icon

Ohrozí zástavba Zlaté Piesky ich rekreačný charakter?

24. jún 2026

Toto som našla na internete a je k tomu aj petícia, dobré by bolo, keby o tom ľudia vedeli aj sa k tomu mohli vyjadriť
Ide o plaž zo strany ako je tobogan a oploteny pozemok..
Na Kuchajde sa ma stavať 7 výškovych budov, na Štrkovci na bývalom mieste hotel 3 výškove budovy, Zlate Piesky...Niekto hodne zlý sedí na rozhodovacej stoličke, pretože toto boli zóny na relax pre ľudia a evidentne sa z toho ide robiť biznis ...Ked peniaze zvíťazia nad zdravým rozumom..Lužne lesy sa ma vyrúbať 100 000 stromov a stavat nejake exkluzívne byty alebo prístav?
Toto som našla na internete popis na Zlatých Pieskoch zo strany ako je tobogan.. Treba si veľmi rozmyslieť, komu sa da vo voľbach hlas, kto sedi v zastupiteľstve, kam až siahaju nitky a smer..Výstavba musi byt, ale ničiť si oddychove zony, zastavať každy kusok zelene a posledne plochy, je podla mňa šialenstvo a pri tychto klimatickych zmenach až idiotizmus..Konferencie o klime priniesli čo? Zo zahraničia by mohli prísť nejaké smernice

https://www.mojapeticia.sk/campaign/za-zachovan...

Toto som prev zala z internetu a uživatelka napísala, že toto bude zapadnej strany

... ... Sukromne eavningove centrum, 9 poschodovy hotel, luxusne chatky, bazeny, parkovisko pre 100+ aut..co by bolo ok az na ten hluk a svetlo a tak dalej co z toho pojde a ze tam nie je ziadna vyskova budova ...problem je, ze maju dostat, prenajat, pozicat ...netusim nikde sa o tom nepise aj breh do uzivania, na sukromnu oplotenu plaz, na mestskom pozemku, bez zaruk, ze sa tam dostanu aj ludia z ulice ... Vyrubu sa stromy, vytrha rakosie a ine rastliny ktore cistia vodu, cize sa moze zhorsit kvalita vody ...na tomto brehu zije labut, kacky, potapky, jeskovia a boh vie co este ... Tie stratia domov ... Maju tam neresisko ryby tie stratia toez kludne miesto na zivot a mnozenie sa, kedze breh uz bude plaz a nie je to len breh ale aj cast vody, kedze maju mat molo do vody, zase mestsky pozemok, pozicovna bajkov vodnych a neviem co .. na brehu ako je lodenica sa ma v tom arealy zaresu spravit obrovsky sportovy areal, 7 fotbalivych ihrisk, a ine sportoviska, tribuny a zase to iste, hluk a elektrosmog cim budu trpiet hlavne zahradkary, pridu o svoj klud a ich zahradky a pozemky uplne stratia na hodnote, kedze l9kalita uz nebude kludna, a to iste sa opakuje s brehom ...divoky breh, zvierata ... Tu je zatial len vyzualizacia ale na tej nie je nikde plot a kedze ten areal bude urcite oploteny, tak chceme zaruky, ze plotom nebude breh, ze ten ostane pre beznych ludi...a ziadame jeho upravu urobit citlivo k prirode a nie aby tam ostal iba uzky chodnicek na prechadzky a len ozaj malicko miest, kde by sa mohol clovek zlozit ...

Ohrozí zástavba Zlaté Piesky ich rekreačný charakter?
anonym_1b19d5
24. jún 2026

Už som petíciou podpísala. Postaví sa jeden doma, postaví sa aj druhy aj 10ty a za chvíľu tam nebude žiadna verejná pláž

autor
24. jún 2026

Admmin, ja som nechcela riešiť ekologiu, životne prostredia a charakter, ide tu o petíciu proti masivnej vystavbe na ľavom brehu, ktora ovplyvni negativne všetkych bratislavčanov a je to posledny areal prirodny, ktory sa da použivat...naschval som to dala do sekcie Voľné diskusie kde je viac ľudi, ked niekto nema mozgovú kapacitu toto pochopiť, tak potom akože sorry, fakt neviem, či tymto presuvanim diskusii ludom pomaham alebo škodim . toto je uplne zbytočne tu postovať

autor
25. jún 2026

Super, dokonca až jeden koment? Bravo!! presne toto som chcela dosiahnut touto peticiou