icon

Pocit neúspechu a ako s ním bojovať

17. aug 2026

Mnohi z vas si teraz pomyslia ze sa podcenujem ale nie je to tak. Som clovek ktory zaziva neustale nejaky neuspech. Na pohovoroch ma odmietnu, pracu si vzdy najdem nejaku podradnu. Aj tak ma z nej vyhodia lebo mi to v hlave nepali a robim chyby.
Dalsia vec je ze mam problem v zivote rychlo nieco pochopit. Ked mi niekto nieco vysvetluje ja to jednoducho nechapem. Potrebujem to vysvetlit pomaly ako pre skolkara alebo viackrat. Vzdy sa kvoli tomu citim ponizeno hlavne v pracach.
Na vysoke skoly ma nevzali ani na jednu. A to som chcela ist na jednoduche. Mohla som ist sice externe a platit si ale demotivovalo ma to.
Nedari sa mi v zivote, pre mna bol neskutocny problem naucit sa varit. Jednoducho cely zivot zazivam neuspechy a este sa mi asi v nicom poriadnom nepodarilo uspiet. Ak ano tak naozaj v nejakej hovadine ktoru by zvladlo aj dieta. Som mlada a citim sa zbytocna na tomto svete. Neviem ci mam diagnozu alebo som proste hlupana ale skor sa priklanam k tomu druhemu. Potrebovala by som zazit nejaky uspech ktory by ma posunul a dodal sebavedomie. Skrz to ze nechapem robotam robim "podradne" roboty lepsie povedane zle platene takze moj zivot je z vyplaty do vyplaty. A vlastne ani neviem co ockavam od tohto celeho asi by ma zaujimalo ci je na tom niekto podobne

Strana
z3
podvody
29. aug 2026
@anonym_6edeb1

@anonym_autor tak pises, ze si momentalne nezamestnana, mas cas, tak by si mohla vybehnut do BA ci Galanty, ak by ta pozval. V BA sice pracuje, ale je tusim z Galanty. Co na to hovoris, @podvody? V septembri je v Trnave jarmok, idealna prilezitost🤭

@anonym_6edeb1 ja viem chodím tam a poviem takú zaujímavosť že Trnavský jarmok presne kopíruje ten Banskobytsrický. Bol som na oboch.

podvody
29. aug 2026
@anonym_6edeb1

@podvody
@anonym_autor vy ste aki zlati obaja. Nechcete sa aj v realnom zivote kamosit? Ved vam to takto uplne ladi.

@anonym_6edeb1 ona písala že si nehladá kamarátov, len chcela prediskutovať jej pracovný stav a zistiť či aj niekto druhý má podobný problém.

anonym_6edeb1
29. aug 2026
@podvody

@anonym_6edeb1 ona písala že si nehladá kamarátov, len chcela prediskutovať jej pracovný stav a zistiť či aj niekto druhý má podobný problém.

@podvody pisala, ze nehlada partnera. A pred chvilou napisala, ze by nebol problem sa stretnut. Tak je to na tebe. Bola by chyba to neskusit, si jej sympaticky, tak sa nevykrucaj.

podvody
29. aug 2026

Retardácia je jasná lebo veľa ludí síce povie že nevyzerám ako autista, ale to treba brať s rezervou lebo ludia hovoria to čo sa im hodí. Zaujímavé že keď sme v témach o vzťahoch a zoznamovaní sa, tak žena vraj za pár sekúnd odhadne že som retardovaný vraj na základe reči tela, hlasu, feremónov, atď. Ale keď mám ísť pracovať tak zrazu už niesom autista, už som zrazu normálny zdravý ako rybička. Takže to treba brať s rezervou.

