Vykašľali ste sa na vianočné upratovanie?
Ahojte.
Je tu niekto kto neriesi vianocne upratovanie? Ja som po minule roky upratovala, vsetko umyvala atd a tento rok nic. Vsade je neporiadok. Ten taky "pracovny" stylom ze v kuchyni na stole je vsetko aj to co tam nepatri, co deti donesu napr karty a neodnesu 😀 atd. A mne sa absolutne nechce upratovat 🙄🙄🙄 nezijeme v spine ale nejako ma to prestalo bavit. Upracem a aj tak o par dni sme tam kde sme boli 🙄
Baby, asi budem jedina, ale ja to na Vianociach milujem, ze je vsade upratane a cisto. Ano, kazdy tyzden sa upratuje, ale takto pred Vianocami tak aj v skriniach, zasuvkach, umyvam okna, radiatory, steny v kupelni, lustre, chladnicku, ruru, komplet celu linku a potravinovu skrinu vypracem, vsetky zavesy, zaclony, deky, koberceky operiem.. mam to asi z domu (ale u nas to bolo bez nervozity), s diavou sme lestili nabytok, dvere, dokonca sme koberce tepovali 🤭.. ja sa uz na to tesim, ako si to cez vikend porobim..ale teda diavu nepouzivam aspon 😀
@dadis fungujem presne ako Ty...a ešte ometám steny 🙂
Baby otazka! Čo je pre vás hĺbkové upratovanie?? 🙂 inak rada čítam takéto témy 😁
@sandra49 upratane od stopu ( teda svietidla) az po podlahu. skrinky, srrine, za skrinou, na skriny, aj v uzavretych polickach, linka, vsetky textilie oprate, vytepovane sedacky, stolicky, koberce.., izbove kvety.. skratka vsetko...
@anonym_autor doma nemam nasrate, poriadok udrziavam priebezne, takze ja toto predvianocne upratovacie sialenstvo nepraktizujem
@anonym_autor Ježiško alebo kto k vam chodí nebude skúmať či máš upratané ☺️ (ber to s humorom prosím). Naozaj nie je nutné pucovať celú domácnosť. Hlavne je byť v kľude a oddýchnuť si 😁
Baby otazka! Čo je pre vás hĺbkové upratovanie?? 🙂 inak rada čítam takéto témy 😁
@sandra49 pre mňa je hĺbkové upratovanie to, že vyhádžem psotupne všetky skrine, pretriedim oblečenie, povyhadzujem, odtiahnem nábytok, ktorý sa odtiahnuť dá, povysávam, vyložím všetko z kuchynských skriniek, obloky, skrinky v kúpelni a pod. Nerobím to nikdy v celom dome naraz, to by ma švihlo, postupne a nie pred Vianocam, ale keď je teplo, keď môžem vyhodiť matrace, paplóny na terasu
@sandra49 pre mňa je hĺbkové upratovanie to, že vyhádžem psotupne všetky skrine, pretriedim oblečenie, povyhadzujem, odtiahnem nábytok, ktorý sa odtiahnuť dá, povysávam, vyložím všetko z kuchynských skriniek, obloky, skrinky v kúpelni a pod. Nerobím to nikdy v celom dome naraz, to by ma švihlo, postupne a nie pred Vianocam, ale keď je teplo, keď môžem vyhodiť matrace, paplóny na terasu
@anonym_91aa97 A to ti staci 1x rocne?
@anonym_autor Upratujem bezne ako kazdy tyzden. Mame velky byt trva mi to asi 6.5 hod. Dake specialne upratovanie nehrozi
@anonym_autor Keby si to sem nenapísala, nikto o tom nevie a všetci si myslíme, že si poupratovala ako po minulé roky. Ja ťa neprezradím. Kľudne si ži, užívaj si život. Prípadne poď k nám a môžeme si to porovnať. 🙂
@anonym_91aa97 A to ti staci 1x rocne?
