icon

Aký typ partnera hľadať po 40-tke?

Včera o 05:35

Ahojte, priznám sa sama v sebe, neviem, čo mám hľadať, resp. čo by bolo najlepšie.
Mám 41 rokov, deti nemám, nemôžem ich mať. Nie som na mladších mužov, som skôr na mužov o pár rokov starších, pre mňa by bol ideálny 50tnik, ale asi ja pre neho zaujímavá nebudem. Posledných 11 rokov som bola ja tá, ktorá všetko riešila vo vzťahu a o všetko som sa starala (bývanie, peniaze, voľný čas, bežné fungovanie, bolo toho na mňa neskutočne veľa). Odišla som (resp. pobalila som ho) a posledný rok a pol som sama, ale cítim, že to nie je ono. Potrebujem niekoho vo svojom živote, rovnocenný vzťah, muža pre ktorého budem na prvom mieste resp. pre ktorého budem dôležitá, tak to nazvime, muža o ktorého sa aj ja budem môcť niekedy oprieť. Dnešní muži však logicky v tomto veku majú na popredných priečkach deti, matku, prácu... na výhody nie som, neviem mať sex bez lásky a kým sa ku mne muž dostane - tak to bude chvíľu trvať, ja som takí ten bežec na dlhé trate. Sama ani neviem ktorým smerom ísť. Keď sa na mňa niekto nalepí, je to väčšinou nesamostatný chlap, čo hľadá ženu, čo sa o neho postará. Ako keby som priťahovala tých mužov, čo hľadajú mamu, ženu a manažérku v jednom. Alebo sú tu potom zadaní a ženatí rovesníci a o tých ja nemám záujem. Nehľadám aktívne, neriešim, nechávam to plynúť ... len by som rada mala po svojom boku niekoho, kto by ma naozaj mal rád. Ale pýtam sa sama seba. Mám dať šancu mladšiemu? Mužovi s deťmi? Priznám sa, nikdy som nemala muža s deťmi a mám predtým prirodzený rešpekt.

Strana
z3
zmrzlinka2021
Včera o 05:39

@anonym_autor

Ja ako žena musím byť u muža na prvom mieste, preto by som na tvojom mieste nehľadala muža s deťmi. Tam sa stane s súčasťou jeho rodiny. Navyše bude očakávať, že ty sa o tie deti budeš starať, keď budú u vás. Ale mladšiemu sa nebráni.

Inak stále existuju aj slobodní, bezdetní.poznam dosť takých manželstiev, kde on sa ženil po 40 a sú to dobre, kvalitné vzťahy.

anjelicek26
Včera o 05:40

Kludne daj sancu muzovi s detmi... nie malymi, ale detmi... pubertiaci, dospele deti, k otcovi chodit kazdy vikend nebudu, obcas je to fajn, hlavne sa s nimi da uz pokecat na urovni, netreba okolo nich behat non-stop, ma to rozum... vzhladom na to, ze deti mat nemozes, tak potrebujes vyrovanneho partnera, co to vidi rovnako - alebo uz toto ma odhaknute... otvori ti to kazdopadne sirsie spektrum muzov, lebo ti nikdy nezadani po 40ke su casto bohuzial fakt vadne preberave kusy, cest vynimkam... .

anonym_f1bacd
Včera o 06:01

Podľa mňa hladaj skôr rozvedeného, vdovca s dospelými detmi.Ja by som nechcela starého mládenca 40+, určite bude mat nejaké vady, prečo ostal sam.Poznam takych cudakov Keby bol taký super, davno si ho nejaká klofne.Su to nerodinne založené typy, žijúci len sami pre seba, pre svoje hobby, užívajúci si, neschopní robiť kompromisy a zit v partnerskom vztahu, kde by si určite nebola prioritou

morpheuss
Včera o 06:05

@anonym_autor Hľadáš rovnocenného, samostatného, bezdetného muža v 50ke... no skús sa nad tým zamyslieť. To akože posledných 30 rokov čakal na teba? Jasné, že musíš urobiť nejaký kompromis a úplne najjednoduchšie je akceptovať, že má deti. Tento typ mužov je veľmi žiadaný...

anonym_4726c8
Včera o 06:07

@anonym_autor problém je aj to, že zrelí ľudia majú už svoje nehnuteľnosti, čo v prípade domu pre mnohých môže znamenať ukotvenie - treba sa starať, býva to zázemie pre ešte študujúce (tesp. ešte samostatne nebývajúce) deti. Prisťahovať sa k niekomu znamená, že ideš do nevlastnenej nehnuteľnosti, neistoty. V tomto prípade dom býva spoločenskou nevýhodou. Mnohí zrelí ľudia majú svojich domácich miláčikov (mnohí viacerých; to je tiež silný záväzok) a partner sa potom môže cítiť na druhej koľaji, nie je čas na spoločné aktivity...

