Prečo sa muži nad 35 rokov zrazu predstavujú inak?
Ahojte, neviem, čo sa stalo mužom po 35tke, ale zrazu sa začali predstavovať divne. Ja som Katarína. Nie som ani Kate, ani Katrin, ani Kitty, som Katka alebo Katarína. Alebo Kata, Kaťa, čokoľvek. A tak sa aj predstavujem. V poslednom čase natrafím na mužov, čo sa predstavujú divne. Ahoj, ja som Tom. Ok, čiže ty si Tom? Nie Tomáš? Hej, on je Tom. Potom včera mi písal 42 ročný nabúchanec z posilky, že je Chris. Ozaj Chris? Nakoniec z neho vyšlo, že je Kristián. Tak fajn, si Kristián, nie Chris. Písal mi Mark. Vek 38r. Mark? Naozaj. Nie, samozrejme je Marek. Žiadny Mark. Dokelu čo sa to deje? A to nie sú žiadne deti, ani pubertaci, to by mali byť už zrelý muži, čo majú mať deti. To keď sa ich budú pýtať, ako sa volá ich ocko povie Chris Novák a Mark Horváth?
Akože chápem, že keď vám rodičia dali meno Chris, Mark, Paul, Tom, že sa tak budete volať.
Ale keď vám dali meno Kristián, Marek, Pavol a Tomáš, prečo si to potvoríte?
Ja len taký malý neškodný povzdych.
@anonym_5cab83 ja mám na FB jednoduchú profilovú fotku. Napriek tomu mi každý mesiac píšu nejakí ľudia. Jeden týpek mi píše každý rok a vždy sa pýta, či som ešte zadaná. Jeden cudzí človek mi napríklad mi stále na Nový rok, na Vianoce, na meniny, na MDŽ... v živote som ho nevidela. Ale ten je neškodný. Manželovi sa venujem až, až.. on sa smeje nad tým, že zase ti písal Chris? A smeje sa, nad ich menami. Že nie, on nemôže byť Kristián, ale dá si Chris :D
@anonym_autor normalne si to ľudia nastavia tak aby ta nemohli oslovovať cudzi ľudia pokiaľ o to nemáš záujem. Uplne bežná prax. Nechápem načo to máš takto keď ta to potom irituje. To sú skúšaci. Nebude to tvojou charizmou ani nevidanou krásou.
Čudujem sa, lebo mne ani mojím známym tam takto nikto nevypisuje. Ale ok, možno máš dobrodružnejší sociálny život. Mimochodom akurát mi nabehla na stránke facebooku info od jednej verejne známej osoby, že ak by náhodou niekomu od neho prišla správa, tak ju neposlal on. Tá tvoja zbierka Chrisov a Tomov tiež vyzerá ako nejaký podvod, resp. či si z teba náhodou niekto len srandu nerobí.
@anonym_c611c8 ja mám jedného Chrisa, te je naozajstný ver mi. Hovorí si aj Spiky. A Tomovia sú viacerí, ale reálne sú Tomášovia, len sa predstavujú ako Tomovia. Lebo to je viac in. Inak osobne poznám troch Tomášov, ktorí sa predstavujú ako Tom. A napokon tu máme Marka, kamarát môjho kamaráta. Pýtam sa ho, on je Mark? Je zo zahraničia? Ale kde, chalanisko od Detvy, Marek, len v 40tke prepĺo. Kym nie je Mark Twain, stale dobre 🙂.
Ja furt nechápem. Ved tom je len normálne skratka dokonca doslovna. Co ta na tom irituje?
Ja furt nechápem. Ved tom je len normálne skratka dokonca doslovna. Co ta na tom irituje?
@pralinka25 ked sa nikdy nevolali Tom, vzdy sme ich volali Tomas, a teraz zrazu prepinatko a uz mam 38r-40r a volam sa Tom? Nie je to divne?
@pralinka25 ked sa nikdy nevolali Tom, vzdy sme ich volali Tomas, a teraz zrazu prepinatko a uz mam 38r-40r a volam sa Tom? Nie je to divne?
@anonym_autor to sa ti predstavujú takto ľudia ktorych roky poznáš?
