icon

Kde hľadať zodpovedných mužov na dlhodobý vzťah?

31. máj 2026

Dobrý večer,
Kde sú ty správni chlapi?
Taký, čo pracujú, chcú svoju rodinu, manželstvo, deti, dom, záhradku.
Taký, čo vedia robiť aj na záhrade aj v domácnosti.
Taký, co si vedia po sebe upratať a neočakávajú mama hotel.
Taký, čo nežijú so svojou priateľkou len na divoko a k ničomu sa ďalej nemajú.
Taký, čo sa nenechajú vydržiavat od svojej priatelky.
Taký, čo vedia prijať zodpovednosť.
Taký, čo neočakávajú financie 50 na 50 a v tehotenstve partnerky už vôbec nie.
Taký...
Taký...
Chápeme.

Mám na dnešnú dobu obrovské nároky od chlapov?
Existuju ešte taký normálny?
Kde ich mam hľadať?

autor
Včera o 11:12
@lejduska

@anonym_autor uuf asi mam velke šťastie aj ked ho občas nevidím. Viem ze je problem najst normalneho slobodného ale toto snáď nie su nenormalne očakávania, ci? Asi je tato doba krutá na hľadanie dobrých muzov

@lejduska to veru mate šťastie 🤗
Bohužiaľ, v tejto dnešnej dobe to nie je normálne ani štandard co si tak všímam.

anonym_56d88e
Včera o 12:16
@anonym_bd8c24

@anonym_56d88e a ty si sa transformovala kvôli sebe, či mužovi? Z vlastnej vôle, či preto, že si chcela mužovi niečo dokázať?

@anonym_bd8c24 vzdy som bola asi taky typ, sutazivy a ambiciozny, skvele znamky v skole, zaujem o vsetko. Takze povedzme, ze ma len dokoncil a sucasna pozicia v zivote sa mi velmi paci.

anonym_bd8c24
Včera o 12:24
@anonym_56d88e

@anonym_bd8c24 vzdy som bola asi taky typ, sutazivy a ambiciozny, skvele znamky v skole, zaujem o vsetko. Takze povedzme, ze ma len dokoncil a sucasna pozicia v zivote sa mi velmi paci.

@anonym_56d88e a mala si taký zásadný vplyv aj ty na neho?

anonym_56d88e
Včera o 12:40
@anonym_bd8c24

@anonym_56d88e a mala si taký zásadný vplyv aj ty na neho?

@anonym_bd8c24 nie, nenaucila som ho kupovat kabelky ani viac sediet v kaviarni🙂. Ale v niektorych malych veciach som mala pozitivny vplyv, urobila som z neho vacsieho feministu, ktory chape zensku obet a naucil sa ju ocenit, taktiez sa poriadne zapojit k detom i v domacnosti, a vylepsila som i jeho socializaciu/komunikaciu. Ale prilis nebolo co zlepsovat, ja nie som zvlast vztahovacna, objektivne som videla svoje i jeho nedostatky a tie vacsie boli na mojej strane.

anonym_bd8c24
Včera o 12:42
@anonym_56d88e

@anonym_bd8c24 nie, nenaucila som ho kupovat kabelky ani viac sediet v kaviarni🙂. Ale v niektorych malych veciach som mala pozitivny vplyv, urobila som z neho vacsieho feministu, ktory chape zensku obet a naucil sa ju ocenit, taktiez sa poriadne zapojit k detom i v domacnosti, a vylepsila som i jeho socializaciu/komunikaciu. Ale prilis nebolo co zlepsovat, ja nie som zvlast vztahovacna, objektivne som videla svoje i jeho nedostatky a tie vacsie boli na mojej strane.

@anonym_56d88e super sebareflexia👍

anonym_3d59b2
Včera o 16:17

a do prdele.. to je gramatika. Ty si ozaj zasluzis toho praveho.

autor
Včera o 16:53
@anonym_b3bcb6

Ved si si sama odpovedala...

Ti muzi su bud v praci alebo sa po praci venuju domu ci zahradke pretoze starostlivost o dom tiez zaberie cas a do toho este ine bezne povinnosti a hobby.

