icon

Ako by som ja riešil globálne otepľovanie

7. sep 2025

Ak CO2 dosiahne v atmosfére 0,1% na každý štát to bude mať iný vplyv. Pre štáty ako sú USA, Kanada, Rusko, stredná a severná Európa to bude požehnanie, lebo drasticky klesnú náklady na plyn, rapídne sa predĺži vegetačné obdobie čím sa zvýši množstvo plodín, rapídne sa znížia ceny bývania, keďže v teplých regiónoch stačí stavať stavby z ľahkých a tenkých materiálov, zatiaľ čo v studených regiónoch ako ochrana pred chladom sú nutné stavby s hrubých materiálov, čo celú stavbu predražuje. Pre Južnú Áziu, Strednú Ameriku, Južnú Európu, Afriku, Blízky východ prinesie otepľovanie viac škôd, málo úrody.

Každý štát si teda musí prepočítať ako na neho bude vplývať 0,1% CO2 v roku 2100 a tomu prispôsobiť veľkosť populácie. Tak napríklad Afrika má 1,5 miliardy ľudí, množstvo pôdy má v súčastnosti len pre 0,8 miliardy ľudí, a v roku 2100 kedy sa očakáva zníženie úrody o 40% v Afrike, by v Afrike muselo byť "len" 0,48 miliardy ľudí, aby sa každému ušlo jedlo a nikto nehladoval. Pokiaľ bude mať Afrika pôrodnosť 1 dieťa na ženu, africká populácia už v roku 2070 dosiahne populáciu "iba" 0,48 miliardy, a dokáže sa tým ešte v predstihu adaptovať na otepľovanie. Preto riešenie boja proti otepľovaniu nie je mínať stovky biliónov eur (práve to povedie k hladomorom) na prestavbu eko výroby energie, ale správna veľkosť populácie.

Do čoho teda treba investovať je sprístupnenie kondómov, antikoncepcie všetkým ľuďom, edukačná činnosť, zrovnoprávnenie práv žien. Ľudia sa teda v každom štáte budú môcť slobodne rozhodnúť, chcem mať veľa detí a hladovať, alebo chcem mať málo detí a nehladovať. Nechajme to na ľuďoch, to je demokratické, ale nútiť niekoho aby nepálil drevo, neprdel, jedol piliny, chodil do roboty na bicykli, len preto aby sa nezodpovedné krajiny zachraňovali, je nielen totalitné, ale aj nespravodlivé. Nezodpovedným krajinám s nezodpovednými občanmi musí byť jasné povedané, že zodpovedné krajiny ich nebudú zachraňovať, ak sa oni nebudú snažiť.

A treba tiež aby štáty prijali zákon, že kto chce mať dieťa nech ho má, ale nech si ho živí sám, a z vlastného mu platí zdravotné, školné, mali by sa zrušiť všetky prídavky na dieťa a dotácie štátov na dieťa. Inak sa dostaneme do situácie, že niektorí budú len robiť deti a nepracovať a iní ich budú živiť.

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa Ja som len tvorca nápadov, a mnohé z nich ešte nie sú v praxi... to aby ich niekto praktizoval do reality, to už za tým musía stáť vlády, a ľudia ktorí majú vela penazí na ich investovanie, ja medzi nich nepatrím.

@anonym_autor veď a zháňať si sponzora na výskum,či len sedíš doma a dufaš,chces niečo zmeniť tak makaj
Moje decko robi v tejto oblasti a vies čo je za tým prace ,cestovania,riešení,písanie,kontaktov,nik z nich nesedí za počítačom a nedufa ,tí ľudia makajú

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor rozšíril si di vzdelanie od svojho prvého príspevku?Prihlasil si sa na nejakú technickú školy,prírodovedné štúdium ,pravo ,biológiu

@minenkaa
Nie, lebo ak by som mal študovať tieto témy do hlbky dakde na univerzite, reálne by som sa tam učil 99% vecí ktoré sa netýkaju oteplovania. Takto z netu zistujem len tie info ktoré sa týkaju priamo oteplovania, ušetrím si tým 99% balastu

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor veď a zháňať si sponzora na výskum,či len sedíš doma a dufaš,chces niečo zmeniť tak makaj
Moje decko robi v tejto oblasti a vies čo je za tým prace ,cestovania,riešení,písanie,kontaktov,nik z nich nesedí za počítačom a nedufa ,tí ľudia makajú

@minenkaa
na to nemám peniaze aby som to ešte aj vybavoval všetko, to už musia riešiť iný, nemožem spraviť všetko každý robí časť svojej práci.

