Prečo ma lákajú lajky viac ako skutočné vzťahy?
Caute, odkedy som sama, je to tak dlho, že som si na to zvykla a vlastne mi to ani nepríde zvláštne, lebo každý deň mám svoj malý rituál, ráno sa zobudím a ešte skôr než vstanem s postele, zoberiem telefón a pozriem sa že koľko mi prišlo správ, koľko srdiečok, koľko lajkov, No a to je ten moment, na ktorý sa teším najviac zo všetkého, lebo vtedy mám pocit, že nie som úplne zbytočná, že si ma niekto všimol, že sa niekomu páčim, aj keď len na chvíľu cez obrazovku. Kedysi ich bývalo veľa, naozaj veľa, pamätám si, že som ani nestíhala všetky pozerať a odpovedať, ale pravda je, že som ani nechcela odpísať každému a vyberala som si, vždy len tých pekných, tých čo sa mi páčili, lebo som si hovorila, že keď už, tak nech to stojí za to, lenže vždy to dopadlo rovnako. Chvíľu si písali. Potom sa začali ozývať menej a nakoniec prestali úplne, asi si našli niekoho krajšieho, mladšieho, lepšieho, to sa stáva stále dokola, už roky. A tak som si zvykla, že mi vlastne stačia tie lajky a srdiečka, že nepotrebujem nikoho naozaj, stačí mi ten pocit ráno, že ma niekto chce aspoň takto, aj keď viem, že ma vlastne nechce, len sa pozerá na fotku. Lenže čas ide a ja to vidím, aj keď si to nechcem priznať, tých lajkov chodí menej a menej, nie je ich toľko ako kedysi a ja sa snažím, naozaj sa snažím vyzerať dobre, ale už to nie je ono.Včera ráno som sa zobudila ako vždy, zobrala som telefón a pozerám, rátam, a vyšlo mi číslo 45, len štyridsaťpäť srdiečok, chvíľu som si myslela, že sa mi to zle načítalo, alebo čo. Lebo na také malé číslo nie som zvyknutá, sedela som na posteli a pozerala na to a bolo mi nejako divne, také ticho bolo okolo mňa, aké som si predtým nevšímala. Dnes som spravila niečo, čo som si dlho premýšlala a otvorila som zoznamku a zmenila som si fotky, dala som tam tie staré, desať rokov staré, tie, na ktoré som kedysi dostávala najviac lajkov, viem, že sa páčili, viem, že fungujú. Keď som ich tam dala, pozrela som sa do zrkadla a potom späť na mobil a zase do zrkadla, a neviem prečo, ale bolo mi z toho smutno, tak nejako ticho smutno, sadla som si a čakala, že to zase príde, že zase budem mať veľa srdiečok a že to bude ako kedysi. Ale zatiaľ len sedím, pozerám na telefón a čakám, lebo nič iné mi už asi ani nezostalo. Baby... prečo sa toto deje??
Ked lajky nahradia pritomnost druheho cloveka, tak vysavaci robot nahradi aj pohyb druheho po dome. Hlavna je spokojnost dotycneho ...
@anonym_autor vieš prečo to je? Lebo maš vysoke ego ale že moc vysoké.. ja prve co vstanem dakujem ze som, a idem chtstat ranajky pre svoju rodinu
Ty si podla mna zrela na psychiatriu a to nenyslim v zlom, len mi toto nepride v poriadku, je to zavislosť
Treba žiť reálny život, nie lajky a srdiečka. (ibaže by toto bol pokus o slohovú prácu niekde na zakladke)
@anonym_autor "Baby... prečo sa toto deje??"
Lebo starnes, mladsi o teba nemaju zaujem a rovesnici maju rodiny. Nemaju cas online vypisovat a posielat lajky a srdiecka nejakej starej trubke cakajucej od rana na lajky.
@anonym_autor to je tak trapný príspevok🙄
@anonym_autor Tak to je ta najhoršia a najsmutnejšia vec na svete zobrať hneď po zobudení mobil do ruky a tešiť sa z laikov a správ....uprimnu sústrasť
45 ľudí ti akože dalo "páči sa mi" a tebe sa to zdá málo?? V hlavičke všetko v poriadku?
