icon

Ako začať randiť v 38 rokoch?

Včera o 12:42

Chcela by som prvýkrát vyskúšať zoznamku a zaujímali by ma skúsenosti ľudí, ktorí sa cez ne reálne zoznamujú.

Doteraz som profil na žiadnej zoznamke nemala a nepoužívam ani sociálne siete. Vzťahy som síce mala, ale vždy vznikli viac-menej spontánne cez ľudí, ktorých som už poznala osobne. Nikdy som sa nestretla s niekým, koho by som predtým poznala iba z internetu, takže v tomto smere začínam úplne od nuly.

Nemám pritom konkrétny cieľ, že si musím nájsť partnera. Rovnako nemám záujem o jednorazový sex alebo stretnutia, pri ktorých je toto vopred očakávaným výsledkom. Skôr ma láka spoznať nových ľudí a zistiť, či si s niekým sadneme. Ak z toho vznikne kamarátstvo, budem rada, ak vzťah, tiež fajn, a ak nič, nič sa nedeje. Beriem to skôr ako skúsenosť a možnosť skúsiť niečo, čo som doteraz vôbec nerobila.

Pre kontext niečo o mne: mám 38 rokov, som slobodná a bezdetná, pričom deti nechcem ani do budúcnosti. Mám vysokú školu nie električkového typu, stabilnú prácu a vlastné bývanie bez hypotéky, takže svoj život mám v zásade usporiadaný a nehľadám niekoho, kto by ma mal finančne zabezpečovať.

Čo sa vzhľadu týka, tam mám asi objektívne najväčšiu nevýhodu. Mám výraznú obezitu a určite nepatrím medzi ženy, ktoré budú na zoznamke zbierať stovky lajkov na základe fotografií. Na druhej strane to nepovažujem za tragédiu. Skôr to beriem ako prirodzený filter – človek, pre ktorého je takáto postava automaticky neprijateľná, jednoducho nebude mať dôvod ma kontaktovať a obaja si ušetríme čas.

Zaujímali by ma preto hlavne praktické skúsenosti. Na čo si dať pozor už pri písaní? Ako naplánovať prvú schôdzku a čomu sa pri nej vyhnúť? Máte nejaké tipy, triky? Čo je dobré zistiť ešte pred prvým stretnutím a aké správanie na prvom či druhom stretnutí považujete za red flag?

A pokojne aj opačne – podľa čoho ste spoznali, že človek, s ktorým ste sa zoznámili online, stojí za ďalšie stretnutie?

Budem rada najmä za skúsenosti ľudí, ktorí zoznamky používajú alebo používali. Keďže s nimi nemám žiadnu skúsenosť, zaujíma ma aj to, čo by ste sami chceli vedieť predtým, než ste si založili prvý profil.

Strana
z5
autor
Dnes o 09:19
@lienka9

@anonym_autor co by si uviedla ako svoje konicky? Zatial sa tu pise len ze nechces deti a o obezite,ale realne by si sa hlavne mala zamerat na nieco pozitivne v seba prezentovani,ked si mas zacat s niekym pisat..lebo tieto dve temy,skor posobia negativne a pritom mozes mat zaujimavy zivot,co si zatial len vobec nespomenula.co robis,co mas rada,cim naplnas svoje dni..niekto vyssie uz aj pisal,ze mas nejaku taku zaujimavost dat na profil,aby sa zaujemca mal coho chytit.. drzim palce

@lienka9
Koníčky som sem neuvádzala, pretože túto diskusiu neberiem ako zoznamku. 🙂 Do profilu ich, samozrejme, uvediem. Ale pre úplnosť – myslím, že záujmov mám celkom dosť.

Rada si pozriem dobrý film alebo dám seriálový maratón, prečítam knihu, zájdem do múzea, galérie či divadla. Mám rada koncerty a festivaly. Baví ma história, takže rada objavujem hrady, zámky a rôzne pamiatky. Rada chodím do prírody a na turistiku. Veľa času venujem aj svojmu labradorovi, s ktorým chodím na prechádzky a na cvičisko.

Zo športových a pohybových aktivít mám veľmi rada plávanie a bowling. Keď som bola chudšia, korčuľovala som, behávala, hrávala tenis a lyžovala a dúfam, že sa k tomu postupne zase vrátim.

