icon

Ako začať randiť v 38 rokoch?

12. aug 2026

Chcela by som prvýkrát vyskúšať zoznamku a zaujímali by ma skúsenosti ľudí, ktorí sa cez ne reálne zoznamujú.

Doteraz som profil na žiadnej zoznamke nemala a nepoužívam ani sociálne siete. Vzťahy som síce mala, ale vždy vznikli viac-menej spontánne cez ľudí, ktorých som už poznala osobne. Nikdy som sa nestretla s niekým, koho by som predtým poznala iba z internetu, takže v tomto smere začínam úplne od nuly.

Nemám pritom konkrétny cieľ, že si musím nájsť partnera. Rovnako nemám záujem o jednorazový sex alebo stretnutia, pri ktorých je toto vopred očakávaným výsledkom. Skôr ma láka spoznať nových ľudí a zistiť, či si s niekým sadneme. Ak z toho vznikne kamarátstvo, budem rada, ak vzťah, tiež fajn, a ak nič, nič sa nedeje. Beriem to skôr ako skúsenosť a možnosť skúsiť niečo, čo som doteraz vôbec nerobila.

Pre kontext niečo o mne: mám 38 rokov, som slobodná a bezdetná, pričom deti nechcem ani do budúcnosti. Mám vysokú školu nie električkového typu, stabilnú prácu a vlastné bývanie bez hypotéky, takže svoj život mám v zásade usporiadaný a nehľadám niekoho, kto by ma mal finančne zabezpečovať.

Čo sa vzhľadu týka, tam mám asi objektívne najväčšiu nevýhodu. Mám výraznú obezitu a určite nepatrím medzi ženy, ktoré budú na zoznamke zbierať stovky lajkov na základe fotografií. Na druhej strane to nepovažujem za tragédiu. Skôr to beriem ako prirodzený filter – človek, pre ktorého je takáto postava automaticky neprijateľná, jednoducho nebude mať dôvod ma kontaktovať a obaja si ušetríme čas.

Zaujímali by ma preto hlavne praktické skúsenosti. Na čo si dať pozor už pri písaní? Ako naplánovať prvú schôdzku a čomu sa pri nej vyhnúť? Máte nejaké tipy, triky? Čo je dobré zistiť ešte pred prvým stretnutím a aké správanie na prvom či druhom stretnutí považujete za red flag?

A pokojne aj opačne – podľa čoho ste spoznali, že človek, s ktorým ste sa zoznámili online, stojí za ďalšie stretnutie?

Budem rada najmä za skúsenosti ľudí, ktorí zoznamky používajú alebo používali. Keďže s nimi nemám žiadnu skúsenosť, zaujíma ma aj to, čo by ste sami chceli vedieť predtým, než ste si založili prvý profil.

Strana
z6
autor
14. aug 2026
@dadis

@anonym_autor Citala som tuto diskusiu a si mi velmi sympaticka - mas velmi prijemny pisomny prejav, vidiet, ze si vyzreta a inteligentna, skoda by bola, aby si ostala nezadana. Tu inak link na velmi pekne reels, co som videla

Zelam, aby si bola v hladani uspesna.

@dadis
Ďakujem 🙂

autor
14. aug 2026
@patrike

@anonym_97f94a Nie. Zdravy nezufaly dospely muz cakat nebude a nie preto, lebo mu ide len o sex. Vyhodnoti to ako "tato nema sex rada a bude ho davkovat ako odmenu". Druha moznost je, ze zenu nepritahuje a ona skusa samu seba presvedcit, ze on je vlastne fajn a ono to "casom pride". To su potom tie manzelstva a vztahy, kde sex nefunguje.

@patrike
A ďalšia možnosť je, že žene nie je príjemne spať s niekým, koho poriadne nepozná. Ľudia sme rôzni.

