icon

Nedokončená vysoká škola a pohŕdanie

valentina225
Včera o 16:22

Ahojte,

mam 27 rokov a nedokoncila som si vysoku skolu. Na zakladnej aj na strednej skole som patrila ku najlepsim ziakom, mala som vzdy same jednotky. Ked som prisla na vysoku skolu, zistila som, ze na to nemam. Kazdy si mysli, ze som ju nedokoncila z lenivosti, ale ja som sa velmi trapila, pred kazdou skuskou som nemohla spat, zvracala som a vela skuskami som ani nepresla. Studium som ukoncila, mozno to bolo zbabele, ale mne sa neskutocne ulavilo. Teraz som obycajna radova zamestnankyna, ale moje zamestnanie mi vyhovuje. Avsak, stale sa stretavam s pohrdanim, najmä zo strany muzov. Stale sa ma pri zoznamovani vypytuju na vzdelanie, a ked poviem, ze mam len SŠ s maturitou, citim, ze hned otocia a stratia zaujem. Je to asi aj preto, ze prichadzam do kontaktu so vzdelanymi muzmi, ktori v zivote nieco dokazali. Chapem, ze nechcu pri sebe nejake teliatko. Ale naozaj to musia davat najavo takym arogantnym, pohrdajucim stylom? Skutocne je zena hodnoty v tom, ze ma titul? 🙂 chapem, ze nikdy nebudem mat karieru ako s VŠ, ale mne to nevadi. Ale vadi mi to pohrdanie a neustale posmesne otazky od ludi - muzov, preco nemam VS. Ako by ste reagovali, keby ste citili, ako Vami ludia pohrdaju? Velmi ma to zaboli, a citim sa ako uplna niktoska.

petamich
Včera o 20:15
@anonym_3d2a90

@zuzana76 z osobnej skúsenosti ti napíšem, že vekom moje nároky práveže rástli. Nebála by som sa byť sama, keďže človek už čo to zažil, vie, čo už nechce. Určite je ťažké nájsť slobodného, bezdetného, charakterného, ale nie nemožné. Vlastná skúsenosť
@petamich a nie, nemusí tam byť nič v neporiadku

@anonym_3d2a90 ale ved ja nepisem, ze to je nemozne alebo ze je pravidlom, ze je tam nieco v "neporiadku", schvalne davam do uvodzoviek, lebo sa nechcem nikoho dotknut a nemyslim to urazlivo, skor tvrdim a pokojne nemusis suhlasit, ze je to skor vynimka ako pravidlo, najst po 40 uzasneho muza, ktory bol dovtedy sam z roznych dovodov a nie su to tie, ktore som popisala

zuzana76
Včera o 20:16

Ja sa priznam, ze mna tato tema zaujima z pohladu vyberu partnera. Ako na jednej strane vsetci povazuju - mat kriteria pri vybere partnera- za nejaku pomaly eugenicku teoriu a na druhej strane, ked sa niekto dostane do problemov a nie je v partnerstve spokojný, tak vsetci zacnu - mala si si lepsie vybrat, to si ho predtym nepoznala? co si bola slepa? ved taky musel byt uz pred svadbou. A pod.

zuzana76
Včera o 20:17
@valentina225

@bjnr dakujem pekne za Vas prispevok, velmi ma povzbudil, pretoze presne opisal moje prezivanie, dakujem pekne, Vas prispevok bol pre mna velmi prinosny.@zuzana76 prosim Vas, kde som pisala, ze stretavam len takych muzov a ze len v poslednej dobe? Stretla som aj takych, co sa ma to nepytali. Ja neviem, preco tu stale zamienaze fakty a priklesujete veci, ktore nie su pravdive. Stretla som aj muzov, ktori boli zo mna hotovi a povedali mi, ze mam perfektny prehlad, a ze to mam v hlave zrovnane. Ale stretavam sa aj s takymi, kvoli ktorym som zalozila temu, ale nikde som nepisala, ze len vylucne s takymi, 🙈