Ale čo na to veda? V miulosti bola vojenská služba povinná. Každý po dovŕšení 18-ho roku ju mesel absolvovať. Tak komisia asi vedela prečo ma neodviedli, prečo sa tak rozhodli že mne zbraň do ruky nepatrí. Keby som bol zdravý tak ma odvedú... A tak isto deti nedáva komisia do špeciálnej školy (v minulosti pomocná, osobitná) len tak zo srandy. Proste uznali že som retardovaný a nezvládnem ani základnú vzdelávaciu inštitúciu. Tak isto v zamestnaniach kde sú pohovory alebo psychotesty prečo nikdy neprejdem? Lebo úroveň retardácie je taká že nezvládnem ani to, čo priemer populácie. A tak čo s takým človekom?

podvody
29. aug 2026

Vraj v Ivánke pri Dunaji je Feedex a vlak premávajúci medzi Bratislavou a Galantou tam stojí. Vraj je tam na polovičný úväzok, 5 hodín denne. Len ešte získavam info od kolegyňe ktorá tam kedysi robila. Napríklad do McDonaldu bol tiež pohovor a nezobrali ma, ani sa neozvali.

autor
29. aug 2026
@podvody

Vraj v Ivánke pri Dunaji je Feedex a vlak premávajúci medzi Bratislavou a Galantou tam stojí. Vraj je tam na polovičný úväzok, 5 hodín denne. Len ešte získavam info od kolegyňe ktorá tam kedysi robila. Napríklad do McDonaldu bol tiež pohovor a nezobrali ma, ani sa neozvali.

@podvody mne nerobi problem sa s niekym porozpravat a najst kamaratov. Ja sa rozpravam aj s bezdomovcami, aj s fetakmi, ciganmi, s ludmi ktori zapachaju, ... nerobim rozdiely. Ak je clovek slusny, nemam s nicim problem. Ak slusny ku mne nie je, odchadzam. Citim sa pri takych ludi dobre pretoze mam pocit ze ma nesudia, nie su namysleni, tiez sa im v zivote nedari. Proste mam rada rovnaku krvnu skupinu.

podvody
29. aug 2026
@anonym_autor

@podvody mne nerobi problem sa s niekym porozpravat a najst kamaratov. Ja sa rozpravam aj s bezdomovcami, aj s fetakmi, ciganmi, s ludmi ktori zapachaju, ... nerobim rozdiely. Ak je clovek slusny, nemam s nicim problem. Ak slusny ku mne nie je, odchadzam. Citim sa pri takych ludi dobre pretoze mam pocit ze ma nesudia, nie su namysleni, tiez sa im v zivote nedari. Proste mam rada rovnaku krvnu skupinu.

@anonym_autor úplne mi hovoríš zo srdca. Tí asociáli čo niesu nebezpeční oveľa skôr pochopia človeka, ako zvyšok spoločnosti. Neúspešný ťuťmák nemá byť na čo namyslený, bol by skôr na smiech.

anonym_10894c
29. aug 2026
@anonym_autor

Ja som mala smolu ze som.nikdy nechapala matematike. Tym padom ma nevzali ani na gymnazium lebo prijimacky zo slovenciny viac menej ok ale z matiky snad ani jeden priklad. Vysoke skoly to iste, ides za ucitelku do skolky a prijimacky aj z matiky. Ja chapem matiku snad pre prvy rocnik a tam to konci. To bolo v BB, ostatne uz si ani nepamatam co sa tyka prijimacok ale nezvladla som to. Mala som aj doucovania. Teraz som za to rada lebo neviem si predstavit ucit deti ked sama som hlupa alebo napisat bakalarsku pracu a obhajit ju. To znie tak mudro cize uplny kontrast.
Trapas bol na psychotestoch. Prvy raz som jednu ulohu vobec nepochopila a urobila ju zle. Ostatne dve nastatsie jakz tak dobre. Ona sama mi povedala ze toto nie je stresom. Dalej uz nedopovedala takze proste tym myslela ze toto je tym ze som hlupa. A ktp neda psychotesty je fakt hlupy lebo ked si to vezmes tak tam sa nemas co ucit. Tam mas mat pamat rychlost a vediet pochopit. A to ja nemam.

@anonym_autor ako si absolvovala základnú a strednú,keď máš jasnú dyskalkúliu? A akú máš vlastne strednú? To nie je možné,že za celý život ťa nediagnostikovali,veď to muselo byť jasné už na základnej...

autor
29. aug 2026
@anonym_10894c

@anonym_autor ako si absolvovala základnú a strednú,keď máš jasnú dyskalkúliu? A akú máš vlastne strednú? To nie je možné,že za celý život ťa nediagnostikovali,veď to muselo byť jasné už na základnej...