autor
14. aug 2026
@anonym_b608f2

@anonym_autor lebo je to tu fórum znudených malomeštiačok a neprajných mŕch. Prednedávnom tu písala žena, ktorá mala katalógovú postavu, že si nevie nájsť priateľa a jej problém bol síce skôr obsah ako forma, ale bodyshaming dostala level 1000, čo bolo úsmevné presne preto, že keď sa človek prejde po ulici tak podobné kočky stretne zriedka. Faktom je, že ľudia sú rôzni, poväčšine zlí. K Tvojej otázke platí asi odpoveď, ktorú si už dostala:
- brať s rezervou predčasné vyznania lásky a nezvyčajne pozitívne komplimenty, môžu byť varovaním (sama vieš, ako to funguje v reálnom živote)
- prvé stretnutia na verejných miestach, cez deň nie večer, určite bez alkoholu, kým toho človeka nespoznáš a nebudeš sa cítiť bezpečne
- určite by som nedávala svoju adresu ani telefonický kontakt, kým nemám istotu, s kým mám do činenia, ideálne je, keď sa nájde s daným človekom nejaký styčný bod z nie online sveta - spoloční známi, prostredie, koníčky apod. - vieš tak mať aj iný zdroj info o tom človeku, než sa posuniete vo vzťahu
Pôsobíš ako super človek, isto nebude problém nájsť si príjemného parťáka do života 🙂 Good luck!

@anonym_b608f2
Ďakujem 🙂 Aj za rady.

anonym_ada0f9
14. aug 2026
@anonym_autor

@mala_arkana Žiaden mindrák mi to nespôsobuje, ako si niečo také vydedukovala? Spomínam to, lebo je to objektívny a pre mnohých podstatný fakt.

@anonym_autor ja ti držím palce, na zoznamkách som spoznala asi 2-3 skutočne výnimočných mužov, nakoniec som si vybrala toho "nezoznamkového" (škoda... ale čo už, možno "nabudúce" 😀 ). Ja teda neviem, čo sa tu toľkí zamýšľajú nad obezitou - no a??? Koľko mojich nielen že "plus size", ale aj na prvý pohľad nie veľmi atraktívnych kamarátok má muža, kým tie, ktoré sme na SŠ/VŠ považovali za tie, čo sa prvé vydajú a budú si môcť vyberať, tak ostali doteraz (36-37r) samé a u pár z nich to ani nevyzerá na nejakú zmenu smerom do budúcna.
Podľa mňa uvažuješ správne - si spokojná sama so sebou, vieš o svojich kvalitách, vieš čo chceš, si samostatná a máš aj potrebné (a úplne oprávnené) sebavedomie.
Len smelo do toho a snáď na životného partnera čoskoro natrafíš - či v online svete alebo v tom offlineovom 🙂

mimano
21. aug 2026

Veľmi si želáš nájsť pravého, ale pozor na tých "pravých", ktorí si vytýčia trasu a autom navštívia za jeden deň viac záujemkýň. Majú predstavu, že sex treba vyskúšať na prvom či druhom rande. Sleduj, ako sa správa v krízových situáciach.

patrike
21. aug 2026
@anonym_ada0f9

@anonym_autor ja ti držím palce, na zoznamkách som spoznala asi 2-3 skutočne výnimočných mužov, nakoniec som si vybrala toho "nezoznamkového" (škoda... ale čo už, možno "nabudúce" 😀 ). Ja teda neviem, čo sa tu toľkí zamýšľajú nad obezitou - no a??? Koľko mojich nielen že "plus size", ale aj na prvý pohľad nie veľmi atraktívnych kamarátok má muža, kým tie, ktoré sme na SŠ/VŠ považovali za tie, čo sa prvé vydajú a budú si môcť vyberať, tak ostali doteraz (36-37r) samé a u pár z nich to ani nevyzerá na nejakú zmenu smerom do budúcna.
Podľa mňa uvažuješ správne - si spokojná sama so sebou, vieš o svojich kvalitách, vieš čo chceš, si samostatná a máš aj potrebné (a úplne oprávnené) sebavedomie.
Len smelo do toho a snáď na životného partnera čoskoro natrafíš - či v online svete alebo v tom offlineovom 🙂

@anonym_ada0f9 To je znamy a casty efekt, tie viac atraktivne tolko preberaju, az preberu a nemaju z coho vyberat, kym tie menej atraktivne beru plus minus prveho ako tak normalneho.

patrike
21. aug 2026
@mimano

Veľmi si želáš nájsť pravého, ale pozor na tých "pravých", ktorí si vytýčia trasu a autom navštívia za jeden deň viac záujemkýň. Majú predstavu, že sex treba vyskúšať na prvom či druhom rande. Sleduj, ako sa správa v krízových situáciach.

@mimano Co je zle na okruznej spoznavacej jazde ? Zeny to robia presne tak isto, nejaka kava aj s 3 za den nie je nic amoralne. Nebavime sa o 3 milenkach obchodneho cestujuceho.

anonym_d54105
21. aug 2026
@patrike

@mimano Co je zle na okruznej spoznavacej jazde ? Zeny to robia presne tak isto, nejaka kava aj s 3 za den nie je nic amoralne. Nebavime sa o 3 milenkach obchodneho cestujuceho.

