Má zmysel čakať na zrušenie výstavby baterkárne?
Myslite, že je šanca, že sa výstavba baterkárni zruší ? Chceli sme tam kúpiť pozemok, ale keď to tam majú postaviť, tak nás to odrádza…
Ak si zničíme pôdu, vodu...neviem kde všetci pôjdeme.
Kde tam? Tam, kde sa stavia baterkaren si pozemok kúpiť nemohla nikdy. Boli to polia.
Ja dúfam, že sa nič rusit nebude. Je to skvelá príležitosť pre okolie.
Ak si zničíme pôdu, vodu...neviem kde všetci pôjdeme.
@anonym_803ffe hej, ale nie vsetka vyroba (dnes) je svinstvo. Pamatas aky bol napr. [nielen] Vah za socializmu? Dnes sa v nom ludia v lete kupu, tam kde maju mestske/primestske "plaze". Dodnes narazame na zakopane nebezpecne skladky v/okoli arealov byvalych radostnych budovatelskych fabrik, na ktore starsia generacia so spomienkovym optimizmom neda dopustit.
Ono nieledy ti peticionisti uz nepocuvaju ZIADNE argumenty, fakty, lebo "oni vedia, maju pocit, ze..."
Kde tam? Tam, kde sa stavia baterkaren si pozemok kúpiť nemohla nikdy. Boli to polia.
@doriiis kúsok odtiaľ, a to že vyvlastňujú pozemky, ktoré ľudia vlastnia je v pohode ?
@anonym_autor ja opat len vseobecna uvaha. Ked budeme vzdy vsade (aj v extravilanoch) vsetci proti vsetkemu (peticie, uz len zo zasady), tak pre buduce generacie nebude kde hladat si pracu, resp. vsetci budu musiet velmi daleko dochadzat. Dochodcovia budu mat svoj klud, ale ostatok Slovenska pomaly emigruje.
@madeincssr ono zas úvaha, ale sú skôr dohady, že tam donesú vlastných ľudí čo tam budú pracovať..
@doriiis kúsok odtiaľ, a to že vyvlastňujú pozemky, ktoré ľudia vlastnia je v pohode ?
@anonym_autor Keby neexistoval inštitút vyvlastnenia, tak sa nikdy nič nepostaví - žiadna fabrika, žiadne cesty, žiadna železnica, žiadne sídlisko, žiadna nová ulica. Lebo vždy sa nájde nejaký chmuľo, ktorý si myslí, že jeho parcela je pupok sveta. Isto nie je príjemné, ak sa vyvlastňuje, ale vo vyššom záujme je to potrebné.
@anonym_autor Keby neexistoval inštitút vyvlastnenia, tak sa nikdy nič nepostaví - žiadna fabrika, žiadne cesty, žiadna železnica, žiadne sídlisko, žiadna nová ulica. Lebo vždy sa nájde nejaký chmuľo, ktorý si myslí, že jeho parcela je pupok sveta. Isto nie je príjemné, ak sa vyvlastňuje, ale vo vyššom záujme je to potrebné.
@chrobak7 hej. Idealne by bolo, keby stat mohol za vyvlastnene pozemky korektne zaplatit (slusnu trhovu cenu za pacelu kde sa bude stavat (samozrejme nie az ako pre IBV ci ine byvania)), ale na to zrejme nemaju (resp. nedaju) ani bohate staty.
@chrobak7 ty asi nič nevlastníš a si celý rád že druhým berú majetok. najväčšia radosť je škodoradosť.
@chrobak7 ty asi nič nevlastníš a si celý rád že druhým berú majetok. najväčšia radosť je škodoradosť.
@anonym_0c2bed Trepeš somariny. Ale to je asi ľahké, keď prispievaš anonymne a bojíš sa napísať pod vlastným profilom.
A mýliš sa. Spolu so susedmi sme vybudovali komplet novú ulicu vrátane betónovej vozovky, chodníka, verejného osvetlenie, komplet inžinierske siete. Celé to stálo 180 tisíc a predali sme to mestu za 1 EUR.
A vyvlastnenie nie je znárodnenie. Najprv ti ponúknu odkup keď sa nedohodneš, tak ti to vykúpia za cenu podľa znaleckého posudku. Takže nezoberú majetok, len ho vykúpia.
@anonym_autor ja opat len vseobecna uvaha. Ked budeme vzdy vsade (aj v extravilanoch) vsetci proti vsetkemu (peticie, uz len zo zasady), tak pre buduce generacie nebude kde hladat si pracu, resp. vsetci budu musiet velmi daleko dochadzat. Dochodcovia budu mat svoj klud, ale ostatok Slovenska pomaly emigruje.