Randenie bolo kedysi zabava, dnes to skor posobi ako dalsia povinnost. Stravit cas s osobou s ktorou este nebola ani prva pusa a uz mi bude stanovovat podmienky, ze tu ziadne 50:50, tam toto ci ono zrobit, okolo toho este zvysit prijem lebo sucasny nestaci.

Preco sa vlastne cudujete, ze su sikovni, slobodni muzi ktori sa tomuto vyhybaju ako cert krizu? V obdobnych temach sa neriesi nic ine nez len poziadavky na partnera.

Ked mas poziadavky tak si zaloz inzerat na profesia.sk a budes mat pokoj.

Je zaujimave, ze kazdy chodi len s poziadavkami, nikto nespomina co sam ponuka. Vecna skoda, ze zien ktoreho hladaju niekoho koho by chceli mat uprimne radi je ako safranu.

Toto vydelovanie mi pride ako absolutny bizar. Natankovala som priatelovi tak teraz som boss b*tch, queen wakanda forever. Zaplati pausal a uz je ohen na streche, ale ked pride rad na matersku tak tam uz je ina story.

Vobec sa tym muzom necudujem, ze tieto typy obchadzaju oblukom, z tohoto mam obavy aj ja sam. Keby taky zoznam spisal chlap tak ho oznacia z fleku za mizogyna.

Zoznam poziadaviek mozes mat. To, ze hladas odpoved kde hladat dobreho muza na MK hovori samo za seba. Odhliadnuc od gramatiky by som ja osobne o toto zaujem nemal. Skor by som bol vdacny za partnerku ktora ma bude mat rada a hlada teamplayera nez taku co mi bude s excel tabulkou mavat popred nos kolko % z vyplaty jej mam dat "aby som bol chlap". 🤷🏻

@anonym_b3bcb6 vidím ze sa vás to v dosť veľkom smere dotklo. Samozrejme treba čítať medzi riadkami a nie si domyslieť vlastnú verziu a tu rozvíjať v komentári.
Ale veľmi som zvedavá na vaše požiadavky na ženu, nech sa páči, máte priestor na odpoveď.

autor
Včera o 16:57
@anonym_fa755e

Mám kamosku, ktorej priateľ je v práci a volá jej so slovami, aby mu zavolala taxi….🫣 a podobne nezmysli…. Veru to nie je chlap k ničomu. Radšej bez chlapa, ako s neschopným degešom.

@anonym_fa755e to má veľmi mrzí. Prečo sa takýto človek nazýva chlap. Je svojpravny? Toto je smutné, nesebestačný, nezodpovedný abez ženy si ani neprdne.

autor
Včera o 17:00
@anonym_d95ebb

vydaja chtivá autorka by sa mala najskôr doučiť pravopis. Toľko chýb v jednom príspevku to sa len tak nevidí.

@anonym_d95ebb ďakujem za odpoveď na moju otazku

autor
Včera o 17:01
@anonym_e98912

Presne to, čo si popísala som našla pred 10r v bare. Podával mi pohárik s alkoholom a cigaretu. Dnes je z neho nefajčiar, piť pil naposledy pred rokom. Pritom som s ním neplánovala vzťah, ale stalo sa a dnes je to najlepší otec detí, manžel a milenec. Čo sa týka výdavkov. Neviem koľko platíme ani len za elektrinu. 🙂

@anonym_e98912 šťastná to žena, držím vám palce do budúcna.

autor
Včera o 17:03
@anonym_1d7802

@anonym_autor vidis ty si myslis,ze si to ty-ale skus sa spytat tvojich ex aka si v ich ociach naozaj .... by si sa cudovala odpovediam ak by boli uprimny ... a konkretna odpoved-nachadzaju sa na planete Zem... len vies ako sa vravi-vrana k vrane sada... tie podmienky co si vypisala sa maju partnermi vzajomne doplnat a respektovat sa ...ucit sa vzajomne a nie hned chciet vsetko naraz .... a ak mas uplny opak-zrejme nevies komunikovat a niesi vhodny kandidat do vztahu

@anonym_1d7802 ďakujem, beriem do úvahy. Určite píšete z vlastnej skúsenosti.