@valentina225 napr tu

Avsak, stale sa stretavam s pohrdanim, najmä zo strany muzov. Stale sa ma pri zoznamovani vypytuju na vzdelanie, a ked poviem, ze mam len SŠ s maturitou, citim, ze hned otocia a stratia zaujem.

slovo stale evokuje - takmer 100 percentne, pri prislovkach sa slovo "stale" nachadza na osi - 100 percent

valentina225
autor
Včera o 20:21
@zuzana76

@valentina225 napr tu

Avsak, stale sa stretavam s pohrdanim, najmä zo strany muzov. Stale sa ma pri zoznamovani vypytuju na vzdelanie, a ked poviem, ze mam len SŠ s maturitou, citim, ze hned otocia a stratia zaujem.

slovo stale evokuje - takmer 100 percentne, pri prislovkach sa slovo "stale" nachadza na osi - 100 percent

@zuzana76 priznavam, slovo “stale” pouzivam akosi casto aj v beznej reci a rada prehanam

anonym_3d2a90
Včera o 20:21
@petamich

@anonym_3d2a90 ale ved ja nepisem, ze to je nemozne alebo ze je pravidlom, ze je tam nieco v "neporiadku", schvalne davam do uvodzoviek, lebo sa nechcem nikoho dotknut a nemyslim to urazlivo, skor tvrdim a pokojne nemusis suhlasit, ze je to skor vynimka ako pravidlo, najst po 40 uzasneho muza, ktory bol dovtedy sam z roznych dovodov a nie su to tie, ktore som popisala

@petamich súhlasím, že je to skôr výnimka, ale nie úplne nemožné.

zuzana76
Včera o 20:23
@valentina225

@zuzana76 priznavam, slovo “stale” pouzivam akosi casto aj v beznej reci a rada prehanam

@valentina225 no vidis, my z citaneho nemozeme vediet, ako casto, ake su tie situacie. Jednoducho som mala dojem, ze napr. 10/10 chlapov malo tento problem. Ak to bol jeden - dvaja, tak kaslat predsa na nich.

drianaa
Včera o 20:28

Keby sa stalo niečo takéto mne, že ma kritizujú za niečo, s čím som spokojná, buď by som im to asertívne vysvetlila, že ja som so sebou spokojná a nemám rovnaký názor ako ty. Vôbec sa s tým nedaj rozladiť, väčšinou ľudia, ktorí potrebujú niekoho ponižovať, sú sami so sebou nespokojný. Pokiaľ si sama s tým úplne ok, tak by som sa nad tým nepozastavovala - neviem, koľko máš rokov, ale kým som bola mladšia, tak som aj ja viacej riešila takéto veci. Ale je úplne normálne, že každý máme iné nároky, iné názory, pokiaľ sa s týmto nestotožnuješ, nezhodnete sa, tak dobre, skončilo to. Nemôžeš ovplyvniť názory iných cudzích ľudí a stavať na nich svoju hodnotu. Mám vysokú školu, trúfam si povedať, že jednu z najťažších, ale v živote by som si nedovolila ponížiť niekoho, kto má ľahšiu vysokú školu, alebo žiadnu. Buď rada, že sa ukázali na začiatku

reela
Včera o 20:34

Inak ku otazke valentiny225, ze keby mne sa stalo nieco take, ako by som reagovala... ze by chlap ku mne bol povysenecky, lebo nemam vs vzdelanie 3tieho stupna, ale len druheho... vidim to tak, ze by som sa prekvapenim zacala smiat, ze co za chujove tryhard nazory ma :DD

letfenixa
Včera o 20:35
@zuzana76

Ja sa priznam, ze mna tato tema zaujima z pohladu vyberu partnera. Ako na jednej strane vsetci povazuju - mat kriteria pri vybere partnera- za nejaku pomaly eugenicku teoriu a na druhej strane, ked sa niekto dostane do problemov a nie je v partnerstve spokojný, tak vsetci zacnu - mala si si lepsie vybrat, to si ho predtym nepoznala? co si bola slepa? ved taky musel byt uz pred svadbou. A pod.

