icon

Pomôže telefonát na linku dôvery pri depresii?

Včera o 06:57

Ahojte ... asi nie som jedina kto sa trapi a kto si uvedomuje ze psychicka pohoda je rovnako dolezita ako fyzicke zdravie...
Moje problemy trvaju uz dlho ale cim dalej tym viac si uvedomujem ze som depresivna. Odzrkadluje sa to uz v kazdej sfere môjho osobného zivota. Ked som si vyhladala priznaky/prejavy depresie vyhodilo mi to toto:

Hlavné psychické príznaky:Pretrvávajúci smútok a pocity prázdnoty. Strata záujmu o obľúbené činnosti a koníčky. Únava a nedostatok energie. Znížená schopnosť sústrediť sa, zabúdanie a nerozhodnosť. Pocity bezcennosti, nadmernej viny a beznádeje
Fyzické príznaky:Poruchy spánku (nespavosť alebo naopak nadmerná spavosť). Zmeny chuti do jedla (nechutenstvo alebo prejedanie sa) a kolísanie hmotnosti. Nevysvetliteľné bolesti hlavy, svalov alebo tráviace ťažkosti.

Jedine co nemam je porucha spanku (spim dobre). Ostatne mam komplet vsetko...
Viem ze mozno je to uz stav na navstevu psychiatra ale rozmyslala som este nad telefonatom na Linku dovery. Ma to zmysel? Pomoze mi to? Alebo ma len jemne nasmeruju aj tak ku psychiatrovi?
Dakujem za kazdu skusenost

lenka7477
Včera o 07:10

ahoj, nemám síce osobnú skúsenosť , no chcem ťa v prvom rade podporiť , uvedomuješ si , že potrebuješ pomoc a už len to, že si to tu napísala znamená, že to chceš dať zo seba von . Ak vo svojom okolí nemáš kamošku, manžela, či rodičov s ktorými by si to prebrala , kľudne oslov svojho lekára a on ťa nasmeruje na odborníkov. Alebo vyskúšaj tú linku dôvery ako spomínaš . Držím palce ❤

anonym_cc821a
Včera o 07:12

Linka Dôvery je fajn, ale sama cítiš, že potrebuješ lieky a ttie ti predpise len psychiater
Neodkladaj návštevu psychiatra a chod. Pomôžeš di. Dobre je, že vieš popísať symptómy

anonym_f48e8b
Včera o 07:18

Vyskúšaj, stratiť nestratis tým nič určite
A áno aspoň ťa môžu nasmerovať
Presne ako si napisala dôležita je aj psychická pohoda
Držím palce

anonym_9068b0
Včera o 07:20

@anonym_autor ano tvoje problemy patria psychiatrovi + lieky. Nestaci ak sa vyrozpravas. Neboj sa mozes zit aj inak toto nie je navzdy

anonym_196416
Včera o 07:35

@anonym_autor pokazit tym nepokazis nic, ale je to skor linka na urgent pomoc a nasmerovanie. ak potrebujes dlhodobejsie poradenstvo alebo terapiu, Linka sa na toto nezameriava.

anonym_68e4ec
Včera o 08:16

Ahoj. Mám osobnú skúsenosť. Mala som to rovnako ako ty. Nakoniec prišla aj tá nespavosť. Bránila som sa ísť psychiatrovi a liekom, ale nakoniec mi to veľmi pomohlo. Je to teraz pliaga ľudstva. Neskutočne veľa ľudí s tým bojuje. Vyhľadaj lekársku pomoc, na psychiatra sa čaká aj 2-3 mesiace na termín, tak čím skôr tým lepšie sa objednať. Je super, že si si sama uvedomila, že sa niečo s tebou deje. Držím palce. 🙂

autor
Včera o 09:09
@anonym_68e4ec

Ahoj. Mám osobnú skúsenosť. Mala som to rovnako ako ty. Nakoniec prišla aj tá nespavosť. Bránila som sa ísť psychiatrovi a liekom, ale nakoniec mi to veľmi pomohlo. Je to teraz pliaga ľudstva. Neskutočne veľa ľudí s tým bojuje. Vyhľadaj lekársku pomoc, na psychiatra sa čaká aj 2-3 mesiace na termín, tak čím skôr tým lepšie sa objednať. Je super, že si si sama uvedomila, že sa niečo s tebou deje. Držím palce. 🙂

@anonym_68e4ec a ako si si nasla psychiatra? Mam ist len zaradom v nejakom zozname? Ja by som chcela niekoho kto sa bude o mna zaujimat a nie ze vojdem ani na mna nepozrie a rovno mi da antidepresiva alebo nejake ine lieky.
A mozem sa opytat aj po akej dobe a ako si zacala vnimat pozitivnu zmenu po liekoch? Toto ma velmi zaujima. Dakujem

rozculena
Včera o 09:26
@anonym_autor

@anonym_68e4ec a ako si si nasla psychiatra? Mam ist len zaradom v nejakom zozname? Ja by som chcela niekoho kto sa bude o mna zaujimat a nie ze vojdem ani na mna nepozrie a rovno mi da antidepresiva alebo nejake ine lieky.
A mozem sa opytat aj po akej dobe a ako si zacala vnimat pozitivnu zmenu po liekoch? Toto ma velmi zaujima. Dakujem

@anonym_autor keď chceš,aby sa o teba niekto zaujímal,tak psychiater to nebude.....

anonym_cb6761
Včera o 10:30

Linka pomoci ti nepomôže - pomáhajú v prípadoch ktoré sú veľmi naliehavé. Ale tak vyskúšať môžeš, ale podľa mňa ťa pošľú k psychiatrovi.
čo ja viem prvý príznak depresie je problém so spaním - mám to od psychiatra.
Skús toho psychiatra, možno ti povie inú diagn., ako depresia.

catherin4
Včera o 11:15

Ja som tam volala a pani na telefone bola dost arogantna. Povedala mi, ze neposobim ako niekto, kto ma vazne psych. problemy. Ale tak skusit mozes, mozno bude na linke niekto iny. Odporucam ti okrem psychiatra aj psychologicku, tam sa mozes vyrozpravat. Psychiater na teba nebude mat tolko casu.

anonym_cc821a
Včera o 11:28
@anonym_autor

@anonym_autor psychiater nemá čas sa o teba zaujímať. Je ich malo, ľudí s psychickými problémami je veľa
Takze ak sa chceš vyrozprávať tak to si hľadaj psychoterapeuta
Ideálna kombinácia psychiater + psychoterapeut

zmrzlinka2021
Včera o 11:35
@anonym_autor

@anonym_autor lenže chorý človek ako prvé čo potrebuje je práve liek.