Pocit neúspechu a ako s ním bojovať
Mnohi z vas si teraz pomyslia ze sa podcenujem ale nie je to tak. Som clovek ktory zaziva neustale nejaky neuspech. Na pohovoroch ma odmietnu, pracu si vzdy najdem nejaku podradnu. Aj tak ma z nej vyhodia lebo mi to v hlave nepali a robim chyby.
Dalsia vec je ze mam problem v zivote rychlo nieco pochopit. Ked mi niekto nieco vysvetluje ja to jednoducho nechapem. Potrebujem to vysvetlit pomaly ako pre skolkara alebo viackrat. Vzdy sa kvoli tomu citim ponizeno hlavne v pracach.
Na vysoke skoly ma nevzali ani na jednu. A to som chcela ist na jednoduche. Mohla som ist sice externe a platit si ale demotivovalo ma to.
Nedari sa mi v zivote, pre mna bol neskutocny problem naucit sa varit. Jednoducho cely zivot zazivam neuspechy a este sa mi asi v nicom poriadnom nepodarilo uspiet. Ak ano tak naozaj v nejakej hovadine ktoru by zvladlo aj dieta. Som mlada a citim sa zbytocna na tomto svete. Neviem ci mam diagnozu alebo som proste hlupana ale skor sa priklanam k tomu druhemu. Potrebovala by som zazit nejaky uspech ktory by ma posunul a dodal sebavedomie. Skrz to ze nechapem robotam robim "podradne" roboty lepsie povedane zle platene takze moj zivot je z vyplaty do vyplaty. A vlastne ani neviem co ockavam od tohto celeho asi by ma zaujimalo ci je na tom niekto podobne
@anonym_autor ako si prisla na to, ze robis podradnu pracu, povedal ti to niekto, alebo je to tvoj nazor?
Áno ,tiež som za to aby si skúsila testy
V čom niesi dobrá a či je to v rámci normy,ci sa da zapracovať
A v čom si dobrá a na tom ďalej stavať
Blbý je ten,co si myslí, že nemá žiadne nedostatky
Múdry je ten, čo vie, že ich má
a šikovný sa snaží vyťažiť z toho maximum
moze to tak byt, nie kazdy ma take kognitivne dispozicie... treba robit to na co mame.. ak si proste nechapave teliatko.. tak rob lahke manualne prace, ktorym rozumies.. nerob si stress lebo ten vsetko len zhorsuje
Takto som sa cítila aj ja a hlavne keď som sa snažila excelovať vo veciach, ktoré robili druhý ľudia a boli v nich dobrý. Zlé známky, nevedela som základné veci čo im išli a za mňa je problém v tom že :
> tvoj sebaobraz že si hlúpa je tak silný, že aj keby ti niečo ide tak sa sama sabotuješ
> robíš vecí, ktoré si cení spoločnosť a nie ty sama
Každému niečo ide. Všetci sme unikátny a vieme s niečim prispieť, určite aj ty a si skvelá. A vyžaduje si to veľa práce, začni so svojim sebaobrazom/sebavedomím a hľadaj dôkazy toho že si schopná a šikovná. Zároveň skúšaj a hľadaj veci čo ti pôjdu dobre.
A potom je to len o veľa práci. Ja poznám že dosť hlúpych ľudí čo majú vysoké manažérske pozície len vďaka tomu že makali a makali. Držím ti palce zvladneš to.
Tak najlepsie je ist za lekarom a nech ti spravy test..zase povedzme si uprimne mozes makat na sebe kolko chces, ale ziadny programator alebo vrcholovy manazer nebudes ak mas nejaky problem/diagnozu/mentalnu poruchu...proste sa musis zariadit ku tomu. Znie to kruto, ale ak niekto nema na to kapacitu tak nema..nedavajme si ruzove okuliare
Nam pocas skoly robila psycholozka testy a mala som ze matekatika a taketo veci no nemam na to..hold smola..a aj realne s poctami mam problem...humanitne veci som excelovala a aj mam ukoncene 2 VS a aj doktorat v humanitnom smere...proste sa musis najst a zrealnit svoje moznosti/skusenosti/ocakavania/ambicie
@anonym_autor ja som až tak podobne na tom, že si polovica fóra myslí že som to písal ja. Ale tentoraz som to nebol ja milí fórumáci. Ale to jak keby o mne hovorili. Len ja vyťažím aj z minima maximum. Koniec týždňa som strávil na jarmoku, dnes som bol v kine na filme, a keď nebude pršať idem do druhého kina na ďalší film. Piatok idem na deň dediny, v sobotu na kúpalisko, a na festival. Normálne nabitý program. Ale stále Low Cost veci. Niekto dá 1000 za zájazd a ja zase si takto chodím hore-dole a zmestím sa v pohode do 200. Bol som v Starbuckse pred kinom. Proste zmieriť sa s tým a žiť tak Low Cost-ovo. Aj tak sa dá vela všeličo mať zážitky vkuse. Keď to raz nejde, tak to raz nejde. Nieje žiadna krajina na svete kde každý jeden občan je úspešný. Niekto musí byť aj na spodku spoločnosti. Ale aj z toho treba vyťažiť maximum a byť šťastný, v rámci svojich možmostí.