@zuzana76 v 20 som tiež mala nejaké kritériá- vysoký, hnedé oči, aj som si myslela, že aj rovnaký stupeň vzdelania by sme mali mať, aj taký a onaký. Môj partner má hnedé oči🙂, a je to skvelý človek, empaticky, manuálne zručný, ochotný pomáhať, za tie roky spolu mi neofrflal jedlo, nákupy, ...., psychicky ma podporuje. Kolegyňa má pána JUDr, v podstate ju ekonomicky týra, ona zaplatí kartou, jemu príde sms a hneď jej volá, kde a čo kúpila. 25 rokov pred ním tají, že chodí raz za mesiac na kozmetiku. Mohol by vyučovať motiváciu vo výcvikovom tábore pre samovrahov. Môj brat si tiež zobral veľmi mudru, VŠ vzdelanu ženu, ambicioznu. Ona doma krížom slamku neprelozi. On kvôli nej opustil dobre rozbehnutú kariéru, presťahoval sa do iného štátu. Ona si buduje kariéru, chodí v kuse na nejaké školenia, on robí čokoľvek, ale najmä aby to robil z domu, lebo sa treba starať o syna a domácnosť. A to majú VŠ veľmi podobného smeru, ale ich komunikácia pokrýva len hádky.
Mať VŠ nie je žiadne kritérium pre správny výber partnera.

zuzana76
Včera o 20:45
@letfenixa

@zuzana76 v 20 som tiež mala nejaké kritériá- vysoký, hnedé oči, aj som si myslela, že aj rovnaký stupeň vzdelania by sme mali mať, aj taký a onaký. Môj partner má hnedé oči🙂, a je to skvelý človek, empaticky, manuálne zručný, ochotný pomáhať, za tie roky spolu mi neofrflal jedlo, nákupy, ...., psychicky ma podporuje. Kolegyňa má pána JUDr, v podstate ju ekonomicky týra, ona zaplatí kartou, jemu príde sms a hneď jej volá, kde a čo kúpila. 25 rokov pred ním tají, že chodí raz za mesiac na kozmetiku. Mohol by vyučovať motiváciu vo výcvikovom tábore pre samovrahov. Môj brat si tiež zobral veľmi mudru, VŠ vzdelanu ženu, ambicioznu. Ona doma krížom slamku neprelozi. On kvôli nej opustil dobre rozbehnutú kariéru, presťahoval sa do iného štátu. Ona si buduje kariéru, chodí v kuse na nejaké školenia, on robí čokoľvek, ale najmä aby to robil z domu, lebo sa treba starať o syna a domácnosť. A to majú VŠ veľmi podobného smeru, ale ich komunikácia pokrýva len hádky.

@letfenixa tak nesmie to byt jedine kriterium.Ale existuju aj dobri chlapi a VS vzdelani. Ved kazdy mame nejake kriteria, ja som mala taketo uz ako 18 rocna - vzdelany a inteligentny, kladla som doraz skor na technicko - matematicke vzdelanie, kedze ja som inklinovala k jazykom, laskavy, zaroven chlapsky posobiaci, zrucny, poriadkumilovny (trauma z detstva, moj otec mal vsade nieco porozkladane a ja som len upratovala do zblaznenia, lebo mi to vadilo), empaticky, nie lakomy, co sa vyzoru tyka tak vysoky a sympaticky (nemusel byt vyslovene fesak a krasavec , ale je aj to). Jeden z predchadzajucich napadnikov mi povedal, ze on by nechcel soferovat, ze by bol radsej, keby viedla vozidlo jeho manzelka. Mne automaticky klesol zaujem o neho, nebol to jediny dovod, bol aj nizky, studoval neperspektivny odbor, uz som sa videla ako ja budem musiet financne tahat rodinu a jeho rozvazat a on si poplava zivotom.

