icon

Je možné nájsť partnerku po štyridsiatke?

rasto1978
19. júl 2026

Zdravím, mám 48, je možné nájsť niekoho v takomto veku ? Vždy som sa zoznamoval cez online priestor (aj cca 20 rokov dozadu pred manželstvom) kôli nedostatku príležitostí iným spôsobom. Len teraz mi to príde nejaké "iné" ako predtým. Nehľadám sex na jednu noc. Hľadám kamarátku/partnerku, čiže niekoho s kým by som si rozumel s perspektívou vzťahu. Vyskúšal som dostupné zoznamky, ale väčšinou je to len o písaní, alebo akoby som mal pocit každá chce len kamarátstvo. Či je to už vek v ktorom sa do vzťahu už nikomu veľmi nechce, neviem.

anonym_13c3ab
19. júl 2026

@rasto1978 je to mozne, treba mať plnu kapsu penazi, utracat a platit!

anonym_0f05bb
19. júl 2026
@rasto1978

"ak Ta posiela dalej, treba ist dalej" - už sa stalo. A neočakávam aby mi písala o vážnom vzťahu a manželstve. Len s ňou nechcem fungovať ako kamarát, lebo ona striktne odmieta niečo viac. A stačilo by prejaviť troška citov (ale to sa nedá lebo tam nie sú, keď mi sama povie "ja k tebe nič necítim").

@rasto1978 ludia su rozni. Len nedavno tu pisala zenska, ze ma niekolko mesacnu znamost, kde aj spolu spavaju a z jeho strany tam nie su city.
Ty chces city uz po par stretnutiach....

rasto1978
autor
Autor odpoveď zmazal
rasto1978
autor
19. júl 2026

Ale keď ti niekto stále opakuje "nájdi si niekoho" tak čo s tým ? Ale "kamaráti ostaneme" povie.

anonym_d2cb31
19. júl 2026

Ja ti neviem. Ale rozvedena zena si podla mna dvakrat rozmysli, ci sa jej chce zavesit si este na krk nejakeho muza, hlavne ak mala v manzelstve zle skusenosti. Ked objavi slobodný zivot po rokoch prisposobovania sa, tak sa toho vzdat mozno nechce a po zavazku vobec netuzi. Bolo by jej s tebou lepsie ako bez teba? Alebo by ten vztah boli pre nu len komplikacie navyse? Alebo si mozno len fyz. neatraktivny, alebo ta proste neberie ako niekoho, s kym by si vedela predstavit zostarnúť. Dovody mozu byt akekolvek. Ale nastastie je zien vela, treba skusat a netlacit na pilu.

rasto1978
autor
19. júl 2026
@anonym_d2cb31

Ja ti neviem. Ale rozvedena zena si podla mna dvakrat rozmysli, ci sa jej chce zavesit si este na krk nejakeho muza, hlavne ak mala v manzelstve zle skusenosti. Ked objavi slobodný zivot po rokoch prisposobovania sa, tak sa toho vzdat mozno nechce a po zavazku vobec netuzi. Bolo by jej s tebou lepsie ako bez teba? Alebo by ten vztah boli pre nu len komplikacie navyse? Alebo si mozno len fyz. neatraktivny, alebo ta proste neberie ako niekoho, s kym by si vedela predstavit zostarnúť. Dovody mozu byt akekolvek. Ale nastastie je zien vela, treba skusat a netlacit na pilu.

@anonym_d2cb31 Je pravda čo píšeš a nielen v manželstve potom mala 2ročný vzťah (kde bola silno zaľúbená) a teraz sa nevie z toho spamätať a už žiadnu zaľúbenosť nechce (načo je dobrá láska keď potom človek trpí - to som si párkrát vypočul). Či by jej bolo lepšie so mnou ako bezo mňa ? ťažká otázka - neviem na toto odpovedať. Viem len toľko že na kamarátstve jej dosť záležalo (to dala párkrát nepriamo na javo). Pod pojmom kamarátstvo treba rozumieť: píšeme si, voláme si, keď niečo treba pomôžeš mi (napríklad s nákupom a podobne) a možno aj sex (o tom sme zatiaľ len debatili).

anonym_d2cb31
19. júl 2026
@rasto1978

@anonym_d2cb31 Je pravda čo píšeš a nielen v manželstve potom mala 2ročný vzťah (kde bola silno zaľúbená) a teraz sa nevie z toho spamätať a už žiadnu zaľúbenosť nechce (načo je dobrá láska keď potom človek trpí - to som si párkrát vypočul). Či by jej bolo lepšie so mnou ako bezo mňa ? ťažká otázka - neviem na toto odpovedať. Viem len toľko že na kamarátstve jej dosť záležalo (to dala párkrát nepriamo na javo). Pod pojmom kamarátstvo treba rozumieť: píšeme si, voláme si, keď niečo treba pomôžeš mi (napríklad s nákupom a podobne) a možno aj sex (o tom sme zatiaľ len debatili).

