icon

Nechcem, aby to skončilo

26. dec 2025

Názov témy: Je mi smutno, že za chviľu bude po Vianociach ...

Ahojte, svoju prácu mám rada. Robím ju rada, je super platená, mám výborného šéfa a super kolegov. Ale napriek tomu mi je už teraz smutno za Vianocami. Už teraz so smútkom pozerám na kalendár, že 7.1 musím ísť do práce. Milujem ten čas ešte dva dni pred Vianocami, keď už ľudia majú dovolenky, všetko sa ukľudňuje, už vám nezvonia telefóny, nemáte 35 neprečítaných emailov, 25 teamsových správ a meeting na meetingu. Je to pre mńa krásne obdobie. Užívam si, že môžem odložiť mobil a nemusím na neho ani pozrieť. Že si robím cez deň čo chcem, cvičím, spím, varím, pečiem, idem von, alebo len tak ležím pri filme a stromčeku s kakaom v ruke. Nechcem, aby to skončilo :/

Strana
z3
anonym_6e654b
26. dec 2025

Prepáč, vo mne tvoj príspevok evokuje buď nedozretú, alebo rozmaznanú osobnosť.

ria_sprout
26. dec 2025
@anonym_autor

@ria_sprout to dopredu nevedela, ze starostlivost o rodinu a deti bude narocna, casovo, psychicky, fyzicky? Je to nova vec?

@anonym_autor asi nevieš moc čítať s porozumením, že 😏 mimochodom, tebe som to napísala, tak si to na seba nevzťahuj, tebe som venovala úplne iný príspevok.

Okrem toho, ty si snáď nevedela ako budeš trpieť keď tebe slobodnej bezdetnej skonči trojtýždňova dovolenka, keď tak hrozne trpis 😜

oskvarka
26. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_66bc20 presne tak, to že nemám deti, predsa neznamená, že si nemôžem užívať Vianoce a mať rada sviatočné obdobie: Ak je pre niekoho rodina a deti záťažou a berie to takto, tak si ju nemal zakladať a rodiť deti.

@anonym_autor na jednej strane chápem tvoj názor na druhej strane fakt nemôžeš za to ale človek čo nemá deti si fakt nevie predstaviť že napriek tomu že je to fakt krásne je to aj naozaj dosť náročné...aj ak máš zdravé deti...

xckaretxxx
26. dec 2025

@anonym_autor ja nastupujem už v pondelok a pracovala som aj 23.12. A ty plačeš, že nastupujes 7.1? Sorry, ale neviem co mam napisat....

oskvarka
26. dec 2025
@anonym_autor

@xenia65 a predstav si, že ja som takúto prácu mala. Mala som služby hocikedy, aj na štedrý deň, aj počas sviatkov, aj na silvestra, aj na nový rok.

@anonym_autor ale to je predsa super o to viac si teraz to obdobie užívaš lebo vieš si vážiť hodnotí toho čo máš ... Do 7.1. je ešte ďaleko uzijes zrelaxujes a môžeš zase do práce... Podľa mňa ešte krátko oddychujes to sa aj o dovolenkách vraví že má byť dostatočne dlhá na to aby si zabudla na pracovný stereotyp...ja som už aj zabudla a to pôjdem do práce už 30. Na dva dni určite ... Ale už teraz chodím spat neskoro a užívam si domácu pohodu s deckami a vstávam neskoro...len sa trochu desim toho ako budem vstávať o 5 do práce 😂

123369
26. dec 2025

@anonym_autor no ja neviem, ale podľa tvojho príspevku mi nepríde , že si so svojou prácou až tak spokojná,ako si písala na začiatku 😬

autor
27. dec 2025
@xckaretxxx

@anonym_autor ja nastupujem už v pondelok a pracovala som aj 23.12. A ty plačeš, že nastupujes 7.1? Sorry, ale neviem co mam napisat....

@xckaretxxx kde plačem? Toto bol taký povzdych. Dnes už pracujem a pripravujem si reporty na nový rok.

majlo1234
27. dec 2025
@anonym_e5f13e

Na to mam dobru radu: od 7.1. do 22.12. ignoruj 90% z tych emailov a teams sprav. Myslis, ze sa nieco zmeni? Nic! Budu vypisovat inym 😂 Podpisujem sa za to ako clovek, ktory ma ten na MK slavny plat 3000+ a fungujem tak uz roky. Challenge accepted?

@anonym_e5f13e tak tak, takto to chodi vo svete korporatu. Je postaveny na naivnych junioroch, co si myslia, ze na nich to cele stoji a pada. A ze to je zivotne dolezite🤣

majlo1234
27. dec 2025

A ty autorka, zi v danom okamihu. Este vcera boli vianoce. Teraz mas pred sebou skoro dva tyzdne nic nerobenia pred navratom do klikackoveho sveta, tak si to uzi a nesmut

autor
27. dec 2025
@majlo1234

A ty autorka, zi v danom okamihu. Este vcera boli vianoce. Teraz mas pred sebou skoro dva tyzdne nic nerobenia pred navratom do klikackoveho sveta, tak si to uzi a nesmut

@majlo1234 práve som dorobila reporty. Každý deň po hodinke.

majlo1234
27. dec 2025
@anonym_autor

@majlo1234 práve som dorobila reporty. Každý deň po hodinke.

