Ako by som ja riešil globálne otepľovanie
Ak CO2 dosiahne v atmosfére 0,1% na každý štát to bude mať iný vplyv. Pre štáty ako sú USA, Kanada, Rusko, stredná a severná Európa to bude požehnanie, lebo drasticky klesnú náklady na plyn, rapídne sa predĺži vegetačné obdobie čím sa zvýši množstvo plodín, rapídne sa znížia ceny bývania, keďže v teplých regiónoch stačí stavať stavby z ľahkých a tenkých materiálov, zatiaľ čo v studených regiónoch ako ochrana pred chladom sú nutné stavby s hrubých materiálov, čo celú stavbu predražuje. Pre Južnú Áziu, Strednú Ameriku, Južnú Európu, Afriku, Blízky východ prinesie otepľovanie viac škôd, málo úrody.
Každý štát si teda musí prepočítať ako na neho bude vplývať 0,1% CO2 v roku 2100 a tomu prispôsobiť veľkosť populácie. Tak napríklad Afrika má 1,5 miliardy ľudí, množstvo pôdy má v súčastnosti len pre 0,8 miliardy ľudí, a v roku 2100 kedy sa očakáva zníženie úrody o 40% v Afrike, by v Afrike muselo byť "len" 0,48 miliardy ľudí, aby sa každému ušlo jedlo a nikto nehladoval. Pokiaľ bude mať Afrika pôrodnosť 1 dieťa na ženu, africká populácia už v roku 2070 dosiahne populáciu "iba" 0,48 miliardy, a dokáže sa tým ešte v predstihu adaptovať na otepľovanie. Preto riešenie boja proti otepľovaniu nie je mínať stovky biliónov eur (práve to povedie k hladomorom) na prestavbu eko výroby energie, ale správna veľkosť populácie.
Do čoho teda treba investovať je sprístupnenie kondómov, antikoncepcie všetkým ľuďom, edukačná činnosť, zrovnoprávnenie práv žien. Ľudia sa teda v každom štáte budú môcť slobodne rozhodnúť, chcem mať veľa detí a hladovať, alebo chcem mať málo detí a nehladovať. Nechajme to na ľuďoch, to je demokratické, ale nútiť niekoho aby nepálil drevo, neprdel, jedol piliny, chodil do roboty na bicykli, len preto aby sa nezodpovedné krajiny zachraňovali, je nielen totalitné, ale aj nespravodlivé. Nezodpovedným krajinám s nezodpovednými občanmi musí byť jasné povedané, že zodpovedné krajiny ich nebudú zachraňovať, ak sa oni nebudú snažiť.
A treba tiež aby štáty prijali zákon, že kto chce mať dieťa nech ho má, ale nech si ho živí sám, a z vlastného mu platí zdravotné, školné, mali by sa zrušiť všetky prídavky na dieťa a dotácie štátov na dieťa. Inak sa dostaneme do situácie, že niektorí budú len robiť deti a nepracovať a iní ich budú živiť.
@anonym_autor tak koľko krát si podal návrh ,písal ministrom,prezidentovi,kadejakými stranám a loboval si za tento zákon
Ešte raz po miliónty raz sa pytam ake máš vzdelanie aby si mohol riešiť túto temu?Robil si naozaj oficiálne nejaký výskum,či len čítaš a svojou zvrátenie logikou si niečo namýšľaš,vies koľko zákonov ešte treba prijať,vies koľko trvá zaviesť legislatívu do praxe?
@anonym_autor tak koľko krát si podal návrh ,písal ministrom,prezidentovi,kadejakými stranám a loboval si za tento zákon
Ešte raz po miliónty raz sa pytam ake máš vzdelanie aby si mohol riešiť túto temu?Robil si naozaj oficiálne nejaký výskum,či len čítaš a svojou zvrátenie logikou si niečo namýšľaš,vies koľko zákonov ešte treba prijať,vies koľko trvá zaviesť legislatívu do praxe?
@minenkaa ma matematicke gymnazium
@viestta veď viem,len chcem od neho vedieť či ma vzdelanie na túto temu ,lebo túto otázku ignoruje stále
@minenkaa on sa predsa samovzdelava na internete. Sice este stale nechape suvislosti ale jemu staci chytit sa jedneho a potom to vtej jednej linii dovadza ad absurdum a este si namysla aky je mudry
@minenkaa
Mám gymnázium s maturitou, a zdravý rozum. Nie som síce vedec, ale takisto ako ty nie si vyučený mäsiar, a predsa nezješ skazené mäso hoci ti mäsiar povie že je čerstvé. Tak asi toľko k tomu.
Neposielal som, ale dostatočne som túto ideu rozšíril na internete,
@minenkaa
Mám gymnázium s maturitou, a zdravý rozum. Nie som síce vedec, ale takisto ako ty nie si vyučený mäsiar, a predsa nezješ skazené mäso hoci ti mäsiar povie že je čerstvé. Tak asi toľko k tomu.
