icon

Ako osloviť ženu a získať jej záujem?

6. jan 2026

Zdravím prispievateľky a priespievateľov.
Mám 38, som dlhšie sám. Mal som síce vzťahy, ale bolo to už dávno. Kým som sa spamätával z nepríjemného rozchodu, ubehlo už pár rokov. Za ten čas ma vlastne žiadna žena ani nezaujala, neoslovila, nechcel som nič riešiť. Zameral som sa na prácu a prerábanie domu.
Momentálne trávim veľa času s mojimi synovcami a neterou, chodíme na výlety alebo sa prejsť, či pohrať pred blok na ihrisko. Často stretávam jednu mamičku s dieťaťom, jej syn ku nám stále pricupitá(môže mať okolo roka,dvoch).
Trochu podebatujeme ale nič viac. Je veľmi milá, sympatická, očarujúca. Viem len, že je so synom sama a stará sa aj o babku. Chcel by som ju možno bližšie spoznať, ale netuším ako to urobiť. Aj dnes sme sa ráno stretli, deti sa pohrali a my trochu pokecali, ale nič viac. Nenabral som odvahu. Ako by ste to urobili? Oslovujú sa ešte ženy takto vonku? Cítim sa ako pubertiak, ale niečo ma k nej ťahá, niečo mi hovorí, že by bolo fajn ju spoznať. Vďaka za rady.

januska12323
6. jan 2026

Pozvi ju na kávu a uvidíš čo odpovie.

ivicatolic
6. jan 2026

@anonym_autor pozvi ju na malý výlet, trebárs len do prírody.alebo na prechádzku,aj s malým, a tam jej povedz, že by si ju rád spoznal bližšie..... uvidíš reakcie....daj nám vedieť 🙂👍

arek00
6. jan 2026

@anonym_autor v podstate si si sam odpovedal. Nemas odvahu a tam to konci. Poradim ti, bez odvahy to nepojde. Preto potrenuj, prefackaj sa a chod do toho co najskorej, nech dalsiu noc nelutujes. Drzim ti palce 👍. Pozvi na kavu, prechadzku, nieco podobne 👍

mimi2018
6. jan 2026

@anonym_autor ved to je super. A super je na tom to, že to prišlo úplne prirodzene, že si ani žiadnu ženu nehľadal. Možno na nový rok je čas na zmenu a pozvaním na kávu sa určite nič nepokazí. Prinajhoršom jej povieš, že to preto, že ti je sympatická a si dlhšie sám. Budeš iba úprimný nič viac. A neboj sa, ona to pochopí o co sa možno snažíš a keď bude mať aj iná záujem, vyšle ti signál, že si budeš aj ty istý, že aj ona by mala záujem. Len dobrá rada na záver, nikam sa neponáhľaj, pokus sa ju bližšie spoznať a až potom sa vrhnúť do vzťahu kvôli zbytočným zraneniam. Daj si ešte otázku, čo chceš v budúcnosti, či partnerku na celý život, či si vieš predstaviť mat s nou dieťa a rodinu, a až potom..Držím palčeky

mimi2018
6. jan 2026
@mimi2018

@anonym_autor ved to je super. A super je na tom to, že to prišlo úplne prirodzene, že si ani žiadnu ženu nehľadal. Možno na nový rok je čas na zmenu a pozvaním na kávu sa určite nič nepokazí. Prinajhoršom jej povieš, že to preto, že ti je sympatická a si dlhšie sám. Budeš iba úprimný nič viac. A neboj sa, ona to pochopí o co sa možno snažíš a keď bude mať aj iná záujem, vyšle ti signál, že si budeš aj ty istý, že aj ona by mala záujem. Len dobrá rada na záver, nikam sa neponáhľaj, pokus sa ju bližšie spoznať a až potom sa vrhnúť do vzťahu kvôli zbytočným zraneniam. Daj si ešte otázku, čo chceš v budúcnosti, či partnerku na celý život, či si vieš predstaviť mat s nou dieťa a rodinu, a až potom..Držím palčeky

@mimi2018 aj ona záujem

anonym_1e5d2b
6. jan 2026

skús cez dieťa, "nemal by malý chuť na koláčik, neďaleko je cukráreň..."

la_dolce_vita
6. jan 2026

Ked sa stretnete vonku, pri odchode sa opytaj, ci by mala zaujem sa zasa vidiet a stretnut, ak ano, kedy by jej to vyhovovalo. Pripadne ci by nesla aj s malym niekam na spolocny vylet, ze ich rad spoznas blizsie.

anonym_0effec
6. jan 2026

@anonym_autor ako 38 ročný muž máš na vrch nad ženou, ktorá má na krku decko s iným chlapom. Neznižuj sa na jej úroveň, nájdi si rovnako slobodnú ako si Ty. Ver mi, že nechceš ženu s deckom na krku, pretože to vie byť veľmi búrlivé po mnohých stránkach. Nenapísal si síce, či otec toho dieťaťa je s ním v kontakte, ale i tak, zbytočne skomplikovaný život by si mal.

anonym_25733e
6. jan 2026
@anonym_0effec

@anonym_autor ako 38 ročný muž máš na vrch nad ženou, ktorá má na krku decko s iným chlapom. Neznižuj sa na jej úroveň, nájdi si rovnako slobodnú ako si Ty. Ver mi, že nechceš ženu s deckom na krku, pretože to vie byť veľmi búrlivé po mnohých stránkach. Nenapísal si síce, či otec toho dieťaťa je s ním v kontakte, ale i tak, zbytočne skomplikovaný život by si mal.

