icon

Koľko vás stoja služby za odpad? Nečakané poplatky.

Včera o 10:11

Ahojte,ktorým vážia odpad koľko platíte? Nám teraz došlo len 360€ za smeti🤨🤨a ešte dosť nepekný odkaz od pani nech sa LASKAVO naučíme triediť,že nám to odporúča,pritom keby sa pozrela každý mesiac máme minimálne 5 balíkov kartónov a 5 plastov,vždy sme platili tak do 200€ preto som z toho šokovaná že len smeti máme 360,odkedy je mala tak tam dávame plienky a to nám tiež dosť spraví,napadlo ma keby si vypytam mesačný výpis ako to vážia musia mi ho dať? Nejde mi to do hlavy keď tak moc platíme koľkokrát som aj mesiac(minimálne 2x do roka) u rodicov čo je smetiak prázdny🤨

Strana
z2
tilly
Včera o 12:13

To kde?
My sme ba, platím 120 eur/rok, 4 osoby, rd, vývoz raz za dva týždne. Každý týždeň berú papier a plast, sklo máme na ulici kontajner, bio berú raz za týždeň a odpad zo záhrady tuším tiež raz za týždeň

tilly
Včera o 12:14
@anonym_26cff3

@anonym_autor bývaš v rodinnom dome,nemáte kompost?
A kam vyhadzuješ sklo a kovy a ostatné veci?Elektroodpad,handry....

@anonym_26cff3 tiež nemám kompost. Nechcem, aby mi to tu smrdelo

anonym_8fe048
Včera o 12:18

Byvame v dome,ale odmietame tie ich kodiky,aby sme mali akoze lacne smeti.Triedime plasty,vyhadzujeme k plastom,platime najvyssiu taxu.A drbeme ich,budes posluchat dostanes odmenu,budes platit menej.

anonym_737651
Včera o 12:23
@glorikarebeka

@anonym_autor nechápem, kde to vážia?
My máme tiež 70 na osobu

@glorikarebeka kde vážia , alebo ako. Napr. už asi druhý - tretí rok váži.
Každý smetný kôš pred domom má číp .

autorka, obecný úrad, alebo metský úrad ti je povinný poskytnúť údaje koľko kg váži tvoj smetiar. Dajú ti na úrade kód, pod ktorým sa ty prihlásiš a tam nájdeš údaje.

Pani z úradu čo má takéto blbé reči by som poslala rovno do riti.

anonym_26cff3
Včera o 12:32
@anonym_autor

@anonym_26cff3 nie nemáme kompost,máme veľmi malú záhradu😆sklo nádoby dávam rodičom na zaváranie,výživy,nič kovové nepoužívame,bordel zdvora ako aj trava ide na zberný dvor,

@anonym_autor nekupuješ smotanu,jogurty,nič v kelímku? Veď to všetko má kovové viečko.Absolútne žiadne konzervy?Neverím.

doriiis
Včera o 13:30

Platíme 166 € na rok pre 5 osôb. Dôchodca má zľavu 8 %.Spolu za odvoz komunálu aj separovaneho

anonym_6fcc90
Včera o 13:30
@tilly

@anonym_26cff3 tiež nemám kompost. Nechcem, aby mi to tu smrdelo

@tilly kompost smrdi? Spravne zalozeny kompost nesmrdi. Ja mam kompost na konci zahrady, cize keby smrdelo tak nevadi, ale ziadny smrad necitim.

