icon

Kde hľadať zodpovedných mužov na dlhodobý vzťah?

31. máj 2026

Dobrý večer,
Kde sú ty správni chlapi?
Taký, čo pracujú, chcú svoju rodinu, manželstvo, deti, dom, záhradku.
Taký, čo vedia robiť aj na záhrade aj v domácnosti.
Taký, co si vedia po sebe upratať a neočakávajú mama hotel.
Taký, čo nežijú so svojou priateľkou len na divoko a k ničomu sa ďalej nemajú.
Taký, čo sa nenechajú vydržiavat od svojej priatelky.
Taký, čo vedia prijať zodpovednosť.
Taký, čo neočakávajú financie 50 na 50 a v tehotenstve partnerky už vôbec nie.
Taký...
Taký...
Chápeme.

Mám na dnešnú dobu obrovské nároky od chlapov?
Existuju ešte taký normálny?
Kde ich mam hľadať?

anonym_097ce0
31. máj 2026

Hladas v realnom zivote (skola, praca, cestovanie, konicky), alebo na zoznamke. Vela sa zoznamujes a vela tahas od dotycnych informacii o ich zivote. Az najdes, co ti vyhovuje.
Kolko mas rokov? Ine je, ak sa rozculuje 20 rocna (ma kopec casu) a ine 40 rocna (ta uz moc casu nema).
a klasicke, vesmir ti nedlhuje idealneho partnra. Bud si ho najdes sama, alebo ziaden nebude.

svetlonos
31. máj 2026
@anonym_097ce0

@anonym_autor vtedy ak je medzi partnermi značný rozdiel vo výplate, kde jeden si co to ušetrí a druhy vôbec.
tak si najdi muza s rovnakym platom a jeden velky problem s rozdielom v plate je vyrieseny. Take riesenie ale zeny nechcu. Chcu, aby on zarabal nasobne viac a ochotne platil viac 🙂

@anonym_097ce0
Môj muž má v porovnaní so mnou viac a platí viac. Nejdeme 50:50 To som už zažila a hranicili to s lakomatvom. Autorke ide aj o čas na materskej a politike pol na pol. Žiaľ, sú hovada, ktoré to vyžadujú.
Keď som ja mala možnosť prispieť vyššou sumou, stalo sa.
Tu nejde o vychcany ženu ale a o istoty od partnera, keď je ona ako matka finančné úplne inde ako pracujúca. A nikto nemá záruku zdravého dieťaťa. Vtedy čo s chlapom, ktorý bude chcieť všetko na polovicu? Žena pôjde skákať, keď bude zo zdravotných dôvodov ostať doma podstatne dlhšie ako treba? Je to možno extrém aké stáva sa.
Veď to treba čítať s porozumením a nie vidieť v nej hneď mrchu vychcanu.

sylvian1111
31. máj 2026

Tvoje naroky vobec nie su podla mna zas nejake prehnane. Problem mozno bude, ze v akej vekovej kategorii hladas.

Vela muzov tieto vlastnosti nadobudne az zivotnou skusenostou. Urcite existuje velka skupina chlapov, ktorym nevyslo dlhorocne manzelstvo, pricom rozvod nebol ich volbou. Títo uz maju za sebou fazu "mama hotelu" ci zitia na divoko. Vedia, co znamena starostlivost o dom, ci pomoc manzelke a rodina je pre nich stale najvyssou hodnotou. Skus zmenit optiku a nepozerat sa na muzov s minulostou, alebo po rozvode ako na "sklamanych", ci "spekulantov", ale ako na ludi, ktori uz vedia, co zivot a zodpovednost naozaj znamenaju. Drzim palce.

lejduska
31. máj 2026

@anonym_autor uuf asi mam velke šťastie aj ked ho občas nevidím. Viem ze je problem najst normalneho slobodného ale toto snáď nie su nenormalne očakávania, ci? Asi je tato doba krutá na hľadanie dobrých muzov

anonym_e0e326
31. máj 2026

@anonym_autor sú všade, ale dnešné ženy si myslia že si môžu vyberať ešte aj vtedy keď sú potetované kde sa len dá a ešte majú 1-2 harantov na krku z predchádzajúcich vzťahov. A toto nie je materiál pre správnych chlapov.