A to ste mi čo nikto nepovedali že zastávka 21-ky ma Šancovej ulici je presťahovaná?
@anonym_autor rozumiem ti úplne. Mám 21 a takéto pocity mám skoro každý týždeň. Mne pomohlo zapisovať si každé maličkosti ktoré sa mi za deň stali a spravila som ich správne, alebo za čo som rada. To môžu byť úplne drobnosti typu: pozdravila som pani na ceste a usmiala sa na ňu, alebo ja neviem spravila som si sama raňajky. Viem že to znie možno hlúpo ale pomáha to. Je to náročné a trvá to dlho kým si na to zvykneš a začneš si to tak nejak uvedomovať. Držím palce 💙 určite nie si zbytočná ani nič také
@anonym_autor rozumiem ti úplne. Mám 21 a takéto pocity mám skoro každý týždeň. Mne pomohlo zapisovať si každé maličkosti ktoré sa mi za deň stali a spravila som ich správne, alebo za čo som rada. To môžu byť úplne drobnosti typu: pozdravila som pani na ceste a usmiala sa na ňu, alebo ja neviem spravila som si sama raňajky. Viem že to znie možno hlúpo ale pomáha to. Je to náročné a trvá to dlho kým si na to zvykneš a začneš si to tak nejak uvedomovať. Držím palce 💙 určite nie si zbytočná ani nič také
@kristina3791 nieje to hlúposť, lebo aj psychológ to odporúča. Ludia majú očakávania privelké, a veci ako to že máme mier, ráno vyjde slnko, že nám nezhorel dom, považujú za samozrejmosť.
Možno dobrá správa je tvrdenie vedy že naše schopnosti nie sú fixné a dajú sa rozvíjať . Môžme si osvojiť celú paletu zručnosti ak na nich budeme pracovať.
Z toho, čo píšeš, by som sa už nesnažila silou mocou dokazovať, že zvládneš fungovať presne ako ľudia okolo teba. Keď sa rovnaký problém opakuje v škole, práci aj pri bežnom učení nových vecí, skôr by som si dala spraviť psychologické vyšetrenie kognitívnych schopností...aby si vedela, kde presne je problém a kde ho naopak nemáš. A potom by som podľa toho vyberala prácu. Ak potrebuješ viac času, hľadaj pozície s rutinou, jasným postupom, menším množstvom rozhodovania za pochodu a možnosťou robiť si vlastné checklisty. Pri zaučení si všetko zapisuj, pýtaj si konkrétny postup a nespoliehaj sa na to, že si päť ústnych pokynov zapamätáš cestou od kolegu k stolu. Jednoducho ak vieš, že niečo je tvoja slabina, nečakáš, kým ťa zase potopí, ale postavíš si okolo nej systém. Možno zistíš konkrétny problém, s ktorym sa dá pracovať. A možno zistíš, že si jednoducho pomalšia. No a? Svet potrebuje aj diesle...nie všetko musí ísť z nuly na sto za tri sekundy..
Možno dobrá správa je tvrdenie vedy že naše schopnosti nie sú fixné a dajú sa rozvíjať . Môžme si osvojiť celú paletu zručnosti ak na nich budeme pracovať.
@jogy1984 lenze v praci ma teba nemaju cas kym to tvoja hlava pochopi konecne. Pride treti mesiac a vyhodia ma lebo pridu lepsi a skusenejsi. Ja som ako dieta v skolke potrebujem dlhodobo vysvetlovat veci tykajuce sa prace.
