Ako by ste reagovali, keby chlap mešká na rande?
Ahojte, ako by ste reagovali, keby chlap mešká na rande? Stretli sme sa 2x a 2x meškal :D ..
Prvýkrát to bolo tak, ze ja som uz bola na mieste a on mi iba volal, že vyráža z domu, že ho nieco zdrzalo (nepredvidatelna povinnost), cize som tam na neho cakala 30 minut. Mna ale najviac nastvalo to, ze on mi ani neoznamil, ze bude meskat (vedel to uz minimálne 30 minut pred stretkom), ale on mi dal vedieť až v čase, kedy uz sme sa mali stretnúť, ze len vyraza z domu a bude meskat...
Druhýkrát to bolo tak, ze 40 minut pred stretkom napísal, že príde v rozmedzi 17:00 - 17:15 (boli sme dohodnuti na 17:00), ale ja uz som akurát vyrážala z domu, čiže mne to bolo už na nič táto informácia a išla som na miesto stretnutia. Nakoniec teda prišiel 17:25 (cize som tam opat na neho cakala 25 minut).. tu uz nemal nepredvidatelnu povinnost a zle si vyratal čas a ine aktivity..
@anonym_autor ja som bola odmalička vychovavana formulkou: presnosť je vysadou kralov, takze bez okolkov priznavam, ze vzdy som vsade radsej 15 min skor ako o minutu neskor 🙈 nemam vsak problem s tym, ked mi osoba, s kt sa mam stretnut, da normalne vediet, prepac nestiham, mozme to posunut na..? Toto je u mna ok, samozreme normalny casovy predstih, nie ze ma sediet oproti mne a zavola, budem meskat 🙈 2x rande, 2x meskanie, no neviem neviem. Ja by som uz 3x ziadne rande nedohadovala
Jak ja s kamaratom. Dohodneme sa na kavu o 9tej, 3x mi to posunie po 10 minútach a ja dôjdem 10:30 a on 10:45 s tým, ze však vedel, ze tam o 10tej nebudem🤣
@anonym_autor samozrejme to nemusí by tvoj prípad, ale ľudia s poruchami konkrétne s narcistickou meškajú. Testujú si, či si vhodná obeť. Jednak ani nepociťujú žiaden rešpekt a úctu voči času, dôvere, rozvrhu druhej osoby, dávajú tým na vedomie, ak keď podvedome, že sú niečo viac a majú právo meškať a ten ponížený, podriadený má povinnosť ich čakať. Skús ty, bez ospravedlnenia si dokráčať o 30 minút neskôr. Určite ho roztrhne od zlosti, ale keďže bude chcieť urobiť dojem, tak na teba nevybuchne hneď, ale svoju dávku pasivno- agresívnej odplaty si nenechá ujsť. Samozrejme môže ísť len o v podstate dobrého človeka, ktorý mešká. Ale teda, ja som sa stretla s tým, že takýto meškatelia nemajú rešpekt a úctu voči druhým ľudom a boli tam pridružené aj ďalšie defekty svedčiace o zlom charaktere danej osoby. Obzvlášť, ak to robí opakovane a necíti vinu, či zodpovednosť za svoje chovanie a dopad na druhú stranu.
@anonym_13b82a môžem potvrdiť, žiaľ, tiež mám takú skúsenosť, narcistický psychopat
@anonym_autor samozrejme to nemusí by tvoj prípad, ale ľudia s poruchami konkrétne s narcistickou meškajú. Testujú si, či si vhodná obeť. Jednak ani nepociťujú žiaden rešpekt a úctu voči času, dôvere, rozvrhu druhej osoby, dávajú tým na vedomie, ak keď podvedome, že sú niečo viac a majú právo meškať a ten ponížený, podriadený má povinnosť ich čakať. Skús ty, bez ospravedlnenia si dokráčať o 30 minút neskôr. Určite ho roztrhne od zlosti, ale keďže bude chcieť urobiť dojem, tak na teba nevybuchne hneď, ale svoju dávku pasivno- agresívnej odplaty si nenechá ujsť. Samozrejme môže ísť len o v podstate dobrého človeka, ktorý mešká. Ale teda, ja som sa stretla s tým, že takýto meškatelia nemajú rešpekt a úctu voči druhým ľudom a boli tam pridružené aj ďalšie defekty svedčiace o zlom charaktere danej osoby. Obzvlášť, ak to robí opakovane a necíti vinu, či zodpovednosť za svoje chovanie a dopad na druhú stranu.
@anonym_13b82a aaale, aj osoby ADHD majú tento problem. Nič si netestuju, len si proste myslia, ze majú dosť casu. Mám takého kolegu, čo sa proste zabudne, strašne casto. Má veľa inych kvalít, toto dokázať nevie, nedokaze zmenit
Ja by som ho kopla do riti, kedže to čo ti ponúka na prvom/druhom rande je max čo ti kedy bude schopný ponúknuť... čiže sa zmier s tým, že ak s ním budeš chodiť/žiť tak bude meškať hodinku a vlastne je to chronický meškač a inak to s ním nikdy nebude.
Meskanie na prve rande by sa mi zdalo zvlastne, ale moze sa stat. Cakala by som max 15 minut ak by nevolal s vysvetlenim. meskanie na druhy krat by som neakceptovala uz.
