Kto daruje mačiatko?
Ahojte prosím vás nemá niekto mačiatko na darovanie? Najlepšie by bolo ak by to bola mačka ale uspokojím sa aj s kocúrikom 😂🙏
@vellllo_70 ahoj my mame dve maciatky prid si zobrat😉😉😁
@liusa82 my síce nie sme útulok, ale mačiatka mávame každý rok (pre autorku, máme dve mačičky, čierno-biele, ale ešte iba teraz začínajú chodiť, ešte mesiac by bolo dobré počkať, kým nezačnú samé papať, bývame 4 km od Levíc). Raz si po ne prišiel otecko s malou, päťročnou dcérou, ktorá chcela nakoniec dve mačiatka a nie iba jedno a on mávol rukou, že mu to je jedno, že majú psa, ktorý mačky neznáša a ten sa o ne postará. Dcérka chcela mačiatko, tak bol ochotný poň ísť s vedomím, že ho aj tak roztrhá pes. Malá síce plakala, ale mačiatko sme im nakoniec nedali. Nechápem takýchto ľudí, veď aj to je živý tvor.
@derdia ked mam psa, necham fenu sa tulat krizom krazom nech rodi ? Ved zoberiem si maciatko, dam kastrovat a vec vybavena. Nerodi male mačky kazdy rok. Ked raz nechcem dalsie potomstvo asi sa o to postaram, ci je podla teba v pohodode vyhodit male macky lebo ich nechcem ? Ale kastrovat ani bohovi ? Keby kazdy kto nechce male macky dal rovno kastrovat, nebolo by tolko nechcenych maciek/psov... A hej, tie co sa u nas vyhodili som dala za SVOJE peniaze kastrovat nech nerodia dalej a to ja macky ale ze vooobec nemusim. Pobrali si ich susedia ale vieme, ze dalsie nechcene macky od nich nebudu... Len to by ludia kus museli zacat rozmyslat a nie nechcem, vyhodim, sak bud sa uzivia alebo ich utulok zoberie alebo umru od hladu.
@zalka 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Toto snáď nemyslíš vážne. To neni o rozume macky ale o šťastí. Ja mám doma macku ktorá vznikla presne z takejto dedinskej macky. Mali 2 a každá mala raz rocne 2 mladé. A hups minuly rok mala každá 2x za rok 6 mladých. Čiže 24 mačiek. Čo urobíš s 12 mladými za rok??? Konečne by mohli sprísniť zákony a zakázať ľuďom ako ty chovať zviera. Dať povinne cipovanie aj mačiek na dvore a každé vyhodené maca na ulici považovať za tyranie s primeraným trestom. Lebo potom ľudia ktorí týmto mačkám pomáhajú sa môžu aj zblázniť, kvôli nezodpovedným ľuďom, ktorým je za ťažko zaplatiť 30-50€ za kastraciu ICH zvierata. Predpokladám že veterinárna starostlivosť ti tiež nič nehovorí, keďže tá je ešte drahšia
Dedinské mačky treba sterilizovať, viete vôbec aký život maju takéto mačiatka? väčšina z nich dosť hrozný aj keď si ich niekto zoberie
@ptmt1011 no tak konaj, plytké reči tým deťom nepomôžu. A neznevažuj tu prácu druhých, ktorí robia aspoň niečo pre to, aby bol svet o kúsok lepší. Tak ako treba pomáhať ľuďom, tak aj zvieratám a teba je nič do toho, kto si čo z toho vyberie.
A zamysli sa aj nad svojím slovníkom, aby sa takto vyjadrovala dospelá žena, to je naozaj hanba.
Aj ja si prosim mačiatko.okres Snina
Dobrý deň kamarát ma tri mačiatka,ale ešte nevie čo 🤣🤣Daruje veľmi rad.
@chrumka120 podľa čoho súdiš, aký život majú dedinské mačky? Ak všetky dedinské mačky sterilizujeme, a kocúrov vykastrujeme, tak myši budú chytať deti? Alebo budeme sypať otravy kade tade aby sme sa zbavili hlodavcov? Alebo čistokrvné, šlachtené ruské, siamské, anglické mačky z bytov , domov, dáme vonku na dvor aby myši lapali?