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa
na to nemám peniaze aby som to ešte aj vybavoval všetko, to už musia riešiť iný, nemožem spraviť všetko každý robí časť svojej práci.

@anonym_autor a akú časť,veď si to nikde neposunul,sedíš doma a píšeš bludy

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa
Nie, lebo ak by som mal študovať tieto témy do hlbky dakde na univerzite, reálne by som sa tam učil 99% vecí ktoré sa netýkaju oteplovania. Takto z netu zistujem len tie info ktoré sa týkaju priamo oteplovania, ušetrím si tým 99% balastu

@anonym_autor a ty ako vies čo sa učia na školách keď si tam nebol ,chodíš aspin na besedy kde sa toto riesi a debatuješ s odborníkmi a argumentuješ?

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor a akú časť,veď si to nikde neposunul,sedíš doma a píšeš bludy

@minenkaa
No práveže to čo píšem nie sú bludy, dal som tu desiatky riešení ako riešiť oteplovanie, mnohé z týchto bodov stále nie sú zavedené a nepraktizujú sa vobec, ak by sa praktizovali, prinieslo by to zlatý vek...
Tieto svoje riešenia tiež verejne publikujem, čiže už len spoliehať sa na to že nejaká vplyvná osobnosť sa toho chytí....

Viem že neexistuje škola ktorá by bola zameraná na otepľovanie, čiže je zrejmé, že oteplovanie ak sa na nejakej škole aj spomenie, ide len o okrajovú tému....

Na besedy nechodím, s "odborníkmi" debatujem cez net,

viestta
14. sep 2025

Napady ako preprava tovaru na nafukovacich clnoch, alebo vyroba elektriny hadzanim hliny na vodne koleso v diere na Gerlachu, zateplenie bytov balikmi sena, zachytavanie CO2 na kominoch, zrusenie MHD a zavedenie systemu mikrobusov... Same geniTalne a nerealizovatelne napady. Este aj to zachytavanie CO nie je tvoj vlastny napad... Kto vie komu si ukradol tie ostatne geniTalnosti

autor
14. sep 2025
@viestta

Napady ako preprava tovaru na nafukovacich clnoch, alebo vyroba elektriny hadzanim hliny na vodne koleso v diere na Gerlachu, zateplenie bytov balikmi sena, zachytavanie CO2 na kominoch, zrusenie MHD a zavedenie systemu mikrobusov... Same geniTalne a nerealizovatelne napady. Este aj to zachytavanie CO nie je tvoj vlastny napad... Kto vie komu si ukradol tie ostatne geniTalnosti

@viestta Každý z nich je viac či menej efektívny, respektíve niektoré sú málo efektívne, ale stále lepšie ako neurobiť nič.

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa
No práveže to čo píšem nie sú bludy, dal som tu desiatky riešení ako riešiť oteplovanie, mnohé z týchto bodov stále nie sú zavedené a nepraktizujú sa vobec, ak by sa praktizovali, prinieslo by to zlatý vek...
Tieto svoje riešenia tiež verejne publikujem, čiže už len spoliehať sa na to že nejaká vplyvná osobnosť sa toho chytí....

Viem že neexistuje škola ktorá by bola zameraná na otepľovanie, čiže je zrejmé, že oteplovanie ak sa na nejakej škole aj spomenie, ide len o okrajovú tému....

Na besedy nechodím, s "odborníkmi" debatujem cez net,

@anonym_autor takže sedíš a dufas ,dobre ,tak dufaj
Otepľovanie je čo ?

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor takže sedíš a dufas ,dobre ,tak dufaj
Otepľovanie je čo ?