Nie sú mi cudzie ani počítačové a stolové hry. Mám svoju partiu, s ktorou pravidelne hrávame D&D. Pre radosť si vytváram webstránky, baví ma rozbiehať nové projekty a všeobecne rada niečo vymýšľam a organizujem.

Rada sa venujem záhrade a pestovaniu, rada pečiem – varenie mi, na rozdiel od pečenia, až tak nejde. 🙂 Maľujem akvarelom, hoci výsledky rozhodne nie sú hodné galérie, ale baví ma to a je to pre mňa relax. A všeobecne rada skúšam a učím sa nové veci.

Samozrejme sa rada stretávam aj s priateľmi, keď je čas – či už na káve, grilovačke alebo pri nejakej spoločnej aktivite.

Druhá stránka veci je, že som dosť workoholik a práci venujem veľa času, neraz aj cez víkendy. Takže ten zoznam vyzerá, akoby som mala voľného času na rozdávanie, ale realita je podstatne prozaickejšia. :D Na všetky tieto veci nemám ani zďaleka toľko času, koľko by som chcela.

autor
Dnes o 09:22
@mischy00

@anonym_autor ja ti držím palce a veľmi sa mi páči, ze neberieš svoju váhu ako hendikep ale iba ako súčasť svojho života. Ako to, ze niekto ma pehy alebo malé prsia.
Netreba sa ľutovať a ani ľútosť očakávať. Preto si myslim, ze toto moze byt tvoja silná stránka pri zoznamovani . To, ze stretneš mnoho muzov, kde im váha bude prekážať bude tiez súčasťou tvojej cesty. Ale ak si sama vyrovnaná, stačí úsmev, poďakovať za úprimnosť a zivot ide ďalej.

@mischy00
Ďakujem 🙂 Nechcem, aby mi život unikal a nechcem odkladať veci, ktoré by som chcela skúsiť alebo zažiť. Ten čas mi už nikto nevráti.

anonym_b12ad5
Dnes o 10:09
@anonym_autor

@anonym_1599a8
Asi došlo k nedorozumeniu. 🙂 Nie som v situácii, že by som si potrebovala za každú cenu niekoho nájsť. Zoznamku si chcem jednoducho vyskúšať, pretože je to pre mňa niečo nové a som zvedavá, akú s tým budem mať skúsenosť. Ak tam nikoho zaujímavého nestretnem, nič sa nedeje.

Moju váhu som v pôvodnom príspevku spomenula ako relevantnú okolnosť pri zoznamovaní, nie ako tému, ku ktorej hľadám rady. Chudnutie si riešim sama a v tejto diskusii sa naň nepýtam. Zaujímajú ma skúsenosti so zoznamkami, prvými stretnutiami, red flags a všeobecne zoznamovaním sa s ľuďmi z internetu.

@anonym_autor nečítala som všetky tvoje komentáre, ale prídeš mi ako rozumná a vyrovnaná žena, ktorá vie čo v živote chce a nechce 🙂. Nič si tu z tých premúdrelých komentárov nerob, tu na MK je totiž klub dokonalých, ktorí rozdávajú životné rady plné múdrosti a pochopenia priam instantne 😄. Tiež mám výraznú obezitu, čo je za tým viem len ja a moji najbližší, nepotrebujem to nikomu vysvetľovať, ale o pozornosť mužov núdzu nemám, mám väčšiu charizmu ako väčšina žien, ktoré poznám, som vtipná, uvoľnená, na nič sa nehrám, som inteligentná, citlivá, ale zároveň dostatočne ženská a hravá a to mužom imponuje tak, že ani jeden z mojich vzťahoch absolútne nevnímal moju hmotnosť a, mimochodom, ani jeden z nich nemal ani kilo naviac a neboli to žiadni zúfalci 😄

