Stratená v živote: Hľadanie rovnováhy medzi rodinou a kariérou
Som vydatá, 2 deti... mladší tretiak s rôznymi diagnózami, viac doma ako v škole... nerobím, nedá sa, živí nás muž a jeho príjem...teda je stále v práci, v zahraničí samozrejme, doma som na všetko sama, to by mi nevadilo, vždy som bola samostatna....ale nemáte vlastný príjem už tak dlho má zabíja...chýba mi "normálny" život, chodiť do práce, mať aj iné záujmy ako domácnosť .
Je to nekonečno, z nervov sa prejedam, som už tučná a aj z toho som nešťastná... Aj som pila, ale aj som prestala, lebo mi bolo zle potom ešte viac...
Nemám nijaký koníček, ani chuť žiaden vykonávať lebo stále sa podriaďujem deťom. Takto som si ozaj život nepredstavovala 😞
@anonym_autor je mi to luto, tiez som sklamana z rodinneho zivota, rozvedena , so synom sama tiez dg.ani nehrozi ze by isiel niekam bezomna a to ma 12r. Cela moja existenia je iba o tom byt matkou...nemam kedy byt aj zena
No ak sa budes dale prejedat a zase pit, tak coskoro zostanes aj sama ...
Je mi úprimne ľúto, čím si prechádzaš. Musí to byť veľmi náročné, najmä keď má človek pocit, že sa mu svet zúžil, jeho bytie len na čistú starostlivosť o deti/ domácnosť.. Ale život často nejde tak, ako si ho naplánujeme, skôr či neskôr každý si v sebe nesieme niečo ťažké a náročné, niekto musí riešiť to čo riešiš ty, iný zas rieši iné vážne problémy - bohužiaľ aj to je život a nie si v tom sama.. Nechcem tým zľahčovať tvoju situáciu. To ale neznamená, že v našich životoch nemôžu byť aj pekné momenty,len ich niekedy treba znovu pomaly objaviťa naučiť sa pozitívnejšie myslieť a tešiť sa aj z drobných radostí. Ťažko je radiť, keďže nevieme ako náročné sú diagnózy , ale určite potrebuješ nejaký psycho reset, ak ti dieťa chodí aj sem tam do školy tak skú využiť na začiatok chvíľku voľna pre seba a starostlivosť či už prechádzkou, športom, skús si to inak zorganozovať... , ale nevzdávaj sa, tá obeta stojí za to a bude aj lepšie aj krajšie a možno aj priestor na pracovnú sebarealizáciu len prosím ťa neznižuj sa k pitiu, emocionálnemu prejedaniu...
Tiez mam dieťa s diagnozami, nasli sme jej skolu, kde moze chodit a ja sa mozem realizovat v zamestnani, ktore ma bavi. Byt dlhodobo doma je velmi frustrujuce. Ak by si mala hobby alebo cas chvilu pre seba, bolo by to ine, ale pokial si na vsetko sama, a nemas na nic cas, o to vacsia frustracia. Musi muz odchadzat do zahranicia? Nedal by sa aktivnejsie zapojit do chodu rodiny? Kde su dvaja na dieta s dg, existuje viac moznosti. Pokial by si aj ty zarabala, predpokladam, ze zivotny standard by bol zachovany.
@anonym_autor ja mám najmladšiu autistku , a tak čas sa prispôsobuje jej cez týždeň je od 9.00 do 15.00 v dss a ja od 9.30 do 14.30 v prácu potom idem pre ňu a ideme domov bud sa hra v izbe alebo keď je zle tak jazdíme autom po pkoli a víkendy sa snažíme stráviť na dome na dedine momentálne doma mame veľký problém s ekektrinou tak som na dome už druhý týždeň len ona a ja ešte , že v robote mi to vedia tolerovať snáď už od pondelka sa vrátim domov ešte že je teraz spokojná sú dni keď je fakt zlá a vermi vtedy som rada keď zaspí
Nechcem zľahčovať tvoju situáciu,ale mohlo by to byť ešte náročnejšie.Predstav si,ze sa musíš o všetko postarať a zároveň sa postarať aj o financie..
vždy keď vidím taký príspevok, tak sa len teším, že deti nemám a nechcem ;) a mám život podľa seba
vždy keď vidím taký príspevok, tak sa len teším, že deti nemám a nechcem ;) a mám život podľa seba
@anonym_87cfb2 tiez si myslim ze je to fajn ze ich nemas. ak by ich empatia obchadzala ako teba, nebolo by to veru nic moc… 🙃
@anonym_87cfb2 samozrejme je to tvoje rozhodnutie. A pritom by stačilo keby pre všetky deti s diagn. bolo miesto v škole, škôlke, dennom stacionári, aby matky mohli do práce kvôli psychohygiene.
Chcem ťa povzbudiť, tiež som to nemala ľahké, v skratke len žila som so psychopatom, ktorý ma bil, ponižoval, deptal a pozbierala som posledné sily a zmenila si život.
Máš moj obdiv, že sa vieš postarať o deti, aj o dieťa s dg, nájdi silu, aby si nezanedbávala seba, je to tiež veľmi doležité pre deti, manžela.
Jednu závislosť si vymenila za inú, držím palce, nech začneš byť závislá na krajšom živote pre seba.
