Má muž s nízkym platom šancu na vzťah?
Zarabam v Bratislave 900 eur v čistom, robim čističa, mam pocit, že ženám už nezaleži ja charaktere, ale len kolko muž zarába, ktorá ma chce presvedčiť že to tak nieje a ďá mi šanču ?
@fadama @svetlonos oznacila som vas nahodne, lebo pisu tu viaceri, ale zaujimalo by ma kde by mal ist autor pracovat, lebo nie kazdy ma moznost byt vrcholovy manazer a okrem toho potrebujeme aj toho cistica, tak kto by to robil, viem, ze to nemyslite v zlom, ani ja nie, ale zaujima ma ako z toho von, teda co ma autor robit?
@anonym_d0f1ad presne som to aj ja chcela napísať. Skladov je veľa, stále vidím inzeráty, že hľadajú pracovníkov. Do toho nočná aspoň na istú dobu a plat bude hneď vyšší. Neskôr ak je šikovný tak sa môže stať napríklad vedúcim zmeny.
@domkakvet je ešte veľa pozícii medzi tými kariérnymi korporátnymi jobmi a prácami za veľmi nízku mzdu. Otázka je, či on chce zarábať viac, aké sú jeho štandardy a plány do budúcna. Nevieme, možno zdedil byt a hneď mu stačí nízky príjem. A máš pravdu, aj čističa treba, žiadna práca nie je hanba. Len zvyčajne zostanú ľudia na týchto nízko platených pozíciach lebo nemajú ambíciu robiť niečo iné a výjsť z komfortu. Moc nepoznám ľudí, čo by upratovali len preto, lebo je to potrebná profesia, jednoducho nič iné nezohnali.
Veľa mužov nebude mať problém mať vzťah so ženou ktorá zarába 900 e. Ale opačne to tak nefunguje . A ono darmo budú ženy hovoriť ako záleží na charaktere vernosti a podobne ale realnom svete všetky tieto vlastnosti idú na posledné miesto a rozhoduje výhradne finančné zabezpečenie a sociálny status. Zhrniem to : pokiaľ nemáš peniaze nemáš nárok na lásku od ženy . Tak či tak 900 eur je málo či máš frajerku alebo nie . Odporúčam pracuj na sebe investuje do seba pre vlastné dobro . A či potom keď sa objaví nejaká žena bude záležať len na tebe či ju pustiš do života
@anonym_44dbee Máš pravdu v tom, že muž s 900 € to má ťažšie ako žena s rovnakým platom. No zamyslel si sa niekedy nad tým, prečo to tak je? Je to preto, že stále žijeme v systéme, ktorý po stáročia budovali a nastavovali muži. Muži chceli mať historicky hlavné slovo, status a moc, s čím automaticky prišla aj povinnosť nosiť domov peniaze a zabezpečiť rodinu. Ženy boli zasa tlačené do role tých, ktoré sa starajú o domácnosť a deti ... čo je mimochodom obrovské množstvo neplatenej práce. Ak dnes muži kritizujú, že ženy od nich očakávajú finančné zabezpečenie, v skutočnosti kritizujú pravidlá hry, ktoré sami vymysleli a držali pri živote. Dnes síce ženy zarábajú, ale materská dovolenka a starostlivosť o deti ich finančne stále extrémne znevýhodňuje. Žena, ktorá plánuje deti, preto racionálne hľadá muža, ktorý ju v tomto období nenechá padnúť na dno. Nie je to zlatokopectvo, je to pud sebazáchovy v systéme, ktorý s materstvom finančne nepočíta. Tvoja rada, aby na sebe pracoval kvôli sebe, je super. Ale tvrdiť, že bez peňazí nemáš nárok na lásku, je pritiahnuté za vlasy. Ženy chcú lásku, vernosť aj charakter. Ale v reálnom svete sa z čistého charakteru nájom v Bratislave nezaplatí a deti nenajedia. Úspešný vzťah potrebuje oboje... aj ľudské hodnoty, aj ekonomickú gramotnosť.