@dadis prečo 1 krát ročne? Veď to môžem robiť každý druhý mesiac, nerobím to nikdy pred Vianocami a keď sa rozhodnem, že budem robiť hĺbkové upratovanie v marci a začne pršať, tiež nevyhodím matrace na terasu
@cina1
@anonym_91aa97 dakujem baby 🙂 ja si to tiež takto myslím. Len som sa pozastavila nad tým, že niektore písali, že každý týždeň upratuju normálne a kazdy druhy hĺbkovo..možno tým myslia iné hĺbkové upratovanie..😁 ja napríklad nedokážem odtiahnuť ani jeden kus nábytku v dome. Takmer všetko je masív a postel box, skriňa veľká 3x zložená a rozložená 😆 odtahujem iba dcére v izbe kallax a postel na nozickach 🤣 ale raz ročne vacsinou na jeseň 😁
Normálne mame ako vždy. Nerobila som nič špeciálne lebo Vianoce sú sviatky radosti a pokoja a nie dní čistoty a upratovania :D nechcem stresom ničiť seba aj rodinu
Akotak upratane je, mna chytila choroba, kasel a teplota, tak zvysok rodiny povysava a kupelnu vycisti. Ja sa zadycham teraz aj cestou na zachod. 😷 Mozno pozehlim max. a budem dufat, ze 24. aspon veceru spravim.
@anonym_autor dnes som počula skvelú správu v rádiu: Ježiško sa narodil v maštali.
Aj keby som pár týždňov neupratovala tak stále na tom nebudem až tak zle. Čiže pokojne môžu prísť Vianoce. Bohu je poriadok ukradnutý.
Som umyvala okna len preto, ze sme si na ne lepili nalepky ;)
Upratujem rovnako ako kazdy tyzden..
Ja som nikdy nechápala vianocne upratovanie, ci jarné... upratujem kazdy týždeň hlbkovo, počas týždňa si poriadok udržiavame. Cize nie, žiadne vianocne upratovanie neriesim, keďže mam stále čisto a upratané. A ano, aj s detmi.
@laskonkaa1 zaujima na uprimne absolutne bez ustipacnosti jedna vec. Hlbkove upratovanie cely tyzden ako pises a pekne to zvladas, super. To som vzdy chcela. Ale islo to vzdy a ide na ukor spanku, oddychu, takej pohody. Takze to tak nerobim, nedavam to proste. Tak ma zaujima, aky velky byt takto praces stale, chodis do roboty? Vari sa u vas kazdy den? Ake mas velke deti? Vozis ich na kruzky? Lebo ak toto niekto dava a zaroven hlbkovo upratuje stale, tak teda klobuk dole 😁
@laskonkaa1 zaujima na uprimne absolutne bez ustipacnosti jedna vec. Hlbkove upratovanie cely tyzden ako pises a pekne to zvladas, super. To som vzdy chcela. Ale islo to vzdy a ide na ukor spanku, oddychu, takej pohody. Takze to tak nerobim, nedavam to proste. Tak ma zaujima, aky velky byt takto praces stale, chodis do roboty? Vari sa u vas kazdy den? Ake mas velke deti? Vozis ich na kruzky? Lebo ak toto niekto dava a zaroven hlbkovo upratuje stale, tak teda klobuk dole 😁
@anonym_fec415 ahoj 🙂 no začnem asi tym, ze mna upratovanie baví je to moj relax. Cize si viem predstaviť, ze človeka ktorého to nebaví to moze otravovať. Ja si pustím podcast a idem na to.
Mam dve deti, štvorročné a desať ročne, obe chodia na krúžky 4x do týždňa, mam prácu, varím kazdy druhy den.
Ono mame to tak, ze toto hĺbkové upratovanie robím ked su deti v skolke/škole, alebo potom cez vikend ked su s muzom prec. Ideálne je, ked mame s muzom voľno v rovnaký den, vtedy nam to ide od ruky. A počas týždňa to len udržiavame. Robotický vysávač s mopom u nás ide kazdy den a úprimne? Využívam všetky možné technológie tejto doby. Čistička vzduchu rieši prach, vysávač vysvava a mopuje, umývačka umyva, práčka perie, sušička suši...obe deti počas týždňa pomáhajú a zapájajú sa do chodu domácnosti a rovnako tak manžel.
