Je účasť na zoznamke skutočne znamením zúfalstva?
Ak zeny tvrdia. ze zoznamky su plne zufalych muzov no zaroven plati, ze muzov je tam priblizne desatnasobne viac nez zien vznika jednoduchy logicky problem. Ak je samotna ucast na zoznamke znakom zufalstva, potom sa tento znak nevztahuje len na muzov, ale na kazdeho kto tam je. Rozdiel v pocte nemeni podstatu veci. Ba prave naopak. Ak ma zena v realnom svete vyssiu hodnotu na zoznamovacom trhu a viac moznosti nez muz a napriek tomu skonci na zoznamke potom logicky plati ze bud tieto moznosti nefunguju alebo su pre nu nedostupne. Z toho vyplyva nevyhnutny zaver, ze ak je zoznamka plna zufalcov a muzov je tam desatkrat viac, potom zeny ktore tam su, musia byt logicky este vacsie zufalky. Nie preto ze by boli zeny horsie, ale preto, ze muz sa na zoznamku dostava z pretlaku konkurencie, kym zena sa tam dostava napriek tomu, ze by teoreticky nemusela. Ak teda niekto pouziva zufalstvo ako nalepku pre muzov na zoznamkach, rovnaka logika ho zasahuje este tvrdsie pri zenach, ktore tam su. Vsetko ostatne je len selektivne ospravedlnovanie jedneho pohlavia.
Nie, zufalec nie je charakterizovany len ucastou na zoznamke. Zufalec je komplex vlastnosti a prejavov konkretnej osoby bez ohladu na pohlavie. Aj tento vykrik do tmy moze byt jeden z prejavov zufalstva
@anonym_autor Urcite nie je prejavom zufalstva samotna ucast na zoznamke. To sa niekde pise?
Nie, zufalec nie je charakterizovany len ucastou na zoznamke. Zufalec je komplex vlastnosti a prejavov konkretnej osoby bez ohladu na pohlavie. Aj tento vykrik do tmy moze byt jeden z prejavov zufalstva
@viestta ak je to prajav zufalstva a si si toho vedoma, preco to robis? Nelogicke, nie?
Nesleduješ náhodou alfa samcov na sociálnych sieťach? Vieš, pre kontext.
no skor ty budes chlap a mas urazene ego kedze ta niekto nazval zufalym trtkom na zoznamke tak si si ego prisiel napravit na mamickovske forum ... zufle -naozaj
@anonym_autor ze teba niekto oznacil za zufalca a strasne ta to urazilo? 😃
Nazvime to normalny (hoc tazko definovat co je normalny) dospely jedinec hladajuci si partnera/ku na zoznamke nie je automaticky zufalec. Vela z nas nechce byt samych, obzvlast ak uz nema 20 a moznosti na zoznamenie ubuda, tak skusi aj zoznamky (dnes su rozne formy), na tom nevidim nic zufale, ze vyuzijes dostupne sposoby a formy ako sa zoznamit. Ale ano na zoznamkach je aj vysoke percento nie uplne kompletnych (rozneho typu) a casto aj zufalych osob.
@anonym_autor ďakujem za spríjemnenie dňa 🤣 toto riešiť v nedeľu pred obedom🤣 ale pobavilo.
@anonym_autor ze teba niekto oznacil za zufalca a strasne ta to urazilo? 😃
@anonym_49b674 neurazilo, ale citam co tu pisete a nema to logiku, zjavne vela z vas pri komentovani nepouziva rozum. Inak by ste take hluposti nepisali.
Nie každý kto je na zoznamke je zúfalec, ale naozaj je tam aj veľa zúfalcov, ako mužov, tak aj žien…ale ako píšeš, je tam viac mužov, čiže aj tých zúfalých je tam viac mužov… dôvody prečo zoznamka, môžu byť rôzne a strašne sa snažíš dať logiku niekam kde nie je všetko čiernobiele…
@anonym_49b674 neurazilo, ale citam co tu pisete a nema to logiku, zjavne vela z vas pri komentovani nepouziva rozum. Inak by ste take hluposti nepisali.
