icon

Nie som v ničom dobrá a zlyhávam vo všetkých smeroch

Dnes o 20:31

Ja neviem. Som zena pred styridsiatkou, mam 2 deti a mam take blbe obdobie - Mam pocit, ze nic neviem, v nicom nie som dobra, vsetko robim nejako nasilu a polovicato. Ja nie som pre zivot.
Domacnost zvladam len tak-tak. Trochu upracem, navarim, ale musim sa k tomu nutit a nebavi ma to. Mohli by sme mat aj cistejsie. Vypekat a vymyslat blbosti ma nebavi.
Mam par kil navyse, kazdy den si hovorim, ze by som mala zacat cvicit ale nechce sa mi.
Obavam sa navratu do prace po RD, lebo sa bojim, ci to budem zvladat. Ved ja nic neviem poriadne, nemam ziadne extra talenty, a to, co som vedela, som rokmi s detmi zabudla.
Kamosiek mam malo, tie vztahy uz ochladli a s novymi ludmi nejako neviem nadväzovat vztahy.
Mam pocit, ze neviem nic, ze som neschopna, ze nie som pre zivot. Ku vsetkemu mi chyba motivacia, neviem sa nakopnut, pri kazdej cinnosti si poviem, ze na to nemam cas alebo, ze som uz stara na to alebo ze som mala uz davno zacat a teraz je neskoro.
Fakt uz neviem kto som. Len neschopna netalnetovana styridsiatnicka.

anonym_1e9f77
Dnes o 20:32

Koľko rokov sedíš doma s deťmi?

anonym_b701fa
Dnes o 20:34

@anonym_autor typicka vyhoreta zena na materskej dovolenke. Vobec nie si sama. Deti do skolky, ty si najdes pracu a sup , back on track

autor
Dnes o 20:43
@anonym_1e9f77

Koľko rokov sedíš doma s deťmi?

@anonym_1e9f77 zhruba 5 a pol

autor
Dnes o 20:45
@anonym_b701fa

@anonym_autor typicka vyhoreta zena na materskej dovolenke. Vobec nie si sama. Deti do skolky, ty si najdes pracu a sup , back on track

@anonym_b701fa Ja sa tej prace strasne bojim. Bojim sa, ze si tam budem pripadat ako taky debil. Tiez sa bojim ako budem propri praci zvladat deti a domacnost.

anonym_b701fa
Dnes o 20:46
@anonym_autor

@anonym_b701fa Ja sa tej prace strasne bojim. Bojim sa, ze si tam budem pripadat ako taky debil. Tiez sa bojim ako budem propri praci zvladat deti a domacnost.

@anonym_autor uplne normalne pocity. Chvilu to trva.

anonym_206910
Dnes o 20:51

Jejda, co sa lutujes. Myslis, ze ti to pomoze? Ved sa proste prekonaj. Clovek nikdy nic nedosiahne, ked bude lenivy a bude len sediet na riti a stazovat sa na svoj zivot. Ved ty ho mas vo svojich rukach, nikto iny. Mozno by bolo dobre si naplanovat par stretnuti s psychologom, ktory ti pomoze sa nastartovat.
Btw, ja mam tiez domacnost zvladnutu len tak-tak a mohlo by byt viac upratane, ale nebavi ma to. To ale NEZNAMENA, ze sa povazujem za neschopnu. proste to neni moja priorita a som s tym uplne v poriadku a vyrovnana. Takze treba zmenit pristup. Ak ti nieco na sebe vadi, ty si ta, ktora to moze zmenit. Lutovanie ti ozaj ozaj nepomoze.

anonym_314e6e
Dnes o 20:55
@anonym_autor

@anonym_autor Budes musiet zapojit muza. Full service casy sa skoncili. Inak fakt tieto x-rocne rodicovske su len na skodu. Potom su zeny uplne vyhodene z realneho zivota.

anonym_7febef
Dnes o 21:00

Ked chces zmenit svoj zivot, tak musis zacat u seba. Robit nieco aby zmena nastala. Lutovat sa je plytvanie casom a energiou

anonym_8bd53a
Dnes o 21:01

Psycholog, utíšiť vnútorného kritika, naučiť sa sebalasky, byt laskavá k vnútornému dieťaťu. Pravidelný čas pre seba, pravidelný šport. Neide to hneď, je to práca so sebou vyžadujúce úsilie ale oplatí sa investovať čas aj peniaze.
Ja som bola tiež vyhorela matka s 2 malymi deťmi a tiež som sa cítila podobne ako ty. Po roku a pol terapie je to omnoho lepšie. Ešte som na RD, toho návratu do práce sa bojím tiež, som lekárka, takže látka a zodpovednosť je vysoko. Začala som sa učiť už teraz, 6-9mesiacov pred návratom, a rozhodla som sa dať pre seba čas..... Neočakavat od seba, že hneď to bude také, ako pred materskou. No nebude. Budem vedieť toho menej, ako mladší kolegovia... Postupne však prídem do toho (verím) a rozhodla som sa dať pre seba ten čas, byt láskavo oporou sebe samej.

autor
Dnes o 21:08
@anonym_314e6e

@anonym_autor Budes musiet zapojit muza. Full service casy sa skoncili. Inak fakt tieto x-rocne rodicovske su len na skodu. Potom su zeny uplne vyhodene z realneho zivota.