autor
Včera o 17:05
@anonym_e4288f

Ja som síce už vydatá, ale úplne ta chápem. Mala som takeho ex- ja som ťahala celu domácnosť, ťažké veci ma nechal nosiť úplne bežne, hlavne že chodil do fitka. A tiež mám pocit že v mojom okolí je neskutočne veľa šikovných žien čo vedia aj v záhrade odmakať, aj zabezpečiť bývanie, aj zarobit, len tých chlapov je volajako pomenej

@anonym_e4288f ďakujem, ste úžasná. Presne ste vystihla to o čom je tato téma.

autor
Včera o 17:06
@jogy1984

Takych chlapov som za život stretol dosť veľa . Paradoxné polovica z nich bolo nezadaných . Ono by sa zdalo podľa ženských reči že taký chlapi majú vyhráte čo sa týka vzťahu . Ale jedna vec čo ženy hovoria a druhá vec čo robia .

@jogy1984 skúste mi o tom napísať viac.

autor
Včera o 17:08
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Čiže hľadáš otroka, čo bude aj chodiť do práce, aj sa venovať rodine, aj domu, aj záhrade.. no to by som na mieste chlapa už na začiatku zdupkala. Toto bolo popular pred 50 rokmi, keď ľudia vnímali svoju hodnotu v zodrani sa.

@zmrzlinka2021 nie hľadám partnera a chlapa ktorý dodržiava zásady štandardu. A nie malého chlapca, čo ide od svojej mamky k partnerke a ona len zastúpi všetky rozmaxnavajuce činnosti co mal doma. Hľadám chlapa.

autor
Včera o 17:09
@anonym_ee7269

@anonym_autor nemas vysoke naroky, bohuzial ponuka je prilis nizka. Mala som dost vztahov a s tym najsucejsim som sa aj tak rozviedla. Drzim.palce mladym dievcatam snad budu mat lepsi vyber.

@anonym_ee7269 aké by mali byť podľa vás tie nároky? Alebo vysoké nároky? Tak isto držím palce.

autor
Včera o 17:11
@anonym_dee14a

Ja som sa s manželom spoznala cez jednu kresťanskú zoznamku, takú menej známu. Viac menej sme asi obaja skúšali, a nečakali nič extra od tej zoznamky 😀. Ale je pravda, že ja som sa za budúceho manžela aj veľa modlila. A on tiež za manželku. A nemáš veľké nároky, to by mal byť taký štandard. Treba skúšať. Neviem v akých okruhoch sa pohybuješ. Zoznamky, fitko, v práci, cez kamarátov,..

@anonym_dee14a vy mi tu píšete ze nemám veľké nároky. Podľa môjho názoru, je to tiež štandard chlapa. Iné píšu ze som rozmlsana mrcha co chce otroka a neviem ešte čo.

autor
Včera o 17:15
@anonym_56d88e

Takeho mam, este k tomu atraktivneho. Ale uz ked si hladal partnerku, tak ocakaval, ze bude vela zarabat a mat ambicie, nie tolko ako on, ale chcel, aby i zena mala drive (k vysokemu platu potrebujes urcity set vlastnosti, z ktorych vacsina sa hodi i do vztahu). Do narodenia deti sme dost casto sli 35:65 domace prace i financie, prispieval viac, ale neviezla som sa zadara. Prvy zakon nasej domacnosti je stabilne dobra nalada. Ak niekto z rodiny neumiera, nie je dovod mat vykyvy nalady. Proste svoju pracu, kramy, neuspechy treba mat emocne zvladnute (on i ja) a nezatazovat nimi toho druheho (obzvlaast s malymi detmi je toto velmi dolezite, ale i narocne). Co naprosto nechape a nepodporuje, su zenske zalezitosti ako nechty, prilis caste navstevy kadernictva, potrebu romantickych blabolov, dlhe chystacky doma, mrhanie casom na prilis caste pokecy s kamoskami, utracanie za drahe oblecenie s logami. Neocakava doma femininnu bohynu, ale zivotneho partnera, s ktorym vyriesi investicie, pracu, sportove vykony, cestovanie a oboch nas zaujima i veda. Proste ziadne plytke konverzacie kto-s-kym. Mne to maximalne vyhovuje a partner je pre mna boh, ktory zo mna urobil lepsieho, vykonnejsieho i uspesnejsieho cloveka. Vdaka nemu si namiesto 10 kabeliek kupim bicykel a zdolam na nom prevysenie, ktore by som kedysi ani nevysla, namiesto romantickeho filmu ocenim dokument o kvantovej fyzike a namiesto bulvaru si kazdy den precitam, co je nove na burze. Ale je otazne, kolko zien sa chce takto transformovat.