zuzkaa1991
Včera o 13:41

@anonym_autor nasa obec ma appku kde vidim kolko kg nam daný vývoz vyviezli zatial mame na osobu 50eur(rocne 200eur) 2krat do.mesiaca vyvazaju 😒 tiez.mame akurát druhe dieta.9m.takze plienky idu...ale cca 20g jeden vyvoz mame plus minus.....tiez som zvedava koľko budeme platiť ked prejde na váženie 😒😒😒 a to sa priznam zatial netriedim všetko ale na 90% ano

momo00
Včera o 13:46

Aj u nás vážia už asi tri roky smeti. Na osobu platíme 42€ v dome. Nám obec pred pár rokmi rozdávala kompostéry. Od minulého roka sa plienky majú odvážať na zberný dvor. Sklené veci odvážame ku kontajnerom ktoré sú v obci iba na určitých miestach. Papier a plast berú vo vreckách z domov raz za dva mesiace. ( K plastom dávame aj konzervy...) Zľavu za odpad dostaneme iba ak nám neprekročí váha 60 kg na osobu. Vtedy za troch dostaneme zľavu 21€

tilly
Včera o 14:08
@anonym_6fcc90

@tilly kompost smrdi? Spravne zalozeny kompost nesmrdi. Ja mam kompost na konci zahrady, cize keby smrdelo tak nevadi, ale ziadny smrad necitim.

@anonym_6fcc90 v lete smrdí, veď tam kompostuje ten odpad. Nie každý to vie dať na koniec záhrady, ja tam mám bazén. Kompost pri bazéne nie je zrovna výhra

euka210
Včera o 14:10

@anonym_autor obec a RD na vychode tusim 28-29e na osobu...sme 5 plus svokra. Este pred 2r sme mali len 15e/osoba. Odvoz kazde 2 tyzdne, vela triedime, takze mimo leta davame debnu len raz za mesiac. Mame narok na 2 nalepky, ale staci nam 1.
V mestach maju aj po 50e/osobu.

euka210
Včera o 14:12
@doriiis

Platíme 166 € na rok pre 5 osôb. Dôchodca má zľavu 8 %.Spolu za odvoz komunálu aj separovaneho

@doriiis za separovany zber sa neplati. Co platime, je cisto odvoz komunalneho odpadu a skladkovanie.

natalka13
Včera o 14:38

360eur za rok? Ked ti to vazia to musis mat fakt vela odpadu.
Kup si komposter, zabera malo miesta. Ved len supa z melona ma aj 2 kila.
Ja nam minimum odpadu. Mne by vasenie vyhovovalo. Ak je suma 50cento ci 1e za kilo

anonym_0cf84e
Včera o 20:49

@anonym_autor

Prave pre toto netriedim nic, vsetko ide pekne do komunalu, tie sladke recicky od naseho mesta ako ked budeme triedit = budeme menej platit, jasne a ci triedim alebo nie kazdy rok je to vyssie a vyssie, takze teraz mam len jedno vrece a to na komunalny sup ho vsetko tam, vsak cigani alebo zver ked tak si to prehrabe a bodka, nedonutia ma.

Kompost je najväcsia sprostost aka moze byt, ak mate v laske vypasene potkany a smrad, nech sa paci, nechapem naco je cloveku kompost, ved clovek ide do predajne a hotovej zeminy tam nakupi za za par €.

Ten modry kontajner aj ten hnedy som mestu ochotne vratila, nech sa nim zadusia.

anonym_6fcc90
Dnes o 05:11
@anonym_0cf84e

@anonym_autor

Prave pre toto netriedim nic, vsetko ide pekne do komunalu, tie sladke recicky od naseho mesta ako ked budeme triedit = budeme menej platit, jasne a ci triedim alebo nie kazdy rok je to vyssie a vyssie, takze teraz mam len jedno vrece a to na komunalny sup ho vsetko tam, vsak cigani alebo zver ked tak si to prehrabe a bodka, nedonutia ma.

Kompost je najväcsia sprostost aka moze byt, ak mate v laske vypasene potkany a smrad, nech sa paci, nechapem naco je cloveku kompost, ved clovek ide do predajne a hotovej zeminy tam nakupi za za par €.

Ten modry kontajner aj ten hnedy som mestu ochotne vratila, nech sa nim zadusia.

@anonym_0cf84e reakcia ako od starej dementnej babky

sticker
anonym_4214cb
Dnes o 05:44

Dedina. 30€/1osobu. Ale vidim kolko robili napr plienky. Bio odpad je minimalne polovica odpadu.

Strana
z2