@anonym_87cfb2 tiez si myslim ze je to fajn ze ich nemas. ak by ich empatia obchadzala ako teba, nebolo by to veru nic moc… 🙃
@amelia89 vieš, niekto má na viac než byť chodiaci inkubátor bez vlastného života, len preto lebo "každý to tak robí, tak musím aj ja"
@amelia89 vieš, niekto má na viac než byť chodiaci inkubátor bez vlastného života, len preto lebo "každý to tak robí, tak musím aj ja"
@anonym_87cfb2 no vidis a ja mam aj uspesnu karieru aj viac deti. nemenila by som s tebou a lutujem ta
Na čo sú takej žene deti a rodina? Ja som zostala vdovou ako 40 - ročná s troma deťmi, najmenšie nemalo ani 4 roky, rozostavaný dom, pôžičky. A musela som to zvládnuť. Aby som čo najviac zarobila, vyštudovala som okrem dvoch, ktoré som už mala, ešte ďalšie 2 VŠ, pracovala v 2 zamestnaniach, domácnosť viedla čo najlepšie, prešla som na maximálne 3 - hodinový nočný spánok a výsledky sa rýchlo ukázali. Dom som dokončila, všetky 3 deti úspešne skončili VŠ a urobili aj doktoráty, ... Treba zobrať život napriek problémom silno do svojich rúk, stanoviť ciele a nepopustiť. Dôležité je, nemyslieť na seba, na žiadne svoje potreby, len na blaho svojich detí. Pre tie sa to oplatí.
@anonym_autor poznam, syn viac doma a v nemocnici ako v skole, zo skoly same napomenutia na dochadzku, nakoniec IVP, hned potom skola ruky prec akurat poslala kedy co ma odovzdat, ucebnice v nedohladne, kadejake prefotene papiere, neochota maximalna. Kym bol maly chodila som robit cez vikendy, nastastie zamestnavatela mi niekto tam hore poslal, ustretovy. Pokracovalo to na SS, raz lepsie raz horsie, znovu IVP. Uz som mohla pracovat z domu, kovid vela zmenil. Este specialna strava, mala som pocit ze len varim alebo pracujem. Nejako som to dala. Uz je VS, zdravotne lepsie (klopklop) a ja som sa konecne nadychla. Velka vyhoda bol muz ktory nas hlavne zivil, velka podpora od neho, vzdy som vedela ze ak by nieco mozem prestat pracovat a byt doma. Drz sa, viem co to je doslova padat unavou a frustraciou.
Na čo sú takej žene deti a rodina? Ja som zostala vdovou ako 40 - ročná s troma deťmi, najmenšie nemalo ani 4 roky, rozostavaný dom, pôžičky. A musela som to zvládnuť. Aby som čo najviac zarobila, vyštudovala som okrem dvoch, ktoré som už mala, ešte ďalšie 2 VŠ, pracovala v 2 zamestnaniach, domácnosť viedla čo najlepšie, prešla som na maximálne 3 - hodinový nočný spánok a výsledky sa rýchlo ukázali. Dom som dokončila, všetky 3 deti úspešne skončili VŠ a urobili aj doktoráty, ... Treba zobrať život napriek problémom silno do svojich rúk, stanoviť ciele a nepopustiť. Dôležité je, nemyslieť na seba, na žiadne svoje potreby, len na blaho svojich detí. Pre tie sa to oplatí.
@evkatk Boze zase tato, co ona zvladla a ako malo spala....
@evkatk dufam, ze si sa naucila aj lietat, Superman.
@evkatk na jednej strane je zazracne ako sinto zvladla,na druhej strane to bol velmi rizikovy zivotny styl.spat 3 hodiny v noci?to je byt jednou nohou na psychiatrii. Toto urcite neodporucaj nikomu,pretoze to moze mat neblahe nasledky na zdravie aj psychiku. Chapem,ze si musela obstat v takej narocnej situacii ale tak ci tak ..och,az mi je neskutocne tazko len pomysliet takto vydrzat
Takto si si zivot nepredstavovala. No a preco neurobis nieco s tym, aby bol viac podla tvojich predstav? Netreba hladat vyhovorky, preco to nejde. Nikto iny to nevie zmenit za teba, len ty. Takze treba sa vzchopit a zacat konat. A potom budes na seba hrda
@anonym_87cfb2 tak primitívny názor som dávno nečítala. Ešteže tvoja matka sa rozhodla byť inkubatorom, inak by si tu nebola.
@anonym_87cfb2 tak primitívny názor som dávno nečítala. Ešteže tvoja matka sa rozhodla byť inkubatorom, inak by si tu nebola.
@anonym_b7ef62 keby som tu nebola tak by som o tom ani nevedela, čiže by mi to bolo jedno. Nie je nič šľachetné ani zázračné na reprodukcii. Aj baktérie a vírusy sa vedia množiť.
@evkatk na jednej strane je zazracne ako sinto zvladla,na druhej strane to bol velmi rizikovy zivotny styl.spat 3 hodiny v noci?to je byt jednou nohou na psychiatrii. Toto urcite neodporucaj nikomu,pretoze to moze mat neblahe nasledky na zdravie aj psychiku. Chapem,ze si musela obstat v takej narocnej situacii ale tak ci tak ..och,az mi je neskutocne tazko len pomysliet takto vydrzat
@anonym_6438dc ty jej to veríš? 😀😀
@anonym_b7ef62 keby som tu nebola tak by som o tom ani nevedela, čiže by mi to bolo jedno. Nie je nič šľachetné ani zázračné na reprodukcii. Aj baktérie a vírusy sa vedia množiť.
@anonym_87cfb2 no vidíš a ty nie. Si neschopnejšia, ako tie baktérie a vírusy 😆
@anonym_87cfb2 no vidíš a ty nie. Si neschopnejšia, ako tie baktérie a vírusy 😆
@anonym_b7ef62 snažíš sa presvedčiť samú seba?

Ak si doma tak máš opatrovateľský. či ani ten nie? Takto žije veľa žien čo majú deti s diagnózami.
Dostanú od štátu opatrovateľský a sa trápia s chorým dieťaťom. Nepredstavovala si to ani jedna takýto život.