Rozhodnutie medzi štúdiom a materskou dovolenkou
Baby mám jedno 2,5ročné dieťa a prihlásila som sa do školy. Na doplnkové ani nie dvojročné štúdium. Odbor otvárajú konečne po x rokoch. Už teraz to bolo na mále či to schvália. V auguste mi končí RD, a je neviem čo robiť. Prihlášku som ešte nezaplatila. Do mojej práce sa nechcem vrátiť. Moja ružová predstava je začať študovať, popritom zháňať novú prácu. Samozrejme musím na štúdium obetovať čas, vybaviť babky k dieťaťu učiť sa a zháňať prácu.Jednoduchšie by bolo ísť na Md mať aku taku davku išla by som na Pn kedze mam rizikovu pracu, a neriešiť školu. Teraz som na pochybach kedze niesom uz najmladsia a ja neviem pred cim dat prednost. Ked odlozim studium co ak by som tak skoro neotehotnela?? Nemala by som ani Md ani školu. Na sse ten odbor sa neotvara kazdy rok… je to dobra prilezitost no neviem ci spravna. Toto studium nezarucuje pracu ved dnes niejeniste nic. Dakujem za váš pohlad
keď to otvárajú konečne po rokoch - a tak veľmi si to chcela - ja by som to skúsila ... ako potom celý život ľutovať, že som sa neodhodlala ... skončiť môžeš stále (ale ani to neodporúčam - ale kebyže ...)
@biba_18 dakujem za radu..aj ja si tak myslim ako ty.. keby to bola víkendová škola tak aspoň po roku by som skusala
Otehotniet. No horsie je, ze iba cez tydzen su hodiny. Preto ma to odradza..ale rozum mi vravi ano
To druhe dieta ak sa podari sa narodi picas studia,potom čo mieniš robiť? Rizikova praca nie je dôvodom na PN a berie sa to čoraz prisnejsie,kdw máš istotu,že dr.ti PN schvali?
To druhe dieta ak sa podari sa narodi picas studia,potom čo mieniš robiť? Rizikova praca nie je dôvodom na PN a berie sa to čoraz prisnejsie,kdw máš istotu,že dr.ti PN schvali?
@janinah ja rizikovu pracu mam. A mam narok na Pn..ci sa ti to paci alebo nie. Platim si zdravotnu preco by som narok nemala??
@anonym_autor no tak to vyskúšaj otehotnieť. Poprípade ak sa nepodarí, choď na úrad práce alebo sa prihlás ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, len teda nebudeš mať príjem žiadny.
moc nad tym premyslas a kombinujes kadejake scenare, ktore sa ani nemusia uskutocnoti. daj si prihlasku, nastup, uvidis, ako to budes zvladat, ako ta to bude bavit, ako to bude vsetko vychadzat. a potom uvidis, co dalej. neznie to tak, ze by si sa musela strachovat o kazde euro a hnat sa do prace. tak to vyuzi.
@janinah ja rizikovu pracu mam. A mam narok na Pn..ci sa ti to paci alebo nie. Platim si zdravotnu preco by som narok nemala??
@anonym_autor do skoly by som isla. PN kvoli rizikovej praci urcite nedostanes. Mozes poziadat o preradenie na inu poziciu, ak nemaju, si doma s nahradou mzdy. Toto si nemyl. Skola je ako pises dva roky, sla by som. Otehotniet sa ti nemusi podarit tak skoro.
Ešte ani nie si tehotná a už takto kombinujes? Však normálne začni študovať, škola sa dá robiť aj za tehotna. Ja som na VŠ mala niekoľko tehotných spolužiačok počas štúdia.
moc nad tym premyslas a kombinujes kadejake scenare, ktore sa ani nemusia uskutocnoti. daj si prihlasku, nastup, uvidis, ako to budes zvladat, ako ta to bude bavit, ako to bude vsetko vychadzat. a potom uvidis, co dalej. neznie to tak, ze by si sa musela strachovat o kazde euro a hnat sa do prace. tak to vyuzi.
@samskia presne to mi sestra aj muz hovoria ze prilis vela premyslam
Ešte ani nie si tehotná a už takto kombinujes? Však normálne začni študovať, škola sa dá robiť aj za tehotna. Ja som na VŠ mala niekoľko tehotných spolužiačok počas štúdia.
@michaela329 ved to ze ja stale vela premyslaˇ
@anonym_autor dakujem zeny za podporu. Mate recht, veľa preýšľam. Už bude ako bude. Dáko sa to poskladá
Ani nie dvojročné štúdium prejde ako voda.. ja som študovala externe 7 rokov, aj počas práce, tehotenstva, aj s malým bábätkom... teraz si robím malý doktorát a opäť mám kúsok pred pôrodom... zvládneš to ;)
Ani nie dvojročné štúdium prejde ako voda.. ja som študovala externe 7 rokov, aj počas práce, tehotenstva, aj s malým bábätkom... teraz si robím malý doktorát a opäť mám kúsok pred pôrodom... zvládneš to ;)
@sajmonka_1216 vau obdivujem ťa, super

keď to otvárajú konečne po rokoch - a tak veľmi si to chcela - ja by som to skúsila ... ako potom celý život ľutovať, že som sa neodhodlala ... skončiť môžeš stále (ale ani to neodporúčam - ale kebyže ...)