@minenkaa
oteplovanie = globálne oteplovanie

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa
oteplovanie = globálne oteplovanie

@anonym_autor takže riešiš aj morskú biologiu ,prúdy a tak isto pralesy ,riešiš aj ekonomickú stránku ochrany životného prostredia?Vies ,že zákony čo sú priate eu na znižovanie emisií z dopravy sú nedosiahnuteľné,zaujímas sa aj o zmenu infraštruktúry a že žiadny stat na to nemá financie?
Či ty len otepľovanie ,čo je vlastne komplexný problém a treba to riesit komplexne a rozumne,máš už nejaký patent na nejaký výrobok ,vymyslel si nejaký spôsob ako ušetriť energiu,ale taký aby bol zvládnuteľné v praxi,či len selekciou určitých ľudí a to treba tiež právne upraviť
A teraz mi ukaz kde presne a ako sa dá toto riesit so základným vzdelaním ,tu treba skoky a skúsenosti,roky praxe,úspechov a omylov a ty sa zatiaľ ,len čo motaš vo svojej izbe

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor takže riešiš aj morskú biologiu ,prúdy a tak isto pralesy ,riešiš aj ekonomickú stránku ochrany životného prostredia?Vies ,že zákony čo sú priate eu na znižovanie emisií z dopravy sú nedosiahnuteľné,zaujímas sa aj o zmenu infraštruktúry a že žiadny stat na to nemá financie?
Či ty len otepľovanie ,čo je vlastne komplexný problém a treba to riesit komplexne a rozumne,máš už nejaký patent na nejaký výrobok ,vymyslel si nejaký spôsob ako ušetriť energiu,ale taký aby bol zvládnuteľné v praxi,či len selekciou určitých ľudí a to treba tiež právne upraviť
A teraz mi ukaz kde presne a ako sa dá toto riesit so základným vzdelaním ,tu treba skoky a skúsenosti,roky praxe,úspechov a omylov a ty sa zatiaľ ,len čo motaš vo svojej izbe

@minenkaa
Všetko toto som riešil na mojej stránke, kompletne do bodky som tam vysvetlil celé riešenie greendealu, ekosystémov, ochrany prírody.
https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/prazdna-st...
Ak si to celé prečítaš, zistíš, že na toto čo som tam napísal netreba mať PHD titul ale výlučne zdravý rozum, čo možu mať ludia aj so ZS

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@minenkaa vysvetlíš už čo znamená to "spraviť muža"?

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa
Všetko toto som riešil na mojej stránke, kompletne do bodky som tam vysvetlil celé riešenie greendealu, ekosystémov, ochrany prírody.
https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/prazdna-st...
Ak si to celé prečítaš, zistíš, že na toto čo som tam napísal netreba mať PHD titul ale výlučne zdravý rozum, čo možu mať ludia aj so ZS

@anonym_autor máš pravdu,to čo tam je napísané môže napísať len niekto čo ma základne vzdelanie,veď ty tam píšeš iba o sto rokoch ,veď to je strasne krátky čas ,už teraz sa nedá pestovať tam kde sa kedysi dalo,vodu zachytávať aby netiekla do mora,ach bize veď ano treba obhospodarovali pár poli ale zničiť cely ekosystém v tom mori a aj okol a je jedno že to bude nepomerne väčšía plocha mi tie polia,ako so m už písal absolutne nerozmyslaš komplexne,prestaneme živiť zvieratá ale začneme pestovať repky,fakt vyhrá ,potraviny na prídel ano ale tak aby ľudia čo pracujú mali o 20%viac ako ľudia čo nepracujú ako napríklad ty,ta kava s tým tabakom,ja chápem že ty chces len prežívať a nemáš žiadne vyžitie, ale ako som ti už kedysi písala zivot je aj užívanie a nielen prežívanie ,takže zas nekomplexne myslenie,prečo by ľudia kde nie je dobrá úroda mali zlikvidovať svoje domáce zvieratá,keď inde navhyjes,že krajiny ktoré majú dostatok by mali dávať zadarmo ,ako v tomto vyriešiš sociálny systém keď jeden stat bude doplácať na ten druhý chudobnejší ,fakt daj zrealizovateľné návrh spomínaš solárne panely ,vies že sú účinne len v slnečné dni a ešte stále niesu vyvinuté dobre baterky na uskladnenie energie ,načo mi je kúrenie keď je teplí vín alebo svetlo keď je vidno,toti potrebujem v tmavých zimných mesiacoch alebo v noci a vtedy sú tie solárne panely na hovo,mať ich v Afrike a ako dostaneš elektrinu k nám
Jedno jedine riešenie čo tam píšeš nieje realizovateľné,vies koľko treba peňazí a hodín prace na zmenu systemu a infraštruktúry
Fakt skus najprv študovať
Dokonca ako čítam ,chces zaviesť aj v miernej miere otroctvo ,šikovný si ,ty budes čo robiť
Vau stat bude platiť robotníkov čo budú zbierať odpad,vies ty o tím že v iných štátoch to funguje už roky nič nové,prírodu čistia dobrovoľníci zanietený,tak dufam ,že chodíš aj ty každý týždeň
Zákaz pohybu ,zvýšenie chorôb,fyzických a psychických,ľudské telo je stavané a vyvinuté na pohyb a dosť dlhy a tvrdý ,treba sa tu biológiu trošku doucit
K tým zvieratkam kto si ty alebo kto sú ľudia ,že môžu rozhodnúť či to zviera je pre prírodu potrebné alebo nie,Zem nie je naša ,my tu mame rovnaké práva a povinnosti ako všetky ostatné druhý
Pre mňa si tiež neni ty dôležitý, tak ta mozem beztrestne zabiť?Ver že pre mňa a mnoho iných ,máš ty menšiu cenu ako ten slon
Povodne -infraštruktúra =naklady zas a znova padá to na tých peniazoch a pracovnej sile a tu zas treba vzdelaných ľudí a nielen základne vzdelanie
Celosvetová vojna na zabránenie zbrojenie,ktorý stat bude ten hlavný a bude všetko diktovať ,uveď presne
Ľudia majú pracovať viac a dlhšie ,ale veď to odporuje tvojmu či najmenej pohybu a setrieniu energie ,series si do huby
Koľko hodín si tento tyzdennidpracoval na pracovnú zmluvu ty,keď chces aby študenti pracovali a prečo ty chces rozhodovať či sa niekto bude učiť ,umenie,dejepis ,čo ta k tímu vedie diktovať ľudom ich budúci sme,ty máš školu i ničím ,nemáš žiadnu budúcnosť a kto ti to vyčíta v tvojim okoli alebo kto ti rozkazovať čo máš študovať
Už sa mi nechce ďalej citát kebo aj tak to ide dolu vodou a veľmi veľa si protirečíš ,fakt Skus aspoň v nejakom obore získať magistra a potim to rieš