anonym_596a0d
Dnes o 10:36
@anonym_3cb9ae

@anonym_autor radím iba z osobný h skúseností, ale myslím, že ustoja bez ohľadu na vek : ja som chodila na pokec, vždy som počkala, kým ma niekto osloví. Bolo ich veľa, rozprávala som sa s mnohými a zákon veľkých čísiel - možno každý 20. bol "vhodný" na dlhší rozhovor a povedzme 5 zo 100 boli takí, že sme si ozaj sadli a išla som na rande. Podľa mňa základ je dať samu seba, nesprávať sa tak ci onak, aby som si "HO" ziskala, ale byť sama sebou a potom niekto kompatibilný k tebe sa nájde.
Dávať si pozor - určite ísť na prvé rande na miesto, kde sú ľudia. Restika, kaviareň, prechádzka na námestí. Nie k tebe/k nemu domov, nie do jeho auta, ja by som ani nechcela, aby ma odviezol domov, nie niekde k jazeru, do lesa, atď.
Ci dat šancu na druhé stretko, tak to už nejako intuitívne musíš cítiť. Podľa mňa je dôležité všímať si, ako sa správa k okoliu, k iným ľuďom, lebo na teba chce určite urobiť dobrý dojem, ale napr ako komunikuje s casnikom, keď dostane špinavý príbor ci čakáte pridlho? Pustí v MHD si sadnúť starších ľudí? Začne nadávať v zápche a všetci budú naokolo na vine, alebo zachová si kľud? Samozrejme, kazdí ma svoje osobné preferencie, čiže nechcem povedať, aké správanie je vhodné a aké nie, ale ze by som si to všimla, či sa mi to paci alebo nie.
A ešte by som precitala charakteristiku narcistov a fázy vzťahov s narcistom, aby som ich vedela včas rozpoznať a nestrácala drahocenný čas.

@anonym_3cb9ae ahoj zaujala ma tvoja odpoved. Pocas svojho zoznamovania si dokazala “odhalit” narcisa? Da sa to? Ak ano, tak ako sa ti to podarilo? Co si si vsimla? Ide mi o narcisov introvertov

anonym_596a0d
Dnes o 10:46
@patrike

@anonym_autor Tak to nevidim ruzovo, ak este ides robit drahoty a aj 2 mesiace su ti malo na zacatie so sexom. Dospeli ludia, ktori aj nieco maju za sebou, tak ak vylucime dovody typu nabozenske predsudky, sex na tretom rande je plus minus ocakavany standard.

@patrike ty žiješ niekde v pralese? Mať takéto hodnoty

patrike
Dnes o 10:52
@anonym_596a0d

@patrike ty žiješ niekde v pralese? Mať takéto hodnoty

@anonym_596a0d Pod mostom bez hypoteky 🙂 tu uz o mne boli rozne teorie.
Chcel som len vyjadrit, ze s nejakym kamaratskym stretavanim sa dlhe mesiace (aby sa lepsie podla nej spoznali) bude stotoznenych minimum muzov.

anonym_97f94a
Dnes o 11:00
@patrike

@anonym_autor Tak to nevidim ruzovo, ak este ides robit drahoty a aj 2 mesiace su ti malo na zacatie so sexom. Dospeli ludia, ktori aj nieco maju za sebou, tak ak vylucime dovody typu nabozenske predsudky, sex na tretom rande je plus minus ocakavany standard.

@patrike To myslíš vážne ? Že "sex na treťom rande je očakávaný štandard" ??? Veď to môže byť už aj po týždni... po takom krátkom čase by som nikdy sex nemala. To by muži takto chceli, takmer hneď po zoznámení sex. Veď načo budú s tou ženou "strácať čas" 3-4 mesiace ?... To nie je, že "žena robí drahoty", ale chráni samu seba !!! Aby ju prakticky skoro hneď od zoznámenia nemohol nejaký muž využívať na svoje uspokojovanie a keď ho už prestane baviť, zbaví sa jej. Ja som radšej sama, nebudem robiť matrac niekomu, čo by sa na mňa aj tak po čase vykašlal. Ak muž tú ženu SKUTOČNE chce, tak by mal vydržať, dokedy sa ONA nerozhodne. Toto si zapamätaj.

anonym_596a0d
Dnes o 11:05
@anonym_b12ad5

@anonym_autor nečítala som všetky tvoje komentáre, ale prídeš mi ako rozumná a vyrovnaná žena, ktorá vie čo v živote chce a nechce 🙂. Nič si tu z tých premúdrelých komentárov nerob, tu na MK je totiž klub dokonalých, ktorí rozdávajú životné rady plné múdrosti a pochopenia priam instantne 😄. Tiež mám výraznú obezitu, čo je za tým viem len ja a moji najbližší, nepotrebujem to nikomu vysvetľovať, ale o pozornosť mužov núdzu nemám, mám väčšiu charizmu ako väčšina žien, ktoré poznám, som vtipná, uvoľnená, na nič sa nehrám, som inteligentná, citlivá, ale zároveň dostatočne ženská a hravá a to mužom imponuje tak, že ani jeden z mojich vzťahoch absolútne nevnímal moju hmotnosť a, mimochodom, ani jeden z nich nemal ani kilo naviac a neboli to žiadni zúfalci 😄

