icon

Na akú dlhú dobu by ste zvládli väzenie?

Včera o 12:56

Ak by vam hrozila basa, na aku dlhu dobu si myslite ze by ste to zvladli? Rok, dva, pat, desat? Po roku by ste sa este vedeli vratit do kolobehu zivota, ale vedeli by ste to aj po desiatich rokoch? Vsetci by boli o 10 rokov starsi, z pubertiakov by uz boli dospeli ludia, ini by uz mozno boli mrtvi, firma kde ste pracovali by mozno uz ani neexistovala...

anonym_f48364
Včera o 12:59

Vacsina ludi, co sedi, si myslela, ze ich nechytia ... A ked uz tam su, tak musia vydrzat dovtedy, kym si to neodsedia. Taky Cernak to ma na dozivotie, asi sa zmieril ...

anonym_8f61f1
Autor odpoveď zmazal
anonym_bca02f
Včera o 13:01

Vôbec. Nemám takéto ambície. Ak by sa však nebodaj stalo tak nikto sa ma nebude pýtať na ako dlho si trúfam.

majlo1234
Včera o 13:01

0. Ja som slaba povaha. Pripadne by som si musela najst silnu frajerku

reanda
Včera o 13:03

nechces si radsej strcit hlavu do zachoda a splachnut, ako zaoberat sa takymito uvahami? mozno by ti to viac prospelo.. trosku osviezilo a precistilo myslienky 😀

mullerova46
Včera o 13:06

@anonym_autor teraz na materskej by som to.ocenila 😅 aspoň 2 mesiace by som brala hneď

stellarstar
Včera o 13:11

@anonym_autor vieš vôbec ako to tam funguje?

anonym_32f295
Včera o 13:13
@anonym_8f61f1
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor nikto to nevie, lebo ľudia nejedia ako to tam funguje. Všetky odhady sú hlúposť.
@anonym_8f61f1 kamoška ti nemá čo hovoriť o tom ako to u nás funguje. Máme to zakázané 🙂

danica2711
Včera o 13:15

snažím sa správať tak, aby som sa nemusela zaoberať takýmito scestnými úvahami

anonym_121862
Včera o 13:30

5 rokov 😅 keby som nemala dieťa, musí to byt zaujímavý zážitok na psychiku,jedine kvôli tomu
Inak sa tam nechystám 😅

anonym_edb24e
Včera o 13:47

@anonym_autor niekto ma stastie ze ho v base neznasilnia, nezmlatia, nic sa mu nestane.
iny dostane
taku bolest zubu, ze zacne brat navykove latky na zmierenie, k tym sa v base dostane lahsie niekedy , nez k ibuprofenu, a do roka je zavisly.

...sorry ale toto sa neda vediet dopredu podla nazoru, ked sme to este nezazili.

anonym_edb24e
Včera o 13:50

@anonym_autor Uväznenie môže spôsobiť trvalé poškodenie duševného zdravia
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/155471-z...
https://www.prisonpolicy.org/blog/2021/05/13/me...

Väznice odoberajú slobodu rozhodovania, napríklad čo si obliecť a kedy ísť spať, čo preukázateľne ovplyvňuje schopnosť praktizovať sebakontrolu:
https://www.businessinsider.com/how-prison-jail...

Mnoho odsúdených sa nevie vrátiť do bežného života. Toto je spoveď človeka, ktorý dostal šancu na návrat
https://dennikn.sk/2527886/mnoho-odsudenych-sa-...

anonym_d20386
Včera o 13:50
@anonym_8f61f1
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_8f61f1 kamoška ti nejako zle hovorila. Nech ti povie, že všetko závisí od toho v akej nápravnej skupine sú odsúdení.

anonym_6aca95
Včera o 14:02

Ani sekundu. Radšej by som... no správanie treba mať také, že ani teoreticky... ale ak by, radšej smrť, ako väzenie.

zuzitko74
Včera o 15:08

Úprimne, ja to nedávam ktovieako dobre ani na týždňovej PNke, po troch dňoch už mi chýba práca, kolegovia, možnosť ísť von...neviem si predstaviť, že ma niekam zavrú a ja nebudem môcť slobodne robiť to, čo chcem, ísť kam chcem...

anonym_cbf68a
Včera o 15:09

Keďže viem, ako to tam funguje, tak poviem, zvykla by som si. Prvé mesiace by som si asi aj poplakala. Potom by som musela ísť s davom. Musela by som prežiť.

autor
Včera o 15:30
@stellarstar

@anonym_autor vieš vôbec ako to tam funguje?