@madeincssr inak, pridám úvahu k tvojej úvahe - na jednom sídlisku obyvatelia žiadali Mesto, aby riešilo nedostatok parkovania, chceli nejaké nové miesta, či parkovací dom. A keď Mesto prišlo s riešením, takmer každá ulica spisovala petíciu, aby sa ten parkovací dom nepostavil na ich ulici, lebo im to bude kaziť výhľad z bytov. Taká irónia - chcú, aby sa niečo vybudovalo, ale na úkor druhých, nie ich samotných. Ľudia sa boja zmeny, aj keď v konečnom dôsledku môže byť pozitívna.
@anonym_autor výstavba sa určite nezruší , stavebné práce sú v plnom prúde a ak aj niečo, na chvíľu sa len zastaví, ale určite len naoko, baterkaren bude, či chceme alebo nie
@doriiis Rovno sa tam zamestnaj, lepsie ako automabilka
@doriiis prosim ta aka prilezitost? Ze budu v ubytovniach lacne parocovne sily z inych štátov? U nas v Sali je niekolko ubytovni, rozvážajú po fabrikách kade tade. Akoze niekedy si v obchode pripadas ako v zahranici, lebo nepocujes Slováka. Farby pleti ani neviem vymenovať co tu je. Cize to nebude prilezitost pre Slovákov, bude to len biznis. Lacnú pracovnu silu dovezú zo zahranicia. Predpokladam, ze budu mat este na zaciatku aj danove a odvodové vyhody, lebo akoze je to pre Slovákov a realne zase iba niekto dostane tam hore do vacku, lebo firma usetri na daňových úľavách a odvodoch.
@doriiis prosim ta aka prilezitost? Ze budu v ubytovniach lacne parocovne sily z inych štátov? U nas v Sali je niekolko ubytovni, rozvážajú po fabrikách kade tade. Akoze niekedy si v obchode pripadas ako v zahranici, lebo nepocujes Slováka. Farby pleti ani neviem vymenovať co tu je. Cize to nebude prilezitost pre Slovákov, bude to len biznis. Lacnú pracovnu silu dovezú zo zahranicia. Predpokladam, ze budu mat este na zaciatku aj danove a odvodové vyhody, lebo akoze je to pre Slovákov a realne zase iba niekto dostane tam hore do vacku, lebo firma usetri na daňových úľavách a odvodoch.
@betulinka1 ... No a čo bude brániť hocijakemu slovákovi sa tam uchádzať o miesto? Lacnú pracovnú silu za pás dovezú, lebo väčšina slovákov za pás robiť ísť nechce. Lebo je to pre nich podradna robota. Ale inžinierov, mechanikov a expertov na roboty z Indie alebo Moldavska nedovezies.
@betulinka1 ... A mimochodom v suranoch už jedna mini fabrika na výrobu komponentov do autobatérií je. Už roky. A nikomu to nevadí. 🤷🏻♀️
@anonym_autor ehm, sorry, ale keby sa nejde stavať baterkáreň, nikoho ani nenapadne, že jeho praprarodicia tam mali pozemkom, ktorý im socializmus zobral. Prebrať sa mali v 1993tom, nech im to vrátia, a nie teraz , keď sa to predalo investorovi. Nebyť baterkárne, nik si nespomenie, že v 45tom tam mal ich pradedko pozemok. A to píšem ako člen jednej takejto rodiny... 32 rokov nevedeli, že tam mali kedysi pozemky, wau!
Myslis Surany? Tam je vystavba v plnom prude, kto by to zrusil?
@betulinka1 nestavajme ziadnu vyrobu, nech ludia nepracuju....ved naco by tu mala fungovat ekonomika?🙈 z coho chces zit?
@anonym_c8b788 ... Keď ponúknu lepší plat ako mam teraz, tak prečo nie. 🤷🏻♀️
@doriiis Vsak ano, vyspele ekonomiky si generuju HDP najma sluzbami, je tam najvyssia pridana hodnota. Nevyspele krajiny maju tazky priemysel a vyrobne pre nevzdelanych debilkov za nizke mzdy, ktore su zataz pre zivotne prostedie. A este tomu tlieskaju
@doriiis Vsak ano, vyspele ekonomiky si generuju HDP najma sluzbami, je tam najvyssia pridana hodnota. Nevyspele krajiny maju tazky priemysel a vyrobne pre nevzdelanych debilkov za nizke mzdy, ktore su zataz pre zivotne prostedie. A este tomu tlieskaju
@anonym_c8b788 A ty by si mala byť ministerkou hospodárstva. Alebo lepšie prezidentom sveta, lebo všetko vieš, všetko ti je jasné.
@doriiis skvela prilezitost pre uzbekistancov 😂
Pokial viem bude sa to staviať, vláda to už odklepla. Ja som síce ďaleko od tých vecí, ale napríklad chceli aj veterné parky na slovensku, a všade proti tomu sposovali petíciu. Ako vravíte že už len z princípu. A preto chcem zo SR ísť preč aj ja. Tiež mám rada rozvoj a inovácie. Potom nech sa nečudujú že mladí odchádzajú. Čo tu majú robiť?
V maďarsku bude najväčšia baterkáreň v Európe! Tam si vedia presadiť veci. Petície by som zakázala.