@anonym_10894c v tych rokoch sa to este nejak extra neriesilo. Rodicia to tiez riesit nechceli proste mi vynadali a bolo. Ale nevadilo mi to. Na zš som podvadzala lebo sa dalo a na strednej ma ucitelka pustila z milosti do dalsich rocnikov. Co ma trapi je ze neviem pocitat vydavky naozaj potrebujem na to cas aby som si to v hlave vedela predstavit. (Chapem princip len mi to trva)

autor
29. aug 2026
@anonym_10894c

@anonym_10894c studovala som za kucharku hoci varit bolo tazsie sa naucit. Ale bola to flakarina tam co sa tyka varenia. Proste skola pre horsich ziakov.

anonym_10894c
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_10894c studovala som za kucharku hoci varit bolo tazsie sa naucit. Ale bola to flakarina tam co sa tyka varenia. Proste skola pre horsich ziakov.

@anonym_autor A to na akú vysokú si chcela ísť ako vyučená kuchárka?
Prečo sa nezamestnáš ako kuchárka?

autor
29. aug 2026
@anonym_10894c

@anonym_autor A to na akú vysokú si chcela ísť ako vyučená kuchárka?
Prečo sa nezamestnáš ako kuchárka?

@anonym_10894c ja som si spravila este nadstavbu inu strednu skolu platenu

podvody
30. aug 2026
@anonym_10894c

@anonym_10894c napríklad ja som neabsolvoval základnú a strednú, lebo špeciálna škola je ešte pod tým nižššie. Učíište bolo tiež pre etardovaných, aby aspoň papierovo to vyzeralo že niečo ukončili. Boli tam také odbory ako napr. kníhviazač, všetci postihnutí. Takže taká ako keby ani nebola.

podvody
30. aug 2026

Proste osobitná škola aj základná aj stredná... Väčšina spolužiakov sú už bezdomovci. Tí čo mali viac šťastia rodina na nich vybavila kadejaké opatrovateľské, a sú doma. Rómska časť (keďže tých hádzali na osobitnú automaticky) skončili ako kriminálnici.

autor
30. aug 2026
@podvody

Proste osobitná škola aj základná aj stredná... Väčšina spolužiakov sú už bezdomovci. Tí čo mali viac šťastia rodina na nich vybavila kadejaké opatrovateľské, a sú doma. Rómska časť (keďže tých hádzali na osobitnú automaticky) skončili ako kriminálnici.

@podvody tak vidis, predsa si sikovny lebo mas pracu (noaco ze nie trvalu) ale snazis sa a zijes normalne

podvody
30. aug 2026
@anonym_autor

@podvody tak vidis, predsa si sikovny lebo mas pracu (noaco ze nie trvalu) ale snazis sa a zijes normalne

@anonym_autor a tak vyhodia ma z jednej, idem do ďašlej, vyhodia ma aj z tej, idem zase do ďalšej.

autor
30. aug 2026
@podvody

@anonym_autor a tak vyhodia ma z jednej, idem do ďašlej, vyhodia ma aj z tej, idem zase do ďalšej.

@podvody presne tak. Pozri, niekto je v praci 30 rokov a je tam nestastny vyhorety ale boji sa pracu zmenit. My uz sme zvyknuti chodit kade tade a ked nas vyhodia uz nas to ani neprekvapi a nesklame. Takto sa to snazim brat. Vytazit zo zleho nieco dobré.

anonym_4abfe8
30. aug 2026
@anonym_autor

@podvody a aku pracu robis? Hladam nieco podobne co by som aj ja zvladla aktualne som nezamestnana a naozaj uz neviem co. Mne pride vsetko tazke strasne na pochopenie a ked to pochopim uz ma vyhadzuju. Inak som mlada a do dochodku daleko.