Z toho, čo píšeš, by som sa už nesnažila silou mocou dokazovať, že zvládneš fungovať presne ako ľudia okolo teba. Keď sa rovnaký problém opakuje v škole, práci aj pri bežnom učení nových vecí, skôr by som si dala spraviť psychologické vyšetrenie kognitívnych schopností...aby si vedela, kde presne je problém a kde ho naopak nemáš. A potom by som podľa toho vyberala prácu. Ak potrebuješ viac času, hľadaj pozície s rutinou, jasným postupom, menším množstvom rozhodovania za pochodu a možnosťou robiť si vlastné checklisty. Pri zaučení si všetko zapisuj, pýtaj si konkrétny postup a nespoliehaj sa na to, že si päť ústnych pokynov zapamätáš cestou od kolegu k stolu. Jednoducho ak vieš, že niečo je tvoja slabina, nečakáš, kým ťa zase potopí, ale postavíš si okolo nej systém. Možno zistíš konkrétny problém, s ktorym sa dá pracovať. A možno zistíš, že si jednoducho pomalšia. No a? Svet potrebuje aj diesle...nie všetko musí ísť z nuly na sto za tri sekundy..
@anonym_cf7c06 a aku pracu napriklad
@anonym_autor Mozes skusit ist k psychologovi, nech ti porobi testy. Mozno zistis, ze mas diagnozu, ale su aj testy, na zaklade ktorych sa daju najst silnejsie stranky cloveka.
Ale tak nemusi byt kazdy sikovny v nejakej cinnosti. Niekto ma svoju silnu stranku v tom, ze je dobry a empaticky clovek, niekto je zabavny a dobry spolocnik. Niekto to vie s detmi alebo so starymi ludmi. Niekto zase vydrzi vselijake tazke casy a nezlozi sa a v tom je jeho vynimocnost. Takze mozes hladat svoje uspechy aj v takychto sferach.
@marianarem existujú ludia čo dobrú stránku nemajú, ja keby som chcel na sebe hladať dobrú stránku (hovorím z pohladu okolia) ja už len tým ža sa objavím naštvem každého. Aj tu na fóre, ešte ani prispieť nestihnem a už autora varujú predomnou, a keď prispejem hneď sa do mňa pustia. Nieje to ináč ani v realite. Niet človeka ktorému neleziem na nervy. Videla si už tak negatívneho človeka ako ja? A najzaujímavejšie je na tom to, že to nerobievam schválne. Proste ja mám niečo v sebe, že hneď ma neznášajú, alebo minimálne neberú vážne. Tak na mne by si čo pozitívne našla?
@jogy1984 lenze v praci ma teba nemaju cas kym to tvoja hlava pochopi konecne. Pride treti mesiac a vyhodia ma lebo pridu lepsi a skusenejsi. Ja som ako dieta v skolke potrebujem dlhodobo vysvetlovat veci tykajuce sa prace.
@anonym_autor ja presne to iste. Musel som chodit na doučovanie aby som pochopil, a až potom som prešiel písomkou...
@anonym_autor proste s tým len treba žiť, darmo sa snažím keď to nemám v sebe. Len to ešte viac pokazím. Proste som sa zmieril s tým a tak žijem. Už som vystredal vyše 50 zamestnaní, proste vyhodia ma z jedného, idem do ďalšieho, a takto nomádujem z roboty do roboty, lebo príjem potrebujem, a tiež logicky mám tie najpodradnejšie zamestnania za minimálne mzdy, kam nikto nechce, tak zoberú hocikoho. A takto budeme prežívať. Z roboty do roboty, každý rok 5-6x, zabávam sa len v rámci možností, že nejdem na zájazd za 1000€ ale chodím po lokálnych akciách, a to sa dá aj s menším rozpočtom. Užívam si život naplno. Vždy niekam idem keď mám voľno.
Len nemám sebareflexiu a to mi pomáha. Tvárim sa sebavedomo že mám na viac, pričom som obyčajný lúzer, ale neprípúšťam si to, a tak si užívam život. A z toho ide že "tento človek nemá sebareflexiu" ako to memko kde sa mačiatko pozerá do zrkadla a vidí tam velkého leva.
