Strach a úzkosť z blížiaceho sa leta
Neviem to ani opísať prečo to vlastne mám ale neskutočne ma stresuje to že sa blíži leto. Ja viem že ešte ani jar nezačala ale vždy keď konci zima tak ma chytí taký smútok že bude leto. Mám to tak každý rok no tento rok mám z toho vyslovene úzkosť. Neviem čo mám robiť ani prečo konkrétne to takto silno pociťujem. Nemám rada horko a neznasam ostre slnko a keď je všade veľa ľudí a vpodstate nemôžem nič robiť pretože je všade extrémne horko. Niečo na Tom má neskutočne stresuje a neviem čo. Máte to ešte niekto takto? Vždy sme že veľa ľudí práveže miluje leto a nenávidí zimu
@anonym_autor tiež mám radšej, jar, jeseň, zima. Leto všade všetci spotení, do mhd nevkrocim lebo smrad ako v .... v lete by som sa najradšej z kože vyzliekla. Neznášam to hnusné teplo, dusno, chýba mi vtedy svieži ostrý vzduch. Úzkosti z toho síce nemám, ale uznávam že je to otras. Môj syn je našťastie rovnaký a tak chodievame namiesto letné hnusné válanie sa na pláži na dovolenky v zime. Napr. V decembri 10 dní New York, teraz chceme Tokio, alebo Laponsko...a každý rok v zime si to užijeme. Dúfam, že leto rýchlo ubehne
To vážne existuje niekto, kto nemá rád leto? Fascinujúce...
@martinka13 ako vidíš je nás viac. A mám kopu ľudí aj v okolí s ktorými tŕpneme že sa blíži obdobie nedýchateľného vzduchu a hnusných horúčav. Upokojuje ma len plánovanie zimnej dovolenky, lyžovania, hôr, a spoznávanie krajín v chladnejších mesiacoch 😀
Tak ja to mám naopak, milujem leto a neznášam keď sa začína jeseň, začnem normálne mámvať depku. Najradšej mám keď začína jar a môžem zhodiť to hrozné ťažké oblečenie. A slnko mi dodáva energiu - teraz totálne trpím.
Pripájam sa k tým ktorí nenávidia leto. Tiež mám z toho úzkosti. Ja som šťastná teraz a milujem jeseň. Toto obdobie je pre mňa upokojujuce. Na lete neznášam tú prehajpovanost ľudí, aj tak potom len každý hundre že je horko. Nemôžem vonku dýchať, dusím sa doslova. Ja to mám aj spojené s tým že sa nemôžem pekne obliecť, keďže mám veľa kíl a zároveň mám úzkosti z odhalenia tela.
@anonym_autor ahoj, chcem sa spýtať,ako funguje s v tomto teple.Ja ťa úplne chápem, mám to isté...
@anonym_autor ahoj, chcem sa spýtať,ako funguje s v tomto teple.Ja ťa úplne chápem, mám to isté...
@2691 ahoj zo začiatku to bolo strašné pre mňa a hlavne keď boli tie horúčavy čo bolo skoro 40 tak to som len doma sa snažila nejako odreagovať alebo v robote nejako zamestnať hlavu. Ale teraz keď je tak do 25 stupňov tak je to omnoho lepšiem najradšej by som síce tiež bola keby je už jeseň ale dá sa to. A ty to ako prežívas
Ja som sa minulý rok v septembri rozrevala vo výťahu, keď som videla na displayi na stene, že má byť ďalší tyzden nad 30 stupnov. Nechápem, čo majú ľudia z toho slávneho.leta, keď dlhé dni len presedis v klíme a nos vystrcis najskôr o ôsmej večer. Milujem jeseň, úplne ideálne ten novembrový Mordor 🙂 plážové počasie u mňa začína a končí pri Max 25 stupňoch. Všetko nad je pre mňa na zabitie.