Ja neviem. Mne by to bolo úplne jedno. Aj keby chcel nech mu hovorím franz jozef
mna kamoska vzdy volala Lus, v praci takmer vsetci "Lusi" , ked mi niekto v praci povie Lucia, väčšinou rozmyslam, co som vyviedla 🤣
@anonym_autor to sa ti predstavujú takto ľudia ktorych roky poznáš?
Ja neviem. Mne by to bolo úplne jedno. Aj keby chcel nech mu hovorím franz jozef
@pralinka25 no zacne pisat Tom do spravy, a sme spolu niekde a on sa predstavi niekomu ako Tom. Mam kolegu a zacal nam davat meetingy teams ako Tom & Katarina. Co ti sibe? Cely minuly rok sme mali Tomas & Katarina a teraz Tom? A pride mi email a tam Tom. Co dokelu? Kriza stredneho veku? Poznam ho 13r ako Tomasa.
@anonym_autor ja som manzela prekrstila na Pítr 😂 Peter je prilis tvrde pomenovanie pre kazdodennu komunikaciu , Peťo je odveci a dost okukane za mna, Peťko pre 30tnika asi tiez nie 😂
@pralinka25 no zacne pisat Tom do spravy, a sme spolu niekde a on sa predstavi niekomu ako Tom. Mam kolegu a zacal nam davat meetingy teams ako Tom & Katarina. Co ti sibe? Cely minuly rok sme mali Tomas & Katarina a teraz Tom? A pride mi email a tam Tom. Co dokelu? Kriza stredneho veku? Poznam ho 13r ako Tomasa.
@anonym_autor tiež ti nerozumiem. Tak nevadí ti napríklad Rasťo alebo Miro, ale Tom ti vadí? Veď to je úplne rovnaká skratka mena ako tieto. Môj ex je Tomáš a neuveríš, ale už pred 15 rokmi ho skoro všetci volali Tom. A to nemal ani 30 v tej dobe. Volali ho tak odmala. Chrisa ako Kristína úplne chápem, ak to má ako ja, že keď sa predstavím Kristína, tak som automaticky pre každého Kika, tak sa radšej rovno predstaví ako Chris, aby nikoho ani nenapadlo hovoriť mu Kiko. Za mňa to chalan dobre vymyslel. Ale prvoradé je, že nie títo ľudia majú nejaký problém, ale že ty máš problém rešpektovať druhých.
tesi ma. volaj ma Samo
@samo789 teší ma Samuel 😁 a čo tie ženy? Nejaká bezdetná okolo 40 ti nevypisuje z nášho okolia? Mohol by si mi ju prihrať.
@anonym_autor treba to hned vyfiltrovat.
Žeby kríza stredného veku? Posilka, zoznamky, to by mi tak pasovalo na 40tnikov, nevedia sa zmieriť so starnutím, tak potrebujú pôsobiť, že sú strašne COOL
@anonym_autor tiež ti nerozumiem. Tak nevadí ti napríklad Rasťo alebo Miro, ale Tom ti vadí? Veď to je úplne rovnaká skratka mena ako tieto. Môj ex je Tomáš a neuveríš, ale už pred 15 rokmi ho skoro všetci volali Tom. A to nemal ani 30 v tej dobe. Volali ho tak odmala. Chrisa ako Kristína úplne chápem, ak to má ako ja, že keď sa predstavím Kristína, tak som automaticky pre každého Kika, tak sa radšej rovno predstaví ako Chris, aby nikoho ani nenapadlo hovoriť mu Kiko. Za mňa to chalan dobre vymyslel. Ale prvoradé je, že nie títo ľudia majú nejaký problém, ale že ty máš problém rešpektovať druhých.
@kristiii takto ich ľudia volajú odjakživa. Myslím, že Rasťo bol stále Rasťo, aj Miro bol Miro, Mirec, Mirko, aj Marek bol Marek, marko. Ale keď sa niekto volá Tomáš a jedného dňa je Tom, a niekto sa volá 40r Marek a zrazu bude Mark a týpek sa volá Kristián, Kiko a začne si zrazu v 40tke hovoriť Chris? Nie, to mi nepríde ok.