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa vysvetlíš už čo znamená to "spraviť muža"?

@anonym_autor ešte si mi ty stále neodpovedal

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor ešte si mi ty stále neodpovedal

@minenkaa odpovedal som ty už XY otázok, hoci možno nie všetky čo máš, ale určite ovela viac než ty mne 🌴

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa odpovedal som ty už XY otázok, hoci možno nie všetky čo máš, ale určite ovela viac než ty mne 🌴

@anonym_autor tu jednu čo sa stále pytam ake vzdelanie musia mať všetci ľudia čo spolu pracujú na ochrane prírody ,nie čo špliechajú ako ty ale reálne výsledky

anonym_e7ae3f
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor tu jednu čo sa stále pytam ake vzdelanie musia mať všetci ľudia čo spolu pracujú na ochrane prírody ,nie čo špliechajú ako ty ale reálne výsledky

@minenkaa však ti povedal ze stačí základné ale musia mať sedliacky rozum 😂

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_e7ae3f

@minenkaa však ti povedal ze stačí základné ale musia mať sedliacky rozum 😂

@anonym_e7ae3f ano a preto nemôžu ist nápady do praxe ,fakt dakujem

anonym_e7ae3f
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_e7ae3f ano a preto nemôžu ist nápady do praxe ,fakt dakujem

@minenkaa a co od neho čakáš? Však tie bludy co tu píše su uplne na smiech. Myslím ze tento cloviecik ma nejakú diagnózu a mal by vyhľadať odborníka

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_e7ae3f

@minenkaa a co od neho čakáš? Však tie bludy co tu píše su uplne na smiech. Myslím ze tento cloviecik ma nejakú diagnózu a mal by vyhľadať odborníka

@anonym_e7ae3f absolutne nič necakam,len sa pytam

anonym_e7ae3f
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_e7ae3f absolutne nič necakam,len sa pytam

@minenkaa viem, ale on ti odpovie to co som ti napisala lebo to tu omiela dookola, ze vzdelanie netreba 😂

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_e7ae3f

@minenkaa viem, ale on ti odpovie to co som ti napisala lebo to tu omiela dookola, ze vzdelanie netreba 😂

@anonym_e7ae3f veď tak sa budem pytat stále dookola

anonym_e7ae3f
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_e7ae3f veď tak sa budem pytat stále dookola

@minenkaa oki ked ta to baví 😄 inú odpoved od neho nedostaneš

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor inak tento tvoj argument ,že staci základne vzdelanie,všetci vieme čo treba robiť pri zapálenom slepcom črevné ale aj tak to musí vyriešiť lekár

