Nedokončená vysoká škola a pohŕdanie
Ahojte,
mam 27 rokov a nedokoncila som si vysoku skolu. Na zakladnej aj na strednej skole som patrila ku najlepsim ziakom, mala som vzdy same jednotky. Ked som prisla na vysoku skolu, zistila som, ze na to nemam. Kazdy si mysli, ze som ju nedokoncila z lenivosti, ale ja som sa velmi trapila, pred kazdou skuskou som nemohla spat, zvracala som a vela skuskami som ani nepresla. Studium som ukoncila, mozno to bolo zbabele, ale mne sa neskutocne ulavilo. Teraz som obycajna radova zamestnankyna, ale moje zamestnanie mi vyhovuje. Avsak, stale sa stretavam s pohrdanim, najmä zo strany muzov. Stale sa ma pri zoznamovani vypytuju na vzdelanie, a ked poviem, ze mam len SŠ s maturitou, citim, ze hned otocia a stratia zaujem. Je to asi aj preto, ze prichadzam do kontaktu so vzdelanymi muzmi, ktori v zivote nieco dokazali. Chapem, ze nechcu pri sebe nejake teliatko. Ale naozaj to musia davat najavo takym arogantnym, pohrdajucim stylom? Skutocne je zena hodnoty v tom, ze ma titul? 🙂 chapem, ze nikdy nebudem mat karieru ako s VŠ, ale mne to nevadi. Ale vadi mi to pohrdanie a neustale posmesne otazky od ludi - muzov, preco nemam VS. Ako by ste reagovali, keby ste citili, ako Vami ludia pohrdaju? Velmi ma to zaboli, a citim sa ako uplna niktoska.
Teraz sa tu bojim napisat, ze sa mi paci ako moj manzel ma plnu bradu a mi to pride sexy, lebo som nedala tympadom sancu niekomu, komu sa nedari brada narast a musim byt kvoli tomu eugenicka :DD
@zuzana76 no ja to uplne chapem 😂😂
Inak este k predchadzajucemu tvojmu komentaru, algoritmus vacsiny zoznamovacich aplikacii ma dosiahnute vzdelanie ako velmi silnu premennu 🙂 mam s tym svoje skusenosti v minulosti 😅
Da sa totiz predpokladat, ze ludia s rovnakym vzdelanim alebo porovnatelnym si budu rozumiet viac a nieco na tom asi bude.
Len je asi rozdiel ako tuto svoju preferenciu ten clovek na rande predostrie, ci ako inteligentny clovek alebo....
@petamich suhlasim do bodky a hrat sa tu na "mna to (vzdelanie, krasa, vyska, charakter, cokolvek) vobec nezaujima" je smiesne. kazdy ma nejake preferencie a tym padom podporuje nejaky vyber a ostatnych diskriminuje.
Mám VŠ, môj partner vyucny list, je 100-x ambicióznejši ako ja, stále sa máme o čom rozprávať. Ešteže som neaplikovala pravidlá @zuzana76, lebo by som s ním nebola, má vyššie EQ ako väčšina ľudí s VŠ, ktorých poznám.
@letfenixa vyucny list mam aj ja a robila som si ho len nedavno, po 2 VS, cize vobec nediskriminujem ludi s VL a ani ich nepovazujem za menej. Ale vo vybere partnera - zivotneho som mala jasno.
Teraz sa tu bojim napisat, ze sa mi paci ako moj manzel ma plnu bradu a mi to pride sexy, lebo som nedala tympadom sancu niekomu, komu sa nedari brada narast a musim byt kvoli tomu eugenicka :DD
@reela To sa da dobre vysvetlit, vyrazne ochlpenie samca znamena vysoky testosteron, zjednodusene povedane. Tak isto svaly nenarastu, ked nie su hormony. Vysoki su ti, ktori maju geny a dobru vyzivu. Zuzin ambiciozny chlap nie je nic ine, nez moderna verzia alfa opiciaka, ktory zmlati zvysok tlupy, aby bol sefom.
