icon

Nedokončená vysoká škola a pohŕdanie

valentina225
Včera o 16:22

Ahojte,

mam 27 rokov a nedokoncila som si vysoku skolu. Na zakladnej aj na strednej skole som patrila ku najlepsim ziakom, mala som vzdy same jednotky. Ked som prisla na vysoku skolu, zistila som, ze na to nemam. Kazdy si mysli, ze som ju nedokoncila z lenivosti, ale ja som sa velmi trapila, pred kazdou skuskou som nemohla spat, zvracala som a vela skuskami som ani nepresla. Studium som ukoncila, mozno to bolo zbabele, ale mne sa neskutocne ulavilo. Teraz som obycajna radova zamestnankyna, ale moje zamestnanie mi vyhovuje. Avsak, stale sa stretavam s pohrdanim, najmä zo strany muzov. Stale sa ma pri zoznamovani vypytuju na vzdelanie, a ked poviem, ze mam len SŠ s maturitou, citim, ze hned otocia a stratia zaujem. Je to asi aj preto, ze prichadzam do kontaktu so vzdelanymi muzmi, ktori v zivote nieco dokazali. Chapem, ze nechcu pri sebe nejake teliatko. Ale naozaj to musia davat najavo takym arogantnym, pohrdajucim stylom? Skutocne je zena hodnoty v tom, ze ma titul? 🙂 chapem, ze nikdy nebudem mat karieru ako s VŠ, ale mne to nevadi. Ale vadi mi to pohrdanie a neustale posmesne otazky od ludi - muzov, preco nemam VS. Ako by ste reagovali, keby ste citili, ako Vami ludia pohrdaju? Velmi ma to zaboli, a citim sa ako uplna niktoska.

zuzana76
Včera o 19:01
@valentina225

@anonym_5054a8 nechcem to tu radsej pisat, lebo si chcem zachovat anonymitu 😕 ale zaroven, moj kolega je Mgr., vie 4 svetove jazyky na plynulej urovni, a je na rovnakej pracovnej pozicii, ako ja🤷🏽‍♀️ lebo je, s prepacenim, nepouzitelny, spomaleny… a ja, so strednou skolou, som mu musela vela veci vysvetlovat.🤷🏽‍♀️ Niekedy mi to pripada, ze mi to “páli” viac, ako niekomu s VS titulom, a som pracovita.. preto nechapem take podcenovanie, ze ked som zahodila studium, ze urcite budem mat sklony zist kratsou cestickou aj v inych zivotnych situaciach.. ale je mozne, ze sa to niektorym honi hlavou 😂

@valentina225 myslim, ze ste si kvit, ponizujes aj ty, takze sa prekarate ako mali chlapci, kto ma vacsieho pipika, kolega s VS a 4 jazykmi je nepouzitelny a ty ho musis ucit a on sa zase chvasce, ze ma VS. Myslim, ze pravdu ma @petamich

anonym_26e160
Včera o 19:05

Určite nie si nejaké "nikotoška". Chcelo to odvahu priznať si, že školu nedávaš a skončiť. Mala som kamarátku, tiež ZŠ, SŠ super žiačka. VŠ však nedávala a nakoniec spáchala samovraždu. To s akými ľuďmi sa stretávaš, že si dovolia tebou pohŕdať? Začni si vážiť sama seba a toto sa ti nebude diať. Ja nemám VŠ a mám svoju firmu. V tejto oblasti pracujú ľudia, ktorí majú VŠ a nie sú schopný podať taký pracovný výkon ako ja bez VŠ. Resp. nemajú odvahu rozvinúť svoje schopnosti, dravosť atď. Nie vždy je to iba o škole a tituloch. Minule sa mi známa z našej oblasti sťažovala, že si dorábala po 50-tke ťažkú VŠ z nášho odboru. Už 30 rokov sedí ako obyčajný zamestnanec na tom istom mieste, a školy sú jej na nič.

anonym_ed7c1e
Včera o 19:05
@valentina225

@zuzana76 hlavne napadnici, asi mate pravdu, ze mi tym davaju najavo, ze nesplnam ich kriteria