@patrike Dvojity meter plati vzdy. Co si mozem dovolit ja (zena), to si on nema co dovolovat. 😝

anonym_d54105
21. aug 2026
@patrike

@anonym_ada0f9 To je znamy a casty efekt, tie viac atraktivne tolko preberaju, az preberu a nemaju z coho vyberat, kym tie menej atraktivne beru plus minus prveho ako tak normalneho.

@patrike Hlavne tie atraktivne nechapu, ze v 44 v prvej vlne starnutia ,perimenopauza, pride pad vzhladu na polovicu. potom zistia, ze su vacsinu zivota same. Najskor su dobrovolne same, lebo nikto nebol dost dobry a stale cakali na nejaku supu ponuku. ich zmyslom zivota nebolo byt s niekym, ale cakat na niekoho, co vraj urcite raz musi prist. Potom po 45 ich nikto nechce stare, divne a hlupe, ked odignorovali faktor starnutia a same uz nie su nikomu dost dobre. samozrejme, zivot a striedanie rocnych obdobi mohli za ich 'smolu' a nie ony same.

anonym_c34e01
21. aug 2026
@anonym_d54105

@patrike Hlavne tie atraktivne nechapu, ze v 44 v prvej vlne starnutia ,perimenopauza, pride pad vzhladu na polovicu. potom zistia, ze su vacsinu zivota same. Najskor su dobrovolne same, lebo nikto nebol dost dobry a stale cakali na nejaku supu ponuku. ich zmyslom zivota nebolo byt s niekym, ale cakat na niekoho, co vraj urcite raz musi prist. Potom po 45 ich nikto nechce stare, divne a hlupe, ked odignorovali faktor starnutia a same uz nie su nikomu dost dobre. samozrejme, zivot a striedanie rocnych obdobi mohli za ich 'smolu' a nie ony same.

@anonym_d54105 a podla mňa ženy po 45,ktore sú rozvedené alebo vdovy, si skôr nájdu chlapa, ako slobodné v tomto veku. No prečo asi? 😏 Lebo keď si dovtedy nenašli chlapa ako slobodné, tak v nich bude nejaký problém.

anonym_d54105
21. aug 2026
@anonym_c34e01

@anonym_d54105 a podla mňa ženy po 45,ktore sú rozvedené alebo vdovy, si skôr nájdu chlapa, ako slobodné v tomto veku. No prečo asi? 😏 Lebo keď si dovtedy nenašli chlapa ako slobodné, tak v nich bude nejaký problém.

@anonym_c34e01 tak samozrejme, ze ak vyberas rovnako staru a rovnaky vzhlad, da muz prednost tej, co uz nejake vztahy mala, ako tu s ktorou doteraz kvoli povahe skoro nikto nevydrzal a nebol.

anonym_ada0f9
21. aug 2026
@patrike

@patrike nemyslim 🙂 Len muzi si musia zvyknut, ze zeny dnes preberaju, lebo mozu - zrazi mozu ostat aj same a mnohe aj ostavaju, lebo nemaju problem zarobit si, mat kamosov, rodinu, zaluby, cestovat… a ak im nema muz co ponuknut (v zmysle hodnot ako opora, laska, spolocny pohlad na zivot…), nemaju uz potrebu len tak si niekoho zavesit na krk. Preto ostava mnoho atraktivnym zien samych. A aj mnoho menej atraktivnych.

autor
21. aug 2026
@mimano

@mimano
Áno, ďakujem. Medzitým som už pár stretnutí absolvovala a mám za sebou aj podobnú skúsenosť. 🙂 Ja si ale nejdem na zoznamku vyslovene nájsť „toho pravého“. Úprimne, ani veľmi neverím na koncept jedného „pravého“ človeka. Skôr skúšam, či nespoznám zaujímavých ľudí, s ktorými si budem rozumieť a bude mi s nimi dobre. A čo z toho prípadne vznikne, nechávam otvorené.

autor
21. aug 2026
@anonym_d54105

@anonym_d54105
Tie veľmi atraktívne ženy zase často hovoria, že sa ich muži boja čo i len osloviť. 🙂