@anonym_b12ad5 presne verím ti, vyžarovanie je dolezitejsie ako hmotnost. Moj vysoky chudy bratranec si zobral obeznu zenu a dokonca ona mu usla po rokoch s inym chlapom 🙈.
Takze ta hmotnost nie je az taka dolezita. Ak je zena sebavedoma vesela a laskava, tak to urcite niekoho pritiahne

anonym_596a0d
Dnes o 11:06
@anonym_97f94a

@patrike To myslíš vážne ? Že "sex na treťom rande je očakávaný štandard" ??? Veď to môže byť už aj po týždni... po takom krátkom čase by som nikdy sex nemala. To by muži takto chceli, takmer hneď po zoznámení sex. Veď načo budú s tou ženou "strácať čas" 3-4 mesiace ?... To nie je, že "žena robí drahoty", ale chráni samu seba !!! Aby ju prakticky skoro hneď od zoznámenia nemohol nejaký muž využívať na svoje uspokojovanie a keď ho už prestane baviť, zbaví sa jej. Ja som radšej sama, nebudem robiť matrac niekomu, čo by sa na mňa aj tak po čase vykašlal. Ak muž tú ženu SKUTOČNE chce, tak by mal vydržať, dokedy sa ONA nerozhodne. Toto si zapamätaj.

@anonym_97f94a strasne, ze? Kde sme to dospeli

lienka9
Dnes o 11:22
@anonym_autor

@anonym_80dce4
Výšku mám 155 cm a váhu momentálne 101 kg. Moja postava vyzerá približne takto. Hoci neviem, ako táto informácia v diskusii pomôže 🙂

@anonym_autor podla toho co si pisala,som si predstavovala ovela horsiu postavu 🙂 skus trenera a ked spevnis budes kocka 🙂 vela stastia s hladanim

anonym_3cb9ae
Dnes o 13:02
@anonym_596a0d

@anonym_3cb9ae ahoj zaujala ma tvoja odpoved. Pocas svojho zoznamovania si dokazala “odhalit” narcisa? Da sa to? Ak ano, tak ako sa ti to podarilo? Co si si vsimla? Ide mi o narcisov introvertov

@anonym_596a0d nie, nedokázala som, to som ani nepísala, len ze by som najprv naštudovala na autorkinom mieste, čo su redflagy a ako ich rozoznať, keďže už má svoj vek a nechce premarnit roky pri niekom a potom zistiť, že je narcis (lebo práve zo začiatku sa javia ako úžasný partnery a máš pocit, že si s ním vyhral lotériu). Ja som nerandila s narcistom.

mimachicha
Dnes o 13:33
@anonym_autor

@anonym_bfa19c
@anonym_15f009

Moja váha je momentálne v štádiu riešenia, ale nechcem odkladať život ani zoznamovanie na čas, keď schudnem. Práve teraz mám chuť spoznávať nových ľudí a nevidím dôvod čakať. Navyše to má z môjho pohľadu aj jednu výhodu – ak bude mať niekto záujem stretnúť sa so mnou už teraz, budem vedieť, že jeho záujem nestojí iba na tom, či mám ideálnu postavu. A to je pre mňa vlastne celkom dobrý prvotný filter na povrchných ľudí.

@anonym_autor idealne najst si muzskeho partaka na chudnutie, v dvojici vam to pojde lepsie, budete sa navzajom tahat, motivovat a podporovat. A mozno casom aj iskra preskoci.
Je super, ze svoju obezitu riesis, lebo ono to nie je len esteticky problem (aj ked vela ludi s nadvahou moze povedat, ze sa citi v svojom tele dobre a nevnimaju, ze by obezita bola pre nich problem). Len to skor vypoveda o nie zrovna idealnom sposobe zivota pripadne nie velmi dobrom stave tvojho zdravia. A civilizacnych chorob ako cukrovka, problemy s tlakom by som sa bala ako cert kriza. Drz palce nech dosiahnes svoju vysnivanu vahu aj nech najdes lasku.🙂

anonym_3aaaec
Dnes o 15:00
@anonym_autor

@mischy00
Ďakujem 🙂 Nechcem, aby mi život unikal a nechcem odkladať veci, ktoré by som chcela skúsiť alebo zažiť. Ten čas mi už nikto nevráti.