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@minenkaa Však už som povedal že základné a trvám na tom, bodka.

autor
14. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor inak tento tvoj argument ,že staci základne vzdelanie,všetci vieme čo treba robiť pri zapálenom slepcom črevné ale aj tak to musí vyriešiť lekár

@minenkaa
,"už teraz sa nedá pestovať tam kde sa kedysi dalo"
Všetko má svoju protiváhu, zas sa dá pestovať tam kde sa kedysi nedalo. A aj tam kde sa dnes nedá, sa časom možno bude dať, ved GMO napreduje, a plodiny sú stále odolnejšie voči teplotám. A vobec, do popredia ide umelá strava ktorá nepotrebuje polia, stačí jej voda, CO2, elektrina, podne baktérie..... zaspala si dobu....

"vodu zachytávať aby netiekla do mora,ach bize veď ano treba obhospodarovali pár poli ale zničiť cely ekosystém v tom mori a aj okol a je jedno že to bude nepomerne väčšía plocha mi tie polia"

Bože, ved neodchytíme všetku dáždovu vodu z potokov, tolko jej ani nespotrebujeme, bohato by stačilo keby len 10% odchytíme, 90% sa aj tak vyleje do mora....

"prestaneme živiť zvieratá ale začneme pestovať repky,fakt vyhrá"

To ale platí len vtedy ak bude v krajine hlad. Ak je v krajine hlad, tak pochopitelne že idem živiť sám seba a nedávam jedlo mačkám, psom, konom.... ty by si vážne zobrala jedlo človekovi a dalo ho radšej zvieratu ktoré neslúži na potravu ?

",potraviny na prídel ano ale tak aby ľudia čo pracujú mali o 20%viac ako ľudia čo nepracujú ako napríklad ty" Nie, každý bude mať len toľko aby mu slúžilo na prežitie, ale nie na prejedenie sa. Ale znova, toto by platilo v čase hladomorov, nie za bežného stavu.

",ta kava s tým tabakom,ja chápem že ty chces len prežívať a nemáš žiadne vyžitie, ale ako som ti už kedysi písala zivot je aj užívanie a nielen prežívanie"

To by platilo len v ére hladomoru, myslím že v tom čase je doležitejšie dať čo do úst než dať si kávu....

",prečo by ľudia kde nie je dobrá úroda mali zlikvidovať svoje domáce zvieratá,keď inde navhyjes,že krajiny ktoré majú dostatok by mali dávať zadarmo"

Ak prežijú so zvieraťami, nemusia ich likvidovať. Ak neprežijú, je to možnosť ako prežiť. Može nastať situácia že krajiny ktoré budú mať prebytok potravy, že to stále nebude stačiť pre tie krajiny ktoré trpia hladom, v takom prípade by prichádzalo na rad to so zvieratami.

",ako v tomto vyriešiš sociálny systém keď jeden stat bude doplácať na ten druhý chudobnejší"

Pokiaľ krajina trpí hladomorom, a iná krajina má potravy prebytok, je sociálne že sa podelí s tým kto nemá.

" spomínaš solárne panely ,vies že sú účinne len v slnečné dni a ešte stále niesu vyvinuté dobre baterky na uskladnenie energie"

Solárne panely budú raz nevyhnutné, lebo ropa,plyn, uhlie nie sú nekonečné, máme ich len na 100 rokov. To v čom sa líšim od greendealistov je to, že kým oni chcú zaviesť 0 emisie už do roku 2035, tak ja to navrhujem až do roku 2125, a len veľmi pomalý prechod na solárne zdroje, tak aby to ekonomiku nijak výrazne nepoznačilo.

",načo mi je kúrenie keď je teplí vín alebo svetlo keď je vidno,toti potrebujem v tmavých zimných mesiacoch alebo v noci a vtedy sú tie solárne panely na hovo"

Sak to súhlasím, preto trebať mať viac eko zdrojov, solár, jadro, vietor, a v zálohe tiež plyn.

",mať ich v Afrike a ako dostaneš elektrinu k nám"

V Afrike budú preto aby robili umelé jedlo pre Afričanov. My budeme mať svoje vlastné panely, vrtule.

"Jedno jedine riešenie čo tam píšeš nieje realizovateľné,vies koľko treba peňazí a hodín prace na zmenu systemu a infraštruktúry"

Preto navrhujem že celková zmena bude až v roku 2125 a nie v roku 2035 ako navrhujú greendealisti. Pomalšie to pojde ovela lepšie.