@valentina225 Bud rada, aspon sa ukazu hned na zaciatku aki su plytki. Mm ma 2 vysoke a ja iba maturitu, ale nepovazuje ma za menejcennu a ani ja seba. Zle som si zvolila strednu skolu a ked som chcela ist na vysku, tak som ten smer doslova neznasala, tak som sa ani nepripravila na prijmacky. Po rokoch som isla na specialnu pedagogiku, ale otehotnela som a nechala to tak. V zamestnani som bola sikovna, chvalili ma, mali ma radi. To mi uplne stacilo.
Asi by si mala chodit niekam, kde sa pohybuju ludia s podobnymi hodnotami, ake mas ty. Neboj sa.

anonym_3d2a90
Včera o 19:08
@zuzana76

@valentina225 myslim, ze ste si kvit, ponizujes aj ty, takze sa prekarate ako mali chlapci, kto ma vacsieho pipika, kolega s VS a 4 jazykmi je nepouzitelny a ty ho musis ucit a on sa zase chvasce, ze ma VS. Myslim, ze pravdu ma @petamich

@zuzana76 nemyslím, že vysvetlením situácie a opísaním faktov ide o ponižovanie kolegov. Určite im to nevytýka, nevykrikuje, ale ak to tak raz je, tak to tak je.

anonym_2d8992
Včera o 19:10

Neviem kde pracujes, ale mas velmi divnych klientov … alebo ta pozyvaju na rande len mentalni atleti z Hornej Dolnej alebo vidia “kvetinku” a chcu si vrznut. Naozaj v dnesnej dobe ked BC a Diplomovku vela ludom pise AI alebo nejaky ghostwriter a titul sa da kupit od Plzne az po KE … ono problem ani nie je SS, ale prijmes pozvanie od kadejakeho, ktory vyzera trochu k svetu - bud nemas vobec odhad na ludi, alebo len vyuzijes prilezitost a tvoj protajsok, aby sa “pomstil” za to, ze nadarmo zaplati veceru ta dorazi nejakym sprostym komentarom, pretoze mu to dovolis… ani nejde o vzdelanie, ale o jeho ego … ked si sa ty zadarmo najedla a nic z teba, tak ta sejme … evidentne sa sama “zhadzujes”, mozno aj nevedome, tak ta dorazi … nejakej “hubatej” so SS aj ked mozno nie modelky, vby ho to ani nenapadlo sa pytat, pretoze by ani nemal prilezitost …. Je xy chlapov, ktori maju kadejake tituly a pride “ta” zena a zabudnu, ze aj oni titul maju … ono vzdy je to o dvoch … tvoji napadnici su divni a ty lovis v nespravnych vodach …

anonym_5054a8
Včera o 19:10
@valentina225

@anonym_5054a8 nechcem to tu radsej pisat, lebo si chcem zachovat anonymitu 😕 ale zaroven, moj kolega je Mgr., vie 4 svetove jazyky na plynulej urovni, a je na rovnakej pracovnej pozicii, ako ja🤷🏽‍♀️ lebo je, s prepacenim, nepouzitelny, spomaleny… a ja, so strednou skolou, som mu musela vela veci vysvetlovat.🤷🏽‍♀️ Niekedy mi to pripada, ze mi to “páli” viac, ako niekomu s VS titulom, a som pracovita.. preto nechapem take podcenovanie, ze ked som zahodila studium, ze urcite budem mat sklony zist kratsou cestickou aj v inych zivotnych situaciach.. ale je mozne, ze sa to niektorym honi hlavou 😂

@valentina225 Chcela som vedieť približnú oblasť, tipovala som napr niečo ohľadom predaja alebo servisu aút, keďže tam je toľko chlapov. Ja pracujem v zdravotníctve, čiže skôr starší ľudia, mladých malo…idem von medzi ľudí, spoznávam väčšinu s horším vzdelaním, pracujúcich napr v gastre…ja vš mám, ale nejak nemám okolo seba mužov, ktorí ju majú

valentina225
autor
Včera o 19:12
@zuzana76

@zuzana76 absolutne ste nepochopila pointu🙈 ja som pisala o muzoch na rande. Tu som uviedla len ako priklad mojho kolegu, ze aj clovek Mgr. moze byt, zial, absolutne nepouzitelny a potrebuje pomoc odo mna, co mam strednu skolu. Ale vzdy som mu pomohla, a nikdy som ho neponizila, spominam to len tu. Ani sme spolu nikdy nepreberali VS.

zuzana76
Včera o 19:12
@anonym_3d2a90

@zuzana76 nemyslím, že vysvetlením situácie a opísaním faktov ide o ponižovanie kolegov. Určite im to nevytýka, nevykrikuje, ale ak to tak raz je, tak to tak je.