@2691 ahoj zo začiatku to bolo strašné pre mňa a hlavne keď boli tie horúčavy čo bolo skoro 40 tak to som len doma sa snažila nejako odreagovať alebo v robote nejako zamestnať hlavu. Ale teraz keď je tak do 25 stupňov tak je to omnoho lepšiem najradšej by som síce tiež bola keby je už jeseň ale dá sa to. A ty to ako prežívas
@anonym_autor ahoj, no tak prvú vlnu som prežila poctivým pitím, pohybová ním sa iba v "chladnejších"miestnostiach a keď ma chytala úzkosť, vždy som si dala polovičku Magnerotu.
Tie posledné dva dni už boli otrasné a držal ma pri živote iba výhľad na prichádzajúci studený front.
Búrka bola úžasná, priniesla čerstvý vzduch a hlavne vodu....
Ja to mám úplne naopak, neznášam zimu, stále tma, zima, chaos okolo Vianoc, krátke dni
Pridávam sa - tiež neznášam leto - mám z leta depresiu, začína to už ku koncu jari, kedy začínajú vyššie teploty. A čo boli teraz tie hrozné horúčavy, tak mi bolo už aj fyzicky zle, som si myslela, že to nedám - 1x v živote mi opuchli nohy okolo členkov. Posledné dni horúčav u nás bolo cez 39 stupňov...musíme si zohnať nejakú klímu domov - najhoršie v práci nemáme klímu ani len vetrák. Už aby bola zima. Skôr znesiem teploty - 20 ako teplo, mne stačí do 25 stupňov v lete -aj to by nemuselo byť 😅 a do toho mám aj silnú alergiu na slnko 😒.
Pridávam sa - tiež neznášam leto - mám z leta depresiu, začína to už ku koncu jari, kedy začínajú vyššie teploty. A čo boli teraz tie hrozné horúčavy, tak mi bolo už aj fyzicky zle, som si myslela, že to nedám - 1x v živote mi opuchli nohy okolo členkov. Posledné dni horúčav u nás bolo cez 39 stupňov...musíme si zohnať nejakú klímu domov - najhoršie v práci nemáme klímu ani len vetrák. Už aby bola zima. Skôr znesiem teploty - 20 ako teplo, mne stačí do 25 stupňov v lete -aj to by nemuselo byť 😅 a do toho mám aj silnú alergiu na slnko 😒.
@karmen118 Vraj má byť zase horúco, na Európu predpovedaju aj päťdesiatky. U našich na Medzibodrozí bolo pred pár dňami 41,5 v tieni.
yes zas idu horucavy to je pre mna 🙏🤩 Slnko,bazen,more dajte pokoj s chladom ten mame cely rok.To ozaj nevydrzite par mesiacov tepla no skor tyzdnov? aj to ak ten hore a priroda dopraje Pretoze minuly rok bolo leto fakt o nicom.Ja by som 30 zniesla aj cele leto.Akoze tie 40 su extrem ale 30 na to sme tu uz davno zvyknuti ja si 30 pamatam taketo vpady horucav uz od puberty alebo aj od mala a to mam pomalicky ku 40 takze netarajte ze volakedy to nebolo.Mozno ti co maju okolo 50,60 to tak nezazili
yes zas idu horucavy to je pre mna 🙏🤩 Slnko,bazen,more dajte pokoj s chladom ten mame cely rok.To ozaj nevydrzite par mesiacov tepla no skor tyzdnov? aj to ak ten hore a priroda dopraje Pretoze minuly rok bolo leto fakt o nicom.Ja by som 30 zniesla aj cele leto.Akoze tie 40 su extrem ale 30 na to sme tu uz davno zvyknuti ja si 30 pamatam taketo vpady horucav uz od puberty alebo aj od mala a to mam pomalicky ku 40 takze netarajte ze volakedy to nebolo.Mozno ti co maju okolo 50,60 to tak nezazili
@anonym_69a220 Oficiálne štúdia a merania tvrdia niečo iné, ale tak dobre no, aj môj otec sa so mnou hada, že aj inokedy boli takéto leta, ja mám len 36 a nepamätám sa na nič podobné (áno, bolo teplo, ale nie v jednom kuse po sebe, že sa nedá vydržať ani v tieni) a. nie, naozaj neviem, čo bolo dobré na tom, že som od piatka do stredy sedela s deťmi pri zapnutej klíme od rána do večera, a mohli sme vyjsť von do rozpáleného mesta podvečer, pardon večer, okolo siedmej. My sa na dovolenku chystame, dokonca na dve toto leto, ale tak ďakujem pekne, pri vode nebudeme furt. V Košiciach v centre sme mali opakovane poruchy vodovodu za ten čas a trikrát nám vypadol prúd cez deň, lebo siete nestíhali.