zuzana76
Včera o 20:46
@letfenixa

@letfenixa aj mne moj manzel vychadza v ustrety, tiez navari, ked som chora postara sa, ked som studovala dialkovo, tak sa cez vikendy staral o deti.

anonym_edba4f
Včera o 20:52

Je lepšie si uvedomiť že nejaká škola je už na mňa moc ako sa trápiť.Ja mám stredoškolské vzdelanie bez maturity s výučným lístok a som spokojná.Vedela som že možno by som na nadstavbu nemala tak som radšej nešla a hľadala si prácu po škole keďže sme veľmi potrebovali peniaze.Ak si niekto myslí že s vysokým IQ a vysokov školou je lepší človek je na veeelmi velkom omyle.

anonym_be071d
Včera o 20:53

Toto je vymyslená téma. Mám 54 rokov, strednú školu s maturitou a nikdy v živote som sa nestretla so žiadnym pohŕdaním.

valentina225
autor
Včera o 20:57
@anonym_be071d

Toto je vymyslená téma. Mám 54 rokov, strednú školu s maturitou a nikdy v živote som sa nestretla so žiadnym pohŕdaním.

@anonym_be071d preco vymyslena, za to, ze sa to nestalo Vam, sa to nemohlo stat mne?

patrike
Včera o 20:59
@zuzana76

@letfenixa tak nesmie to byt jedine kriterium.Ale existuju aj dobri chlapi a VS vzdelani. Ved kazdy mame nejake kriteria, ja som mala taketo uz ako 18 rocna - vzdelany a inteligentny, kladla som doraz skor na technicko - matematicke vzdelanie, kedze ja som inklinovala k jazykom, laskavy, zaroven chlapsky posobiaci, zrucny, poriadkumilovny (trauma z detstva, moj otec mal vsade nieco porozkladane a ja som len upratovala do zblaznenia, lebo mi to vadilo), empaticky, nie lakomy, co sa vyzoru tyka tak vysoky a sympaticky (nemusel byt vyslovene fesak a krasavec , ale je aj to). Jeden z predchadzajucich napadnikov mi povedal, ze on by nechcel soferovat, ze by bol radsej, keby viedla vozidlo jeho manzelka. Mne automaticky klesol zaujem o neho, nebol to jediny dovod, bol aj nizky, studoval neperspektivny odbor, uz som sa videla ako ja budem musiet financne tahat rodinu a jeho rozvazat a on si poplava zivotom.

@zuzana76 Zivot pise rozne pribehy, jeden som sledoval dost zblizka : za mladi sa nasli taki dvaja ako ty s muzom. Potom muz zomrel a vdova presla zaujimavym vyvojom :
1. Toho nie, ma VS, ale ambicie nula, dobrak - tutko na nevyznamnej technickej pozicii s tretinovym platom ako mala ona.
2. Toho ano, kvoli detom len ako milenca, pan manazer.
3. Obdobie samoty.
4. Na dochodok je dobry aj chlap so ZS (ano ZS), cely zivot manualne pracujuci, hlavne ked je submisivny a stoji pri nej, ako im ide obom zdravotny stav postupne k horsiemu.

orisker
Včera o 20:59

Absolvovanie vysokej školy nie je kritériom pre vzdelanosť a inteligenciu.
Už som to tu kdesi písal...
Jedna študentka v poslednom ročníku - prepytujem - Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety mi úplne s vážnou tvárou tvrdila, že Kanada je geograficky bližšie ako Londýn.
Keď som sa jej spýtal na vysvetlenie, odôvodnila mi to tak, že predsa do Kanady leteli asi osem hodín a do Londýna cestovali busom až 30 hodín.
A takýchto magistrov sociálnej práce máme možno najviac na hektár!

huxy
Včera o 21:03
@orisker

Jedna študentka v poslednom ročníku - prepytujem - Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety mi úplne s vážnou tvárou tvrdila, že Kanada je geograficky bližšie ako Londýn.
Keď som sa jej spýtal na vysvetlenie, odôvodnila mi to tak, že predsa do Kanady leteli asi osem hodín a do Londýna cestovali busom až 30 hodín.