Vyberas si podvedome, ale uplne spravne.
z toho, čo píšete, je veľmi zreteľný jeden silný vnútorný vzorec: hodnota = výkon + uznanie zvonka....dlho ste fungovali ako „tá šikovná“, pre ktorú boli jednotky prirodzeným dôkazom, že má právo existovať, patriť, byť rešpektovaná...keď sa na vysokej škole objavilo zlyhávanie, vaše telo zareagovalo skôr než hlava ..nespavosť, zvracanie, úzkosť...to nie je len stres...to je preťažený nervový systém, ktorý už nemal kam ustúpiť...ukončenie štúdia nebolo zbabelé...bol to regulačný krok ...voľba zdravia pred kolapsom...úľava, ktorú opisujete, je veľmi dôležitý signál, že ste sa zachránili...problém nie je v tom, že nemáte titul...problém je, že vnútorný sudca vo vás stále hovorí hlasom ľudí, ktorí vás hodnotia zvonka a vy mu zatiaľ veríte viac než sebe...keď zažívate pohŕdanie, bolesť nevzniká len z ich správania...vzniká v bode, kde sa ich postoj stretne s vašou vlastnou pochybnosťou: možno naozaj nemám hodnotu...jedna veľmi praktická vec: prestaňte vysvetľovať a obhajovať svoj príbeh tým, ktorí si ho nevypýtali...nie preto, že by ste mali niečo skrývať, ale preto, že vaša hodnota nie je téma na diskusiu...stručná, pokojná veta bez ospravedlňovania (napr.: vysokú školu som ukončila zo zdravotných dôvodov a dnes žijem spokojný život) funguje ako hranica...sledujte potom nie ich reakciu, ale svoju telesnú odozvu ...ak sa vám uľaví, hranica bola správna...a ešte niečo mierne konfrontačné: muži, ktorí stratia záujem po informácii o vzdelaní, vám vlastne robia selekciu zadarmo...neodmietajú vás ako človeka...odmietajú obraz, ktorý by im zvyšoval status...to je rozdiel....ak by ste zajtra prestali dokazovať svoju hodnotu cez titul, výkon a prijatie druhými, na čom by ste ju postavili vy sama? a čo konkrétne by ste museli prestať robiť, aby ste tomu začali veriť aj telom, nielen rozumom? ...to, že vás to bolí, neznamená, že ste slabá...znamená to, že ste dlho žili v systéme, kde ste si hodnotu museli zaslúžiť...teraz sa učíte niečo ťažšie ...mať ju aj bez obhajoby....
@reela To sa da dobre vysvetlit, vyrazne ochlpenie samca znamena vysoky testosteron, zjednodusene povedane. Tak isto svaly nenarastu, ked nie su hormony. Vysoki su ti, ktori maju geny a dobru vyzivu. Zuzin ambiciozny chlap nie je nic ine, nez moderna verzia alfa opiciaka, ktory zmlati zvysok tlupy, aby bol sefom.
@patrike ale moj muz je citlivy, to bolo tiez vo vybere.
@patrike vrrrr
@patrike ambiciozny a citlivy nie su antonyma, to sa navzajom nevylucuje
@patrike ale moj muz je citlivy, to bolo tiez vo vybere.
@zuzana76 Ak je 76 rocnik narodenia, co by celkom sedelo s 30 rokmi manzelstva, tak gratulujem, stihla si to este na VS a za inej doby. Dnes by si na 90% plakala ako 30 - 40 rocna, kde su chlapi na urovni tebe primeranej, jedna taka tu pisala viac raz.
Obrovske naroky vidim ako hlavnu prekazku, preco je dnes tolko osamelych zien, ktore sa najprv tolko hnali za karierou, az im usiel vlak.
@patrike ja len diskutujem a "obhajujem" chlapov, ktori nie su pritomni a mozno len stupili na achillovu patu autorky a ona sa im potrebuje nejako "revansovat" uznaj, ak sa ti na rande bezne stava (tebe sa to stalo raz a autorke bezne), ze ta "ponizuju", lebo mas "len" strednu skolu, tak bud som medzi samymi blbcami, co sa mi nezda - nesplnalo by to gaussovu krivku, alebo som na vine ja.
@zuzana76 Ak je 76 rocnik narodenia, co by celkom sedelo s 30 rokmi manzelstva, tak gratulujem, stihla si to este na VS a za inej doby. Dnes by si na 90% plakala ako 30 - 40 rocna, kde su chlapi na urovni tebe primeranej, jedna taka tu pisala viac raz.
Obrovske naroky vidim ako hlavnu prekazku, preco je dnes tolko osamelych zien, ktore sa najprv tolko hnali za karierou, az im usiel vlak.
