icon

Neúspešné rande: Ako by ste reagovali na urážku?

Dnes o 00:10

Ako by ste reagovali na túto situáciu :

po 8 rokoch vzťahu a 2 mesiace pred svadbou ma tehotnú opustil snúbenec kvôli inej žene. Narodil sa mi syn ktorého vychovávam sama , otec je v rodnom liste ale to je tak všetko , len posiela peniaze. Malý má 5 rokov, kedy som sa zas odvážila trošku randiť. S jedným mužom to vyzeralo fajn , prvé rande, druhé rande a na treťom som mu chcela povedať že mám dieťa a teda uvidíme čo ďalej . Lenže on v rámci nejakej diskusie aj s ostatnými jeho kamarátmi povedal že nemá rád feťáčky, alkoholičky , potetované a kurvy s bastardami . No a kurvy s bastardami sú slobodné matky s deťmi a bez rozdielu . Jediné čo som urobila som sa zdvihla a bez slova odišla , na jeho prekvapenie a na prekvapenie všetkých . Kde sa dalo som ho poblokovala. A dnes mi odkázal po nejakom mojom kolegovi že vraj nevie čo sa stalo a že prečo som s ním prestala komunikovať. Tak som povedala kolegovi čo sa stalo a on mu povedal že mám za slobodna dieťa. Z iného telefónu mi potom napísal správu že on to tak nemyslel a tak . Reagovali by ste na to ?

kocuris
Dnes o 10:51
@mandzula

Vyjadrenie chlapa bolo cez ciaru, no zatajovanie sukromia do tej miery, ze potencialnemu partnerovi hned nepoviem, ze mam dieta, je cez ciaru tiez. Nepasujete k sebe, ste inak naladeni.

@mandzula keby na mňa vybalila na 1. rande, že vieš, mám dieťa bol by som v takom šoku, te by som odišiel a už sa nevrátil. Je to jej osobná vec, kedy to nejakému potenciálnemu partnerovi povie. Neboli vo vzťahu. Chlapec sa odhalil sám. To je ako s inými názormi... Dvaja mladí sa zoznámia, sympatie, iskry lietajú a zrazu chalan pustí po 5. rande, že ide s kamošmi von. Na pivko. A bim ho, bombera, kanady, hakinkreuze... Vykľul sa z kamaráta nápadníka neonácek... Mal to povedať vopred? Mal? No neviem...

stanislavicenka
Dnes o 10:53
@anonym_autor

@monro ja som o svojej reakcii vedela že reagovať už nebudem , skôr ma zaujímali reakcie aj iných žien či by reagovali a tieto slová prehliadli a išli by na ďalšie.

@anonym_autor mne pride zvlastne tvoje jednanie. Ked nevedel, ze to dieta mas, m9hla si to povedat tam..a nie sa bez slova zdvihnut a odist. Bez vysvetlenia.
A svadba nie je prezitok..ked to rak niekto vnima, je to jeho nedovidenie. Ja by som dieta s niekym, s kym nie som v manzelstve nechcela/nemala. Nie mat svadbu pocas tehotenstva.
Druha strana je, vulgarne vyjadrenia tvojho napadnika. Taky slovnik sa mi nepaci

bomba36
Dnes o 10:59

@anonym_autor týchto anonymných trollov si nevšímaj
Nikto nevie, ako si sa musela cítiť keď si tie reči počula naživo, skrátka v tej sekunde si reagovala ako si reagovala. Nemusíš sa cítiť zle, aj tak by ten nedospelý jedinec bola strata času, ktorý vieš využiť lepšie. Možno nabudúce bude lepšie, ak nápadník bude vedieť od začiatku, že máš dieťa, už len aby si si pri tom všímala jeho reakciu, reč tela a uvidíš či bude stáť za to pokračovať. Nemusíš ho s ním hneď zoznamovať.

mandzula
Dnes o 10:59
@kocuris

@mandzula keby na mňa vybalila na 1. rande, že vieš, mám dieťa bol by som v takom šoku, te by som odišiel a už sa nevrátil. Je to jej osobná vec, kedy to nejakému potenciálnemu partnerovi povie. Neboli vo vzťahu. Chlapec sa odhalil sám. To je ako s inými názormi... Dvaja mladí sa zoznámia, sympatie, iskry lietajú a zrazu chalan pustí po 5. rande, že ide s kamošmi von. Na pivko. A bim ho, bombera, kanady, hakinkreuze... Vykľul sa z kamaráta nápadníka neonácek... Mal to povedať vopred? Mal? No neviem...