@anonym_0effec to čo je za názor? Nenapadlo ťa, že ho zatiaľ asi nezaujala žiadna slobodná bez dieťaťa? Netvrdím, že keď má žena dieťa, nie sú vo vzťahu nejaké obmedzenia, sú. A tiež som si ako slobodná vyberala len zo slobodných a bezdetných, len on už má 38 rokov a problém osloviť ženu. Môže byť oveľa šťastnejší so ženou, ktorá má dieťa, ako s bezdetnou, to nikdy nevieš

martina7578
6. jan 2026

Asi neosloviť. Lepšie by si mal bezdetnú.

autor
6. jan 2026

S bývalou priateľkou sme deti mať nemohli. Ja sa neberiem ako niečo viac. Mám 38 a ženy, bezdetné, ktoré som stretol, chceli úplne niečo iné.
Inak, skôr či neskôr bezdetná žena bude chcieť mať dieťa a so mnou je malá šanca, respektíve takmer nulová. Druhýkrát už nechcem zažívať to isté, že ma nechá a o polroka bude tehotná s prvým, ktorého stretne.

autor
6. jan 2026
@la_dolce_vita

Ked sa stretnete vonku, pri odchode sa opytaj, ci by mala zaujem sa zasa vidiet a stretnut, ak ano, kedy by jej to vyhovovalo. Pripadne ci by nesla aj s malym niekam na spolocny vylet, ze ich rad spoznas blizsie.

@la_dolce_vita ďakujem, skúsim. Určite naberiem odvahu, snáď uspejem

autor
6. jan 2026
@anonym_1e5d2b

skús cez dieťa, "nemal by malý chuť na koláčik, neďaleko je cukráreň..."

@anonym_1e5d2b jej syn stále hovorí nie, asi by ma hneď odmietol😀

anonym_eeb8a1
6. jan 2026

@anonym_autor vies, ak je pekná ocarujuca tak by si si mal pohnúť lebo taká dlho sama nebude

anonym_eeb8a1
6. jan 2026

@anonym_autor ak ti to náhodou nevyjde tak napíš mne, ja deti nemám a v žiadnom prípade mať nechcem takže pri tebe by som sa nebála ze sa to stane:D

barbie_b
6. jan 2026

Bez obav ju oslov, mamicky netrpia hemungami z normalnej medziludskej komunikacie. Velke plus je, ze sa viacmenej poznate a ze vidi, ako sa pekne venujes svojim synovcom. Toto maloktory chlap zvlada alebo je ochotny. Niekedy ani vlastni otcovia nie.
Takisto, jej syncek ta pozna a neboji sa ta. Takze mas dobre pripravene pole. Normalne prirodzene jej povedz, ze ti je sympaticka a ze ci by mala niekedy zaujem ist s tebou trebars na prechadzku. Idealne aj s malym, asi ho nemoze nechat u chorej babky.

autor
6. jan 2026
@barbie_b

Bez obav ju oslov, mamicky netrpia hemungami z normalnej medziludskej komunikacie. Velke plus je, ze sa viacmenej poznate a ze vidi, ako sa pekne venujes svojim synovcom. Toto maloktory chlap zvlada alebo je ochotny. Niekedy ani vlastni otcovia nie.
Takisto, jej syncek ta pozna a neboji sa ta. Takze mas dobre pripravene pole. Normalne prirodzene jej povedz, ze ti je sympaticka a ze ci by mala niekedy zaujem ist s tebou trebars na prechadzku. Idealne aj s malym, asi ho nemoze nechat u chorej babky.

@barbie_b ďakujem. Ja mám deti rád, neter jej aj povedala, že som ich krstný, lebo zo začiatku sa ani nechcela so mnou veľmi rozprávať.
Malý je zlatý, vždy nám kýve a hneď k nám beží. Takto náhodne sme sa už stretli viackrát, len som blbec a nikdy som sa jej neopýtal či by niekam nešla/nešli.

autor
6. jan 2026
@anonym_eeb8a1

@anonym_autor ak ti to náhodou nevyjde tak napíš mne, ja deti nemám a v žiadnom prípade mať nechcem takže pri tebe by som sa nebála ze sa to stane:D

@anonym_eeb8a1 to nevieš s určitosťou povedať, tvrdiť. Predošlá priateľka tiež nechcela a nakoniec si uvedomila, že práve dieťa jej v živote chýba. Neriskujem🤣