@fadama @svetlonos oznacila som vas nahodne, lebo pisu tu viaceri, ale zaujimalo by ma kde by mal ist autor pracovat, lebo nie kazdy ma moznost byt vrcholovy manazer a okrem toho potrebujeme aj toho cistica, tak kto by to robil, viem, ze to nemyslite v zlom, ani ja nie, ale zaujima ma ako z toho von, teda co ma autor robit?
@domkakvet ťažko radiť. Ja sama som upratovačka ale dnešné ženy sú proste také. Naozaj naozaj česť výnimkám.
Mal som ex čo zarábala násobne viac ako ja. Síce ja nemám taký plat ako ty. Su aj ženy čo si vedia zarobiť a nechcu sa nechat živiť chlapom. Si v BA tam je dosť možnosti uz len koli sebe by som hľadal niečo vhodnejšie. Ak máš vlastne byvanie bez hypo tak to máš plus. Žene nemusíš hneď hovoriť aký máš príjem a myslím že časom budeš chciet zmenu a posunúť sa inde pracovne finančne
Mal som ex čo zarábala násobne viac ako ja. Síce ja nemám taký plat ako ty. Su aj ženy čo si vedia zarobiť a nechcu sa nechat živiť chlapom. Si v BA tam je dosť možnosti uz len koli sebe by som hľadal niečo vhodnejšie. Ak máš vlastne byvanie bez hypo tak to máš plus. Žene nemusíš hneď hovoriť aký máš príjem a myslím že časom budeš chciet zmenu a posunúť sa inde pracovne finančne
@lenja1 naozaj si myslíš že môže mať vlastné bývanie a ešte bez hypo 😱😱
@anonym_44dbee Máš pravdu v tom, že muž s 900 € to má ťažšie ako žena s rovnakým platom. No zamyslel si sa niekedy nad tým, prečo to tak je? Je to preto, že stále žijeme v systéme, ktorý po stáročia budovali a nastavovali muži. Muži chceli mať historicky hlavné slovo, status a moc, s čím automaticky prišla aj povinnosť nosiť domov peniaze a zabezpečiť rodinu. Ženy boli zasa tlačené do role tých, ktoré sa starajú o domácnosť a deti ... čo je mimochodom obrovské množstvo neplatenej práce. Ak dnes muži kritizujú, že ženy od nich očakávajú finančné zabezpečenie, v skutočnosti kritizujú pravidlá hry, ktoré sami vymysleli a držali pri živote. Dnes síce ženy zarábajú, ale materská dovolenka a starostlivosť o deti ich finančne stále extrémne znevýhodňuje. Žena, ktorá plánuje deti, preto racionálne hľadá muža, ktorý ju v tomto období nenechá padnúť na dno. Nie je to zlatokopectvo, je to pud sebazáchovy v systéme, ktorý s materstvom finančne nepočíta. Tvoja rada, aby na sebe pracoval kvôli sebe, je super. Ale tvrdiť, že bez peňazí nemáš nárok na lásku, je pritiahnuté za vlasy. Ženy chcú lásku, vernosť aj charakter. Ale v reálnom svete sa z čistého charakteru nájom v Bratislave nezaplatí a deti nenajedia. Úspešný vzťah potrebuje oboje... aj ľudské hodnoty, aj ekonomickú gramotnosť.
@anonym_295f7c tvoje tvrdenie je trocha pokrytecké v tom že dnes je spoločnosť niekde inde . Hovoríš o akýsich pravidlách hry ktoré už nie sú . A to nemám vlastnej hlavy ale čo som si prečítal na túto tému tak odborníci sa zhodujú že za posledných 100 rokov sa spoločnosť mení rýchlejšie ako kedy inokedi . Vrátanie roli muža a ženy . Obzvlášť rola muža dnes nie je presné definovaná. Áno ženy chcú lásku ale od zabezpečeného muža o lásku muža čo zarába 900eur nejak nie . Hovoríš že ženy chcú muža ktorý ich nenechá padnúť . Ale to je viac o otázke charakteru a nie o peniazoch . Ten čo nemá peniaze môže mať a ten čo ich má ich zase môže stratiť . Inak povedané mám názor že ak nájdete niekoho do života tak aj keď ma takzvane hoľu rit tak to je len momentálna situácia a nevieš kde bude o dva roky .