@rasto1978 to jej bude asi stacit. Co viac k stastiu potrebuje?

rasto1978
autor
19. júl 2026

Áno ale to by som robil len poskoka.

anonym_0f05bb
19. júl 2026
@rasto1978

@rasto1978 a Ty si pod pojmom kamaratstvo (a casom aj vztah) co predstavujes? Komunikacia, stretavanie, vzajomna podpora a pomoc + casom aj sex. Co este by si chcel?

rasto1978
autor
19. júl 2026

Pocit že ma má niekto rád, takto je to chladné absolútne bez citov. A čo sa týka "vzájomnej podpory" to asi len jednostrannej, ona by ku mne domov neprišla, príde jej to divné. Ja som u nej tiež ešte nebol, tak maximálne na dvore - vyložiť nákup a hotovo, nič také že "poď na kávu" alebo niečo v tom zmysle.

anonym_d2cb31
19. júl 2026
@rasto1978

Pocit že ma má niekto rád, takto je to chladné absolútne bez citov. A čo sa týka "vzájomnej podpory" to asi len jednostrannej, ona by ku mne domov neprišla, príde jej to divné. Ja som u nej tiež ešte nebol, tak maximálne na dvore - vyložiť nákup a hotovo, nič také že "poď na kávu" alebo niečo v tom zmysle.

@rasto1978 ak je to chladne, tak kasli na to. Ak mas pocit, ze ta len vyuziva a nic ti to spolocne travenie casu nedava. Na druhej strane nemozes hned ocakavat nejake city, tie vznikaju postupne. Najlepsie je dat tomu cas a uvidis, ako sa to vyvinie, ci sa nieco zmeni, alebo nie. Popri tom sa mozes zoznamovat a skusat stastie aj inde, ak ste len kamarati.

anonym_0f05bb
19. júl 2026
@rasto1978

@rasto1978 od nej ocakavas pocit, ze Ta ma rada. A Ty ju mas rad? Mohla mat pri Tebe pocit, ze ju mas rad? Ci najprv musia prist pocity od nej?
A preco si spojil vzajomnu podporu s tym, ze ona (zatial) nechce ist k Tebe domov? Co od nej u seba ocakavas? Aku "jednostrannu" podporu?

rasto1978
autor
19. júl 2026

Rozoberáme niečo čo je už uzavreté. áno mám ju rád a mohla by mať (neviem či má) pocity že ju mám rád a vôbec nemusia najprv prísť pocity od nej. (Od nej ide skôr chlad).

anonym_e84015
19. júl 2026
@rasto1978

Áno ale to by som robil len poskoka.

@rasto1978 no ja to mám tiež tak, chlapa hneď zapriahnem, aby mu bolo jasné, že nebude ležať na gauči a ja kmitať mu okolo riti ako bol zvyknutý pri manželke.
Veľa chlapov práve hľadá toto, aby mal navarené, vypraté..
Sily nám ubúdajú tiež, koníčky pribúdajú a treba priložiť ruku k dielu, poleno obchádzať už nebudeme😀

anonym_1c5d92
19. júl 2026

To vyzerá ako vztah.Zaciatok vztahu.Pomahate si, trávite spolu cas, píšete, voláte.Na city je skoro a zvlášť po 40-tke, uz to nieje také rýchle ako za mladi.Poznam vztahy po 40-ke ktoré už nechcu spolu bývať, a presne takto spolu funguju ako vy-spoločný cas, po čase začali dovolenky, vylety, kino, divadlo a potom kazdy do svojho.Z času na cas prespavaju jeden u druheho, su velmi spokojní

anonym_28e7a9
19. júl 2026

@rasto1978 určite je, ale úprimne, ak by som sa rozviedla venujem sa deťom, kamarátkam a vzťah tak cez víkend môžeme niekam vybehnúť, ale inak nie.Mam 46 r deti 12, 8 r ženy v tomto veku majú ešte nástrčné deti aj menšie a majú čo robiť stíhať prácu, deti neviem kde by som si našla čas na randenie a už vôbec nie nastahovat sa spolu.Musis hľadať takú čo už má deti veľké a cíti sa sama

lucylaw
19. júl 2026

@rasto1978 Z mojej skúsenosti je to zase tak,že drvivá väčšina mužov 40+,ktorí už majú niečo za sebou,sú rozvedení/rozídení po dlhoročnom vzťahu,majú deti,už nehľadajú ženy na vážny vzťah,ale maximálne na kamarátstvo s výhodami..Občas sa stretnúť,občas jeden u druhého prespať,ale to je tak všetko..Ja mám 40,hľadám muža v rozmedzí tak 35-50 rokov,chcem vážny vzťah,už ale nechcem žiadne ďalšie vlastné dieťa,takže ideálne chcem niekoho,kto už vlastné dieťa má,ale zažívam len jedno sklamanie za druhým..