A napr. pre toto je to obrovský prúser:
https://korzar.sme.sk/zemplin/c/dolny-zemplin-s...
Na tomto mieste bolo pred pár dňami skoro 42 stupňov v tieni. Tam je to už tradične takto, z leta na leto je to horšie, citeľne horšie a zhoršuje sa to posledných cca 10 rokov. Keď inde mierne zaprší, tak tam skoro nič, ani kvapka. Zemiaky sa doslova uvaria v zemi, úroda kape a studne vysychaju. Tu nejde o teplo a naše pocity, ale celkovo o sucho. Minule som čítala, že Európa vysychá trikrát rýchlejšie ako celosvetový priemer a napr. také stredne Maďarsko trikrát rýchlejšie ako Európsky priemer. Stačí sa pozrieť napr. na jedno z ich najväčších jazier - Velencei tó, skoro úplne zmizlo.
My bývame na strednom Slovensku, Keď som bola dieťa 30 neboli vôbec u nás bežné, ku koncu strednej školy občas vybehlo na 30, keď som začala chodiť na vysokú vtedy už áno, ale vždy to bolo len deň dva a potom to kleslo, zapršalo, prišla búrka a pod. Terajší stav skoro u nás neprší, dážď, búrky nás obchádzajú v zime už nesneží skoro vôbec, toto leto pomaly 40...v živote nebolo celý týždeň cez 35 stupňov u nás ako toto leto. Nie je to normálne a hnevá ma aj to, že keby bolo v meste viac zelene, tak by v lete nemusela byť až taká vyhňa u nás, ale absolútne vedenie mesta nepočúva občanov, skôr pribudne ďalšie parkovisko...😒
Pripájam sa k tým ktorí nenávidia leto. Tiež mám z toho úzkosti. Ja som šťastná teraz a milujem jeseň. Toto obdobie je pre mňa upokojujuce. Na lete neznášam tú prehajpovanost ľudí, aj tak potom len každý hundre že je horko. Nemôžem vonku dýchať, dusím sa doslova. Ja to mám aj spojené s tým že sa nemôžem pekne obliecť, keďže mám veľa kíl a zároveň mám úzkosti z odhalenia tela.
@anonym_0e87ce no nazdar, tak ty sa nemôžeš pekne obliecť, lebo si pevnejšia?...nezartuj!
Aj pevne postavy majú možnosti - jednoduché priedušné šaty, ľahké sandálky,alebo tenisky a ide sa.Podstatne je byť čistým a jemne voňavým.
A že máš kilá naviac?...no a čo? Jedna má krivé nohy, druhá veľké brucho, tretia dogabané pery a ideme do ulíc.A keď sa na mňa niekto povie, usmejem sa a hneď je deň lepší.
Odporúčam ti pozerať sa na druhých , len tak, kto má čo oblečené, ako je kto upravený a inšpirovať sa.Zrazu zistíš, že nikto sa na teba nepozerá až tak do detailov. Život je príliš krátky na to, aby sme sa utapali myšlienkami na to, že "čo povedia na to iní.
Okrem iného - po každom z nás ostáva na záchode
dobrý smradík.....
Koľko meria s a vážiš ?(ak to není tajné)...

Kup si slnecnik do ruky, nech sa vies schovat pred priamym slnkom, ktore ti vadi. Funguju aj barsjake mini ventilatory, spreje s vodou na tvar. Prezlec sa v praci. A hlavne, horuce leto=spomalit, nikam sa nwnahlit ked netreba, a prijat to, ze clovek sa furt vari a poti. Vela pit.
To pomaha mne