@anonym_autor tak mi potom nápis aké všetky aspekty musíš zahrnúť do ochrany životného prostredia alebo ľahšie ľudia s akým vzdelaním by mali na ochrane životného prostredia spolu pracovať
@minenkaa
@anonym_autor kde na internete ja som nič nenašla
@anonym_autor tak mi potom nápis aké všetky aspekty musíš zahrnúť do ochrany životného prostredia alebo ľahšie ľudia s akým vzdelaním by mali na ochrane životného prostredia spolu pracovať
@minenkaa
"tak mi potom nápis aké všetky aspekty musíš zahrnúť do ochrany životného prostredia"
Co tým máš presne na mysli ?
@viestta Tento (fan)Tomas Leonard mám pocit, že je nejaká inkarnovaná opačná verzia Záborskej. V každej jednej téme sa napokon dostane k cudzím vagínam a penisom. Pozri si aj jeho staršie príspevky, proste furt skončí pri tom, ako by ľudia nemali trtkať a rozmnožovať sa a ako by mali používať kondomy atď atď. Je jedno, či začne klimatickou krízou, vojnou na ukrajine, covidom, alebo stalinom. Vždy riešenie na všetky problémy sveta je "nemnožiť sa"...
Musí mať, chlapec, fakt veľmi smutný život.
@thirstymonk toto je skor Greta Thunberg
@anonym_autor ja sa pytam ,však ty vies ako to treba riesit
@minenkaa
Len pýtaj sa zrozumitelne, aby som si nemusel domýšlať že čo sa pýtaš....
@anonym_autor myslím že otázka bola jasne položená,s akým vzdelaním musia byt odborníci na riešenie otázky ochrany životného prostredia
@minenkaa
V podstate stačí aj ukončená základná škola, najdoležitejší je však zdravý rozum, ten možu mať aj tí ktorí majú len základné vzdelanie.
Btw, vysvetlíš mi už čo znamená ten výraz "spraviť muža" ?
@minenkaa
V podstate stačí aj ukončená základná škola, najdoležitejší je však zdravý rozum, ten možu mať aj tí ktorí majú len základné vzdelanie.
Btw, vysvetlíš mi už čo znamená ten výraz "spraviť muža" ?
@anonym_autor v podstate absolutne nestačí skončená základná škola a zdravý rozum
Tak ideme ďalej ktorých oblasti života ľudí sa dotýka ochrana životného prostredia
@anonym_autor v podstate absolutne nestačí skončená základná škola a zdravý rozum
Tak ideme ďalej ktorých oblasti života ľudí sa dotýka ochrana životného prostredia
@minenkaa
Neodpovedala si na otázku.
@anonym_autor ani ty nie a na niekoľko,prečo mám ja odpovedať
@minenkaa
ja som ti odpovedal na všetky v tvojom príspevku, ty nie
Tomas, keby si zil normalnym zivotom mladeho muza v tvojom veku, tak by si uz mal odzite ( mnohokrat), ze by ta nejaka spravila. No ale ty normalnym zivotom mladeho muza tvojho veku nezijes, takze ani teoreticky neovladas co to vlastne je. Este sa nenasla ziadna tak zufala a ani tak obetava aby sa k tomu podujala.
@anonym_autor vies si pamätáš čo píšem ,tak si určite pamätáš čo sa pytam
Robis sa múdrom a nevieš absolutne argumentovať
@minenkaa
ved daj sem tie otázky, ja som v tom že som odpovedal na všetky, neviem o žiadnej ktorú by som ti neodpovedal.
@anonym_autor a prečo ja mám zas znova pisat ,ty sa tu robis múdry tak začni čítať
@minenkaa
ja nemám čas tu rollovať celé forum, aby som nakoniec zistil že som ti na všetko odpovedal a len ty si si to zle zapametala...
@minenkaa
ja nemám čas tu rollovať celé forum, aby som nakoniec zistil že som ti na všetko odpovedal a len ty si si to zle zapametala...
@anonym_autor Tak ideme ďalej ktorých oblasti života ľudí sa dotýka ochrana životného prostredia
Keď nemáš čas a si tak strasne zamestnaný na toto chcem odpoved
@anonym_autor Tak ideme ďalej ktorých oblasti života ľudí sa dotýka ochrana životného prostredia
Keď nemáš čas a si tak strasne zamestnaný na toto chcem odpoved
@minenkaa
No né, nebudem ti ja dávať odpovede a ty mne nie, takto diskusia nefunguje.
@minenkaa
No né, nebudem ti ja dávať odpovede a ty mne nie, takto diskusia nefunguje.
@anonym_autor ja ti odpoviem za ňu na otázku co znamena spraviť muza. Je na to viac spôsobov...napr mu ho vyh...it rukou, vyfajcit mu ho alebo pretiahnuť ho

@minenkaa
Prečo by som mal rozdávať letáky na námestiach kde si tie letáky zoberie aj tak len pár ľudí, ked stačí o tom napísať jeden blog ktorý hned vidia tisícky ľudí naraz ? Nežijeme v dobe predpotopnej....
Vzdelanie o tom mám, už dlho sa v tomto vzdelávam roky... A ty sa vzdelávaš, alebo sa vzdelávaš len v tom ako "spraviť manžela" 😲 ? Wtf, to čo je za výraz "spraviť manžela" ?
@anonym_autor kde píšem o letákoch prosim ta