A tvrdiť, že žena, ktorá je v 44 či 45 rokoch slobodná, musí byť automaticky divná, hlúpa alebo že je s ňou niečo v neporiadku, pretože bola radšej sama než vo vzťahu s mužom, ktorý jej nevyhovoval, mi tiež nepríde veľmi fér. Byť vo vzťahu predsa nie je samo osebe životný úspech a byť sám nie je automaticky životné zlyhanie.

anonym_d54105
21. aug 2026
@anonym_ada0f9

@patrike nemyslim 🙂 Len muzi si musia zvyknut, ze zeny dnes preberaju, lebo mozu - zrazi mozu ostat aj same a mnohe aj ostavaju, lebo nemaju problem zarobit si, mat kamosov, rodinu, zaluby, cestovat… a ak im nema muz co ponuknut (v zmysle hodnot ako opora, laska, spolocny pohlad na zivot…), nemaju uz potrebu len tak si niekoho zavesit na krk. Preto ostava mnoho atraktivnym zien samych. A aj mnoho menej atraktivnych.

@anonym_ada0f9 " ak im nema muz co ponuknut (v zmysle hodnot ako opora, laska, spolocny pohlad na zivot…'
fakt a preco sa tu potom dookola primarne riesi, aky je vysoky, kolko zarobi, kolko ma penazi a ci jej vsetko kupi. 🙂 Aj ten najatraktivnejsi clovek skonci stary, vraskavy, ovisnuty a zosuvereny . Zakon starnutia. nie je otazka ci, ale kedy.
A ci je lepsie zostat sam? To je ako, ked si Janko povie, ze ak auto, tak jedine Ferrari a radsej chodi cely zivot peso. Lebo na ferrari nema, sportku nevyhral a stredna trieda - octavia, corolla,... je predsa pod jeho uroven.🙂

anonym_3915ad
21. aug 2026

@anonym_autor co znamená výrazná obezita? Preco nehladas partacku na šport ...to by som sa pridala tiez sa na mna nalepili kg

anonym_d54105
21. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_d54105
Tie veľmi atraktívne ženy zase často hovoria, že sa ich muži boja čo i len osloviť. 🙂

A tvrdiť, že žena, ktorá je v 44 či 45 rokoch slobodná, musí byť automaticky divná, hlúpa alebo že je s ňou niečo v neporiadku, pretože bola radšej sama než vo vzťahu s mužom, ktorý jej nevyhovoval, mi tiež nepríde veľmi fér. Byť vo vzťahu predsa nie je samo osebe životný úspech a byť sám nie je automaticky životné zlyhanie.

@anonym_autor divna je v tom pripade, ze doteraz nebola ochota, schopna byt s niekym do 45 (prilis narocna, neochotna na kompromisy) a po 45 to uz je zrazu ochotna podstupit ;) to skor pozrela do zrkadla a uvedomila si, ze zmeskala vlak.

autor
21. aug 2026
@anonym_3915ad

@anonym_autor co znamená výrazná obezita? Preco nehladas partacku na šport ...to by som sa pridala tiez sa na mna nalepili kg

@anonym_3915ad
O tom táto téma nie je. 🙂

zamilena
22. aug 2026

@anonym_autor moji kamárati 3 majú dobrú slúsenosť so zoznamkou Partner na úrovni ale platená verzia. Sú v spokojných vzťahoch zatiaľ. 🙂
Držím palce

dotka04
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_d54105

@anonym_autor krasne napisane, 100% suhlasim 👏👏👏

mysulkamysulka
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_bfa19c
@anonym_15f009

Moja váha je momentálne v štádiu riešenia, ale nechcem odkladať život ani zoznamovanie na čas, keď schudnem. Práve teraz mám chuť spoznávať nových ľudí a nevidím dôvod čakať. Navyše to má z môjho pohľadu aj jednu výhodu – ak bude mať niekto záujem stretnúť sa so mnou už teraz, budem vedieť, že jeho záujem nestojí iba na tom, či mám ideálnu postavu. A to je pre mňa vlastne celkom dobrý prvotný filter na povrchných ľudí.