A mame byt, dolné podlažie ma 84m2 a horné 63m2.
Ospravedlňujem sa za chyby, uz dlhé roky nebývam na SK.
@anonym_fec415 ahoj 🙂 no začnem asi tym, ze mna upratovanie baví je to moj relax. Cize si viem predstaviť, ze človeka ktorého to nebaví to moze otravovať. Ja si pustím podcast a idem na to.
Mam dve deti, štvorročné a desať ročne, obe chodia na krúžky 4x do týždňa, mam prácu, varím kazdy druhy den.
Ono mame to tak, ze toto hĺbkové upratovanie robím ked su deti v skolke/škole, alebo potom cez vikend ked su s muzom prec. Ideálne je, ked mame s muzom voľno v rovnaký den, vtedy nam to ide od ruky. A počas týždňa to len udržiavame. Robotický vysávač s mopom u nás ide kazdy den a úprimne? Využívam všetky možné technológie tejto doby. Čistička vzduchu rieši prach, vysávač vysvava a mopuje, umývačka umyva, práčka perie, sušička suši...obe deti počas týždňa pomáhajú a zapájajú sa do chodu domácnosti a rovnako tak manžel.
@laskonkaa1 tak si jednoducho sikovna ☺️. Mne tiez upratovanie nevadi, ale ja to proste nedavam. Vzdy som chcela mat tip top, ale proste nemam. Mozno ked budu deti vo svojich domacnostiach, alebo im nebudem kazdy den robit taxikara. Alebo neviem 😄. Fakt ze roboticky vysavac nema a ani susicku a tej uz hovorim, vsade pradlo lebo vonku to neuschne, na vesiaku zatuchne, cize radiatory, elektricky radiator, stolicky a ides 🙈. A to obaja sportuju, takze perie sa casto a celkovo proste perie sa u nas fakt vela. Zisla by sa mi ta susicka 🤔
@laskonkaa1 tak si jednoducho sikovna ☺️. Mne tiez upratovanie nevadi, ale ja to proste nedavam. Vzdy som chcela mat tip top, ale proste nemam. Mozno ked budu deti vo svojich domacnostiach, alebo im nebudem kazdy den robit taxikara. Alebo neviem 😄. Fakt ze roboticky vysavac nema a ani susicku a tej uz hovorim, vsade pradlo lebo vonku to neuschne, na vesiaku zatuchne, cize radiatory, elektricky radiator, stolicky a ides 🙈. A to obaja sportuju, takze perie sa casto a celkovo proste perie sa u nas fakt vela. Zisla by sa mi ta susicka 🤔
@anonym_fec415 urcite ak mas priestor a financie, kup si ju. my sme tiez otalali, ze ved v lete vonku susim a v zime na susiakoch...ale fakt je to suoer, vysusi, poskladam a hotovo. mam ja pomocnikov vsakovakych, ale naozaj nezijem pre to aby som sa prehnane venovala upratovaniu. dnes som napriklad vycistila nejake srinky v linke, prebrala potraviny...ale nie kvoli vianociam...ale prisla chut...okna by ma nikto nedonutil umyvat v tomto case...ale mne ked sibne, tak este aj vypinace a zasuvky mi manzel musi zlozit a poumyvam ich 😀. cize ja si idem svojim tempom a casom, kedy to mne vyhovuje...
@anonym_fec415 ak financie dovolia, kup susicku. Uvidíš aký je to pomocník. A aj robotický vysávač s mopom. Na denne vysávanie je dobrý, samozrejme treba povysavat aj ručne, no na udržiavanie nema chybu.