@kocuris Ty to mozes vidiet inak, je to ok, ja to vidim tak, ze ak napriklad niekto nechce partnera s dietatom, je to strata casu pre obe strany a kazdy ma pravo rozhodnut sa, ci vobec s takym clovekom rozohravat partiu. Ja by som chlapa s dietatom nechcela, tak nebudem stracat cas, aby potom na mna vyblafol, ze ma zavazok, o ktory ja nestojim a cakal, ze uz som sa namotala, tak to nejako stravim.

kocuris
Dnes o 11:05
@mandzula

@kocuris Ty to mozes vidiet inak, je to ok, ja to vidim tak, ze ak napriklad niekto nechce partnera s dietatom, je to strata casu pre obe strany a kazdy ma pravo rozhodnut sa, ci vobec s takym clovekom rozohravat partiu. Ja by som chlapa s dietatom nechcela, tak nebudem stracat cas, aby potom na mna vyblafol, ze ma zavazok, o ktory ja nestojim a cakal, ze uz som sa namotala, tak to nejako stravim.

@mandzula každá pravda má dve strany... pravda tvoja, pravda moja... beriem. Každý to môže mať inak.

kocuris
Dnes o 11:13

Každopádne je ten pán proste buran. Ak si stojí za svojím názorom, o kurvách a bastardoch, načo ju kontaktuje? Z iných telefónov? Ľúbi ju? Alebo nie? Aj by možno, keby dala... je to proste buran. Ja som sa snažil vykresliť si to. Ja by som si toto nedovolil. A to som, aký som. Nevieš okolnosti a škatuľkuješ? Podľa okolností sa mali so snúbencom po 8 rokoch vzťahu brať... nestalo sa. Aj ona má právo teraz zoznamovať sa. A je opatrná. Osvedčilo sa. Chalanisko nový sa odhalil. Pre ňu včas. On sa zaradil, ona sa podľa toho zariadila.

dm1
Dnes o 11:19
@anonym_autor

@lucylaw aké zatajovanie ? nebudem na prvom rande sa otvárať hoci komu a spovedať zo svojho súkromia . Načo ? Pre mňa je to OK na treťom rande , veď by som mu to nepovedala pred oltárom . Aj som sa chytala na treťom teda a uvidí sa čo ďalej ale než som sa k tomu dostala padla táto osudová veta.

@anonym_autor nechapes ze aj ten chlap sa ma pravo rozhodnut ci vobec nieco chce skusit s niekym kto ma dieta? rovnako ako zena ma pred prvym rande vediet ak chlap ma dieta nech sa rozhodne ci to chce vobec skusit. To nieje roztrubovanie sukromia, ved nemusis hovorit podrobnosti ale ze ma niekto dieta by som isto chcela vediet pred prvym rande

dm1
Dnes o 11:23

@kocuris ved jasne podla vyjadreni je to buran ale len tak sa zdvihnut a odist je tiez riadne odveci a nedospele :o. Stacilo povedat ze tiez ma dieta resp.minimalne ze sorry ale taketo chovanie nieje nic pre mna tak to radsej ukoncime. Ale ani mu ani bu a ist prec... hm neviem no

kocuris
Dnes o 11:24

Sú tu dve roviny, dve otázky... prvá je, či povedať vopred že mám dieťa. Druhá je reakcia na vypovedaný názor protistrany. Autorka sa pýtala ako by sme reagovali... odpoveď na situáciu dostala akurát tak odo mňa...

autor
Dnes o 11:27
@dm1

@anonym_autor nechapes ze aj ten chlap sa ma pravo rozhodnut ci vobec nieco chce skusit s niekym kto ma dieta? rovnako ako zena ma pred prvym rande vediet ak chlap ma dieta nech sa rozhodne ci to chce vobec skusit. To nieje roztrubovanie sukromia, ved nemusis hovorit podrobnosti ale ze ma niekto dieta by som isto chcela vediet pred prvym rande

@dm1 nie nechápem . Ja mám právo si svoje súkromie chrániť a teraz sa mi to nanajvýš aj ukázalo že to bolo správne. Ono to mohlo skončiť aj tak že ma dostane do postele pár krát a potom budem kurva s bastardom ktorú sundal . A presne ako tu napísal aj jeden chlap , keby mal túto informáciu svoje správanie by zrejme prispôsobil ( a to písal muž ) . A to že som odišla nie je odveci , je to reakcia presne tomuto adekvátna, načo niekomu niečo vysvetľovať a míňať na neho energiu, niekedy treba riešiť situácie bez slov.