rasto1978
autor
19. júl 2026
@anonym_e84015

@rasto1978 no ja to mám tiež tak, chlapa hneď zapriahnem, aby mu bolo jasné, že nebude ležať na gauči a ja kmitať mu okolo riti ako bol zvyknutý pri manželke.
Veľa chlapov práve hľadá toto, aby mal navarené, vypraté..
Sily nám ubúdajú tiež, koníčky pribúdajú a treba priložiť ruku k dielu, poleno obchádzať už nebudeme😀

@anonym_e84015 Nepotrebujem ženu ako slúžku, skôr jej viem pomôcť ja, ikeď ona je ako chlap, je plne sebestačná. Len s tými nákupmi sem tam by chcela pomôcť, vodičák nemá a syn jej už toľko nepomáha, keďže má frajerku (má iné starosti).

rasto1978
autor
19. júl 2026
@anonym_1c5d92

To vyzerá ako vztah.Zaciatok vztahu.Pomahate si, trávite spolu cas, píšete, voláte.Na city je skoro a zvlášť po 40-tke, uz to nieje také rýchle ako za mladi.Poznam vztahy po 40-ke ktoré už nechcu spolu bývať, a presne takto spolu funguju ako vy-spoločný cas, po čase začali dovolenky, vylety, kino, divadlo a potom kazdy do svojho.Z času na cas prespavaju jeden u druheho, su velmi spokojní

@anonym_1c5d92 Tak nejak som si to predstavoval, len ona ma niekedy tak odfajčí (myslím citovo) že už nemám na to síl.

rasto1978
autor
19. júl 2026
@anonym_28e7a9

@rasto1978 určite je, ale úprimne, ak by som sa rozviedla venujem sa deťom, kamarátkam a vzťah tak cez víkend môžeme niekam vybehnúť, ale inak nie.Mam 46 r deti 12, 8 r ženy v tomto veku majú ešte nástrčné deti aj menšie a majú čo robiť stíhať prácu, deti neviem kde by som si našla čas na randenie a už vôbec nie nastahovat sa spolu.Musis hľadať takú čo už má deti veľké a cíti sa sama

@anonym_28e7a9 Deti má skoro sebestačné. Cítiť sama sa bude až keď deti odídu z domu (a to som jej aj vravel že to sa môže o pár rokov stať).

rasto1978
autor
19. júl 2026
@lucylaw

@rasto1978 Z mojej skúsenosti je to zase tak,že drvivá väčšina mužov 40+,ktorí už majú niečo za sebou,sú rozvedení/rozídení po dlhoročnom vzťahu,majú deti,už nehľadajú ženy na vážny vzťah,ale maximálne na kamarátstvo s výhodami..Občas sa stretnúť,občas jeden u druhého prespať,ale to je tak všetko..Ja mám 40,hľadám muža v rozmedzí tak 35-50 rokov,chcem vážny vzťah,už ale nechcem žiadne ďalšie vlastné dieťa,takže ideálne chcem niekoho,kto už vlastné dieťa má,ale zažívam len jedno sklamanie za druhým..

@lucylaw Ja to chcem jednako, ako to chceš Ty dá sa povedať.

anonym_e84015
19. júl 2026
@rasto1978

@anonym_e84015 Nepotrebujem ženu ako slúžku, skôr jej viem pomôcť ja, ikeď ona je ako chlap, je plne sebestačná. Len s tými nákupmi sem tam by chcela pomôcť, vodičák nemá a syn jej už toľko nepomáha, keďže má frajerku (má iné starosti).

@rasto1978 tak ale nákup je za mňa fajn strávený čas, možeš si všimnúť čo má rada, aj veľa napovie aká je gazdinka.. a namiesto toho si sa cítil ako poskok a verím že to aj tebe bolo vidno..
Tak sa potom nie je čomu čudovať, že ťa odfajčí..

rasto1978
autor
19. júl 2026
@anonym_e84015

@rasto1978 tak ale nákup je za mňa fajn strávený čas, možeš si všimnúť čo má rada, aj veľa napovie aká je gazdinka.. a namiesto toho si sa cítil ako poskok a verím že to aj tebe bolo vidno..
Tak sa potom nie je čomu čudovať, že ťa odfajčí..