@marianarem existujú ludia čo dobrú stránku nemajú, ja keby som chcel na sebe hladať dobrú stránku (hovorím z pohladu okolia) ja už len tým ža sa objavím naštvem každého. Aj tu na fóre, ešte ani prispieť nestihnem a už autora varujú predomnou, a keď prispejem hneď sa do mňa pustia. Nieje to ináč ani v realite. Niet človeka ktorému neleziem na nervy. Videla si už tak negatívneho človeka ako ja? A najzaujímavejšie je na tom to, že to nerobievam schválne. Proste ja mám niečo v sebe, že hneď ma neznášajú, alebo minimálne neberú vážne. Tak na mne by si čo pozitívne našla?
@podvody Musela by som ta poznat osobne, takto ti neviem odpovedat, co by som nasla. Mam ale skusenost s mnohymi ludmi, kedze ucim (dospelych, na VS). Stalo sa aj mne parkrat, ze niektori studenti mi z nejakeho dovodu liezli na nervy a na skuske aj na cviku som sa ich chcela akoby co najrychlejsie zbavit (samozrejme sa ovladam a nedavam to najavo). Ale tento pocit zmizol, ked som mala moznost sa s danym clovekom tak osobnejsie porozpravat a lepsie ho spoznat, proste uvidiet jeho ludsku stranku.
Len nemám sebareflexiu a to mi pomáha. Tvárim sa sebavedomo že mám na viac, pričom som obyčajný lúzer, ale neprípúšťam si to, a tak si užívam život. A z toho ide že "tento človek nemá sebareflexiu" ako to memko kde sa mačiatko pozerá do zrkadla a vidí tam velkého leva.
@podvody mam to tak isto ako si pisal vyssie. Ja este k tomu neviem ani manualne makat vsetkeho coho sa chytim pokazim. Mozno keby som chlap mala by som to tak.nejak v sebe. Mna mrzi ze ma nechceli na ziadnu vysoku vziat a to som sa snazila ale nezvladla som prijimacky. Dokonca ani ako ucitelka do skolky som nezvladla prijimacky co som dnes rada lebo je to zodppvedna praca a niekto ako ja by to nemal robit. Len ta pointa ze nedat prijimacky na tak pomerne lahsiu skolu oproti ostatnym je proste hanba
@podvody Musela by som ta poznat osobne, takto ti neviem odpovedat, co by som nasla. Mam ale skusenost s mnohymi ludmi, kedze ucim (dospelych, na VS). Stalo sa aj mne parkrat, ze niektori studenti mi z nejakeho dovodu liezli na nervy a na skuske aj na cviku som sa ich chcela akoby co najrychlejsie zbavit (samozrejme sa ovladam a nedavam to najavo). Ale tento pocit zmizol, ked som mala moznost sa s danym clovekom tak osobnejsie porozpravat a lepsie ho spoznat, proste uvidiet jeho ludsku stranku.
@marianarem tak v andragogike si presne tam, spoznas rozne povahy, a tak. Ale staci ak popozeras semtam temy, a mozes si vsimnut poznamky na moju osobu ze sa len objavim a uz mi nadavaju. Ludia ma odsudzuju aj za veci ako autorku, ze som proste rodene nemehlo, nejde mi ucenie, nejde mi nic. A kapitalisticka doba praje sikovnym a uspesnym. A ti potom sa hnevaju na pomalsich ze su to neschopne nemehla, darmozraci, prizivnici, paraziti. Ale ja napriklad nikdy som nebol na sociánych davkach dlhsiu dobu, mna ked vyrazia z prace, do par dni idem do dalsej. Ked nemam peniaze nechodim zobrat alebo pytat od ludi peniaze a ulici, ako ti otravni co pred stanicou ci obchodom pytaju cigaretu co drobne. Ja si idem zbierat kovosrot, zalohovane flasky, plechovky. Proste vlastnou silou si zarobim, nikoho neobtazujem, a pomaham aj ekologii. Teraz mam pracu (netvrdim ze ju zvladam na vybornu) ale zatial ma nevyhadzuju, mam staly prijem, a viem si uzivat zivot v ramci moznosti.