@laskonkaa1 Ale asi kazdy tyzden neumyvas okna, chladnicku, ruru. netriedis skrine s oblecenim a neupratujes v potravinovej skrini? Take bezne tyzdnove upratovanie robi skoro kazdy. Tiez pustam kazdy den roboticky, pradlo susim atd..
@laskonkaa1 Ale asi kazdy tyzden neumyvas okna, chladnicku, ruru. netriedis skrine s oblecenim a neupratujes v potravinovej skrini? Take bezne tyzdnove upratovanie robi skoro kazdy. Tiez pustam kazdy den roboticky, pradlo susim atd..
@dadis okná nie, ale vsetko ostatne co si napisala ano 🙂 ked to robíš pravidelne, nevznikne tam toľko bordelu/veci na triedenie.
@dadis okná nie, ale vsetko ostatne co si napisala ano 🙂 ked to robíš pravidelne, nevznikne tam toľko bordelu/veci na triedenie.
@laskonkaa1 Teda kazdy tyzden?? Jasne..😀
@laskonkaa1 Teda kazdy tyzden?? Jasne..😀
@dadis neviem co je na tom neuveriteľné ci vtipne. Ano, chladničku umývam kazdy týždeň, rúru taktiež. Neviem si predstaviť neumyt ju, keďže sa denne používa.
Potravinová skriňa- objednám nakup, pred tym ako pride ju povysavam, utriem, dám tam potraviny - trvá to az 15 minút.
Skus si dat airpody, zapnúť podcast ci hudbu a uvidíš, pojde ti to od ruky 🙂
@anonym_autor nikdy nerobím, vianočné, veľkonočné a neviem aké upratovanie. Upratujem pravidelne cely rok. Ak mi treba niečo špeciálne riadne upratať robím to keď sa mi chce a mám čas.
Mám deti nikdy tu nebude 100% poriadok. Len ak náhodou nie sú doma tak max na hodinu.
@dadis neviem co je na tom neuveriteľné ci vtipne. Ano, chladničku umývam kazdy týždeň, rúru taktiež. Neviem si predstaviť neumyt ju, keďže sa denne používa.
Potravinová skriňa- objednám nakup, pred tym ako pride ju povysavam, utriem, dám tam potraviny - trvá to az 15 minút.
Skus si dat airpody, zapnúť podcast ci hudbu a uvidíš, pojde ti to od ruky 🙂
@laskonkaa1 Jasne.. a to vsetko stihas, ked deti nie su doma a chodis do prace... oukej.. beriem spat 🤡
Ženy a vysavate aj nedeľu?
@laskonkaa1 Jasne.. a to vsetko stihas, ked deti nie su doma a chodis do prace... oukej.. beriem spat 🤡
@dadis ty nemas v práci voľno? Vy nemáte s muzom naraz voľno? Deti ti v domácnosti nepomáhajú?
Ak budeš upratovať kazdy týždeň poriadne, nenakopi sa to tak, ze potom nevies co skor.
Ale v poriadku, beriem, neveríš. A mne sa svet nezruti z toho, ze mi neveri zena/muž na fóre🙂 pekný den ti prajem.
Ziadne extra speci upratovanie nerobim - klasika -ako kazdy tyzden. Nepeciem - chcela som objendat zakusky, nestihla som 😂 medovniky sme uz piekli minuly tyzden (kvoli malej), ale aj sa hned zjedli... tak urobim 24.12. krtkovu tortu - tu z krabice nie nejaku speci.
Kazdopadne, doma to mam inak ako sme to mavali my, neupratujem kazdu sobotu, ale ciastkovo cely tyzden. Ked treba vypratat kuchynu, tak necakam ani na jar ani na Vianoce.

@anonym_autor Ako decko som neznasala vianocne upratovanie a v mojej domacnosti to nepraktizujem. Upratujem kazdy tyzden a asi raz mesiac alebo dva mesiace aj popod a poza skrine,takze ozaj nemam co upratovat. A taky bezny prevadzkovy bordel spracem rano na stedry den,aby som mohla sviatocne prestriet.