tundra
Včera o 06:13

@anonym_autor cisto teoreticky,ak by som si hladal partnerku, mam 50+,tak zena 40+ nie je absolutne ziadny problem.Je to môj osobny pohlad, na danu temu.

morpheuss
Včera o 06:14
@tundra

@anonym_autor cisto teoreticky,ak by som si hladal partnerku, mam 50+,tak zena 40+ nie je absolutne ziadny problem.Je to môj osobny pohlad, na danu temu.

@tundra čisto teoreticky ti ani žena 20+ nebude žiaden problém...

autor
Včera o 06:18
@anonym_4726c8

@anonym_autor problém je aj to, že zrelí ľudia majú už svoje nehnuteľnosti, čo v prípade domu pre mnohých môže znamenať ukotvenie - treba sa starať, býva to zázemie pre ešte študujúce (tesp. ešte samostatne nebývajúce) deti. Prisťahovať sa k niekomu znamená, že ideš do nevlastnenej nehnuteľnosti, neistoty. V tomto prípade dom býva spoločenskou nevýhodou. Mnohí zrelí ľudia majú svojich domácich miláčikov (mnohí viacerých; to je tiež silný záväzok) a partner sa potom môže cítiť na druhej koľaji, nie je čas na spoločné aktivity...

@anonym_4726c8 aj ja mám svoj nehnuteľnosť, svoj priestor a zázemie, svoje hobby, svojho psa. Nepotrebujem byť mužovi za chrbtom 24/7, ani sa k nemu nasťahovať a byť na ňom zavesená. Každý z nás má svoju prácu, svoju rodinu, priateľov a hobby.

tundra
Včera o 06:19
@morpheuss

@morpheuss neviem celkom isto na co narazas,ale hladat si partnerku, vo veku mojej dcery,nie je urcite, moja salka kavy.
Reagoval som na autorku,ktora napisala:
"Pre mňa by bol ideálny 50tnik, ale asi ja pre neho zaujímavá nebudem".

anonym_8b02ff
Včera o 06:19

Autorka uz s toho posledneho prispevku co si prave napisala je jasne, ze problem bude do tvojho zivota vstupit... .kazdym jednym slovom citit, ze ty muzovi das jasne najavo, ze ho nepotrebujes... a to je pre muza casto velmi divny stav, ze sa citia uplne zbytocny a nahraditelny...

anonym_d92a30
Včera o 06:21

Ako žena v tvojom veku, ktorá mala vzťah s mužom s deťmi, by som do toho už viac krát nešla. Ak ťa priťahujú starší, tak hľadaj tam, ale skôr už s dospelými deťmi maximálne, aj pubertiaci majú svoje muchy a vedia byť dosť nepríjemní/zákerní. Ale skúsila by som skôr slobodného, bez záväzkov. A nemusí to byť žiaden vadný kus, mohol mať predtým dlhodobejšie vzťahy, ktoré nevyšli. To by potom aj o mne mohol niekto povedať (aj keď ja som rozvedená a mám dieťa). Ale vadná určite nie som.

morpheuss
Včera o 06:22
@tundra

@morpheuss neviem celkom isto na co narazas,ale hladat si partnerku, vo veku mojej dcery,nie je urcite, moja salka kavy.
Reagoval som na autorku,ktora napisala:
"Pre mňa by bol ideálny 50tnik, ale asi ja pre neho zaujímavá nebudem".

@tundra you must be fun at parties...

autor
Včera o 06:23
@anonym_8b02ff

Autorka uz s toho posledneho prispevku co si prave napisala je jasne, ze problem bude do tvojho zivota vstupit... .kazdym jednym slovom citit, ze ty muzovi das jasne najavo, ze ho nepotrebujes... a to je pre muza casto velmi divny stav, ze sa citia uplne zbytocny a nahraditelny...

@anonym_8b02ff čiže ak by som napísala, že nemám žiadnych priateľov, ani rodinu, som sama, nemám ani žiadne koníčky a chcem, aby muž bol pri mne a venoval sa iba mne, tak by to bolo lepšie?

anonym_8b02ff
Včera o 06:26
@anonym_autor

@anonym_8b02ff čiže ak by som napísala, že nemám žiadnych priateľov, ani rodinu, som sama, nemám ani žiadne koníčky a chcem, aby muž bol pri mne a venoval sa iba mne, tak by to bolo lepšie?