@podvody mam to tak isto ako si pisal vyssie. Ja este k tomu neviem ani manualne makat vsetkeho coho sa chytim pokazim. Mozno keby som chlap mala by som to tak.nejak v sebe. Mna mrzi ze ma nechceli na ziadnu vysoku vziat a to som sa snazila ale nezvladla som prijimacky. Dokonca ani ako ucitelka do skolky som nezvladla prijimacky co som dnes rada lebo je to zodppvedna praca a niekto ako ja by to nemal robit. Len ta pointa ze nedat prijimacky na tak pomerne lahsiu skolu oproti ostatnym je proste hanba
@anonym_autor neber ako hanbu, ani mne nejde ucenie, a v podstate vsetko co si napisala v uvodnom prispevku o sebe, to je ako keby si o mne pisala. To vsetko mam aj ja. Ked to raz nejde, tak to nejde. Treba sa s tym zmierit a vybavene.
@anonym_autor neber ako hanbu, ani mne nejde ucenie, a v podstate vsetko co si napisala v uvodnom prispevku o sebe, to je ako keby si o mne pisala. To vsetko mam aj ja. Ked to raz nejde, tak to nejde. Treba sa s tym zmierit a vybavene.
@podvody a aku pracu robis? Hladam nieco podobne co by som aj ja zvladla aktualne som nezamestnana a naozaj uz neviem co. Mne pride vsetko tazke strasne na pochopenie a ked to pochopim uz ma vyhadzuju. Inak som mlada a do dochodku daleko.
@podvody a aku pracu robis? Hladam nieco podobne co by som aj ja zvladla aktualne som nezamestnana a naozaj uz neviem co. Mne pride vsetko tazke strasne na pochopenie a ked to pochopim uz ma vyhadzuju. Inak som mlada a do dochodku daleko.
@anonym_autor predpokladám že si o generáciu mladšia ale do dôchodku mám aj ja ďaleko. Robím také že triedič zásielok na pošte, ale nie na takej klasickej čo sú pobočky, ale logistická časť. Tam sú také úkony že skenuješ balíky, ukladáš ich na pás, alebo odoberáš z pásu a ukladáš na palety. Ženám dávajú lahšie roboty, triediť listy, ale to robí stroj, ty len ukladáš do bedničiek. Robia tam staré ženy pred dôchodkom, tak to by si zvládla aj ty. Ale zase záleží ako ďaleko si ochotná dochádzať lebo takýchto stredísk sú len 5 na slovensku: Bratislava, Žilina, Zvolen, Košice, Nitra. Všetky sú rovnaké len čo máš bližššie to si vyber. A neni to také že hneď vyhadzujú. Aj keď niečo spravíš, vynadajú a život ide ďalej. Ale neni to také ako som zažil neraz že "zajtra už ani nemusíte chodiť" proste zo dňa na deň padák. Ja som skúšal vrátnicu, smetiarov, pomocný robotník na stavbe, rozvozár, sanitár, dokladač v obchode, roboš za pásom vo fabrike, manipulačný pracovník v tlačiarni, kosič trávy, údržbár. Kadečo som skúšal. Nič mi nešlo. Tu je to také že povedia čo mám robiť, ja urobím, a je pokoj.
A potom aj to že my máme tie vlohy byť nešikovnými lebo som sa pchal aj na pozície ako kamionista, autobusár, rušňovodič, vodič električky... Nikde som neprešiel testami. A keď si všimnete že vodičov robia hocijakí pupkatí rómovia, staré ženy, mladé slečny, a tí všetci zrejme prešli tými testami, takže to ja som nejaký zaostalý retardér, keď to oni spravili a ja nie.
@anonym_autor predpokladám že si o generáciu mladšia ale do dôchodku mám aj ja ďaleko. Robím také že triedič zásielok na pošte, ale nie na takej klasickej čo sú pobočky, ale logistická časť. Tam sú také úkony že skenuješ balíky, ukladáš ich na pás, alebo odoberáš z pásu a ukladáš na palety. Ženám dávajú lahšie roboty, triediť listy, ale to robí stroj, ty len ukladáš do bedničiek. Robia tam staré ženy pred dôchodkom, tak to by si zvládla aj ty. Ale zase záleží ako ďaleko si ochotná dochádzať lebo takýchto stredísk sú len 5 na slovensku: Bratislava, Žilina, Zvolen, Košice, Nitra. Všetky sú rovnaké len čo máš bližššie to si vyber. A neni to také že hneď vyhadzujú. Aj keď niečo spravíš, vynadajú a život ide ďalej. Ale neni to také ako som zažil neraz že "zajtra už ani nemusíte chodiť" proste zo dňa na deň padák. Ja som skúšal vrátnicu, smetiarov, pomocný robotník na stavbe, rozvozár, sanitár, dokladač v obchode, roboš za pásom vo fabrike, manipulačný pracovník v tlačiarni, kosič trávy, údržbár. Kadečo som skúšal. Nič mi nešlo. Tu je to také že povedia čo mám robiť, ja urobím, a je pokoj.