anonym_097ce0
31. máj 2026
@svetlonos

@anonym_097ce0
Môj muž má v porovnaní so mnou viac a platí viac. Nejdeme 50:50 To som už zažila a hranicili to s lakomatvom. Autorke ide aj o čas na materskej a politike pol na pol. Žiaľ, sú hovada, ktoré to vyžadujú.
Keď som ja mala možnosť prispieť vyššou sumou, stalo sa.
Tu nejde o vychcany ženu ale a o istoty od partnera, keď je ona ako matka finančné úplne inde ako pracujúca. A nikto nemá záruku zdravého dieťaťa. Vtedy čo s chlapom, ktorý bude chcieť všetko na polovicu? Žena pôjde skákať, keď bude zo zdravotných dôvodov ostať doma podstatne dlhšie ako treba? Je to možno extrém aké stáva sa.
Veď to treba čítať s porozumením a nie vidieť v nej hneď mrchu vychcanu.

@svetlonos Ale prosim ta. 🙂 Priemerna zena ma dnes dieta v 35. Ma ho mozno s 3-4tym muzom v poradi. Aj tak si necha platit od kazdeho ako test, aby vraj mala "istotu", ze ju bude zivit na materskej. Dokonca ked sa muz da v druhom slede po 40tke s zenou, co uz deti ma, ziadne dalsie neplanuju, aj tak caka, ze on bude za nu platit. Tak to nehadzme, ze to ocakavanie platenia ma nieco spolocne s detmi. 🙂 Muz by mal vediet, kedy potiahnut za dvoch a zena, kedy to neprehanat s vyuzivanim.

anonym_d95ebb
31. máj 2026

vydaja chtivá autorka by sa mala najskôr doučiť pravopis. Toľko chýb v jednom príspevku to sa len tak nevidí.

roja01
31. máj 2026

Taki chlapi existuju a zeny si casto ani neuvedomuju, ze su to vzacne vlastnosti a postoje. To plati obojstranne.
Nie je dolezite kde hladat (v podstate vsade) , ale dolezite je coho si treba od zaciatku vztahu vsimat (napr. vztahov v jeho rodine, chovanie k matke, v narocnych situaciach a pod.) a vela sa rozpravat, ale najma sledovat realne cinny. Nemarnit cas.
Rovnako dolezite je ako sa chova vo vztahu zena, aby sa muz mohol bez obav otvorit pre uprimny a pre oboch perspektivny vztah.

anonym_b3bcb6
31. máj 2026

Ved si si sama odpovedala...

Ti muzi su bud v praci alebo sa po praci venuju domu ci zahradke pretoze starostlivost o dom tiez zaberie cas a do toho este ine bezne povinnosti a hobby.

Randenie bolo kedysi zabava, dnes to skor posobi ako dalsia povinnost. Stravit cas s osobou s ktorou este nebola ani prva pusa a uz mi bude stanovovat podmienky, ze tu ziadne 50:50, tam toto ci ono zrobit, okolo toho este zvysit prijem lebo sucasny nestaci.

Preco sa vlastne cudujete, ze su sikovni, slobodni muzi ktori sa tomuto vyhybaju ako cert krizu? V obdobnych temach sa neriesi nic ine nez len poziadavky na partnera.

Ked mas poziadavky tak si zaloz inzerat na profesia.sk a budes mat pokoj.

Je zaujimave, ze kazdy chodi len s poziadavkami, nikto nespomina co sam ponuka. Vecna skoda, ze zien ktoreho hladaju niekoho koho by chceli mat uprimne radi je ako safranu.

Toto vydelovanie mi pride ako absolutny bizar. Natankovala som priatelovi tak teraz som boss b*tch, queen wakanda forever. Zaplati pausal a uz je ohen na streche, ale ked pride rad na matersku tak tam uz je ina story.