@anonym_autor asi ano... ze hladas partnera na travenie volneho casu, spolocne byvanie, vytvorenie zazemia... ze ti na nom bude zalezat a zivot sa bude trochu tocit okolol neho a okolo vas ako par... nie, ze je ti vlastne volakde na konci prioriit, lebo mas vlastne vsetko, co potrebujes, aj sama.... no povedz mi kto do takehoto rebricku priorit chce vstupit...

autor
Včera o 06:30
@anonym_8b02ff

@anonym_autor asi ano... ze hladas partnera na travenie volneho casu, spolocne byvanie, vytvorenie zazemia... ze ti na nom bude zalezat a zivot sa bude trochu tocit okolol neho a okolo vas ako par... nie, ze je ti vlastne volakde na konci prioriit, lebo mas vlastne vsetko, co potrebujes, aj sama.... no povedz mi kto do takehoto rebricku priorit chce vstupit...

@anonym_8b02ff hľadám partnera na trávenie voľného času, na spoločné aktivity. Každý z nás už má vytvorené svoje zázemie, do ktorého vstúpime, ale nebudeme ho likvidovať. On vstúpi do môjho priestoru, ja do jeho priestoru. V mojom veku už nejdem zakladať rodinu, vydávať sa apd. Chcem len niekoho, s kým život bude krajší a nebudeme musieť nič riešiť.

anonym_f1bacd
Včera o 07:00
@anonym_autor

@anonym_8b02ff hľadám partnera na trávenie voľného času, na spoločné aktivity. Každý z nás už má vytvorené svoje zázemie, do ktorého vstúpime, ale nebudeme ho likvidovať. On vstúpi do môjho priestoru, ja do jeho priestoru. V mojom veku už nejdem zakladať rodinu, vydávať sa apd. Chcem len niekoho, s kým život bude krajší a nebudeme musieť nič riešiť.

@anonym_autor Autorka je to možné.Znama si takeho našla, a veru bolo viac záujemcov, kde mal kazdy z nich svoje zazemie a hľadali zenu na travenie voľných chvíľ bez nutnosti spoločného bývania.Ale su to starší ľudia, čo nechcu zakladat rodinu.Kazdy býva vo svojom, stretnú sa kedy chcú, vylety, divadlo, kino, dovolenky, prespavaju jeden u druheho a obaja su šťastní .Aj starší muzi, nemyslím ti čo hľadajú gazdinky aby im oprali, navarili, upratali sa už ťažšie hrnú do spoločného bývania
Až raz by som ostala sama, budem preferovať tento model, už by som s nikým nechcela bývať

anonym_4726c8
Včera o 07:01
@anonym_autor

@anonym_autor čiže budete bývať každý vo svojom a občas, keď rodina, priatelia, domáci miláčikovia, koníčky, čas... dovolia, alebo budeš potrebovať s niečím technickým, ťažkým, okolo bytu/domu pomôcť, tak partnera povoláš? Tu na koňovi to volajú FWB a v zásade je to odmietané. Alebo potom by to mohlo byť Fw/o B. Čiže dobrý, stály priateľ [prípadne aj bez chémie] na spoločné voľnočasové aktivity?

ivicatolic
Včera o 07:24

@anonym_autor aké si znamenie zverokruhu?

autor
Včera o 07:43
@anonym_4726c8

@anonym_autor čiže budete bývať každý vo svojom a občas, keď rodina, priatelia, domáci miláčikovia, koníčky, čas... dovolia, alebo budeš potrebovať s niečím technickým, ťažkým, okolo bytu/domu pomôcť, tak partnera povoláš? Tu na koňovi to volajú FWB a v zásade je to odmietané. Alebo potom by to mohlo byť Fw/o B. Čiže dobrý, stály priateľ [prípadne aj bez chémie] na spoločné voľnočasové aktivity?

@anonym_4726c8 ja som u neho, on je u mňa, trávime spolu aj noci, aj víkendy, ale každý máme svoje nehnuteľnosti, kde sa z času na čas vrátime. Spolu varíme, spolu nakupujeme, spolu trávime voľný čas, spolu chodíme na výlety a na dovolenky, spolu si robíme plány, sme pri sebe v dobrom, aj v zlom.

autor
Včera o 07:48
@ivicatolic

@anonym_autor aké si znamenie zverokruhu?