45 ľudí ti akože dalo "páči sa mi" a tebe sa to zdá málo?? V hlavičke všetko v poriadku?
@januska12323 roky to bývalo aj 200 az 250 denne. a teraz iba 45.
@anonym_autor ťažká závislosť, najlepšie vôbec nebyť zaregistrovaná na sociálnych sieťach. Ľudia tráviaci denno-denne kvantum času na sociálnych sieťach na reálne zoznamovanie sa, resp. vôbec na reálny život, jednoducho nemajú čas. Mnohí sme osamelí (aj tí vo vzťahoch a často aj tí v rodinách) a jedinou "spoločnosťou" sa nám stal mobil.
@anonym_autor lajky a srdiecka spustaju v ludoch endorfiny a vyvolavaju zavistlost...
@anonym_04b80e je to rychly dopamin. Ziadne endorfiny
V otazke : Preco sa to deje ? Pretoze si tazkym sposobom zavisla na internete a nejakej zoznamke. Realny svet nahradzas nejakymi virtualnymi lajkami. Celu tu zoznamku zrus, vymaz si konto a zacni zacit naplno v realite, nie ruzovom sne. Ak s tym nevies seknut, citis nutkanie opat zacat alebo si z mojej rady nervozna, navstiv odbornika na nelatkove zavislosti.
@anonym_autor ani som to necitala cele... dievca.. zi! svoju hodnotu nestavaj na lajkoch... pre pana, kolko krat sama das lajk len tak, bez nejakej hodnoty k danemu cloveku... vystup z tejto bubliny , kde si naoko stastna a zi skutocny zivot...
@januska12323 roky to bývalo aj 200 az 250 denne. a teraz iba 45.
@anonym_autor 😳 to musíš byť dokonalá, zvláštne, že ani jeden pri tebe nevydržal
@anonym_04b80e je to rychly dopamin. Ziadne endorfiny
@stanislavicenka ano, to som myslel...
@anonym_autor Dievča, nie sú normálna, úplne vážne
@anonym_autor žiješ smutný virtuálny život. Navštív psychológa, pomôže ti vrátiť sa do reálneho života ❤
Lebo zijes ako velmi vela ludi v dnesnej dobe online zivot. Je to smutne, ale stretla som sa s tym az prilis casto. Ked aj niekde sedim na kave, pozriem sa okolo, tak vacsina ludi ma v ruke mobil. Namiesto komunikacie medzi sebou si pisu s niekym inym, alebo kukaju na socialne siete.
To aký má zmysel vešať na zoznamku 10 rokov staré fotky a zbierať srdiečka ???😀
Ja nemám 4 roky ani Instagram, ani FB, ani tiktok a podobné sprostosti… nedostávam žiadne srdiečka ani lajky a žije sa mi perfektne, stačia mi pekné slová od manžela, teba tie sociálne siete a samoľúbosť ovládla, smutné. Buď si robíš srandu alebo naozaj vyhľadaj psychológa a toto myslím v dobrom.
@anonym_autor ze preco sa to deje? Lebo si vnutorne strasne prazdna. Len sama krasa, srdiecka, lajky atd., to je akoze ta najvyssia hodnota v tvojom zivote?
@anonym_autor to je zas nejaký pokus o poviedku?
Musíš mať strašne plytký život
@anonym_autor a este teda k tomu nastaveniu... davat si niekam fotky , ktore boli uspesne pred 10 rokmi... ty mas asi nejaky problem... validujes samu seba na zoznamke... aj keby si tam mala 1500 srdiecok denne.... to rovna sa, ze si na tom dobre? ziadana? ako ze ta chcu? alebo co ti to dava.... sebahodnotu? skus offko tymto padom a tam dostanes aj zaplatene, ked toto jedine ti robi den...
to denne nieco pridavas? Ci ti lajkuju stare foto?

@anonym_autor lajky a srdiecka spustaju v ludoch endorfiny a vyvolavaju zavistlost...