@anonym_56d88e šťastná žena, prajem veľa šťastia.

autor
Včera o 17:18
@anonym_e4288f

@anonym_8ab0a8 tak si myslím že ovládať gramatiku svojho rodného jazyka by mala byt samozrejmosť u inteligentnejšich jedincov

@anonym_8ab0a8
@anonym_e4288f
Pravopys sa dá naučyť...
Ale čo s chlapom čo je na veky dieťa a očakáva mama hotel, full servis a tvári sa, že nie je svojprávny?

anonym_aeaad3
Včera o 17:20

@anonym_autor Veľa je takých chlapov len ženy si ich nevšímajú, lebo možno pre ne nie sú fešáci. Čo vidím v okolí ženy hlavne chcú pekných chlapov, len takí väčšinou nemajú tie vlastnosti čo hľadáš. A potom žena je sklamaná a hľadá donekonečna, lenže tí dobrí chlapi sú už zadaný.

autor
Včera o 17:22
@anonym_097ce0

Chcem dom, deti, vysoku zivotnu uroven. K domu samozrejme dve auta, dovolenky,... Uz len hladam blbca, co to zariadi, zarobi, zaplati a ja sa budem hrajkat na zenu v domacnosti a starat sa o deti. Naozaj minimalne naroky.
Keby chlap povedal, ze hlada niekoho, co mu kupi dom a on sa bude iba starat doma o deti, tak mu povedia, nech sa da vysetrit na psychatrii a nikto ho vydrziavat nebude.

@anonym_097ce0 ja sa s týmto nestotožňujem, čo ste napisal/a, ale zaujíma ma aké máte nároky vy?

anonym_097ce0
Včera o 17:25
@anonym_aeaad3

@anonym_autor Veľa je takých chlapov len ženy si ich nevšímajú, lebo možno pre ne nie sú fešáci. Čo vidím v okolí ženy hlavne chcú pekných chlapov, len takí väčšinou nemajú tie vlastnosti čo hľadáš. A potom žena je sklamaná a hľadá donekonečna, lenže tí dobrí chlapi sú už zadaný.

@anonym_aeaad3 No fesaci ... Problem je, ze vacsina zien nekalkuluje s tym, ze v 40-45r pride prva faza starnutia, ktora poriadne zatrasie s jej vzhladom a ze uz nebude vyzerat ako predtym. Bude to pad o -50%. . Ale do poslednej chvile hlada brutalneho fesaka a mysli si, ze ked toho fesaka najde v 44r, ze s nou potom zostane, ked behom par rokov zrazu priberie 10-20kil, lebo menopauza ... Cize ked vidi, ze ide 40tka, tak uz treba upustit z tej cisto vzhladovej romantiky a miesto sladkeho modela treba uz hladat normalneho chlapa s priemernym vzhladom, aby s nou aj zostal aj potom, ked zacne ona starnut rychlejsie ako on.

anonym_dee14a
Včera o 18:02
@anonym_autor

@anonym_dee14a vy mi tu píšete ze nemám veľké nároky. Podľa môjho názoru, je to tiež štandard chlapa. Iné píšu ze som rozmlsana mrcha co chce otroka a neviem ešte čo.