@orisker 😁 tak patrí to k všeobecnému rozhľadu, to je pravda. Ale možno v geografii nebola doma, zato svoju profesiu snáď ovláda.

zuzana76
Včera o 21:03
@patrike

@zuzana76 Zivot pise rozne pribehy, jeden som sledoval dost zblizka : za mladi sa nasli taki dvaja ako ty s muzom. Potom muz zomrel a vdova presla zaujimavym vyvojom :
1. Toho nie, ma VS, ale ambicie nula, dobrak - tutko na nevyznamnej technickej pozicii s tretinovym platom ako mala ona.
2. Toho ano, kvoli detom len ako milenca, pan manazer.
3. Obdobie samoty.
4. Na dochodok je dobry aj chlap so ZS (ano ZS), cely zivot manualne pracujuci, hlavne ked je submisivny a stoji pri nej, ako im ide obom zdravotny stav postupne k horsiemu.

@patrike samozrejme, ze zivot pise rozne pribehy, nikto nevieme co nas caka. Inak teraz si spominam, myslim, ze si to bol ty v inej teme si pisal, ze zena, co sa s chlapom nevyspi tak na 5. rande, tak je out. Ak si to nebol ty, ospravedlnujem sa. Cize ani ja by som nepresla tvojim vyberom, lebo som staromodna a spim len s tym koho lubim. A to sa da asi az po par mesiacoch.

patrike
Včera o 21:11
@orisker

@zuzana76 Mna zaujal ten tvoj vyucny list. Na co ti to je dobre ? Aky to ma zmysel ? Poznam len jeden pripad, ked si urobil doktor geologie kucharsku ucnovku, aby varil kolegom na polarnej stanici.

zuzana76
Včera o 21:12
@patrike

@zuzana76 Mna zaujal ten tvoj vyucny list. Na co ti to je dobre ? Aky to ma zmysel ? Poznam len jeden pripad, ked si urobil doktor geologie kucharsku ucnovku, aby varil kolegom na polarnej stanici.

@patrike to iste, kuchar - cukrar - kvoli podnikaniu, nech som v obraze🙂

zuzana76
Včera o 21:14
@patrike

@patrike a radi s muzom varime, spojila som uzitocne s prijemnym. To som robila uz na "stare kolena", koncila som len nedavno.

zuzana76
Včera o 21:15
@patrike

@patrike ja poznam jedneho riaditela skoly, co ma vyucny list, aspon vie skontrolovat aj kucharky 😀

patrike
Včera o 21:17
@zuzana76

@patrike samozrejme, ze zivot pise rozne pribehy, nikto nevieme co nas caka. Inak teraz si spominam, myslim, ze si to bol ty v inej teme si pisal, ze zena, co sa s chlapom nevyspi tak na 5. rande, tak je out. Ak si to nebol ty, ospravedlnujem sa. Cize ani ja by som nepresla tvojim vyberom, lebo som staromodna a spim len s tym koho lubim. A to sa da asi az po par mesiacoch.

@zuzana76 Dobre si pamatas, pisal som to. U teba to plne chapem, zapada to do tvojej evolucnej strategie, musis si samca dokladne preverit.
Mne to tiez zapada, cielom je zase filtrovat "budeme kamarati" alebo "este si pockam, ci sa neobjavi niekto lepsi ako ty" - co je pre mna ako samca strata casu, zase neber to tak, ze som presne pocital rande alebo dlzku stretavania sa.

zuzana76
Včera o 21:19
@patrike

@zuzana76 Dobre si pamatas, pisal som to. U teba to plne chapem, zapada to do tvojej evolucnej strategie, musis si samca dokladne preverit.
Mne to tiez zapada, cielom je zase filtrovat "budeme kamarati" alebo "este si pockam, ci sa neobjavi niekto lepsi ako ty" - co je pre mna ako samca strata casu, zase neber to tak, ze som presne pocital rande alebo dlzku stretavania sa.