@patrike samozrejme, takisto som vedela, ze po 30-tke je neskoro hladat partnera. Hladala som (resp ani nehladala, my sme do seba narazili) este na VS. A hned sme si padli do oka a manzel splnal vsetky moje dolezite kriteria. V 40-tke by som uz nikoho nehladala, pravdupovediac, prave kvoli tomu, ze normalni zenati a zostali by len ti, co sa neuplatnili.
@patrike ja len diskutujem a "obhajujem" chlapov, ktori nie su pritomni a mozno len stupili na achillovu patu autorky a ona sa im potrebuje nejako "revansovat" uznaj, ak sa ti na rande bezne stava (tebe sa to stalo raz a autorke bezne), ze ta "ponizuju", lebo mas "len" strednu skolu, tak bud som medzi samymi blbcami, co sa mi nezda - nesplnalo by to gaussovu krivku, alebo som na vine ja.
@zuzana76 naznacujes, ze autorka ma nejaky vzorec v spravani, ktory "nuti" tych vs mladencov si do nej rypnut? Alebo si to pohrdanie len namysla?
@zuzana76 Ja som nebol ponizeny, ked sam mam VS druheho stupna. Zhodneme sa v tom, ze kto namiesto tichej evaluacie "toho / tuto NIE" to zbytocne verbalizuje dehonestujucou formou, ten je nezrely, povysenecky a drzy.
@zuzana76 naznacujes, ze autorka ma nejaky vzorec v spravani, ktory "nuti" tych vs mladencov si do nej rypnut? Alebo si to pohrdanie len namysla?
@anonym_c6f1ad tebe sa nezda cudne, ze za posledne obdobie stretava rovnake typy? Fakt? bud je tema vymyslena, alebo nadnesena, alebo tam nieco nehra. Nesedi mi to. Vsetci rypu do jej vzdelania? ja som to nezazila ani pri nizsom vzdelani.
@zuzana76 Ja som nebol ponizeny, ked sam mam VS druheho stupna. Zhodneme sa v tom, ze kto namiesto tichej evaluacie "toho / tuto NIE" to zbytocne verbalizuje dehonestujucou formou, ten je nezrely, povysenecky a drzy.
@patrike ja som myslela na chlapov, o ktorych pise autorka. tebe sa zda normalne, ze stretava stale take typy a vsetci poukazuju na to, ze ma strednu skolu?
@patrike samozrejme, takisto som vedela, ze po 30-tke je neskoro hladat partnera. Hladala som (resp ani nehladala, my sme do seba narazili) este na VS. A hned sme si padli do oka a manzel splnal vsetky moje dolezite kriteria. V 40-tke by som uz nikoho nehladala, pravdupovediac, prave kvoli tomu, ze normalni zenati a zostali by len ti, co sa neuplatnili.
@zuzana76 toto neber ako rýpanie, ale tu veľmi pekne vidieť, že aj ty máš nejaký svoj názor na ľudí po 40-tke, podľa tvojich slov by to mohla byť "urážka", že normálni ženatí a zostali len tí, co sa neuplatnili
@zuzana76 toto neber ako rýpanie, ale tu veľmi pekne vidieť, že aj ty máš nejaký svoj názor na ľudí po 40-tke, podľa tvojich slov by to mohla byť "urážka", že normálni ženatí a zostali len tí, co sa neuplatnili
@anonym_3d2a90 samozrejme, vsetko sa da vysvetlit aj ako urazka. No najst vhodneho chlapa po 40-tke je velmi tazke, velmi. Slobodneho, bezdetneho, charakterneho .... A samozrejme cim starsia zena, tym viac musi polavit a upustit z narokov.
@anonym_3d2a90 a nie je to tak? 🙂 volny chlap po 40 (a to pisem ako niekto, kto nasiel muza po 30) - je bud svojsky v dobrom zmysle slova a musi byt zena iniciativnejsia, pripadne ma uz zavazky, co nie kazdy da alebo potom je "nieco" v neporiadku a to nieco moze byt cokolvek - poziadavky, preferencie, povahove alebo charakterove crty, spravanie....
Zaroven je uz narocnejsie spojit zivoty, ked clovek mozno uz aj 15-20 rokov zije sam a ma svoj rezim, zvyky.
@anonym_3d2a90 alebo zostat sama, ak nehodla z narokov upustit, ako ktorej vyhovuje. Mam vela slobodnych kamaratok, aj rozvedenych, co sa uz s nikym nedali dokopy. A povazujem to za uplne ok, pokial ony nehodlaju upustit z narokov a su radsej same, je to ich volba, predsa.