@anonym_autor nuž, niektoré sa uspokoja s hocijakým chlapom, a potom tu vyplakávajú, že sú na všetko samé, že sa muž nezapája do výchovy, do starostlivosti o domácnosť, v horšom prípade ich uráža, atď. Určite je lepšie počkať a vyberať s rozumom, a radšej byť sama, ako si zavesiť na krk nezodpovedné prerastené decko …samozrejme čo sa týka vzhľadu a ďalších veci treba mať reálne nároky 🙂

anonym_5b3021
Včera o 19:36

@anonym_autor poznám takého, tiež hľadá ženu, ktorá by rada naplniť to čarovné slovíčko navždy. Už má pocit, že v dnešnej dobe taká ani neexistuje. A už vôbec taká, že v dobrom aj zlom, šťastí aj nešťastí, ktora sa vie tešiť z maličkostí.....

anonym_979778
Včera o 20:00

@anonym_autor takí, s mäkkým i v množnom čísle

anonym_b3bcb6
Včera o 21:13
@anonym_autor

@anonym_b3bcb6 vidím ze sa vás to v dosť veľkom smere dotklo. Samozrejme treba čítať medzi riadkami a nie si domyslieť vlastnú verziu a tu rozvíjať v komentári.
Ale veľmi som zvedavá na vaše požiadavky na ženu, nech sa páči, máte priestor na odpoveď.

@anonym_autor to ta sklamem. Ja sa na ludi nedivam skrz nejakych poziadaviek. Poziadavky mozes mat na pracovnom pohovore.

Zasadna je vzajomna pritazlivost, kompatibilita, porozumenie. Ak sa clovek citi v spolocnosti druheho dobre tak casom vie zistit ci ten vztah vyznam ma alebo nie.

Ja chapem, ze ludom toto dnes pride bizarne pretoze kazdy ma len poziadavky. Tu byt, tam dom, dobry prijem, auto, zabezpeceny, taky, hentaky, onaky...

Preto maju ludia problem kohosi najst. Ludia nehladaju lasku, ale ekonomickeho spolubyvajuceho. Sucasny stav slobodnych je smutnou realitou tohoto systemu.

V kazdej obdobnej teme sa riesi len prijem a zazemie. Laska ci spolocne travenie casu v diskusiach budes hladat marne.

Ako ved ja nesudim, buduci tyzden tu bude taky isty prispevok znova a karavana pojde dalej. Konkurencia je velka pretoze je vela zien co hladaju to iste co aj ty lenze ti muzi o toto zaujem nemaju.

Ako vravim, este neprebehlo ani prve rande, kava neobjednana a na stole uz lezi zoznam poziadaviek ktore je potrebne splnat. Ktory muz o tomto nesniva....

Nehnevaj sa, ale si v zlom filme. Tymto stylom budes hladat este dlho, ale to je samozrejme tvoja kapusta, nie moja. Ja ziaden zoznam nenosim 🤷🏻.

svetlonos
Včera o 22:37
@anonym_097ce0

@svetlonos Ale prosim ta. 🙂 Priemerna zena ma dnes dieta v 35. Ma ho mozno s 3-4tym muzom v poradi. Aj tak si necha platit od kazdeho ako test, aby vraj mala "istotu", ze ju bude zivit na materskej. Dokonca ked sa muz da v druhom slede po 40tke s zenou, co uz deti ma, ziadne dalsie neplanuju, aj tak caka, ze on bude za nu platit. Tak to nehadzme, ze to ocakavanie platenia ma nieco spolocne s detmi. 🙂 Muz by mal vediet, kedy potiahnut za dvoch a zena, kedy to neprehanat s vyuzivanim.

@anonym_097ce0
Veď to máš vždy od prípadu k prípadu.

rainee
Dnes o 06:15
@anonym_ee7269

@anonym_autor nemas vysoke naroky, bohuzial ponuka je prilis nizka. Mala som dost vztahov a s tym najsucejsim som sa aj tak rozviedla. Drzim.palce mladym dievcatam snad budu mat lepsi vyber.

@anonym_ee7269 presne ako píšeš. Nároky su uplne v poriadku, len ponuka je slabá. A je to aj dosť o šťastí na koho natrafis. Ja som mala veľké šťastie ze mam normálneho chlapa uz 25 rokov. Ale poznám ženy co su aj v 40ke samé nešťastne bez deti, lebo si vhodného partnera nenašli.