Mne osobne by to nevadilo, ak by toto bol jediný "problém". A mám kolegyňu ,ktorej muž zarobí menej ako ona, on ostal po jej materskej s deťmi, ona je tá kto živo rodinu a on ten ktorý sa staral o deti a domácnosť, neskôr prispôsobil jeho prácu deťom a domácnosti. Im to tak vyhovuje, ona povie ,že nie je nad to keď nemusela v noci stavať k deťom, a keď príde domov je upratané a navarené a môže sa venovať výhradne rodine.
@anonym_autor no asi nemas nejake velke ambicie. Na cO by bol zene muz bez ambicii a cielov. Nemusi byt riaditelom zemegule ale mlady clovek aby sa nikam neposuval...? Skor si myslim ze je to lenivost zaobalena do ''charakteru''
@anonym_295f7c tvoje tvrdenie je trocha pokrytecké v tom že dnes je spoločnosť niekde inde . Hovoríš o akýsich pravidlách hry ktoré už nie sú . A to nemám vlastnej hlavy ale čo som si prečítal na túto tému tak odborníci sa zhodujú že za posledných 100 rokov sa spoločnosť mení rýchlejšie ako kedy inokedi . Vrátanie roli muža a ženy . Obzvlášť rola muža dnes nie je presné definovaná. Áno ženy chcú lásku ale od zabezpečeného muža o lásku muža čo zarába 900eur nejak nie . Hovoríš že ženy chcú muža ktorý ich nenechá padnúť . Ale to je viac o otázke charakteru a nie o peniazoch . Ten čo nemá peniaze môže mať a ten čo ich má ich zase môže stratiť . Inak povedané mám názor že ak nájdete niekoho do života tak aj keď ma takzvane hoľu rit tak to je len momentálna situácia a nevieš kde bude o dva roky .
@anonym_44dbee Súhlasím s tebou, že spoločnosť sa za posledných 100 rokov zmenila najrýchlejšie v histórii a rola muža dnes nie je tak pevne definovaná. Ale tvrdiť, že staré pravidlá hry už neexistujú, je odtrhnuté od reality. To, že sa zmenili mentálne postoje, neznamená, že sa zo dňa na deň zmenil ekonomický systém. Píšeš, že mať peniaze je otázka momentálnej situácie a človek s holou riťou môže byť o dva roky inde. To je pekná teória, ale v praxi žena nerobí charitatívny projekt s názvom ...Dúfam, že o dva roky sa chlap preberie... Žena, ktorá hľadá stabilného partnera, sa musí pozerať na prítomnosť. Ak má chlap 900 € v čistom v Bratislave a namiesto hľadania lepšej práce vypisuje na fóra, aké sú ženy povrchné, tak tá holá riť nie je momentálna fáza, ale jeho životný štandard a pasivita. Hovoríš, že nenechať ženu padnúť je o charaktere, nie o peniazoch. No skús mi vysvetliť, ako ju ten čistý charakter podrží, keď žena odíde na materskú a rodina stratí jej príjem? Zaplatí chlap s 900 eurami z čistého charakteru bratislavský nájom, energie, plienky a stravu pre troch ľudí? Nezaplatí. Matematika nepustí. Žena počas materstva reálne padne na dno, ak ten muž tie peniaze fyzicky nemá. Dnes síce ženy zarábajú, ale trh práce ich stále znevýhodňuje. Práve preto na materskú stále odchádzajú primárne ženy...páry sa skrátka správajú ekonomicky logicky, lebo rodina si nemôže dovoliť stratiť vyšší mužov plat. Takže nie, nie je to pokrytectvo zo strany žien. Ženy dajú šancu mužovi, ktorý má charakter a momentálne zažíva ťažké obdobie, ale maká na sebe. Nedajú ju však mužovi, ktorý zarába minimum, nič s tým nerobí a ešte sa uráža, že svet od neho očakáva finančnú gramotnosť.