@anonym_autor No, musis dat pozor, nemusi to byt o povrchnosti, moze to byt o fetise. A fetis tiez nie je laska. Keby Ta napr. dotycny spoznal obeznu a mohol mat potom problem, ze chudnes a chces zit zdravo. Inak aj podla mna by si sa mala uchopit sance, byt single znamena kopa casu investovat do seba. Tiez cely zivot bojujem s nadvahou a moje single casy boli vzdy tie, kedy som vyzerala najlepsie 🙂 Clovek ma proste cas sam na seba a moze robit to, co sa mu zachce a vtedy ked sa mu zachce. Ziadne kompromisy. A potom sa na mna vzdy chlapi lepili 😅 Problem ale je, ked potom vo vztahu zase zacnem priberat 😅

autor
23. aug 2026
@mysulkamysulka

@anonym_autor No, musis dat pozor, nemusi to byt o povrchnosti, moze to byt o fetise. A fetis tiez nie je laska. Keby Ta napr. dotycny spoznal obeznu a mohol mat potom problem, ze chudnes a chces zit zdravo. Inak aj podla mna by si sa mala uchopit sance, byt single znamena kopa casu investovat do seba. Tiez cely zivot bojujem s nadvahou a moje single casy boli vzdy tie, kedy som vyzerala najlepsie 🙂 Clovek ma proste cas sam na seba a moze robit to, co sa mu zachce a vtedy ked sa mu zachce. Ziadne kompromisy. A potom sa na mna vzdy chlapi lepili 😅 Problem ale je, ked potom vo vztahu zase zacnem priberat 😅

@mysulkamysulka
Veď si aj teraz robím, čo sa mi zachce a kedy sa mi zachce. 🙂 Nerozumiem celkom, kam tým komentárom mieriš. Ak si chcela naznačiť, že by som mala obdobie bez partnera využiť predovšetkým na to, aby som čo najlepšie vyzerala, tak to pre mňa jednoducho nie je životná priorita. Na sebe pracujem aj v iných oblastiach a svoj voľný čas chcem tráviť tým, čo ma baví, nie podľa toho, čo zo mňa urobí atraktívnejšiu partnerku pre mužov.

autor
23. aug 2026
@zamilena

@anonym_autor moji kamárati 3 majú dobrú slúsenosť so zoznamkou Partner na úrovni ale platená verzia. Sú v spokojných vzťahoch zatiaľ. 🙂
Držím palce

@zamilena
Ďakujem za tip.

yoss68
25. aug 2026

@anonym_autor hľadaj niekoho, kto schudne s tebou

autor
25. aug 2026
@yoss68

@anonym_autor hľadaj niekoho, kto schudne s tebou

@yoss68
To pre mňa nie je priorita. Hľadám hlavne niekoho, s kým si budem rozumieť.

yoss68
26. aug 2026
@anonym_autor

@yoss68
To pre mňa nie je priorita. Hľadám hlavne niekoho, s kým si budem rozumieť.

@anonym_autor môže to byť výhoda aj porozumenie aj pekný spoločný čas

zuzitko74
26. aug 2026
@yoss68

@anonym_autor môže to byť výhoda aj porozumenie aj pekný spoločný čas

@yoss68 Lenže autorka nehľadá niekoho s kým by mohla spoločne chudnúť...neviem prečo jej to stále ponúkate. Jej nadváha je len jedna z mnohých faktov jej života, nie je treba z nej robiť tému číslo jeden.

anonym_15f009
26. aug 2026
@zuzitko74

@yoss68 Lenže autorka nehľadá niekoho s kým by mohla spoločne chudnúť...neviem prečo jej to stále ponúkate. Jej nadváha je len jedna z mnohých faktov jej života, nie je treba z nej robiť tému číslo jeden.

@zuzitko74 Ano, ale budme uprimne. Posle fotku a 99% chlapov sa odmlci. To je realita.

sisi4
30. aug 2026

Celkom tomu nerozumiem. Teda niektorym komentujucim. Co bolo pointou prispevku, zoznamovanie, ci veci okolo chudnutia?! Btw urcite su aj chlapi, ktori tiez nemaju zaujem mat deti.

mimano
31. aug 2026

Z počutia od kolegýň a ich priateliek doporučujem pre mamičky, ktoré hľadajú nového partnera, aby obdobiu spoznávania (kým sa nezamilujú) venovali viac času a sledovali budúceho partnera pri kontakte so svojim dieťaťom v rôznych situáciach. Poznala som mamičku, ktorá rýchlo vydala, a potom tajne kupovala pomaranče pre svojich dvoch synov vo veku do 10 rokov, pretože muž začal neúmerne šetriť rodinné výdaje, aby sa opravil jej zdedený rodinný dom. Museli priamo zo školy prísť za ňou do práce a tam ich zjesť. Je to síce extrém, ale smeruje načo zamerať hodnotiacu pozornosť, najmä ak budúci partner má vyšší plat a nenaplnené sny.

Strana
z6