@kristiii takto ich ľudia volajú odjakživa. Myslím, že Rasťo bol stále Rasťo, aj Miro bol Miro, Mirec, Mirko, aj Marek bol Marek, marko. Ale keď sa niekto volá Tomáš a jedného dňa je Tom, a niekto sa volá 40r Marek a zrazu bude Mark a týpek sa volá Kristián, Kiko a začne si zrazu v 40tke hovoriť Chris? Nie, to mi nepríde ok.
@anonym_autor slovenské prezývky máme že Kiko, Maja, Majo, Natália je Naty, Nataly, Peter je Peťo, alebo Jožo je Dodo alebo Pepo, Patrik je Paťo. Ale hento zahraničné som nevidel ani ja. Pritom ja som tu majster na miešanie rôznych jazykov a nárečí…
Možno pracujú/pracovali v zahraničí a už si zvykli na svoju ,,prezývku"? Páči sa im to oslovenie? Možnosti je veľa.
@anonym_autor týpek sa nevolá žiadny Kiko, to si vymyslela naša spoločnosť a ty jej to zeries, aj keď jemu to môže vrcholne vadiť, lebo je to otrasná infantilna prezývka, obzvlášť pre chlapa. A žiadny Marek nebol kedysi Marko, takže kľudne môže byť aj Mark, je to úplne jedno. Možno si tí chlapi konečne v určitom veru dokážu povedať, čo sa im páči a čo nie. Za mňa super
@anonym_autor toto by som neriešila.. mňa osobne pozná pod nickom viac ľudí než pod vlastným menom.. nick / alebo teda prezývka s menom vôbec nesúvisí a tiahne to so mnou od strednej školy.. kamaráti ma tak predsravujú ďalším kamarátom.. je na každom ako sa chce nechať oslovovať.. napr. Alexandra - Saška, Saša alebo Alex.. za mňa dobré akokoľvek.. kamoša Daniela tiež okrem rodiny každý skrátene volá Dan.. celým menom sa predstavoval možno pri nastupe do práce.. veľa závisí od komunity..
Keď som pracovala na Záhorí, tam bola skrátka Tom pre Tomáša úplne štandardná a to jeden z nich mal 45+. Je to skrátka, tak to ešte beriem. V tom ďalšom súhlasím. Vypustiť E z mena Marek? napísať si Chris ako skratku Kristiána, keď Ch v Chris sa v angličtine v tomto mene aj tak číta ako K? Ako načo? Rovnako nemám rada Mery pre Marianna, kolegyňa povedala že ju volajú Marianka alebo Mery a nikdy som ju mery nenazvala, radšej som používala tú dlhú verziu 😁
@anonym_autor keď sa Jakub predstaví Kubo je to v poriadku? Títo dnešní 35+ chcú byť asi fresh a in, keď sa tak predstavujú. Neriešila by som. A mám kamarátku Evu, predstavuje sa “Ejv” alebo Eveline. Tiež 35+
@anonym_autor a ako vieš, že zrovna práve v 40 sa tak rozhodol?
@anonym_c611c8 ja mám jedného Chrisa, te je naozajstný ver mi. Hovorí si aj Spiky. A Tomovia sú viacerí, ale reálne sú Tomášovia, len sa predstavujú ako Tomovia. Lebo to je viac in. Inak osobne poznám troch Tomášov, ktorí sa predstavujú ako Tom. A napokon tu máme Marka, kamarát môjho kamaráta. Pýtam sa ho, on je Mark? Je zo zahraničia? Ale kde, chalanisko od Detvy, Marek, len v 40tke prepĺo. Kym nie je Mark Twain, stale dobre 🙂.
@anonym_autor si fakt divna a riesis problemy 12 rocnych deti.... a toto " zlakla som sa ze sa nieco stalo, ked mi nenapisal cudzi clovek na vianoce" akoze wtf?
@anonym_autor
Aby boli " kúl", to ti nedocvaklo?

Čudujem sa, lebo mne ani mojím známym tam takto nikto nevypisuje. Ale ok, možno máš dobrodružnejší sociálny život. Mimochodom akurát mi nabehla na stránke facebooku info od jednej verejne známej osoby, že ak by náhodou niekomu od neho prišla správa, tak ju neposlal on. Tá tvoja zbierka Chrisov a Tomov tiež vyzerá ako nejaký podvod, resp. či si z teba náhodou niekto len srandu nerobí.