Priemerný plat v čistom je okolo 1200eur na celom Slovensku. Samozrejme na BA je aj to málo. Ale priemerný plat a median na Slovensku veľmi od seba neodskakuju, čiže takmer polovica pracujúcich Slovákov zarába menej ako 1200eur...
Priemerný plat v čistom je okolo 1200eur na celom Slovensku. Samozrejme na BA je aj to málo. Ale priemerný plat a median na Slovensku veľmi od seba neodskakuju, čiže takmer polovica pracujúcich Slovákov zarába menej ako 1200eur...
@kabyko poznám dosť ľudí aj s Ba a vela
Ich tam zarába ozaj tých 1200. Ale zas aj takych čo majú viac ako 5000. Chápem zeny ak plánujú vzťah rodinu tak očakávajú a hľadajú muža ktorý sa bude vedieť postarať. Toto sa nezmení chlap má byt chlap.
@anonym_autor Ja keď som sa dal s mojou dokopy, ona zarabala cca 200€ a ja 0 (slovom nula). Teraz sme už skoro 9 rokov manželia, tri deti... nikdy sme sa nehnali za majetkami a peniazmi... prišli samé.
Netvrdím, že stovkami riť utieram, ale čo viem, viac ako ja tu zarobí len starosta :D No a potom tí, čo behajú do nemecka a tak.
@anonym_autor Tvoj problém nie je to, čo robíš... tvoj problém je, že to robíš na TPP vieš... Preto dostaneš šupky a drž hubu a krok.
Poznám "upratovačky", čo čistia hajzle. Ale na živnosť. Jednu takú sme tu mali. Popratala barak, zobrala 130€. A tie prachy sú jej. Za 4-5 hodín roboty. Ty na 130€ robíš týždeň jak blbec...
Takže vybodni sa na TPP, tým len zarábaš zamestnávateľovi na mercedes... a začni zarábať na svoj mercedes.
Btw, smetiari majú celkom pekné platy... príplatky za hlučnosť, rizikové prostredie atď atď... Podľa mňa so sebou necháš zametať a to je ten problém.
@anonym_autor ako muž by si nemal v prvom rade ty byť spokojný, že zarábas minimálnu mzdu...
@lucia245 od kedy je toto minimálna mzda ?
@anonym_54ff7f 😂 no určite. To by ako prvé ženám hovoril že má byt/ dom
@fadama ja som ti len napísala, akým spôsobom môže mať človek vlastné bývanie a ešte k tomu bez hypo. Nakoľko si sa veľmi čudovala ako je niečo také možné. Uviedla som príklad, nie že má autor isto vlastné bývanie.
Žiť sa dá aj s tých 900 len na ba to je malo. Autor je spokojný tak načo sa sťažuje. Ako skladník pri Ba vie zarobiť 1600. A potom ako chce žiť niekto pri Ba platí najom 500 a niekto v Ba 2800. Každý podľa seba čo mu vyhovuje.
Manzel zarába menej ako ja a teraz dostáva este menej, lebo je pn. Sam je nervózny, ze musi brat z úspor, ked nieco treba drahšie. Ja som tiez nervozna aj ked mam viac peňazí, ale zas nie je to raz tolko napr. Nevadilo by mi to jedine vtedy, keby z mojho platu dokážem potiahnuť vsetko, viem značnú časť peňazí odložiť a nemusim si uťahovať opasok.