@anonym_autor problem je, ze podla odpovedi vyzeras inteligentna a vyrovnana. Na tvojom mieste by som zoznamku nevolila. Venuj sa sebe, svojim konickom, kamaratom, vztah pride sam. Aj tak sa to neda uponahlat. Nevyzeras zle, podla typu postavy na fotke. Ked este chudnes, o par tyzdnov to bude uplne super. Tvojou velkou devizou je inteligencia a normalnost, tym zaujmes nazivo, na zoznamke sa toto nerata.

autor
Dnes o 15:45
@mimachicha

@anonym_autor idealne najst si muzskeho partaka na chudnutie, v dvojici vam to pojde lepsie, budete sa navzajom tahat, motivovat a podporovat. A mozno casom aj iskra preskoci.
Je super, ze svoju obezitu riesis, lebo ono to nie je len esteticky problem (aj ked vela ludi s nadvahou moze povedat, ze sa citi v svojom tele dobre a nevnimaju, ze by obezita bola pre nich problem). Len to skor vypoveda o nie zrovna idealnom sposobe zivota pripadne nie velmi dobrom stave tvojho zdravia. A civilizacnych chorob ako cukrovka, problemy s tlakom by som sa bala ako cert kriza. Drz palce nech dosiahnes svoju vysnivanu vahu aj nech najdes lasku.🙂

@mimachicha
Úprimne neviem, prečo sa táto diskusia nakoniec zvrhla hlavne na debatu o mojom chudnutí. Váhu som spomenula ako jeden z faktov, ktorý môže mať pri zoznamovaní význam, a zároveň som napísala, že ju riešim. Rady ohľadom chudnutia som však nehľadala. Pýtala som sa na zoznamky, zoznamovanie, prvé stretnutia a skúsenosti ľudí s nimi. O tom mala byť táto téma.

autor
Dnes o 15:51
@anonym_3aaaec

@anonym_autor problem je, ze podla odpovedi vyzeras inteligentna a vyrovnana. Na tvojom mieste by som zoznamku nevolila. Venuj sa sebe, svojim konickom, kamaratom, vztah pride sam. Aj tak sa to neda uponahlat. Nevyzeras zle, podla typu postavy na fotke. Ked este chudnes, o par tyzdnov to bude uplne super. Tvojou velkou devizou je inteligencia a normalnost, tym zaujmes nazivo, na zoznamke sa toto nerata.

@anonym_3aaaec
Ďakujem. Zatiaľ tu vidím dosť výrazný rozdiel medzi pohľadom žien a mužov. Od mužov som sa zatiaľ dozvedela najmä to, že mám znížiť svoje „megavysoké nároky“ a nerobiť drahoty, ak bude muž očakávať sex na treťom rande. 😄 Tak som celkom zvedavá, či je to naozaj bežný pohľad, alebo len názor pár diskutujúcich. Asi to jednoducho otestujem v praxi. A ak zistím, že takto uvažuje väčšina mužov, tak to pokojne zabalím. Toto naozaj nemám za potreby. 🙂

anonym74
Dnes o 16:53
@anonym_autor

@anonym_3aaaec
Ďakujem. Zatiaľ tu vidím dosť výrazný rozdiel medzi pohľadom žien a mužov. Od mužov som sa zatiaľ dozvedela najmä to, že mám znížiť svoje „megavysoké nároky“ a nerobiť drahoty, ak bude muž očakávať sex na treťom rande. 😄 Tak som celkom zvedavá, či je to naozaj bežný pohľad, alebo len názor pár diskutujúcich. Asi to jednoducho otestujem v praxi. A ak zistím, že takto uvažuje väčšina mužov, tak to pokojne zabalím. Toto naozaj nemám za potreby. 🙂

@anonym_autor no ja to take nepisane uz v dobe kedy som ja randila, som tvoja rovesnicka ale tak samozrejme je to na Tebe

anonym_c4f2a3
Dnes o 18:00
@anonym_97f94a

@anonym_97f94a Ale prosim ta, ake vyuzivanie? V casoch mojho randenia sa mi velakrat stalo, ze sme mali sex este dokonca pred 3 rande a nikdy som sa necitila vyuzita len na to. Sex maju ludia preto, ze ho chcu mat. Nie je to za odmenu a nie je to ani nastroj manipulacie, ktory z neho robis. Ty nemas muzom okrem sexu co ine ponuknut?

Strana
z5