@anonym_autor stacilo by ak by si ty pouzival rozum, nemusel by si vypisovat take vykriky do tmy
Normálne mám deja-vu na istú paniu ktorá písala knihu keď čítam tieto príspevky a odpovede od autorky. 👏 😀 Nie, prihlásenie sa na zoznamku nie je prejavom zúfalstva, štatisticky zoznamka je prvý alebo druhý najčastejší spôsob akým sa generácia Z zoznamuje. Je možné že do toho čoskoro vstúpi generácia Alfa a zamáva s týmto systémom, no zatiaľ sú zoznamky validný spôsob hľadania si partnera.
Rovnako, je iná zoznamka keď sa niekto prihlási na Boo, na Tinder či na Pokec - nájdeme tam inú vekovú kategóriu, štandardne iné hobbies aj iný spôsob akým platforma pretláča ich monetizačnú schému. Tinder profituje z toho že užívateľom (mužom) dáva zhody so ženami ktoré sú 'mimo jeho ligu' a ukazuje mu čo by mohol mať, keby si zaplatil také členstvo, hentaké členstvo a tak ďalej. Preto vidíme tých istých ľudí na viacerých zoznamkách, nevypovedá to iba o ich schopnosti komunikácie.
Druhý dôležitý faktor je čo v nás zoznamky a ich dostupnosť vyvolávajú - keď máme možnosť voľby a vždy je tu možnosť "túto odmietnem, nájde sa lepšia" pre obe strany tak väčšina zhôd nekončí stretnutím. Môžeme sa donekonečna krútiť v kruhu "on je síce fajn, pekný, ALE možno ten ďalší bude aj bohatý a možno nebude mať nastupujúcu plešinu". 😅
@anonym_autor Z môjho pohľadu byť na zoznamke nie je prejav zúfalstva ale je to v pohode. Mne práveže vždycky prišlo trápne keď ma nejaký muž na ulici oslovil, to som nikdy nedala šancu.
Muži pôsobia zúfalejšie najmä preto, že majú násobne menej reakcií než ženy a často musia osloviť desiatky žien, aby dostali jednu odpoveď. To prirodzene vedie k tlaku, skracovaniu komunikácie, rýchlemu posúvaniu vecí dopredu a správaniu, ktoré pôsobí zúfalo.
Ženy sú na zoznamkách v opačnej pozícii - majú prebytok záujmu, niekedy až zahltenie, musia viac filtrovať než hľadať, riešia bezpečnosť, hranice a únavu z povrchných správ a ich nezáujem často nie je osobný, len obranný mechanizmus.
Prečo sa to takto vyhrotilo:
– viac mužov než žien je aktívnych na zoznamkách
– ženy sú selektívnejšie, lebo môžu byť
– muži hodnotia šance rýchlo a konajú, ženy si vyberajú pomalšie
– online prostredie potláča empatiu, zvyšuje extrémy
Zúfalstvo je eakcia na dlhodobý nedostatok pozornosti. Rovnako ako chlad u žien nie je arogancia, ale reakcia na jej prebytok. Keď sa to pochopí, polovica konfliktov na zoznamkách zmizne sama.
@anonym_autor ja som dá no nestretla normálneho ( nedávneho) muža ani v reálnom živote 🙂
@anonym_autor stacilo by ak by si ty pouzival rozum, nemusel by si vypisovat take vykriky do tmy
@viestta moment, niesi to ty, ta trapka ktora je tu najcastejsie spominana ako dava nevyziadane odpovede na otazky ktore nik nepolozil? Nieje to prejav zufalstva?
som na zoznamke, tym padom ma to automaticky definuje ako zufalu damu, no tak to dakujem. skor mam pocit zo skusenosti ze je nemozne verit ze tam niekoho normalneho stretnem, ale mozno motyka vystreli....Ak silou mocou niekoho chces, odporucam sa zbavit tejto stigmy, poznam ludi z okolia, ktori si prave takymto sposom nasli lasku, ved ako inak sa da v sucasnosti zoznamit, dajte typy, budem vdacna....
som na zoznamke, tym padom ma to automaticky definuje ako zufalu damu, no tak to dakujem. skor mam pocit zo skusenosti ze je nemozne verit ze tam niekoho normalneho stretnem, ale mozno motyka vystreli....Ak silou mocou niekoho chces, odporucam sa zbavit tejto stigmy, poznam ludi z okolia, ktori si prave takymto sposom nasli lasku, ved ako inak sa da v sucasnosti zoznamit, dajte typy, budem vdacna....