@stellarstar ano, 15 rokov sa venujem psychologickym profilov pachatelov nasilnych trestnych cinov, co vsetko k tomu viedlo, aby ich spachali, aky vplyv mala na ich socializaciu vychova rodicov a prostredie v utlom detstve, ci v tom nezohravala ulohu nejaka porucha osobnosti, ci si svoje ciny plne uvedomovali ake to bude niest nasledky, ci maju pocit ze väzenie a izolacia od spolocnosti ma skutocne vychovny charakter, ako odlucenie od rodiny a spolocnosti ma vplyv na ich psychiku, ci sa dokazu vyrovnat s novym stavom, aky maju uspech pri navrate a zaradovani sa do spolocnosti, co vsetko vedie k recidive, ake okolnosti k tomu vedu ze sa opakovane vracaju do väzenia a ako by sa dalo tomuto vsetkemu predist. Nikto sa nerodi ako buduci vrah. Dakujem za opytanie.

catherin4
Včera o 16:20

Vydrzala by som tam 2 mesiace. Ja som robila opatrovatelku v Rakusku a tam som sa casto citila ako vo vazeni, nie vzdy som mala povolene vychadzky a ked, tak len kratko. Ale ja sa do basy nikdy nedostanem ak teda nezrazim cloveka co dufam ze sa nestane.

anonym_266b42
Včera o 16:37

@autor Môžem sa opýtať čo Ťa viedlo k založeniu tejto diskusie, keď v podstate vieš , ako to tam funguje? Ja by som nevydržala, ani deň.

markaterka
Včera o 17:15
@majlo1234

0. Ja som slaba povaha. Pripadne by som si musela najst silnu frajerku

@majlo1234 aj ja tak, ja som tiež slabá povaha. Ja by som to tam nevydržala.

anonym_8f61f1
Včera o 18:10
@anonym_32f295

@anonym_autor nikto to nevie, lebo ľudia nejedia ako to tam funguje. Všetky odhady sú hlúposť.
@anonym_8f61f1 kamoška ti nemá čo hovoriť o tom ako to u nás funguje. Máme to zakázané 🙂

@anonym_32f295 ale prosim ta… hlavne, ze na internete je niekolko reportazi od refresheru ako to funguje napr. vo vaznici pre mladistvych v Sucanoch alebo v zenskej vaznici, daj si do yt, ak mi neveris. Az tak to mate zakazane, ze tam niekto posle reporterku a nataca sa priamo tam v priestoroch? Neboj, nic viac mi nehovorila, ale mne to aj tak staci. Robi sa mi z toho husina takto skoncit.

anonym_121862
Včera o 18:25
@anonym_autor

@stellarstar ano, 15 rokov sa venujem psychologickym profilov pachatelov nasilnych trestnych cinov, co vsetko k tomu viedlo, aby ich spachali, aky vplyv mala na ich socializaciu vychova rodicov a prostredie v utlom detstve, ci v tom nezohravala ulohu nejaka porucha osobnosti, ci si svoje ciny plne uvedomovali ake to bude niest nasledky, ci maju pocit ze väzenie a izolacia od spolocnosti ma skutocne vychovny charakter, ako odlucenie od rodiny a spolocnosti ma vplyv na ich psychiku, ci sa dokazu vyrovnat s novym stavom, aky maju uspech pri navrate a zaradovani sa do spolocnosti, co vsetko vedie k recidive, ake okolnosti k tomu vedu ze sa opakovane vracaju do väzenia a ako by sa dalo tomuto vsetkemu predist. Nikto sa nerodi ako buduci vrah. Dakujem za opytanie.

@anonym_autor som úplný lajk ale môj názor,bezní človek nechce prísť o slobodu lebo nemá také nutkanie niečo urobiť co mu je ,, bližšie,,ako sloboda
Tvoja práca musí byt veľmi ťažká ale ja si nemyslím, že az tak ma výchovný charakter izolácia
Predísť by sa dalo aspoň z maaaaalinkej časti.. preventívku spojiť aj so psycho vysetrenim

anonym_35007d
Včera o 19:55

Možno rok by som dala v tom najlahšom oddieli, inak asi moc nie ale keď nemá človek na výber, vydrží naozaj hocičo a ja už som si ozaj zažila hrozné veci v živote...

beata_k
Včera o 20:02

Par mesiacov by som si fajne oddychla...🥱 Ale roky uz nie, to by bolo vela.

anonym_5620d8
Dnes o 15:06

@anonym_autor tak nad tým , ako dlho by som to tam vydržala som sa nezamýšľala 😀 mňa skôr pri vyšetrovaniach, keď sledujem v telke sa zamýšľam, keď niekto niekoho udá, napr. Manželka manžela alebo sused usvedčí suseda z niečoho a ten vinník vie, kto na neho ukázal prstom... No proste pointa, že by som sa bála , že dostane 7 rokov , po 5ich je vonku, nájde si ma a pomstí sa mi. Že to čakanie , proste brr. Kedy ho prepustia,či sa mi pomstí.
Ja by som hádam aj utajila skutočnosť ,len aby som potom nemala tento strach
Nad týmto sa zamýšľam ja 🤐😃