@anonym_314e6e Ano, po tych rokoch si to myslim aj ja, ze tieto nase trojrocne rodicaky na Slovensku vobec nie su vyhra.

autor
Dnes o 21:10
@anonym_8bd53a

Psycholog, utíšiť vnútorného kritika, naučiť sa sebalasky, byt laskavá k vnútornému dieťaťu. Pravidelný čas pre seba, pravidelný šport. Neide to hneď, je to práca so sebou vyžadujúce úsilie ale oplatí sa investovať čas aj peniaze.
Ja som bola tiež vyhorela matka s 2 malymi deťmi a tiež som sa cítila podobne ako ty. Po roku a pol terapie je to omnoho lepšie. Ešte som na RD, toho návratu do práce sa bojím tiež, som lekárka, takže látka a zodpovednosť je vysoko. Začala som sa učiť už teraz, 6-9mesiacov pred návratom, a rozhodla som sa dať pre seba čas..... Neočakavat od seba, že hneď to bude také, ako pred materskou. No nebude. Budem vedieť toho menej, ako mladší kolegovia... Postupne však prídem do toho (verím) a rozhodla som sa dať pre seba ten čas, byt láskavo oporou sebe samej.

@anonym_8bd53a Dakujem, si mila. Nad psychologom uvazujem aj ja, ale tazko je najst niekoho, kto mi fakt sadne. Raz davno som u jedneho bola, ktory bol super, ale uz to nerobi. Ostatni psychosi, na ktorych som odvtedy natrafila, boli o nicom.

beata_k
Dnes o 21:12

Joj, ale ti rozumiem. Bola som doma (a pre zakomplexovanu rejpalku hore....nie, nesedela som s deti doma) 6 rokov. Navrat do prace bol pre mna ozivenim zivota. Ano, treba kopnut viac do vrtule, ale zvladnes to ako kazda. Chce to len odvahu a zvyk. Nic sa neboj dostanes sa do toho.
Presne si pamatam ako som mala mail poslat ako prilohu. Normalne ma oblial pot. 🤦🏼‍♀️ A pritom som to bezne robila.
Na vsetko si spomenies 😉

loliki
Dnes o 21:16
@anonym_autor

@anonym_8bd53a Dakujem, si mila. Nad psychologom uvazujem aj ja, ale tazko je najst niekoho, kto mi fakt sadne. Raz davno som u jedneho bola, ktory bol super, ale uz to nerobi. Ostatni psychosi, na ktorych som odvtedy natrafila, boli o nicom.

@anonym_autor Akože, daj si Magnézium, si taká skvelá ako všetky ostatné. Vypočuj si nejaké afirmácie na sebavedomie. Zmeň svoje myšlienky a zmeníš svoj svet.
Verím, že som na správnej ceste.
Vyžarujem šarm, krásu a dobrosrdečnosť.
Nebojím sa robiť chyby.
Som silný a zvládnem to.
Každý deň sa približujem k svojim cieľom.
Mám dostatok kvalít na to, aby som uspel.
Všetky moje problémy majú riešenie.
Neustále sa zlepšujem.
Som tvorcom svojho života.
Každý deň si vytváram život, po akom túžim.😍

anonym_3a852b
Dnes o 22:28
@anonym_314e6e

@anonym_314e6e Ja som napr. velmi vdacna za to, ze som mohla byt doma s detmi dlhsie ( 3 deti, spolu doma som bola 12 rokov). Tie roky boli v niecom najlepsie, hlavne v tom, ze som nemusela nikoho otravovat ked boli deti chore, ked trebalo s nimi po vysetreniach, k Dr., do nemocnice a pod. Ovela viac som nala na nich casu, ovela viac som s nimi travila cas, bola som kreativna, vavilo mz to s nimi. Clovek tak kludnejsie zvladol aj deti aj domacnost. Ale zas, pracovne, karierne to jasne, ze zena doma upada. Tiez som sa bala co bude so mnou. Ani som nevedela po tych rokoch ktorym smerom ist, ci jazyky sa ucit, ci IT kurz robit, aj maserstvo som zvazovala ze si dorobim nadstavbu. Nakoniec som nastupila do poistovne, neslo mi to nahananie klientov, nemala som koho oslovovat a ani niexsom ten typ, potom do spedicky, tiez ziadna slava a potom som skoncila na druzstve ( administrativa) a teda uz je to iny zahul. Kvantum novych veci ale ze brutal agenda, v kuse v cislach, v tabulkach...Do toho som zobrala vedenie sport.klubu kam chodi dcera ( nemal kto, nikto to nechcel, klub by zanikol) a to uz je iny masaker. Domacnost ledva vidim, ked nie som v praci, riesim klubove veci a deti, domacnost ide bokom. Toto je uz zas iny level. Takze ja som zrychlila o 150%... ani tak ani tak. Drzim prsty, aby si sa nasla a hlavne nasla taky svoj balance, ani prilis v robote ani v kuse doma pri detoch ;) a hlavne nech ta praca bavi, nech uz je to cokolvek

anonym_3a852b
Dnes o 22:33
@anonym_autor

@anonym_314e6e Ano, po tych rokoch si to myslim aj ja, ze tieto nase trojrocne rodicaky na Slovensku vobec nie su vyhra.

@anonym_autor Ale tak ved si nemusela byt 3 roky doma na RD. To zas nie je povinnost. Ved vela zien ci uz koli financiam, ci koli kariere, ci koli tomu ze ich to doma uz nebavi idu do prace skor. Ja som napr. rada ze som doma s detmi bola najdlhsie ako s dalo. Ale tiez som si pripadala potom v tej prvej aj druhej a aj tretej praci ako Alenka v risi divov...fakt, taky zvlastny pocit po tych rokoch doma mimo tych pracovnych kolektivov, navykov, sposobov, zrucností...ale netreba sa vzdavat, brat to s nadhladom