icon

Samota po návrate do prázdneho bytu

12. aug 2026

Doľahlo to na mňa, idem sa vypísať. Vo väčšine prípadov som sa zmierila s tým, že som sama a nemám vzťah, nemám rodinu a deti. Nejako to išlo vekom. Všetko je ok, dokiaľ nejdem niekde na rodinnú oslavu, na teambuilding. Všetci hovoria o rodinách, o partneroch, o deťoch, každý sa niekam vracia, píše si partnerom, volá domov. Tu niekde ja nemám komu zavolať. Prichádzam domov, do prázdneho bytu, sedím sama pri telke, pijem čaj a premýšľam... ako sa môj život vybral týmto smerom a ako som to v tomto živote nezvädla. Snáď v tom budúcom to bude lepšie. Tu asi ani nemám otázku. Len môj depresívny výlev.

Strana
z2
anonym_fceb37
13. aug 2026

@anonym_autor pozri ja som.to tiez mala. Smrkala som.v lidli ked som kupovala 3 rozky len pre mna. Pary ma doslova otravovali...ale vtedy sa mi dostala moznost chodit do spolocenstva, sluzit...s kamaratkou sme zacali chodit do charity a odtial do domov seniorov
..bolo vela moznosti ako darovat volny cas niekomu..to urobi stasnym.cloveka... a neskor prisla znamost a svadba...prajem ti cas plny darovania....

anonym_9eec4a
13. aug 2026
@anonym_autor

Ďakujem za názory. Mám doma psíka aj papagája. Mám priateľov, mám prácu, rodinu už nemám. Venujem sa dobrovoľníctvu - útulok pre psíky, DSS - mám jeden konkrétny, kde chodím, potom domov na Pol ceste a útulok pre týrané matky s deťmi. Napriek tomu mi v živote chýba človek. Som už vo veku (50), kedy je veľmi ťažké nájsť niekoho, s kým to bude fungovať, lebo všetci normálni muži sú zadaní. A ja žiadne vzťahy nerozbíjam, lebo si manželstvo nadovšetko cením. A zároveň, môj ex, ktorí tu už nie je medzi nami dal latku veľmi vysoko. 90% času som zmierená s tým, ako to je. A potom je tu tých 10%, ktoré musím zvládnuť.

@anonym_autor Pozri, ked 90% si zmierena s tym ako to je, tak potom to je podla mna vcelku ok. Na kazdeho dolahne tych 10% ci su alebo nie su vo vztahu. U nikoho to 100% nie je. Si myslim, Ze kazdy ma tych svojich 10% ktore su robia smutok na dusi. A zas, naozaj nikdy nevies, kedy sa zoznamis s niekym sympatickym a budete aspon priatelia na vylety a volne chvile.

anonym_9eec4a
13. aug 2026
@anonym_fceb37

@anonym_autor pozri ja som.to tiez mala. Smrkala som.v lidli ked som kupovala 3 rozky len pre mna. Pary ma doslova otravovali...ale vtedy sa mi dostala moznost chodit do spolocenstva, sluzit...s kamaratkou sme zacali chodit do charity a odtial do domov seniorov
..bolo vela moznosti ako darovat volny cas niekomu..to urobi stasnym.cloveka... a neskor prisla znamost a svadba...prajem ti cas plny darovania....

@anonym_fceb37 Ale to ste boli este mladí predsa, ci nie ? Mali ste okolo 50tky ? Lebo to je uplne ine byt sam pred 30tkou a byt sam v 50tke ( mam 49r.)

veroni2
13. aug 2026
@anonym_9eec4a

@anonym_fceb37 Ale to ste boli este mladí predsa, ci nie ? Mali ste okolo 50tky ? Lebo to je uplne ine byt sam pred 30tkou a byt sam v 50tke ( mam 49r.)

@anonym_9eec4a tazko povedat. Okolo sa vydavali a veselo rodili deti. Ja vysmiata v praci a hned za turniketom plac a amutok. S odstupom casu viem, ze je dovre plnohodnotne vyplbit cas. Mamtbkonicky ( malovanie, turistika, rucne prace) a sluzba bliznemu naplna srdce....ist biekomu nakupit, povozit dieta viac detnej zene, navstivit opusteneho v dome dochodcov...tam som sa naozaj dozvedela vela o zivote🙂 a potom prides domov a si rada ze mas klud. Ono je dobre mat jednu dve peiatelky. Ten pocet mi uplne staci..a zdielat s nimi, navstevovat sa...tuzim raz navstivit miesta posledneho odpocinku svatych, medzugorie a ine...ak si veriaca, mozecti to tiez priniest radost

anonym_2b07a9
Autor odpoveď zmazal
anonym_2b07a9
14. aug 2026
@farebnypapagaj

@anonym_autor tak udrzuj vztshy s surodencami a ich detmi,chodte s neteramu na vykety,okanuj dovilenky.

@farebnypapagaj
Ty si po sebe aj čítaš?

podvody
18. aug 2026

@anonym_autor však ja to tak mám už vyše 12 rokov odkedy som sa odsťahoval. A vkuse mám nabitý harmonogram. Síce všetko sám max. so známimi ale stále niečo je, deje sa.

Strana
z2