@lanka999 nepochopila si to. zuznamky su fajn, aj ludia tam, Iba logika tu nejak nesedi ak je plny modry konik definicie ze na zoznamkach su iba zufalci. Podla mna su zufalky premudrele zeny ktore sa snazia radit k comu nemaju. Nie?
@anonym_autor ja si nemyslím,ze su tam len zufali ludia. Niektori len proste nemaju stastie..
@lanka999 nepochopila si to. zuznamky su fajn, aj ludia tam, Iba logika tu nejak nesedi ak je plny modry konik definicie ze na zoznamkach su iba zufalci. Podla mna su zufalky premudrele zeny ktore sa snazia radit k comu nemaju. Nie?
@anonym_autor prečo stále opakuješ, že sú tam len zúfalí chlapi? Nič nie je čierno biele
@anonym_autor podla mna by si mal skor riesit preco sa ta to tak velmi dotklo. Ja sama som skusila aj badoo aj bumble, sice som tam ziadneho partnera do zivota nenasla ale názor typu ze su tam len zufalci sa ma nedotkne. Veď áno vela mužov tam zúfalých a podivných bolo (mala som filter muzov preto tak pisem).
Na badoo ked pozeras fotky kazda ma nieco napisane zo sablony a najviac vtipne je ked ma prvu vetu:
som pripravena na vztah.
To je take podla mna az dehonestujuce som pripravena na nezavazny sex alebo pripravena urob mi dieta? 😂
Kym na koni je prevaha namosurenych mnisok casto s nadvahou a komplexami furie co vsetku mudrost ma a rada rozda na zoznamkach su prevazne ludia co nemaju problem ani s nezavaznym sexom. Tak trosku sa tam strwtavaju promiskuitne osoby a tak trosku vies ze ked nie si uplny debil je sanca ze si vrznes.
Na badoo ked pozeras fotky kazda ma nieco napisane zo sablony a najviac vtipne je ked ma prvu vetu:
som pripravena na vztah.
To je take podla mna az dehonestujuce som pripravena na nezavazny sex alebo pripravena urob mi dieta? 😂
Kym na koni je prevaha namosurenych mnisok casto s nadvahou a komplexami furie co vsetku mudrost ma a rada rozda na zoznamkach su prevazne ludia co nemaju problem ani s nezavaznym sexom. Tak trosku sa tam strwtavaju promiskuitne osoby a tak trosku vies ze ked nie si uplny debil je sanca ze si vrznes.
@anonym_8bc30a som na badoo a na zoznamkach. Nie som za nezavazny sex a ani sa nestretavam s kazdym. Nie je to v mojich moznostiach.
@viestta toto je on @kavasaki370
@anonym_autor Ja si to nemyslím. Môjho skvelého muža som spoznala tam. Ani ja a ani on by sme si ťažko hľadali v bežnom živote vzťah. On zavalený prácou , introvert, ja tiež introvert , i keď som pred tým mala vzťahy, ktoré vznikli prirodzene.. Ale je naozaj pravda že to bolo hľadanie ihly v kope sena. Veľa stretnutí, sklamaní, čurákov. Veľa maminých ciciakov, neschopných, zadlžených starých mládencov necítiacich sa na vzťah..Zapichať si-to hej, no problem. Rovnako aj veľa žien tam bude čudáčiek, čo si roky nevedia nikoho nájsť. Ale aj na jednej, aj na druhej strane sa občas niekto nový prihlási a keď sa rozhodne, že niekoho poriadneho nájde, čo tam nesliedi už 10 rokov bezvýsledne, tak podľa mňa aj nájde. Ale chce to čas a byť nekompromisný.
@viestta toto je on @kavasaki370
@anonym_b56901 a to ako vies?
@anonym_b56901 a to ako vies?
@anonym_0628f9 to nie je raketová veda, keby to nebol kavasaki, tak tu odpovie.

Co si týmto výlevom chcel/a povedat? A ano, zoznamky su plne zúfalých muzov, na všetkých su ti isti dookola uz roky. Väčšinou taki, ktori nehľadajú nic vazne, buď chcú iba poflirtovat, vymeniť si šteklive fotky alebo si nezáväzne uzit. A presne preto majú "nalepku" zufalcov