@ivicatolic som strelec prečo?

anonym_46c272
Včera o 07:57
@morpheuss

@morpheuss starý 50-ročny cap s 20 ročnou frajerkou, nie je nič trápnejšie a smiešnejšie. Iba ak máš veľa prachov. Neviem, co by 20 videla na starom vypelichanom chlapovi. Alebo mozno mas problem inak zaujat zrelu inteligentnu zenu a nemas jej co ponuknut

earlgrey
Včera o 08:10
@anonym_46c272

@morpheuss starý 50-ročny cap s 20 ročnou frajerkou, nie je nič trápnejšie a smiešnejšie. Iba ak máš veľa prachov. Neviem, co by 20 videla na starom vypelichanom chlapovi. Alebo mozno mas problem inak zaujat zrelu inteligentnu zenu a nemas jej co ponuknut

@anonym_46c272 no zvonky šťastia a jedna scvrknutá klobáska to určite nebude 😂😂😂 samozrejme, že peniaze...

mogaa
Včera o 08:26

@anonym_autor ak má muž malé deti, tak je prirodzené že tam bud na prvom mieste deti a nie ty....tak muža s deťmi tak s dospelými.....viem o čom hovorím, priateľ mal striedavku, hoci som chápala týždne kedy bol s deťmi, chýbala mi jeho opora, cítila som nezáujem kedy sa neozval, lebo mal deti a mal toho veľa(jeho slová)...ano toto chápem ale bolelo ma že nezavolal, nenapísal....a vedela som že vždy budem na druhom mieste....

anonym_f1bacd
Včera o 08:27
@anonym_46c272

@anonym_46c272
Tak -tak, to len ti stari chlapici si namýšľajú, s nafuknutym egom,, že mlada k nim zahorela bezpodmienečnou láskou kvoli ich srdieckam😂 a nie láskou k peniazkom
Len keby to bol robotník od pasu, ani pohľad by mu nevenovala😂
Su na výsmech tito starnúci chlapi…

anonym_b7a3d5
Včera o 08:44
@anonym_8b02ff

@anonym_8b02ff skor napisala " nie som zavisla" totizto uz nebude s niekym kto jej nebude vyhovovat. Cize ziadne roky trpenia v hroznom vztahu pre zavazky.

momi1_1
Včera o 08:44

Deti pri mužovi rozhodne nie sú problém, pokiaľ nie sú úplne malé, to je jasné, že uňho s najväčšou pravdepodobnosťou nebudeš nikdy na prvom mieste. 🙂 Keď už má odrastené deti, prečo nie.

anonym_3572f2
Včera o 08:45
@anonym_f1bacd

Podľa mňa hladaj skôr rozvedeného, vdovca s dospelými detmi.Ja by som nechcela starého mládenca 40+, určite bude mat nejaké vady, prečo ostal sam.Poznam takych cudakov Keby bol taký super, davno si ho nejaká klofne.Su to nerodinne založené typy, žijúci len sami pre seba, pre svoje hobby, užívajúci si, neschopní robiť kompromisy a zit v partnerskom vztahu, kde by si určite nebola prioritou

@anonym_f1bacd starý mládenec po 40tke má určite nejaké vady ale rozvedený muž v rovnakom veku, s deckom na krku už žiadne vady určite mať nebude , že? Keby bol ten chlap taký super tak asi by nebol rozvedený, nie?
Toto skatuľkovanie od tých jednoduchších ľudí milujem 🙂 a to nehovorím o tom výraze starý mládenec. To používajú už len taký menej inteligentní ľudia, zaseknutí v minulom storočí.
Je jedno či je chlap v 40tke slobodný a bezdetný alebo rozvedený s deťmi. Vždy.. vždyyy je to o tom človeku, aký je.. nie o tom koľko má rokov. A to platí aj opačne.
Človek nevie čo ten druhý prežil, prečo je slobodný v 40tke alebo prečo je rozvedený v 40tke, ale budeme tu robiť predsudky že slobodného po 40tke určite nie, rýchlo ruky preč od takého 😀

anonym_b7a3d5
Včera o 08:49

@anonym_autor uplne ta chapem mam to podobne, si nezavisla slobodna a nepotrebujes zaväzky len chces mat po boku partnera s ktorym budes zdielat zivot a vzajomne si ho uzivat pripadne si pomahat. Urcite je vela vhodnych muzov len ich najst.

klotildabazarik
Včera o 08:51

@anonym_autor ale prosim ta naco ti je muz kup si psa a vybavene 😂

anonym_46c272
Včera o 08:53
@earlgrey

@anonym_46c272 no zvonky šťastia a jedna scvrknutá klobáska to určite nebude 😂😂😂 samozrejme, že peniaze...

@earlgrey 😁

Strana
z3