Samota po návrate do prázdneho bytu
Doľahlo to na mňa, idem sa vypísať. Vo väčšine prípadov som sa zmierila s tým, že som sama a nemám vzťah, nemám rodinu a deti. Nejako to išlo vekom. Všetko je ok, dokiaľ nejdem niekde na rodinnú oslavu, na teambuilding. Všetci hovoria o rodinách, o partneroch, o deťoch, každý sa niekam vracia, píše si partnerom, volá domov. Tu niekde ja nemám komu zavolať. Prichádzam domov, do prázdneho bytu, sedím sama pri telke, pijem čaj a premýšľam... ako sa môj život vybral týmto smerom a ako som to v tomto živote nezvädla. Snáď v tom budúcom to bude lepšie. Tu asi ani nemám otázku. Len môj depresívny výlev.
Ďakujem za názory. Mám doma psíka aj papagája. Mám priateľov, mám prácu, rodinu už nemám. Venujem sa dobrovoľníctvu - útulok pre psíky, DSS - mám jeden konkrétny, kde chodím, potom domov na Pol ceste a útulok pre týrané matky s deťmi. Napriek tomu mi v živote chýba človek. Som už vo veku (50), kedy je veľmi ťažké nájsť niekoho, s kým to bude fungovať, lebo všetci normálni muži sú zadaní. A ja žiadne vzťahy nerozbíjam, lebo si manželstvo nadovšetko cením. A zároveň, môj ex, ktorí tu už nie je medzi nami dal latku veľmi vysoko. 90% času som zmierená s tým, ako to je. A potom je tu tých 10%, ktoré musím zvládnuť.
@anonym_autor Pozri, ked 90% si zmierena s tym ako to je, tak potom to je podla mna vcelku ok. Na kazdeho dolahne tych 10% ci su alebo nie su vo vztahu. U nikoho to 100% nie je. Si myslim, Ze kazdy ma tych svojich 10% ktore su robia smutok na dusi. A zas, naozaj nikdy nevies, kedy sa zoznamis s niekym sympatickym a budete aspon priatelia na vylety a volne chvile.
@anonym_autor pozri ja som.to tiez mala. Smrkala som.v lidli ked som kupovala 3 rozky len pre mna. Pary ma doslova otravovali...ale vtedy sa mi dostala moznost chodit do spolocenstva, sluzit...s kamaratkou sme zacali chodit do charity a odtial do domov seniorov
..bolo vela moznosti ako darovat volny cas niekomu..to urobi stasnym.cloveka... a neskor prisla znamost a svadba...prajem ti cas plny darovania....
@anonym_fceb37 Ale to ste boli este mladí predsa, ci nie ? Mali ste okolo 50tky ? Lebo to je uplne ine byt sam pred 30tkou a byt sam v 50tke ( mam 49r.)
@anonym_fceb37 Ale to ste boli este mladí predsa, ci nie ? Mali ste okolo 50tky ? Lebo to je uplne ine byt sam pred 30tkou a byt sam v 50tke ( mam 49r.)
@anonym_9eec4a tazko povedat. Okolo sa vydavali a veselo rodili deti. Ja vysmiata v praci a hned za turniketom plac a amutok. S odstupom casu viem, ze je dovre plnohodnotne vyplbit cas. Mamtbkonicky ( malovanie, turistika, rucne prace) a sluzba bliznemu naplna srdce....ist biekomu nakupit, povozit dieta viac detnej zene, navstivit opusteneho v dome dochodcov...tam som sa naozaj dozvedela vela o zivote🙂 a potom prides domov a si rada ze mas klud. Ono je dobre mat jednu dve peiatelky. Ten pocet mi uplne staci..a zdielat s nimi, navstevovat sa...tuzim raz navstivit miesta posledneho odpocinku svatych, medzugorie a ine...ak si veriaca, mozecti to tiez priniest radost
@anonym_autor tak udrzuj vztshy s surodencami a ich detmi,chodte s neteramu na vykety,okanuj dovilenky.
@farebnypapagaj
Ty si po sebe aj čítaš?
@anonym_autor však ja to tak mám už vyše 12 rokov odkedy som sa odsťahoval. A vkuse mám nabitý harmonogram. Síce všetko sám max. so známimi ale stále niečo je, deje sa.

@anonym_autor pozri ja som.to tiez mala. Smrkala som.v lidli ked som kupovala 3 rozky len pre mna. Pary ma doslova otravovali...ale vtedy sa mi dostala moznost chodit do spolocenstva, sluzit...s kamaratkou sme zacali chodit do charity a odtial do domov seniorov
..bolo vela moznosti ako darovat volny cas niekomu..to urobi stasnym.cloveka... a neskor prisla znamost a svadba...prajem ti cas plny darovania....