Príroda to zariadila dobre, mačka má slobodnú dušu. Lieta kade tade, ona sa pripútať nedá.
A neviem kde žiješ, ale v mojom okolí dedinské mačky sa majú dobre.
Ľudia ich netýrajú obojkami ( na kt. sa môžu pri preliezaní plotov a prekážok obesiť ) , vždy majú čosi v miske. A ešte sa aj vyhrajú, ked lapia myš ( toto častejšie robia mačatá ak sa učia loviť, a kocúri lebo nemajú starosti tak sa hrajú, mačky myš zožerú rýchlejšie alebo odnesú mačatám aby sa učili loviť ) .
Myslím, že ľuďom už chýba taký zdravý rozum a uvažovanie, ideme všetko sterilizovať, kastrovať, necháme len čistokrvné zvery, ktorých genofond je poškodený. Mojou voľbou je vždy oriešok a dedinská mačka, ako pes alebo mačka s rodokmeňom a cenovkou takou, že musím ja ich strážiť.
Naozaj sa to otáča, príšerne. Ja mám zvieratá rada ( nielen na tanieri) ale nebudem sa tváriť aké je super sterilizovanie a kastrovanie ak to za super nepovažujem.
@zalka áno, treba kastrovat, prenášajú choroby, sú premnožené, trpia a určite nikdy nevyhynú ako to popisuješ, mačka je domáce zviera, nie zviera vo voľnej prírode, čo si si ty trocha pomýlila
@zalka Inak čo pozerám útulky,tak všetky mačky teda aj tie obyčajné dávajú iba do interieru odoptovať majú to dokonca ako podmienku.Hlavne mačky SoS vôbec nie von na lovenie ale vyslovene ako domácich maznáčikov ževraj preto lebo si vela na ulici prežili a aj oni majú právo na pokojný domov na gauči 🙂.To teraz neni z mojej hlavy ale tak spomína ta organizácia
@chrumka120 domáce zviera? ty máš mačku v byte? v dome? lebo ja moje mám na dvore.
A nemám ani v klietke, ani vo voliere je to mačka domáca a obehne pol dediny a pole za dedinou. A môžeš mi povedať aké choroby prenášajú?
A myši potkany oni sú zdravé? Oni choroby neprenášajú?
Ak by všetci robili čo chcete vy, ak by všetci sterilizovali a kastrovali tak vedz že vyhynú . Či potom ich budeme klonovať či ako si to predstavuješ.
@zalka nie, nevyhynú, lebo všetky sa nikdy nevykastruju a áno, takéto mačky prenášajú choroby a áno, mačka je domáce zviera, ktoré zdomacnil človek
@liusa82 tak z toho sa mi chce zvracať.
Ja mačku v dome, byte nechcem. To nie je pes. Mačka čo si olizuje genitálie, mi nebude behať po stole, kde ja pripravujem jedlo.
Pes to nespraví, ak ho to ľudia nenaučia. Mačka tá vyleze všade. To je nehygienické. A hlavne ide to proti zdravému rozumu.
Ako ani môj pes si nedovolí v dome skočiť na gauč, alebo na posteľ a to je miláčik. Ale má svoj pelech, svoje miesto v dome, tam môže byť .. ináč vonku v búde je.
Potom sa nečudujem, že mnohí vezmú mačičky odinakiaľ a nie z útulku.
@chrumka120 mačka je slobodné zviera, to neochočíš. Je domáca dá sa pohladkať ale v živote ťa neposlúchne na slovo. A mačku nedám do klietky. Či mám vari predávať strešní zajíce?
Viac neriešim, kto chce naj dáva sterilizovať kastrovať, kto nechce nech to nerobí. Ja tiež neprikazujem nikomu ako sa má správať k zvieratám.
@vellllo_70 Tá je ozaj krásna..jak brumká🙂 ani nevyzerá ako z dvora v uvodzovkách.Ale ako vyššia kasta😀 Odkial ju máte?

@daridari11 aj u nas som minule videla jak z auta za dedinou vyhodili vreco a vo vreci male mačiatka... Ale šak načo dať kastrovať. 🤦🏻♀