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa
Všetko má svoju protiváhu, zas sa dá pestovať tam kde sa kedysi nedalo. A aj tam kde sa dnes nedá, sa časom možno bude dať, ved GMO napreduje, a plodiny sú stále odolnejšie voči teplotám. A vobec, do popredia ide umelá strava ktorá nepotrebuje polia, stačí jej voda, CO2, elektrina, podne baktérie..... zaspala si dobu....

"vodu zachytávať aby netiekla do mora,ach bize veď ano treba obhospodarovali pár poli ale zničiť cely ekosystém v tom mori a aj okol a je jedno že to bude nepomerne väčšía plocha mi tie polia"

Bože, ved neodchytíme všetku dáždovu vodu z potokov, tolko jej ani nespotrebujeme, bohato by stačilo keby len 10% odchytíme, 90% sa aj tak vyleje do mora....

To ale platí len vtedy ak bude v krajine hlad. Ak je v krajine hlad, tak pochopitelne že idem živiť sám seba a nedávam jedlo mačkám, psom, konom.... ty by si vážne zobrala jedlo človekovi a dalo ho radšej zvieratu ktoré neslúži na potravu ?

",potraviny na prídel ano ale tak aby ľudia čo pracujú mali o 20%viac ako ľudia čo nepracujú ako napríklad ty" Nie, každý bude mať len toľko aby mu slúžilo na prežitie, ale nie na prejedenie sa. Ale znova, toto by platilo v čase hladomorov, nie za bežného stavu.

",ta kava s tým tabakom,ja chápem že ty chces len prežívať a nemáš žiadne vyžitie, ale ako som ti už kedysi písala zivot je aj užívanie a nielen prežívanie"

To by platilo len v ére hladomoru, myslím že v tom čase je doležitejšie dať čo do úst než dať si kávu....

",prečo by ľudia kde nie je dobrá úroda mali zlikvidovať svoje domáce zvieratá,keď inde navhyjes,že krajiny ktoré majú dostatok by mali dávať zadarmo"

Ak prežijú so zvieraťami, nemusia ich likvidovať. Ak neprežijú, je to možnosť ako prežiť. Može nastať situácia že krajiny ktoré budú mať prebytok potravy, že to stále nebude stačiť pre tie krajiny ktoré trpia hladom, v takom prípade by prichádzalo na rad to so zvieratami.

",ako v tomto vyriešiš sociálny systém keď jeden stat bude doplácať na ten druhý chudobnejší"

Pokiaľ krajina trpí hladomorom, a iná krajina má potravy prebytok, je sociálne že sa podelí s tým kto nemá.

" spomínaš solárne panely ,vies že sú účinne len v slnečné dni a ešte stále niesu vyvinuté dobre baterky na uskladnenie energie"

Solárne panely budú raz nevyhnutné, lebo ropa,plyn, uhlie nie sú nekonečné, máme ich len na 100 rokov. To v čom sa líšim od greendealistov je to, že kým oni chcú zaviesť 0 emisie už do roku 2035, tak ja to navrhujem až do roku 2125, a len veľmi pomalý prechod na solárne zdroje, tak aby to ekonomiku nijak výrazne nepoznačilo.

",načo mi je kúrenie keď je teplí vín alebo svetlo keď je vidno,toti potrebujem v tmavých zimných mesiacoch alebo v noci a vtedy sú tie solárne panely na hovo"

Sak to súhlasím, preto trebať mať viac eko zdrojov, solár, jadro, vietor, a v zálohe tiež plyn.

V Afrike budú preto aby robili umelé jedlo pre Afričanov. My budeme mať svoje vlastné panely, vrtule.

"Jedno jedine riešenie čo tam píšeš nieje realizovateľné,vies koľko treba peňazí a hodín prace na zmenu systemu a infraštruktúry"

Preto navrhujem že celková zmena bude až v roku 2125 a nie v roku 2035 ako navrhujú greendealisti. Pomalšie to pojde ovela lepšie.

@anonym_autor ako sa rýchlo prispôsobis hladomoru

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa Však už som povedal že základné a trvám na tom, bodka.

@anonym_autor trvaj ,ty ani netušíš,co sa deje

minenkaa
14. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa

@anonym_autor prečo ty máš dostavať rovnaké množstvo jedla ako ja,keď nepracujes