@podvody to je zaujimava praca. Aka je pracovna doba? Toto by som sa mozno dokazala naucit.
Mrzi ma ako to mas uplne ta chapem. Ani ja som nepresla testami ako vodic a to som si myslela ze viem soferovat. Ale neurobila som psychotesty takze som pochopila ze nie som dobry vodic lebo mam zly reakcny cas ako mi tam povedali.
A potom aj to že my máme tie vlohy byť nešikovnými lebo som sa pchal aj na pozície ako kamionista, autobusár, rušňovodič, vodič električky... Nikde som neprešiel testami. A keď si všimnete že vodičov robia hocijakí pupkatí rómovia, staré ženy, mladé slečny, a tí všetci zrejme prešli tými testami, takže to ja som nejaký zaostalý retardér, keď to oni spravili a ja nie.
@podvody ja hlavne neustale pocuvam reci typu nevzdavaj sa snaz sa. Ale ked sa snazim naozaj ze snazim aj tak to nejde. Ja som sa vo vsetkom musela extremne snazit aby mi to tak nejak s odretymi usami vyslo. Kym ostatni sa v skole ucili dve hodky denne, ja som sa ucila aj 5 hodin denne a nepochopila som to akonahle tam boli cisla a nie biflovacka. V praci to vysvetluju tak ze ukazu povedia a rob sama. Ja to takto nedavam. Chapem ze nemaju cas sa tam so mnou bavit ako s dietatom ale ja neviem kde sa zamestnat. Keby som chlap skusim smetiarov, hrobarov,... plus dost v robotach vnimam ze pekne zeny to maju jednoduchsie. V jednej robote prisla krasna ukrajinka a hned dostala vysoku poziciu a dozvedela som sa ze vobec nemala skusenosti. Udajne ale majster chcel pri sebe niekoho pekneho a prijemneho tak sa šuškalo. Takze v podstate keby som dáka naozaj pekna a nie priemer tak by som ozaj mozno nic nemusela vediet. Dalej mam prihody z vysokej skoly od kamaratok, kedze mna na vysokej nechceli, no a po tych peknych zenach tam ucitelia pokukuju a nechavaju ich prejst. Ale tak zivot je nespravodlivy a snazim sa vo vsetkom zlom hladat to dobre a to je napr to ze sme zdravi
Kamarát čo má len učňovku, si robil srandu že na sociálnej sieti v kolónke vysoká škola, uviedol že vysoká mala až 3 poschodia...
Áno tešme sa že sme zdraví, to je to Budhistické učenie že budme radi že sme. Dá sa tešiť z maličkostí. Napríklad dnes idem na deň dediny. Kolkí nemajú nohy, majú rakoviny a kadečo. Tešiť sa z maličkostí. Ísť do chorára na 12 km prechádzku, odbicyklovať 50km, pozerať sa na ryby v rieke a tak. Tešiť sa z vecí nestoja. A ako už mám stabilnejšie tú prácu, každý mesiac príjem, tak chodím do kina pozerať filmy, na zábavy, jarmoky, vinobrania, po akciách kade tade, na kúpalisko. To vela spraví ak sa podarí stabilnejšie zamestnať.
Len je tam vždy to, od ludí, tie poznámky, nič si nedosiahol, si lúzer, choď si ženu hladať na Luník 9 lebo na viac nemáš a podobne. Niektoré spoločnosti si vážia len šikovných, vzdelaných, zručných, životaschopných. Sme na nesprávnej časti planéty. V Indii, Bangladéši, Laose, Barme tieto veci neriešia, sú plné ulice ludí, chudoba, bežne vidíš že ide človek s bicyklom kde má naložené haraburdy, piati sa tlačia na jednej motorke. Tam by na nás tak nepozerali.
Pracovná doba je rôzna. Záleží ktorá časť. Niekde robia 8-ky, niekde 12-ky, niekde je od 9 do 17, niekde od 16:30 do 4:30, niekde od 6 do 18, všade inák podľa potreby.