@anonym_autor ak zdedíš byt po babke tak máš šancu. Nerada to píšem, je to smutný fakt. Z 900 e sa ťažko žije. A čakám teraz na morálne výčitky, že láska je najdôležitejšia. Plus tie facebookové a tu zo steny výčitky a výgrcky o hodnotách a konzume. Účty však treba platiť.
urcite to nieje rozhodujuce
@proste_zuza naozaj? Matematika ZŠ. Počítaj úver, alebo nájom, strava, dieťa, zubár...Ešte aj do banky po pôžičku pobežíš 🙄
ako s ahces v ba postarat o zenu a pripadne deti z 900? sorry - nejde o to,ze zena by chcela milionara..ale muza co sa ie postarat ... namiesto fnukania si po veceroch sprav skolu a hladaj lepsiu pracu
@anonym_1d02f4 škola zabezpečí lepšiu mzdu? Tak jedine medicína a právo. Šikovnému remeselníkovi stačí živnosť a je zelený od peňazí 😀
Ozaj a nieže by žena chcela milionára? Prečo nie? Peniaze dávajú neskutočnú slobodu 👍 a vôbec nie sú na škodu. Niektoré tu z MK ho doma aj majú.
Vy ste ake hnusne. Preco by vo vztahu mal vzdy chlap zarabat viac. Vzdy sa mozu vymenit a moze byt na rodicaku muz. Akebo moze ist zena po materskej do prace.
@anonym_6012ec máme v rodine taký pár. Sesternica je súkromná veterinárka na vychýrenej klinike. Manžel bol kedysi elektrikár, robil revízie. Ako ona porodila, on je doma už 11 rokov. Má pri nej síce všetko, ale je aj taký chlapec pre všetko. Okolie ho aj tak vníma. Vidíš, že jeho ego neskutočne trpì, ale prijíma to, lebo má aj ten komfort v podobe "slobody" že nemusí byť v práci o 6.00 hodine
Neboj sa autor. Tá pravá ťa bude chcieť aj s 900 €.Ta správna žena potiahne muža hore a to, že teraz zarábas 900 neznamená, že to tak bude navždy. Tieto trápne názory, že nikto nikoho neuzivi si nevsimaj. Väčšina tu má na krku hypotéku a bez prachov by boli jednoducho bez domova. Vnímajú to cez to
@doriiis ja hypotéku nemám, mám 3 nehnuteľnosti, ale 900 eur je málo
@anonym_autor no, žiaľ, je to veľmi málo, ak chceš rodinu...mne by nevadilo mať priateľa s tak nízkym zárobkom, ale nerátala by som s ním do budúcna ako s manželom. Môj manžel programuje, čiže nezarába zle, ja som doma s dvomi malými deťmi a riadim zároveň našu firmu. Bez firmy by sme vyžili len tak-tak lebo hypotéka okolo 500€, lebo strava, lebo jedna hodina krúžku pre dcéru stojí 20€, lebo výlety...
Ako z toho vyzijes keď aj v blbom puchove ide nájom od 500e?
@anonym_6ec333
Lenže Púchov je blbý celý sám o sebe. Keby tam nebolo conti,tak je to hladová dolina. A tá mentalita čo tam pracuje, o tom pomlčím. Keď majú v práci obed za 0,80 tak čakajú že to bude všade tak a všetko je pre nich v meste drahé. Ale počkaj,keď conti ukončí výrobu v Púchove, či bude tolko psychiatrov v okolí, kolko bude treba.. 👍
@anonym_autor
Neboj sa,ked príde tá pravá, tak bude stačiť aj 900eur. Ja ked som spoznal svoju manželku som zarábal 1200skk ako vodič a manželka 800 ako krajčírka a napr plná nádrž do škodovky stála 700 korun. A sme spolu 34 rokov a nemenil by som. A nikdy mi nepovedala, že zarábam málo.. !
Ako vidím tak zas vymyslená téma. Autor sa už neozval, neodpovie na nič.

900 e lepšie ako nič, tá pravá už bude vedieť čo s nimi.