Život po väzení: Ako sa zaradiť späť do spoločnosti?
Čaute. Pred pár týždňami som vyšla z väzenia. Bola som tam 5 rokov za ublíženie na zdraví. Veľa ľudí si možno povie, že som si to zaslúžila. Možno áno. Ale ja mám stále najväčší hnev na svojich rodičov. Oni ma udali. Oni ma poslali do basy. A ja im to neviem odpustiť. Podľa mňa ma nikdy poriadne nevychovali. Nikdy mi nedali to, čo som potrebovala. Potom sa čudovali, ako som dopadla. Lenže ani basa so mňa neurobilo lepšieho človeka. Skôr naopak. Naučila som sa tam klamať a neveriť ľuďom. Naučila som sa, že každý môže niečo hrať a že si treba dávať pozor. Teraz som vonku a neviem sa normálne zaradiť medzi ľudí. Niekedy mám pocit, že všetci na mňa čumia a odsudzujú ma. Neviem, komu môžem veriť a komu nie. Aspoň na sebe som počas basy makala. Keď som tam prišla, mala som veľkú nadváhu. Začala som cvičiť a cvičila som skoro každý deň. Dnes mám úplne iné telo. Som vypracovaná a vyzerám suprovo. Lenže ani z toho nemám takú radosť, ako som čakala. Chlapi na mňa pozerajú, prihovárajú sa mi a niektorí podľa mňa nechcú nič iné, len ma dostať do postele. Mám pocit, že ich nezaujíma, aká som, ale iba to, ako vyzerám. A najhoršie je, že moja dcéra so mnou nechce komunikovať. Je dospelá a vraj sa za mňa hanbí. To ma bolí. Som jej mama, aj keď som urobila chyby. Nečakám, že mi všetko odpustí, ale chcela by som, aby sa so mnou aspoň rozprávala. Takže som teraz vonku. Mám nové telo, ale starú hlavu plnú hnevu. Hnevám sa na rodičov, hnevám sa na ľudí a niekedy aj sama na seba. 5 rokov som sa učila prežiť zavretá a traz sa musím naučiť žiť vonku. A poviem Väm, že zatiaľ vôbec neviem ako.
Možno by bolo na čase vyhladať odbornú pomoc.
Od výchovy rodičov po dospelé dieťa ..... uplynulo pár rokov, mala si čas aj priestor, tak sa jej ani nečudujem.
@anonym_autor nechodila si pracovať počas výkonu trestu?
Ahoj, drzim Ti palce, nech sa dokazes zaradit
V prvom rade, ako si zistila, makala si sice na sebe, ale najma po fyzickej stranke. A to nestaci. Prave naopak, to je to "menej" dolezite.
Podla mojho nazoru sa Ti aj vztah s dcerou zlepsi vtedy, ked das do poriadku hlavu. V hneve clovek nekona spravne, ani sa nikam neposunie.
Je mi luto, ak citis krivdu voci rodicom. Lenze Ty uz si dospela osoba, dokonca mas velke dieta. Uz davno su prec tie casy, kedy vsetko budes "ospravedlnovat" tym, ako sa k Tebe rodicia spravali a aku traumu z toho mas ci nemas. Uz si davno za bodom, kedy zodpovedas a rozhodujes za seba sama a nemozes sa vyhovarat na "pred 20 rokmi..."
Drzim Ti palce.
5 rokov za ublizenie ? Co a komu si spravila ?
AI zle poradilo....
Podľa mňa troll. Ak nie, tak tak ti treba a ľuďom okolo teba sa vôbec nečudujem. Keď si ten čin spáchala, bola si dospelá a bola si matka. Nezvaluj vinu na iných. Je to tvoj život a pohnojila si si ho sama
V prvom rade treba prevziať zodpovednosť a nie obviňovať všetkých a všetko naokolo, len ty si chúďatko. Máš dospelú dcéru, takže asi úplne najmladšia nebudeš. Vyhovárať sa teraz na to,že rodičia ma zle vychovali.... dosť úbohé. A keď ti nepomohlo ani 5 rokov v base, tak tam už nádej na zmenu asi nebude.
AI zle poradilo....
@anonym_cf643e A tiez nech napise, kde vykonavala trest.
@anonym_autor začni na inom mieste, nie tam kde všetci ťa poznajú .. ublížila si , a ako ? Vyhovarať sa na vychovu od rodičov,hmm.. na ženu, ktorá sa nevie spratať do kože mi to príde hard .. tiež som mama a schopná ublížiť, len ak by niekto ublížil mojim deťom
Rodičia nemôžu za tvoje činy v dospelosti ani ťa nedostali do basy. Tam si sa dostala sama lebo si spravila čo si spravila. Je zbytočné hnevať sa na všetkých okolo kým si neprizná# vlastnú vinu. Dcéra nemá žiadnu povinnosť sa s tebou rozprávať kedy si zmyslíš. Musí vidieť, že ti na nej záleží a čo robíš pre lepšie vzťahy.
Hnev je zlý spoločník a radca.Presla si zlým obdobím, ale neobvinuj nikoho, skôr si vezmi ponaučenie.Drzim ti palce, aby si našla svoj pokoj a ľudí, ktorým môžeš dôverovať
Vyries si v sebe, co bolo. Uzavri to. Najdi si slusneho partnera, co ta potiahne so sebou nahor a nie nadol ako vzdy doteraz.
100 % AI
Škoda reagovať
@anonym_b87e49 Nezdá sa mi
Nahnevaná na celý svet a na seba len niekedy, nemalo by to byť opačne? Lebo za 5r. by to tak aj malo byť, ak si o tom všetkom premýšlala. A presne, skús napísať, aj prečo si sedela? Teda skôr, komu si ublížila, ked tvoji vlastný rodičia ťa udali?
a preco je taky problem, ze to AI upravilo? mozno nevie gramatiku, tak si to dala upravit.. pri niektorych zenach, co su supia kvoli gramatike sa ani necudujem, ze to chcela mat bez chyby.
Zivot si si sama pokazila, vacsina ludi, co vyjde z vazenia sa nevie zaradit do spolocnosti a tak zvolia najlahsiu cestu....😵 ty skus terapie, ale pochybujem ze ti to pomoze, mas vela zla v sebe.

Nerozmýšľala si nad terapiou? Aby si sa zbavila aspoň toho hnevu, možno keď tvoja dcéra bude vidieť, že sa snažíš zmeniť, tak ti dá šancu aspoň na nejaký rozhovor.