@anonym_3d2a90 tak isto to mozno vnimaju ti chlapi, tiez len jej vysvetluju, ze chcu babu s VS

anonym_3d2a90
Včera o 19:14
@zuzana76

@anonym_3d2a90 tak isto to mozno vnimaju ti chlapi, tiez len jej vysvetluju, ze chcu babu s VS

@zuzana76 myslíš, že je to to isté? Že si ona o kolegovi nieco myslí (a je to fakt) a to, že jej niekto drzo niečo šplechne do očí?

zuzana76
Včera o 19:15
@valentina225

@zuzana76 absolutne ste nepochopila pointu🙈 ja som pisala o muzoch na rande. Tu som uviedla len ako priklad mojho kolegu, ze aj clovek Mgr. moze byt, zial, absolutne nepouzitelny a potrebuje pomoc odo mna, co mam strednu skolu. Ale vzdy som mu pomohla, a nikdy som ho neponizila, spominam to len tu. Ani sme spolu nikdy nepreberali VS.

@valentina225 no ale v tejto teme si ho ponizila, ze je slaby a nepouzitelny. Cize tiez si potrebujes dvihat svoje ego. To je jedno, skus sa nad to povzniest, jednoducho treba prijat, ze nesadnes vsetkym a niekto ma preferencie ake ma a ty ich nesplnas.

valentina225
autor
@anonym_3d2a90

@zuzana76 myslíš, že je to to isté? Že si ona o kolegovi nieco myslí (a je to fakt) a to, že jej niekto drzo niečo šplechne do očí?

@anonym_3d2a90 presne tak. Nikdy som sa kolegovi nesmiala, ani ho neponizila. A vzdy som mu pomohla. Len som to tu spomenula ako priklad

zuzana76
@anonym_3d2a90

@anonym_3d2a90 tak v tom prispevku ich dava poriadne dolu, mozno nie pred nimi, ale tu.

zuzana76
Včera o 19:17
@anonym_5054a8

@valentina225 Chcela som vedieť približnú oblasť, tipovala som napr niečo ohľadom predaja alebo servisu aút, keďže tam je toľko chlapov. Ja pracujem v zdravotníctve, čiže skôr starší ľudia, mladých malo…idem von medzi ľudí, spoznávam väčšinu s horším vzdelaním, pracujúcich napr v gastre…ja vš mám, ale nejak nemám okolo seba mužov, ktorí ju majú

@anonym_5054a8 ja si skor myslim nejaky korporat ako Henkel

anonym_3d2a90
Včera o 19:18
@zuzana76

@anonym_3d2a90 tak v tom prispevku ich dava poriadne dolu, mozno nie pred nimi, ale tu.

@zuzana76 to ale nie je to isté. Tiež nie som človek čo druhých ponižuje. Ale keď vidím, že je niekto lajdák, darebák,.atď.,.tak to nie je ponižovanie ale fakt, ktorý si väčšinou len myslím v hlave. Ty si o každom myslíš, aký je úžasný? Nikdy pri nijakom človeku ťa nenapadla jeho zlá vlastnosť a pod? Asi ťažko.

valentina225
autor
Včera o 19:19
@zuzana76

@valentina225 no ale v tejto teme si ho ponizila, ze je slaby a nepouzitelny. Cize tiez si potrebujes dvihat svoje ego. To je jedno, skus sa nad to povzniest, jednoducho treba prijat, ze nesadnes vsetkym a niekto ma preferencie ake ma a ty ich nesplnas.

@zuzana76 pani Zuzana, bez urazky, Vy sa mi tu snazite cely cas vnutit svoj nazor a ego si tu hladkate, zial, Vy.. uz ste tu xkrat spomenula, ze ked som zisla z kratsej cesticky uz pri VS, tak zjavne nebudem schopna platit ani hypoteku, nebudem vediet riesit konflikty vo vztahoch a budem od nich utekat, budem utekat pri kazdom vacsom probleme v zivote.. cely cas sa mi tu snazite nanutit Vas nazor, ze nie som dost ambiciozna, ako to ziadaju moji ctitelia. Ale ani raz ste nespomenula, ze skutocne niektori z nich mozu mat ohrdnute ego, alebo ich stve, ze uz zaplatili tu veceru a vidia, ze zo mna nic nebude, tak ma aspon ponizia a splechnu mi to do oci.. staci napisat jeden prispevok, ja som si ho precitala, dakujem za reakciu, ale netreba tu kazdemu vnucovat len jeden pohlad.