stanislavicenka
Dnes o 11:35
@anonym_autor

@dm1 nie nechápem . Ja mám právo si svoje súkromie chrániť a teraz sa mi to nanajvýš aj ukázalo že to bolo správne. Ono to mohlo skončiť aj tak že ma dostane do postele pár krát a potom budem kurva s bastardom ktorú sundal . A presne ako tu napísal aj jeden chlap , keby mal túto informáciu svoje správanie by zrejme prispôsobil ( a to písal muž ) . A to že som odišla nie je odveci , je to reakcia presne tomuto adekvátna, načo niekomu niečo vysvetľovať a míňať na neho energiu, niekedy treba riešiť situácie bez slov.

@anonym_autor ja netusim, kolko mas rokov, ale takto sa urazaju male deti. Este ani nie si schopna, ci ochotna prijat iny pohlad na vec🤦‍♀️. Naco sa potom pytas? Prisla si si len potvrdit tvoju "spravnu" detinsku reakciu? Aj to tu najdes. A rovnako aj reakciu z.opacneho polu

dadis
Dnes o 11:40
@anonym_eb7675

@dadis Hej? Podla coho?

@anonym_eb7675 Napriklad pouzita diakritika, styl pisania, pouzitie "-" v dlhej forme (bezne klavesnice na mobile ho nemaju)

autor
Dnes o 11:42
@stanislavicenka

@anonym_autor ja netusim, kolko mas rokov, ale takto sa urazaju male deti. Este ani nie si schopna, ci ochotna prijat iny pohlad na vec🤦‍♀️. Naco sa potom pytas? Prisla si si len potvrdit tvoju "spravnu" detinsku reakciu? Aj to tu najdes. A rovnako aj reakciu z.opacneho polu

@stanislavicenka ale ja si nič nepotrebujem potvrdzovať. Ja som sa ani nepýtala vás na moju reakciu , tam otázka nesmerovala . Moja otázka smerovala či by ste mu dali ostatné druhú šancu .

stanislavicenka
Dnes o 11:43
@anonym_autor

@stanislavicenka ale ja si nič nepotrebujem potvrdzovať. Ja som sa ani nepýtala vás na moju reakciu , tam otázka nesmerovala . Moja otázka smerovala či by ste mu dali ostatné druhú šancu .

@anonym_autor naozaj na toto potrebujes studiu odpovedi roznych zien?

autor
Dnes o 11:46
@stanislavicenka

@stanislavicenka a mám dosť rokov na to aby som sa nemusela vybavovať s niekým kto má takéto zmýšľanie a vysvetľovala mu pre mňa nevysvetliteľné a tým myslím toho muža.

autor
Dnes o 11:46
@stanislavicenka

@anonym_autor naozaj na toto potrebujes studiu odpovedi roznych zien?

@stanislavicenka áno potrebujem a keď mi nevieš dať názor na moju otázku , tak sa treba posunúť ďalej .

stanislavicenka
Dnes o 11:52
@anonym_autor

@stanislavicenka a mám dosť rokov na to aby som sa nemusela vybavovať s niekým kto má takéto zmýšľanie a vysvetľovala mu pre mňa nevysvetliteľné a tým myslím toho muža.

@anonym_autor zduto odides bez vysvetlenia, a zmiznes z dohladu vsade, kde sa da. Dufsm, ze to nezazijes nikdy z druhej strany. Vies, ze to tebe niekto bez vysvetlenia spravi. A mozes rozmyslat😉

bluka2
Dnes o 11:56

Je to sedlak a nepokracovala by som samozrejme v nicom. Ale nesuhlasim hovorit o dietati pred prvym rande. Podla mna to nie je safe. Lebo pedofili hladaju takto obete na svoje chutky, takto eliminujes trochu to riziko, ze sa o teba zaujima niekto kvoli pristupu k dietatu. Bezpecnost na prvom mieste, normalny chlap podla mna rozumie, ze v istom veku uz vela zien ma aj deti 😉

autor
Dnes o 11:56
@stanislavicenka

@anonym_autor zduto odides bez vysvetlenia, a zmiznes z dohladu vsade, kde sa da. Dufsm, ze to nezazijes nikdy z druhej strany. Vies, ze to tebe niekto bez vysvetlenia spravi. A mozes rozmyslat😉