Vobec sa tym muzom necudujem, ze tieto typy obchadzaju oblukom, z tohoto mam obavy aj ja sam. Keby taky zoznam spisal chlap tak ho oznacia z fleku za mizogyna.

Zoznam poziadaviek mozes mat. To, ze hladas odpoved kde hladat dobreho muza na MK hovori samo za seba. Odhliadnuc od gramatiky by som ja osobne o toto zaujem nemal. Skor by som bol vdacny za partnerku ktora ma bude mat rada a hlada teamplayera nez taku co mi bude s excel tabulkou mavat popred nos kolko % z vyplaty jej mam dat "aby som bol chlap". 🤷🏻

anonym_fd4de7
Včera o 03:01

Jedného poznám, ale nespĺňa úplne tvoje kritériá, pretože má len byt a do domu ešte aj zo záhradou by nešiel . A teda tiež mal raz pripomienku, prečo chce každý len dom

biba_18
Včera o 03:14
@anonym_097ce0

ti, taki, normalni ...
takych je vela, len ich nechces vidiet.
a co ponukas ty?
Sama nechces vydrziavat, ale nevadi ti byt vydrziavana
"Taký, čo sa nenechajú vydržiavat od svojej priatelky.
Taký, čo neočakávajú financie 50 na 50"

@anonym_097ce0 neočakávať financie 50:50 nie je nechať vydržiavať sa… a v prípade tehotenstva a materskej určite nie…

anonym_fa755e
Včera o 03:15

Mám kamosku, ktorej priateľ je v práci a volá jej so slovami, aby mu zavolala taxi….🫣 a podobne nezmysli…. Veru to nie je chlap k ničomu. Radšej bez chlapa, ako s neschopným degešom.

anonym_e98912
Včera o 04:20

Presne to, čo si popísala som našla pred 10r v bare. Podával mi pohárik s alkoholom a cigaretu. Dnes je z neho nefajčiar, piť pil naposledy pred rokom. Pritom som s ním neplánovala vzťah, ale stalo sa a dnes je to najlepší otec detí, manžel a milenec. Čo sa týka výdavkov. Neviem koľko platíme ani len za elektrinu. 🙂

anonym_1d7802
Včera o 04:31
@anonym_autor

@anonym_1d7802 to som napríklad ja, ale samozrejme tiež mam svoje nedostatky.

A mate odpoveď aj na moju otázku?
Chcem reálne vedieť kde sa dajú nájsť.

@anonym_autor vidis ty si myslis,ze si to ty-ale skus sa spytat tvojich ex aka si v ich ociach naozaj .... by si sa cudovala odpovediam ak by boli uprimny ... a konkretna odpoved-nachadzaju sa na planete Zem... len vies ako sa vravi-vrana k vrane sada... tie podmienky co si vypisala sa maju partnermi vzajomne doplnat a respektovat sa ...ucit sa vzajomne a nie hned chciet vsetko naraz .... a ak mas uplny opak-zrejme nevies komunikovat a niesi vhodny kandidat do vztahu

anonym_e4288f
Včera o 04:49

Ja som síce už vydatá, ale úplne ta chápem. Mala som takeho ex- ja som ťahala celu domácnosť, ťažké veci ma nechal nosiť úplne bežne, hlavne že chodil do fitka. A tiež mám pocit že v mojom okolí je neskutočne veľa šikovných žien čo vedia aj v záhrade odmakať, aj zabezpečiť bývanie, aj zarobit, len tých chlapov je volajako pomenej

jogy1984
Včera o 05:08

Takych chlapov som za život stretol dosť veľa . Paradoxné polovica z nich bolo nezadaných . Ono by sa zdalo podľa ženských reči že taký chlapi majú vyhráte čo sa týka vzťahu . Ale jedna vec čo ženy hovoria a druhá vec čo robia .

zmrzlinka2021
Včera o 05:24

@anonym_autor

Čiže hľadáš otroka, čo bude aj chodiť do práce, aj sa venovať rodine, aj domu, aj záhrade.. no to by som na mieste chlapa už na začiatku zdupkala. Toto bolo popular pred 50 rokmi, keď ľudia vnímali svoju hodnotu v zodrani sa.