@anonym_e84015 Nie zatial som sa ako poskok necítil (možno časom, ktovie). Ja som jej sám navrho že jej viem pomôcť s nákupom (a jediné čo som zistil že je chaotický človek (čo by zatial nevadilo, ktovie možno neskôr by som to vnímal inak)).

anonym_0f05bb
19. júl 2026
@rasto1978

Rozoberáme niečo čo je už uzavreté. áno mám ju rád a mohla by mať (neviem či má) pocity že ju mám rád a vôbec nemusia najprv prísť pocity od nej. (Od nej ide skôr chlad).

@rasto1978 pisal si v uvode tak, ze to vyznelo, ze tych zien bolo viac ..."každá chce len kamarátstvo". Tu jednu (chladnu) uz samozrejme nechaj tak.
Treba hladat dalej. Po 1 nevydarenom "kamarateni" ides zufat?

rasto1978
autor
19. júl 2026
@anonym_0f05bb

@rasto1978 pisal si v uvode tak, ze to vyznelo, ze tych zien bolo viac ..."každá chce len kamarátstvo". Tu jednu (chladnu) uz samozrejme nechaj tak.
Treba hladat dalej. Po 1 nevydarenom "kamarateni" ides zufat?

@anonym_0f05bb Aby som to upresnil tá "chladná" bola jediná s ktorou som sa reálne stretol (stretal). S tými ďalšími si len píšem a to ostáva len pri písaní, len každá mi napísala že chce len kamarátstvo, preto je to napísané tak ako je. A zúfať nejdem, píšem že nehádžem flintu do žita, ja som len položil otázku ako je to v takomto veku ako mám ja so "vzťahmi" aby som si vedel prečítať názory iných ľudí. 🙂

anonym_243965
19. júl 2026
@anonym_ca6695

Zeny hladaju dnes mladsich, ak by ti nevadila zena 58 rokov. Duchom este stale mlada a vyzera mladsie najmenej o 15 rokov.

@anonym_ca6695 hladat mozu mladsich ale o 15 rokov? 58rocne? Keep dreaming 😁. Mozno tak jednorazovky, ale urcite nie vztahy alebo len velmi vynimocne

krasnavila
19. júl 2026

Nepozvat na kávu, ked si doniesol nákup je dost divné. Je to strata času. Aj ku kamarátovi moze mat nejake city, nemusí to byt hned sexualna pritazlivost. Raz tu právu stretnes a možno vtedy, ked nebudeš hládat. Hlavne buď aktivní, lebo sotva ti zaklope nejaká na dvere...aj ked stat sa moze všelico. Držím palce.

rasto1978
autor
19. júl 2026
@anonym_243965

@anonym_ca6695 hladat mozu mladsich ale o 15 rokov? 58rocne? Keep dreaming 😁. Mozno tak jednorazovky, ale urcite nie vztahy alebo len velmi vynimocne

@anonym_243965 Niektoré chcú starších, niektoré zas mladších je to rôzne.

rasto1978
autor
19. júl 2026
@krasnavila

Nepozvat na kávu, ked si doniesol nákup je dost divné. Je to strata času. Aj ku kamarátovi moze mat nejake city, nemusí to byt hned sexualna pritazlivost. Raz tu právu stretnes a možno vtedy, ked nebudeš hládat. Hlavne buď aktivní, lebo sotva ti zaklope nejaká na dvere...aj ked stat sa moze všelico. Držím palce.

@krasnavila Ďakujem za pekné vety a súhlasím s tým čo píšeš 🙂 Čo sa týka "pozvania za nákup" je síce pravda, že počas nákupu mi kúpila čo mám rád, ale doma len vyložiť a nič viac. Chápem keby sa to stane prvý krát, ale bolo to viackrát, čiže sa nič nezmenilo, neposunulo nikam.

anonym_9e07a7
Včera o 04:26
@rasto1978

@anonym_0f05bb Aby som to upresnil tá "chladná" bola jediná s ktorou som sa reálne stretol (stretal). S tými ďalšími si len píšem a to ostáva len pri písaní, len každá mi napísala že chce len kamarátstvo, preto je to napísané tak ako je. A zúfať nejdem, píšem že nehádžem flintu do žita, ja som len položil otázku ako je to v takomto veku ako mám ja so "vzťahmi" aby som si vedel prečítať názory iných ľudí. 🙂

@rasto1978 no počkaj, ty sa s ňou stretávaš a popri nej vypisuješ s inými?