@patrike ja chapem, tiez je ine zacinat vztah v 18tke a v 40tke. Jasne, ze zrela zena nebude zase cakat tolko ako mlade dievca - panna.

patrike
Včera o 21:22
@zuzana76

@patrike to iste, kuchar - cukrar - kvoli podnikaniu, nech som v obraze🙂

@zuzana76 Chapem, je tam ista prakticka zlozka vyuky, ale nestacilo by ti to nastudovat si cez internet ? Tolke mesiace stracat cas kvoli kusu papiera X stupnov pod VS ?

zuzana76
Včera o 21:26
@patrike

@zuzana76 Chapem, je tam ista prakticka zlozka vyuky, ale nestacilo by ti to nastudovat si cez internet ? Tolke mesiace stracat cas kvoli kusu papiera X stupnov pod VS ?

@patrike nie, chcela som zaroven aj doklad a plus prax, zaroven som sa vela naucila, je to remeselna zivnost. A financne ma to vyslo menej ako kurz, ktory je tiez akreditovany, ale organizovany inou instituciou. Inak nie som jedina, mala som vela dospelych spoluziakov, aj VS vzdelanych, ktorí si robili napr VL pekar, alebo cukrar.

zuzana76
Včera o 21:28
@patrike

@patrike mala som kontrahovane 4 roky studia do dvoch rokov, lebo mi uznali predmety z gymnazia a robila som len tie odborne a prax.

zuzana76
Včera o 21:33
@patrike

@patrike a napriklad ambiciozny chlap, nemyslim teraz muza, co ide do politiky a prahne po najvyssich postoch, riaditel banky a co ja viem co, skor som to myslela v sebarozvoji. Nezaspat na vavrinoch, stale sa posuvat, ucit sa nove veci, byt kreativny. Nie ist cez mrtvoly. Ale chlap, co by sa uspokojil, ze ved, co ja viem, je SBS niekde v Kauflande (uz vidim, ako mi niekto teraz napise, ze ponizujem SBS) a nic ine netúži robit a toto mu staci, tak to mi nevyhovuje. Je to kalkulacia? Ja si myslim, ze nie.

petamich
Včera o 21:43
@anonym_be071d

@anonym_be071d mam 40 rokov a nikdy ma nikto sexualne neobtazoval, znamena to, ze vsetky obete sexualneho nasilia si to vymysleli 🤷‍♀️ schvalne prehanam a pouzila som kontroverznejsi priklad, to ze som ja osobne nieco nezazila neznamena, ze to neexistuje alebo ze to nemohla zazit autorka

patrike
Včera o 21:51
@zuzana76

@patrike a napriklad ambiciozny chlap, nemyslim teraz muza, co ide do politiky a prahne po najvyssich postoch, riaditel banky a co ja viem co, skor som to myslela v sebarozvoji. Nezaspat na vavrinoch, stale sa posuvat, ucit sa nove veci, byt kreativny. Nie ist cez mrtvoly. Ale chlap, co by sa uspokojil, ze ved, co ja viem, je SBS niekde v Kauflande (uz vidim, ako mi niekto teraz napise, ze ponizujem SBS) a nic ine netúži robit a toto mu staci, tak to mi nevyhovuje. Je to kalkulacia? Ja si myslim, ze nie.

@zuzana76 Musi ten rast a posun byt v hlavnom zamestnani a prinasat peniaze ? Alebo ti to staci ako konicek , pripadne nove sporty ?