anonym_ee7269
Včera o 05:25

@anonym_autor nemas vysoke naroky, bohuzial ponuka je prilis nizka. Mala som dost vztahov a s tym najsucejsim som sa aj tak rozviedla. Drzim.palce mladym dievcatam snad budu mat lepsi vyber.

ivicatolic
Včera o 05:32

@anonym_autor už sa vypredali, nový tovar nebude....😭🙂😭

anonym_dee14a
Včera o 05:39

Ja som sa s manželom spoznala cez jednu kresťanskú zoznamku, takú menej známu. Viac menej sme asi obaja skúšali, a nečakali nič extra od tej zoznamky 😀. Ale je pravda, že ja som sa za budúceho manžela aj veľa modlila. A on tiež za manželku. A nemáš veľké nároky, to by mal byť taký štandard. Treba skúšať. Neviem v akých okruhoch sa pohybuješ. Zoznamky, fitko, v práci, cez kamarátov,..

anonym_8ab0a8
Včera o 05:46

@anonym_autor možno preceňuješ svoje kvality, ktoré do vzťahu prinesieš. Vieš napríklad, že pre mnohé ženy, nielen tu na koňovi, je aj neovládanie pravopisu tunajším jazykom "red flag"?

anonym_e4288f
Včera o 05:58
@anonym_8ab0a8

@anonym_autor možno preceňuješ svoje kvality, ktoré do vzťahu prinesieš. Vieš napríklad, že pre mnohé ženy, nielen tu na koňovi, je aj neovládanie pravopisu tunajším jazykom "red flag"?

@anonym_8ab0a8 tak si myslím že ovládať gramatiku svojho rodného jazyka by mala byt samozrejmosť u inteligentnejšich jedincov

anonym_d281f6
Včera o 07:31

ženy prílišnou emancipáciou zmenili podmienky partnerstva a to nehovorím že slovo láska sa skloňuje veľmi málo, najkrajší pohľad je na zaľúbených a nie na kalkulantov, to čo ty očakávaš to ti dá len človek ktorý ťa bude ľúbiť

anonym_56d88e
Včera o 07:48

Takeho mam, este k tomu atraktivneho. Ale uz ked si hladal partnerku, tak ocakaval, ze bude vela zarabat a mat ambicie, nie tolko ako on, ale chcel, aby i zena mala drive (k vysokemu platu potrebujes urcity set vlastnosti, z ktorych vacsina sa hodi i do vztahu). Do narodenia deti sme dost casto sli 35:65 domace prace i financie, prispieval viac, ale neviezla som sa zadara. Prvy zakon nasej domacnosti je stabilne dobra nalada. Ak niekto z rodiny neumiera, nie je dovod mat vykyvy nalady. Proste svoju pracu, kramy, neuspechy treba mat emocne zvladnute (on i ja) a nezatazovat nimi toho druheho (obzvlaast s malymi detmi je toto velmi dolezite, ale i narocne). Co naprosto nechape a nepodporuje, su zenske zalezitosti ako nechty, prilis caste navstevy kadernictva, potrebu romantickych blabolov, dlhe chystacky doma, mrhanie casom na prilis caste pokecy s kamoskami, utracanie za drahe oblecenie s logami. Neocakava doma femininnu bohynu, ale zivotneho partnera, s ktorym vyriesi investicie, pracu, sportove vykony, cestovanie a oboch nas zaujima i veda. Proste ziadne plytke konverzacie kto-s-kym. Mne to maximalne vyhovuje a partner je pre mna boh, ktory zo mna urobil lepsieho, vykonnejsieho i uspesnejsieho cloveka. Vdaka nemu si namiesto 10 kabeliek kupim bicykel a zdolam na nom prevysenie, ktore by som kedysi ani nevysla, namiesto romantickeho filmu ocenim dokument o kvantovej fyzike a namiesto bulvaru si kazdy den precitam, co je nove na burze. Ale je otazne, kolko zien sa chce takto transformovat.