@anonym_autor ja by som uz na dalsie rande neprisla ale oznamila mu to, az keby mi volal kde som. Zila som s otcom, co notoricky meškal vsade. Ja to neznasam. Osobne by som 30 minut nikdy necakala, a to ani na kamosku.
@anonym_autor je pre teba zaujimavy ? Ak ano pokracuj, ak nie strata casu. ADHD nie je problem len si nan treba zvyknut. Ak je zdravy koniec
@anonym_autor opakovane je to čudné, ale vlaky meškajú vkuse. Takže raz sa môže stať. Tak isto aj žena môže meškať. Lebo ja mám mať rande v meste kde nebývam ja ani ona, takže obaja cestujeme. To je logické že to nebude zosynchronizované a jeden z nás bude čakať.
Poviem príklad ako to robím ja. Na rande ak zmeškáte tak sa s vami maximálne partner/ka poháda. Ale do práce treba na čas, a železnica s tým má velký problém. Tak chodím na skorší spoj ako ten pôvodný ktorý by to stíhal ak by šiel podľa grafikonu, a tak sa do toho kľudne zmestí aj 30 minútove meškanie. Len ak semtam sa stane že príde na čas, tak som moc skoro v práci a nudím sa trocha.
@anonym_autor nám vždy naša super triedna na strednej hovorila, že na rande má žena čakať ,,akademickú stvrthodinku'' čiže 15 minút a dovi dopo. Je to voči tomu druhému neúctivé. Keď bude takýto nespoľahlivý aj v iných veciach, tak ďakujem pekne. Veľmi by som si ďalšie rande rozmyslela. Ale je to na tebe, či si flegmatik, alebo nie. Alebo potom oná možnost,. Obidvaja zoberte do rúk telefón, otvorte imhd a spoločne mu naplanuj, ktorým spojom a kedy má z domu odísť, keď takúto základnú vec neovláda sám. A keď aj s takýmto naplánovaním by došiel neskoro, tak to už by bol za mňa koniec.
No poviem ti to tak. Moj manzel je chronicky meskac. Ale len na stretnutia na ktore sa mu nechce ist, s ludmi, na ktorych mu nezalezi 🫠
@niekto2hy mne sa nepaci, ze v dnesnej dobe sa kazda lajdackost ospravedlni diagnozou. Na 90% si myslim, ze su to hlupe vyhovorky. Tak ako pri neposlusnych detoch, salamistoch, ktorym je jedno, ci druhy caka, tak ako pri mnohych inych veciach. Vsetko onalepkujeme ADHD-ved tam sa toho zmesti. Dnes uz nemame menej chapave deti, nemame neposlusne deti, nemame agresivnych muzov, ani nemame chronickych meskacov, co to maju na haku. Dnes je vsetko ADHD a Asperger. Za mna dobra blbost. Ti Aspergeri meskaju denne aj do prace?? Nie, lebo vedia, ze sit nemozu dovolit.
@anonym_autor opakovane je to čudné, ale vlaky meškajú vkuse. Takže raz sa môže stať. Tak isto aj žena môže meškať. Lebo ja mám mať rande v meste kde nebývam ja ani ona, takže obaja cestujeme. To je logické že to nebude zosynchronizované a jeden z nás bude čakať.
@unbeholfen ale v tomto konkretnom pripade určite nešiel vlakom.
@unbeholfen ale v tomto konkretnom pripade určite nešiel vlakom.
@huxy raz som šiel do Banskej Bystrice na rande a ona tam bola skôr a nakukovala do podchodu, a ja že ahaaa ktože to sem nakukuje a smiali sme sa. Ale neviem ako dlho čakala. Nespomínala nič.
@anonym_autor no to je taký južanský typ... o Španieloch, Talianoch, Grékoch... je známe, že notoricky meškajú
@anonym_autor nijako, hneď na prvé. Obaja sme si vybrali mesto zhruba v strede trasy a šli sme vlakmi. Podla grafikonu nám to aj pekne vychádzalo že obe vlaky dorazia v rovnakom čase, takže sa nemusíme ani čakať a hneď vyrazíme… Lenže už pri príchode na stanicu písala infotabula meškanie, hneď som jej písal, ale ona už nastúpila. Našťastie bolo meškanie menšie ako písala tabula a ešte aj cestou to trochu vlak dobehol, a tak ma čakala na nástupišti. Teda že dorazila určite skôr lebo stihla zísť do podchodu, prejsť na nástupište kde ja dorazím a tam ma čakala pekne vedľa schodov. Obaja v cudzom meste je nevýhoda v tom že keby jeden z nás meškal dlhšie, čo by druhý robil? Lebo keby je stretko v obci kde býva jeden z nás tak nepôjde z domu skôr. Ale tekto… Čo bude sama vysedávať v podniku? Vypije zatial 10 pív a zje dve pizze kým ten druhý dorazí?
Hehe kedysi pankáči mali taký ťah že kúpili malé pivo a presedeli pri ňom aj pár hodín, len aby mohli byť v krčme. Ja to spravím keď mi bude ženská meškať. Ďalšie rande má byť v meste kde býva ona, takže ak by meškala, budem sa prechádzať v nákupnom centre aby som nemusel byť na tej zime vonku.
Tretia s ktorou mám ísť na rande býva na dedine takže ak bude meškať, tak mi fakt zostane len tá krčma na čakanie. Ale ak sa má ako dopraviť, tak do dohodnem v okresnom meste.

2x meškať takmer 30 minút, cez víkend...za mňa dovi dopo.