@anonym_autor a naco ich robis pocas dovolenky?

anonym_fd7323
27. dec 2025

Poznám ten pocit ....odmalička milujem vianoce a vzdy mi je ľúto za nimi, vzdy to natahujem ako je doma únosné ze su akoze este vianoce 😂 navyše Vianoce su pre mňa čas ked problemy zatlačím do úzadia a nemyslím na ne, o to horšie je to v januári ked mam lahkú depku zo všetkého 🙈 tento rok ma opäť čaká navyše zas a znova hladanie práce (kvoli ztp synovi som musela odist z povodneho miesta, teraz som zastup MD inde s lepsim pracovnym casom ale uz musim hladat znova a pride mi to nadludsky vykon najst pracu ktoru sklbim so spec.skolkou zase). Takze ja by som bola spokojnejšia keby viem ze an po januari mam pracu co bohuzial momentalne nemam 🙈😃 k tomu milion inych veci ktorymi nejdem kazit vianoce 🙈 ale teda este si uzijem aspon tyzden tvarenia sa ze su Vianoce a neexist problemy 😃

autor
27. dec 2025
@majlo1234

@anonym_autor a naco ich robis pocas dovolenky?

@majlo1234 lebo mam svoju pracu rada a teda nechcem potom po skonceni dovolenky nahanat vsetko. Je toho vzdy vela na zaciatku mesiaca. Takze si pripravujem kazdy den hodinku jeden.

majlo1234
27. dec 2025
@anonym_autor

@majlo1234 lebo mam svoju pracu rada a teda nechcem potom po skonceni dovolenky nahanat vsetko. Je toho vzdy vela na zaciatku mesiaca. Takze si pripravujem kazdy den hodinku jeden.

@anonym_autor nuz ale potom sa zbytocne oberas o radost z dovolenky a volna. Aby si vypla poriadne, potrebujes aspon 2 tyzdne bez prace

taktotedanie
28. dec 2025

@anonym_autor suhlas 🙂
Treba sa zacat tesit na dalsi rok

jaroslav81
29. dec 2025
@sevrin

Na tomto fóre sa témy vedia neskutočne neutralizovať

@sevrin čarovný kruh sa uzavrel

zazka666
29. dec 2025

@anonym_autor chápem ťa. Ja mám to takisto. Ráno som sa prevalila o 6.00 v posteli , pustila som si audio knihu a driemala ďalej. Toto môžeme len cez PN a vianočné sviatky

silviaab
29. dec 2025

@anonym_autor veru ten cas taaak rychlo uteka.hned je po vsetkom...pozdravujem a prajem krasny novy pohodovy rocik

princezna_bosorka
29. dec 2025

@anonym_autor a preco tu vyplakavas na mk namiesto toho, aby si si to uzila? (ked uz si nevies uzit zvysok roka?)

kikappp
29. dec 2025

Dosť si tu pobavila a ako už baby písali keď nemáš deti netušíš ako to je keď k tej práci ktorú si ty môžeš robiť v kľude a plánovať si čas aaaaako len chceš, sa musíš vždy prispôsobovať deťom atď atď. Ty fnukaa a zároveň tvrdíš ako máš prácu rada a vsetko je super no to nejako nejde dokopy. Bud rada ,ze si rada 😀

maya_hi
30. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_071334 ja si užívam to voľno. Keď si zoberiem počas roka dovolenku, tak prídem do práce a čaká ma toľko roboty, že ľutujem, že som si dovolenku zobrala. Plus klienti riešia vždy, aj keď mám dovolenku. Toto obdobie je super v tom, že nikto nerieši nič. Všetci sú doma, s rodinami a nepracujú. Toto by som chcela mať dlhšie.

@anonym_autor užívaj každý deň. Nikdy nevieš či sa toho 7.1. aj dožiješ. Stačí takto? 😁

maya_hi
30. dec 2025
@kikappp

Dosť si tu pobavila a ako už baby písali keď nemáš deti netušíš ako to je keď k tej práci ktorú si ty môžeš robiť v kľude a plánovať si čas aaaaako len chceš, sa musíš vždy prispôsobovať deťom atď atď. Ty fnukaa a zároveň tvrdíš ako máš prácu rada a vsetko je super no to nejako nejde dokopy. Bud rada ,ze si rada 😀

@kikappp a to načo ste si všetky zaobstarali tie deti keď tu rovnako fňukáte ako vás obmedzujú? 😏

kikappp
30. dec 2025
@maya_hi

@kikappp a to načo ste si všetky zaobstarali tie deti keď tu rovnako fňukáte ako vás obmedzujú? 😏

@maya_hi nefnukam bavim sa na autorke a jej fúkani.🙃

dvanastka
31. dec 2025

@anonym_autor úplne zbytočná téma. Ja nechcem, aby život skončil. 🤷 Povzdych do tmy.

marley30
1. jan 2026

Ahoj, chápem, že ti je ľúto za tým všetkým, ale užívaj si to co je a príde zas niečo iné, iné radosti, zážitky 🙂. Tiež milujem Vianoce, nechávame stromček dlhšie, lebo keď prídeme zo školy, z roboty je to ešte také uletenenie z reality 🙂. A inak nechápem prečo ta niekto odcudzuje, lebo každý sme nejaký, našťastie odlišný a mame radi ci neradi niečo iné. Tak užívaj život podľa svojho 🙂

anonym_89317b
1. jan 2026

Ach jaj,veru uz to konci,dnes uz 1veho a o par dni uz do prac.nasadenia az do leta,jaj ale to uletelo.Muz uz ide v nedelu na nocnu,potom opet 4dni volna a ja idem,7,8 na nocne a vikend opet volno.A dalsi tyzden uz v plnom,plnom nasadeni.

Strana
z3