patrike
Včera o 19:19
@zuzana76

@patrike vidis a nemam rovnake myslienky len ja. Dokonca aj na DOD na INF v Cechach pan docent spominal presne tuto myslienku. Ze mladi budu v kruhu inteligentnych ludi, vacsina IQ nad 130, kedze ti su prijimani bez prijimaciek, a teda maju velku sancu stretnut vzdelaneho partnera a mat mudre deti. Zaznelo z ust docenta. Ale ano, my sme sa poznali s manzelom od nasich studijnych cias a samozrejme, ze sme sa poznali dobre. Deti mame a vcelku sikovne, takze vyber bol asi spravny na oboch stranach.

@zuzana76 To znie ako ehm taky Himlerov program, Lebensborn sa to volalo .... tiez Svedi aj Americania mali take eugenicke projekty dokonaleho mesta plneho dokonalych krasnych a mudrych ludi, ktori podla "vedcov" mali plodit rovnakych ubermenschov. Zase na tebe sa mi paci, otvorene priznas kalkul pri vybere partnera.

reela
Včera o 19:21
@zuzana76

@zuzana76 ono to nemusi byt ponizovanie, ak je fakt na nic 😂

valentina225
autor
Včera o 19:24
@reela

@zuzana76 nepracujem v korporate, nepracujem v Henkeli. Je to uplne ina sfera a je uplne nepodstatne, kde pracujem. Chcela som radu od zien, ako by reagovali, ked ich chlap spochybnuje a ironicky, ponizujuco sa pyta, preco nema dokoncenu VŠ.

zuzana76
Včera o 19:24
@patrike

@zuzana76 To znie ako ehm taky Himlerov program, Lebensborn sa to volalo .... tiez Svedi aj Americania mali take eugenicke projekty dokonaleho mesta plneho dokonalych krasnych a mudrych ludi, ktori podla "vedcov" mali plodit rovnakych ubermenschov. Zase na tebe sa mi paci, otvorene priznas kalkul pri vybere partnera.

@patrike Vies co, som uz dostatocne stara, aby som bola uprimna a nemusim sa na nic hrat. Moj muz tiez vie co si bral a ja tiez. Aj sa lubime - uz 30 rokov, nie je to len cisty kalkul, ale ano, priznam sa, ze by som sa nevedela zalubit do nevyhodneho muza. Som asi sapiosexual.

petronelag
Včera o 19:25

Sú také prípady, jedna sesternica mi hovorila, že jej náapadník už na prvom rande povedal, že v našej rodine majú všetci VŠ a ona mala vtedy iba hotelovú školu a možno teraz keď sa vypracovala má podobný príjem ako on.

anonym_3d2a90
Včera o 19:25
@valentina225

@zuzana76 nepracujem v korporate, nepracujem v Henkeli. Je to uplne ina sfera a je uplne nepodstatne, kde pracujem. Chcela som radu od zien, ako by reagovali, ked ich chlap spochybnuje a ironicky, ponizujuco sa pyta, preco nema dokoncenu VŠ.

@valentina225 asi by som im odpovedala, že mám iné kvality a viac by som s nimi komunikovala jedine ak by to práca vyžadovala

reela
Včera o 19:26
@patrike

@patrike ale tak, je to kalkul, ked ma len vyssie naroky? Keby sa nebodaj vyjadrovala, ze sa maju mnozit IBA ti s vyssim iq alebo vzdelanim, tak vtedy by to zavanalo eugenikou. Stale si myslim, ze tam myslienkami ona nie je, a ze ide len o osobnu preferenciu.

zuzana76
Včera o 19:27
@reela

@reela nemusi, ale ktovie, mozno ani ti chalani to nemysleli tak, hadat sa kvoli VS a titulu. Neviem si to na rande predstavit 🙈, ved staci, ze dalsie rande nebude. Inak sa potom k tomu museli nejako dopracovat, neviem, nejakym rozvijanim situacie, prekaranim sa atd...

patrike
Včera o 19:35
@petronelag

Sú také prípady, jedna sesternica mi hovorila, že jej náapadník už na prvom rande povedal, že v našej rodine majú všetci VŠ a ona mala vtedy iba hotelovú školu a možno teraz keď sa vypracovala má podobný príjem ako on.