Co sa tyka mladej generácie, mam dceru stredoskolacku, pekná šikovná kočka, taka do života Ju by aj chceli ale ona veru ma veľký problém si niekoho vybrat. Bud su to uplni trtkovia neschopní nesamostatni, alebo takí viac k svetu su vacsinou neseriozni grazli kurevnici. Tak si vyber. Vela z nich pije fajčí, flakaju sa a to ona nemusi. Keby chcela ísť s niekym von napr na prechádzku, turistiku atd nema s kým, všetci sa len po nákupných centrách povaluju alebo hraju doma hry, ak ma niekto daky kruzok, trening tak to je rarita...ja neviem koho si nájde, fakt mam obavy. Co maju jej kamošky frajerov to je tiež len aby vobec niekoho mali, žiadna sláva a spokojne nie su.

anonym_097ce0
Dnes o 06:24
@rainee

@anonym_ee7269 presne ako píšeš. Nároky su uplne v poriadku, len ponuka je slabá. A je to aj dosť o šťastí na koho natrafis. Ja som mala veľké šťastie ze mam normálneho chlapa uz 25 rokov. Ale poznám ženy co su aj v 40ke samé nešťastne bez deti, lebo si vhodného partnera nenašli.

Co sa tyka mladej generácie, mam dceru stredoskolacku, pekná šikovná kočka, taka do života Ju by aj chceli ale ona veru ma veľký problém si niekoho vybrat. Bud su to uplni trtkovia neschopní nesamostatni, alebo takí viac k svetu su vacsinou neseriozni grazli kurevnici. Tak si vyber. Vela z nich pije fajčí, flakaju sa a to ona nemusi. Keby chcela ísť s niekym von napr na prechádzku, turistiku atd nema s kým, všetci sa len po nákupných centrách povaluju alebo hraju doma hry, ak ma niekto daky kruzok, trening tak to je rarita...ja neviem koho si nájde, fakt mam obavy. Co maju jej kamošky frajerov to je tiež len aby vobec niekoho mali, žiadna sláva a spokojne nie su.

@rainee lol. Slaba ponuka. 🙂 Kto tych muzov dnes vychovava, zeby single matky? To ako keby nezamestnany Jano v zrelom veku z hornej dolnej si povedal, ze sa da dokopy jedine s (super) modelkou a ked sa ziadna taka na neho neulakomila, tak to uzavrel, ze zial, slaba ponuka zien a zostane radsej single. A svet pride o skvele Janove geny. Vecna skoda.

anonym_ee7269
Dnes o 07:46
@anonym_097ce0

@anonym_aeaad3 No fesaci ... Problem je, ze vacsina zien nekalkuluje s tym, ze v 40-45r pride prva faza starnutia, ktora poriadne zatrasie s jej vzhladom a ze uz nebude vyzerat ako predtym. Bude to pad o -50%. . Ale do poslednej chvile hlada brutalneho fesaka a mysli si, ze ked toho fesaka najde v 44r, ze s nou potom zostane, ked behom par rokov zrazu priberie 10-20kil, lebo menopauza ... Cize ked vidi, ze ide 40tka, tak uz treba upustit z tej cisto vzhladovej romantiky a miesto sladkeho modela treba uz hladat normalneho chlapa s priemernym vzhladom, aby s nou aj zostal aj potom, ked zacne ona starnut rychlejsie ako on.

@anonym_097ce0 ktora 40-tka hlada mladeho fesaka? Realne potrebuju partnera do zivota nie mladeho kanca. To ich uz nezaujima ver mi.

anonym_539757
Dnes o 09:55
@anonym_097ce0

@rainee lol. Slaba ponuka. 🙂 Kto tych muzov dnes vychovava, zeby single matky? To ako keby nezamestnany Jano v zrelom veku z hornej dolnej si povedal, ze sa da dokopy jedine s (super) modelkou a ked sa ziadna taka na neho neulakomila, tak to uzavrel, ze zial, slaba ponuka zien a zostane radsej single. A svet pride o skvele Janove geny. Vecna skoda.

@anonym_097ce0 A ako sa zena stane single matkou vychovavajucou syna? Zeby tym ze muz sa nezaujima o svoje dieta?