Budem asi hnusná, ale osobne, teraz, po rokoch skúseností, mať vtedy moj súčasný rozum, sama by som už hľadala chlapa, s ktorým máme aspoň vzdelanie rovnakého stupňa a kvality. Toto by bol taký povedzme objektívny základ a potom samozrejme ostatné veci. Ale toto by bolo nejaké základné kriterium, resp. ak aj by tu školu nemal, tak by musel byť v niečom wau, a museli by sme byť sakra kompatibilní. Lebo proste si všímam v mojom okolí a okruhu, že najlepšie vychádzam s ľuďmi, ktorí tu výšku majú, najmä čo do názorov a celkového nazerania na svet, spoločných zásad. U nás vo vzťahu ten vzdelanostný rozdiel po čase začal vyskakovať a dalo sa a dá sa cez to jak tak preniesť, len po X rokoch je už tej najväčšej zamilovanosti menej, a je to preto stále náročnejšie. Proste to ovplyvní veľa vecí vo vzťahu. A nie je nič horšie, ak je na tom žena vzdelaním vyššie než muž, ma preto kvalifikovanejšiu prácu, a z neho sa pomaly stáva jeden zakomplexovaný, za to jesitny chlap. Na jednej strane je hrdý a aj sa teší, ale na druhej zistí, že o veľa veciach si nemáte čo povedať, váš okruh známych sa rozdelí na "moji" a "tvoji". Nemyslím to absolútne v zlom. Úplne sucho, ale na rovinu.
@anonym_3d2a90 samozrejme, vsetko sa da vysvetlit aj ako urazka. No najst vhodneho chlapa po 40-tke je velmi tazke, velmi. Slobodneho, bezdetneho, charakterneho .... A samozrejme cim starsia zena, tym viac musi polavit a upustit z narokov.
@anonym_c6f1ad tebe sa nezda cudne, ze za posledne obdobie stretava rovnake typy? Fakt? bud je tema vymyslena, alebo nadnesena, alebo tam nieco nehra. Nesedi mi to. Vsetci rypu do jej vzdelania? ja som to nezazila ani pri nizsom vzdelani.
@zuzana76 neviem ako sa jej opakuje spravanie tychto cudnych muzov, ale nemam potrebu spochybnovat to, co pise.
@anonym_3d2a90 ale je to velke stastie, ze si nasla. Chran si ho.
@anonym_3d2a90 ale je to velke stastie, ze si nasla. Chran si ho.
@zuzana76 ano, to viem
@anonym_3d2a90 alebo zostat sama, ak nehodla z narokov upustit, ako ktorej vyhovuje. Mam vela slobodnych kamaratok, aj rozvedenych, co sa uz s nikym nedali dokopy. A povazujem to za uplne ok, pokial ony nehodlaju upustit z narokov a su radsej same, je to ich volba, predsa.
@bjnr dakujem pekne za Vas prispevok, velmi ma povzbudil, pretoze presne opisal moje prezivanie, dakujem pekne, Vas prispevok bol pre mna velmi prinosny.@zuzana76 prosim Vas, kde som pisala, ze stretavam len takych muzov a ze len v poslednej dobe? Stretla som aj takych, co sa ma to nepytali. Ja neviem, preco tu stale zamienaze fakty a priklesujete veci, ktore nie su pravdive. Stretla som aj muzov, ktori boli zo mna hotovi a povedali mi, ze mam perfektny prehlad, a ze to mam v hlave zrovnane. Ale stretavam sa aj s takymi, kvoli ktorym som zalozila temu, ale nikde som nepisala, ze len vylucne s takymi, 🙈

@reela Zuza tu eugeniku aplikovala uplne programovo, sice nehovori nic dehonestujuce o plebse s beznym IQ a strednou skolou, ale znie to ako opis kastoveho systemu v Indii. My, dokonali ambiciozni ikvaci s tazkou VS, ktori to tu manazujeme a plebs za pasom, ktory montuje nase auta, plebs za pokladnou v obchode, plebs utierajuci zadky nasej babke v domove dochodcov ...
@patrike to dokonali tam vsuvas ty, ja som pisala len o ambicioznych, resp. pre mna dokonalych, co je dokonale pre mna, nemusi byt dokonale pre druheho, ja tiez nie som dokonala pre teba