Skúšal som párkrát aj automobilku. Som skladal autá, neni to ťažké na pochopenie (je to ako lego pre dospelých) ale je to na čas a to bol problém. V stellantise bolo treba namontovať nárazník za nejaké sekundy, čo my v garáži s kamošom robíme pôl dňa. Napasovať, zaskritkovať, natiahnuť káble do svetiel, s kamošom v garáži pekne pri hudbe, máme čas, jeden podrží, druhý prichytí skrutkou, vleze pod to, zapojí kábel, a porobíme si. To nieje o tom že to nevieme. Ale bláznivá doba je, všetko chcú, rýchlo hneď, z minuty na sekundu.
Pre nás by bol ideálny socializmus. Žilo sa pomalšie, kľudnejšie, neboli tlaky v práci, ak ti niečo nešlo, dali ti iné. Bolo dostatok zamestnancov, vyrábalo sa pomalšie, nikam sa neponáhlali. V kapitalizme je zlá tá optimalizácia, tlak na výkon, šetrenie nákladov. Proste skúšajú či by 1 nemohol robiť za 3. Treba šetriť, optimalizovať, dvoch prepustiť a ich prácu rozdeliť medzi ostatných. Šialená doba.
Niekedy si už prajem aby ludí nahradili robotmi, lebo mi je už na odpadnutie niekedy. Je horúčava, nevládzem, a nadriadení len zjape poďme makáme, prečo nestíhate, pridajte. Je im jedno že sú horúčavy.
Pre nešikovných je strašne zlá doba. Toto je dobré pre tých čo vedia programovať, informatiku, inžinieri sú, vedia remeslá, im sa žije dobre, ale pre nás zaostalejších táto doba neni.
A väčšinou ešte mám to šťastie že je dosť zamestnaní kde niesu viackolové pohovory a testy. Tam kde to robia obvykle neprejdem. Takže to je další dôkaz o tom že som hlúpy. Semtam sa mi podarilo prešmyknúť že som odrbal systém. Že som začal ako brigádnik, na nich nekladú také nároky, keďže ide o pomocné práce, tak tak niesu testy, zoberú každého. A potom keď sa zapracujem, buď ponúknu prechod na zamestnanca alebo ja sa spýtam, a vtedy už neni pohovor ani testy, lebo už si v podstate tam, poznajú ťa, tak som len podpísal zmluvu a fyzicky sa neznenilo nič.
Takto som získal aj vodičák. Jak som bol plnoletý hneď som šiel na autoškolu, no lekár (ešte som patril k deckej lebo do nejakého veku sa ešte dá) a samozrejme nechcela oštemplovať. Ja som aj na hlavu mám psychodiagnózy. No a tak som prešiel k lekárovi pre dospelých, ani to nebolo podozrivé lebo zámienka bola že som plnoletý tak už nech patrím tam. A keďže v zdravotníctve je bordel, nemajú nič prepojené, tak mama povyťahivala z karty všetky papiere o psychodiagnózach, a nabehol som tam s papierom od autoškoly a ten mi to oštemploval bez problémov. Možno dnes by mi to už neprešlo, alebo v zahraničí kde zdravotníctvo lepšie funguje. Ale spätne si to už nikto neoveruje. Aj sa často ludia čudujú keď spomeniem že mám vodičák. Tak udivene že: Ty máš vodičák? Lebo každý kto ma pozná viac ako týždeň by mi ho nedal. Ja som chodiaca katastrofa, buď luďom leziem na nervy, alebo všetko čo chytím pokazím. Proste taká vrodená mantavosť, som ako slon v porceláne. Buď niečo zhodím, buď zakopnem, proste vyslovene komická karikatúra. Tak vyzerám.

@anonym_autor Mozes skusit ist k psychologovi, nech ti porobi testy. Mozno zistis, ze mas diagnozu, ale su aj testy, na zaklade ktorych sa daju najst silnejsie stranky cloveka.
Ale tak nemusi byt kazdy sikovny v nejakej cinnosti. Niekto ma svoju silnu stranku v tom, ze je dobry a empaticky clovek, niekto je zabavny a dobry spolocnik. Niekto to vie s detmi alebo so starymi ludmi. Niekto zase vydrzi vselijake tazke casy a nezlozi sa a v tom je jeho vynimocnost. Takze mozes hladat svoje uspechy aj v takychto sferach.