@stanislavicenka žiadne zduto , to je len tvoja predstava. Normálne kľudne bez akýchkoľvek hystérie som odišla. Možno ty máš potrebu vysvetľovať takémuto mužovi že nono , takto sa nemá rozprávať o slobodných matkách s deťmi , ja tuto potrebu nemám a ani sa nebudem pred tebou obhajovať za moju reakciu . Odišla by som aj keby som nemala dieťa za slobodna.

bluka2
Dnes o 11:58

Ja nechapem, ako by niekto po takomto komentari neodisiel? Kazda primitivna veta navyse je strata casu pre nu

mandzula
Dnes o 11:59
@anonym_autor

@anonym_autor pises toto (ze sa s nim nebudes vybavovat atd.) a zaroven sa v uvode pytas, ci by sme reagovali na to, co ti napisal. Ja vlastne neviem, co chces pocut. Nesadol ti, dovi.

stanislavicenka
Dnes o 12:02
@anonym_autor

@stanislavicenka žiadne zduto , to je len tvoja predstava. Normálne kľudne bez akýchkoľvek hystérie som odišla. Možno ty máš potrebu vysvetľovať takémuto mužovi že nono , takto sa nemá rozprávať o slobodných matkách s deťmi , ja tuto potrebu nemám a ani sa nebudem pred tebou obhajovať za moju reakciu . Odišla by som aj keby som nemala dieťa za slobodna.

@anonym_autor vwd vravim, totalne bez vysvetlenia. Je jedno, ze si pri tom nebuchala stolickami. Ide celkovo o detinsku reakciu.

bluka2
Dnes o 12:04
@stanislavicenka

@anonym_autor vwd vravim, totalne bez vysvetlenia. Je jedno, ze si pri tom nebuchala stolickami. Ide celkovo o detinsku reakciu.

@stanislavicenka detinske je skor snaha prevychovavat nejakeho vulgarneho muza s predsudkami alebo co mala presne po jeho vyjadreni robit? s nim este rozparavat o com?

autor
Dnes o 12:04
@bluka2

Ja nechapem, ako by niekto po takomto komentari neodisiel? Kazda primitivna veta navyse je strata casu pre nu

@bluka2 ano ja to cítim rovnako , načo plytvať slovami na takéto vyjadrenie.

stanislavicenka
Dnes o 12:10
@bluka2

@stanislavicenka detinske je skor snaha prevychovavat nejakeho vulgarneho muza s predsudkami alebo co mala presne po jeho vyjadreni robit? s nim este rozparavat o com?

@bluka2 o akom prevychovani to pises? Nikto nikoho nevychovava. Tu hovorime o detinskom spravani autorky, ze nevie ani povedat, ze vulgarne spravanie je pre nu neprijatelne😀.

arianna25
Dnes o 12:12
@anonym_autor

@anonym_de43db v minulosti sa mnohé nevesty vydávali tehotné , ja som sa vydať chcela po 8 rokoch vzťahu a mne sa ten vzťah javil ako dobrý , to že sa môj expartner bezhlavo zamiloval do 20 ročnej dievčinky ktorá mu šila oblek na svadbu som nijako nedokázala ovplyvniť. Neboli spolu ani 5 mesiacov .

@anonym_autor to mi je ľúto. Svinstvo.

tiezjedna
Dnes o 12:14

@anonym_autor ja skôr nechápem, že takúto zásadnú vec tomu druhému nepovieš ešte pred prvým rande. Ja osobne by som na rande s chlapom, ktorý má deti vôbec nešla a ak by to z neho vypadlo až potom, pomyslela by som si svoje...

tiezjedna
Dnes o 12:14
@kocuris

@kocuris spájať neonácka a dieťa je úplne mimo....🙄

autor
Dnes o 12:15
@tiezjedna

@anonym_autor ja skôr nechápem, že takúto zásadnú vec tomu druhému nepovieš ešte pred prvým rande. Ja osobne by som na rande s chlapom, ktorý má deti vôbec nešla a ak by to z neho vypadlo až potom, pomyslela by som si svoje...

@tiezjedna ja zase nechápem ako niekto môže otvoriť svoje súkromie hocikomu , len tak že si dá s ním jednu kávu a potom druhú kávu so zákuskom .

mandzula
Dnes o 12:16
@tiezjedna

@tiezjedna Presne, ved to je cista macka vo vreci a potom z toho moze druha strana vyjst ako chrapun, ktoremu vadia deti, o ktorych vlastne nemal ani tucha.