť do školy, učiť sa😂

Po prve - pises ako analfabet, nejako som to nepochopila.
Po druhe - z toho co chapem, ze si dostala sluzbu a nechodila faktura, no tak normalne je clovek minimalne zvedavy preco a ide zistovat. Nie ze nezaplatim a tisko cakam, ze ju mozno neposlu.
Zhrnutie - cele je to velmi divne, na tvojom mieste normalne zaplatim opravnene faktury a neriesim kto ich vystavil.