@anonym_autor možno máš dyspraxiu.Urcite je niečo v čom si lepšia ako ostatní a baví ťa to len si to ešte nenasla.Rodicia, súrodenci sú na tom ako? Psycholog ti spraví testy na tvoje dobre stránky a zručnosti.Rozumiem, že ťa neúspechy mrzia a znižujú sebavedomie, ale choď ďalej
môžeš byť dobrá upratovačka, predavačka, upratuj domácnosti ty budeš typ, že by si mala pracovať sama na seba.

autor
30. aug 2026
@anonym_4abfe8

@anonym_autor možno máš dyspraxiu.Urcite je niečo v čom si lepšia ako ostatní a baví ťa to len si to ešte nenasla.Rodicia, súrodenci sú na tom ako? Psycholog ti spraví testy na tvoje dobre stránky a zručnosti.Rozumiem, že ťa neúspechy mrzia a znižujú sebavedomie, ale choď ďalej
môžeš byť dobrá upratovačka, predavačka, upratuj domácnosti ty budeš typ, že by si mala pracovať sama na seba.

@anonym_4abfe8 ja by som aj vedela robit ine prace ale pptrebobala by som kopec casu na vysvetlovanie pochopenie a naucenie sa. Ale v pracach na to nie je cas. Ked som ojedinele nieco pochopila a naucila sa tak uz aj ma dali na inu poziciu. A zrazu som nic nevedela a znova to iste
Zafixovali si ma ako neschopnu. Prisla veduca ku mne buchla ma jemne do ramena a povedala nech odovzdam veci a bolo vsetko. Takto zvlastno ma vyhodila. Pracovnici vo fabrike su v ociach nadriadenych naozaj niktoši.
Moji rodicia su tiez taki ale oni robili jednu a tu istu pracu, zvykli si ze sa nadreli a vekom z toho aj vyhoreli, maju aj zdravotne problemy hlavne s rukami.
Mozem ist za psychologom nic za to nedam

podvody
30. aug 2026

Viete že ja lúbim blúdiť po všelijakých podujatiach, veltrhoch a tak. No a raz na veltrhu práce bol k dispozícii presne tento typ služby, že pracovný psychológ urobí analýzu človeka na čo je schopný. Mne vyšlo čo som aj vedel, že potrebujem kľudnú, monotónnu prácu bez tlaku. Lenže to s kapitalizmom nekorešponduje.

autor
31. aug 2026
@podvody

@podvody ty chod urcite PN. To co si zazil v praci nemoze kazdy zvladat. Niektore telo trpi pri takejto fyzickej praci. Nie kazdy to znasa. A ak aj ano, tychto ludi vacsinou bolia chrbaty a odchadzaju im platnicky.

podvody
31. aug 2026
@anonym_autor

@podvody ty chod urcite PN. To co si zazil v praci nemoze kazdy zvladat. Niektore telo trpi pri takejto fyzickej praci. Nie kazdy to znasa. A ak aj ano, tychto ludi vacsinou bolia chrbaty a odchadzaju im platnicky.

@anonym_autor áno Peťo tak dopadol. Doniesol papier od lekára že má problémy s chrbticou.

autor
31. aug 2026
@podvody

@anonym_autor áno Peťo tak dopadol. Doniesol papier od lekára že má problémy s chrbticou.

@podvody no ako dnes?

podvody
1. sep 2026
@anonym_autor

@podvody no ako dnes?

@anonym_autor ja som na PN chorý trápim sa. Celý bolím.

autor
1. sep 2026
@podvody

@anonym_autor ja som na PN chorý trápim sa. Celý bolím.

@podvody aspon si oddychnes. Praveze sa mi na tebe paci ze sa v praci nechces fyzicky zodrat ako kon

podvody
1. sep 2026
@anonym_autor

@podvody aspon si oddychnes. Praveze sa mi na tebe paci ze sa v praci nechces fyzicky zodrat ako kon

@anonym_autor to nehovor lebo budem za nejakého lenivca čo nechce robiť, ale ja bojujem za to aby aj slabí ludia mali prácu, nechceme sa hanbiť že sme príťažou sociálneho systému. Chceme len teocha ludskosti.

Strana
z3