princkrason
Včera o 08:05

uff ja mam byt , takze nic moc 😢🙂

biba_18
Včera o 10:18
@anonym_56d88e

Takeho mam, este k tomu atraktivneho. Ale uz ked si hladal partnerku, tak ocakaval, ze bude vela zarabat a mat ambicie, nie tolko ako on, ale chcel, aby i zena mala drive (k vysokemu platu potrebujes urcity set vlastnosti, z ktorych vacsina sa hodi i do vztahu). Do narodenia deti sme dost casto sli 35:65 domace prace i financie, prispieval viac, ale neviezla som sa zadara. Prvy zakon nasej domacnosti je stabilne dobra nalada. Ak niekto z rodiny neumiera, nie je dovod mat vykyvy nalady. Proste svoju pracu, kramy, neuspechy treba mat emocne zvladnute (on i ja) a nezatazovat nimi toho druheho (obzvlaast s malymi detmi je toto velmi dolezite, ale i narocne). Co naprosto nechape a nepodporuje, su zenske zalezitosti ako nechty, prilis caste navstevy kadernictva, potrebu romantickych blabolov, dlhe chystacky doma, mrhanie casom na prilis caste pokecy s kamoskami, utracanie za drahe oblecenie s logami. Neocakava doma femininnu bohynu, ale zivotneho partnera, s ktorym vyriesi investicie, pracu, sportove vykony, cestovanie a oboch nas zaujima i veda. Proste ziadne plytke konverzacie kto-s-kym. Mne to maximalne vyhovuje a partner je pre mna boh, ktory zo mna urobil lepsieho, vykonnejsieho i uspesnejsieho cloveka. Vdaka nemu si namiesto 10 kabeliek kupim bicykel a zdolam na nom prevysenie, ktore by som kedysi ani nevysla, namiesto romantickeho filmu ocenim dokument o kvantovej fyzike a namiesto bulvaru si kazdy den precitam, co je nove na burze. Ale je otazne, kolko zien sa chce takto transformovat.

@anonym_56d88e a otázkou aj je - prečo by mali chcieť. nie každý muž je ako tvoj muž 😒

anonym_560750
Včera o 10:25
@anonym_autor

@anonym_486b0a kde ich mam hľadať?

no takí ale nechcú ženu, ktorá nevie ani gramatiku...
@anonym_autor

anonym_bd8c24
Včera o 10:38
@anonym_56d88e

@anonym_56d88e a ty si sa transformovala kvôli sebe, či mužovi? Z vlastnej vôle, či preto, že si chcela mužovi niečo dokázať?

anonym_097ce0
Včera o 10:57

Chcem dom, deti, vysoku zivotnu uroven. K domu samozrejme dve auta, dovolenky,... Uz len hladam blbca, co to zariadi, zarobi, zaplati a ja sa budem hrajkat na zenu v domacnosti a starat sa o deti. Naozaj minimalne naroky.
Keby chlap povedal, ze hlada niekoho, co mu kupi dom a on sa bude iba starat doma o deti, tak mu povedia, nech sa da vysetrit na psychatrii a nikto ho vydrziavat nebude.

autor
Včera o 11:10
@sylvian1111

Tvoje naroky vobec nie su podla mna zas nejake prehnane. Problem mozno bude, ze v akej vekovej kategorii hladas.

Vela muzov tieto vlastnosti nadobudne az zivotnou skusenostou. Urcite existuje velka skupina chlapov, ktorym nevyslo dlhorocne manzelstvo, pricom rozvod nebol ich volbou. Títo uz maju za sebou fazu "mama hotelu" ci zitia na divoko. Vedia, co znamena starostlivost o dom, ci pomoc manzelke a rodina je pre nich stale najvyssou hodnotou. Skus zmenit optiku a nepozerat sa na muzov s minulostou, alebo po rozvode ako na "sklamanych", ci "spekulantov", ale ako na ludi, ktori uz vedia, co zivot a zodpovednost naozaj znamenaju. Drzim palce.

@sylvian1111 ďakujem pekne za takúto odpoveď ☺️