@petronelag Presne to v opacnom garde som zazil, pisem o tom vyssie.

zuzana76
Včera o 19:35
@patrike

@patrike ja si myslim, ze vela ludi "kalkuluje", len to neprizna (teda ma prisnejsie osobne preferencie) a dalsia skupina nekalkuluje a nerozmysla, berie to, co je na trhu a potom su nestastni. A je nejaka cast slobodnych dusi, ktore hladaju dalsiu slobodnu dusu a nezalezi im na ziadnych materialnych veciach, ani na akademickom vzdelani, staci, ze spolu suznia - ale to su presne tie typy zo Zajezovej, rozni umelci a pod... kam spada mensina, nie kazdy dokaze zit mimo "civilizacie".

petamich
Včera o 19:37

Autorka bud hlavne ty sama so sebou spokojna, vysoka skola naozaj nie je vsetko, aj ine kvality a vlastnosti su (minimalne pre mna a v mojej bubline) dolezite. A ak ste si nesadli lebo bez vysokej skoly u partnerky to neprezije, nech hlada dalej a ty hladaj tiez :D. A naozaj je mozne, ze ked si si vsimla, ze informacia, ze nemas vysku mu nevonala, on zacal byt cudny, tak ty si presla do obranneho modu a to sa mu tiez nemuselo pozdavat, no co uz...najdete mozno obaja lepsi fit.

Ja som napr. zasa trvala na vysokom chlapovi, aby som zlomila prekliatie kratkych noh v nasej rodine a ano mohlo to byt nefer voci tym nizsim 😅 to len vtipna vsuvka. Kazdy mame nieco. Drzim paste!

zuzana76
Včera o 19:37
@valentina225

@valentina225 nereagovala by som nijako, pomyslela by som si svoje a hotovo.

zuzana76
Včera o 19:39
@petamich

Autorka bud hlavne ty sama so sebou spokojna, vysoka skola naozaj nie je vsetko, aj ine kvality a vlastnosti su (minimalne pre mna a v mojej bubline) dolezite. A ak ste si nesadli lebo bez vysokej skoly u partnerky to neprezije, nech hlada dalej a ty hladaj tiez :D. A naozaj je mozne, ze ked si si vsimla, ze informacia, ze nemas vysku mu nevonala, on zacal byt cudny, tak ty si presla do obranneho modu a to sa mu tiez nemuselo pozdavat, no co uz...najdete mozno obaja lepsi fit.

Ja som napr. zasa trvala na vysokom chlapovi, aby som zlomila prekliatie kratkych noh v nasej rodine a ano mohlo to byt nefer voci tym nizsim 😅 to len vtipna vsuvka. Kazdy mame nieco. Drzim paste!

@petamich ano, aj ja som hladala vysokeho, tiez som dost nizka, chcela som vyssie deti 😀, to uz budem uplne za podporovatela eugeniky 😀

patrike
Včera o 19:40
@reela

@patrike ale tak, je to kalkul, ked ma len vyssie naroky? Keby sa nebodaj vyjadrovala, ze sa maju mnozit IBA ti s vyssim iq alebo vzdelanim, tak vtedy by to zavanalo eugenikou. Stale si myslim, ze tam myslienkami ona nie je, a ze ide len o osobnu preferenciu.

@reela Zuza tu eugeniku aplikovala uplne programovo, sice nehovori nic dehonestujuce o plebse s beznym IQ a strednou skolou, ale znie to ako opis kastoveho systemu v Indii. My, dokonali ambiciozni ikvaci s tazkou VS, ktori to tu manazujeme a plebs za pasom, ktory montuje nase auta, plebs za pokladnou v obchode, plebs utierajuci zadky nasej babke v domove dochodcov ...

petamich
Včera o 19:43
@zuzana76

@petamich ano, aj ja som hladala vysokeho, tiez som dost nizka, chcela som vyssie deti 😀, to uz budem uplne za podporovatela eugeniky 😀

@zuzana76 no ja to uplne chapem 😂😂

Inak este k predchadzajucemu tvojmu komentaru, algoritmus vacsiny zoznamovacich aplikacii ma dosiahnute vzdelanie ako velmi silnu premennu 🙂 mam s tym svoje skusenosti v minulosti 😅

Da sa totiz predpokladat, ze ludia s rovnakym vzdelanim alebo porovnatelnym si budu rozumiet viac a nieco na tom asi bude.

Len je asi rozdiel ako tuto svoju preferenciu ten clovek na rande predostrie, ci ako inteligentny clovek alebo....