Prečo ženy nezačínajú vzťahy ako prvé?
Ahojte,
prečo ženy v 21.storočí nezačínajú prvé vzťah.
Ja som za zrovnoprávnenie pohlaví.
Nech majú ženy aj muži rovnaké práva všade vo svete.
Prečo nefunguje rovnosť pohlaví vo všetkom?
Prečo žena nenapíše prvá mužovi?
Prečo žena čaká na muža aj, keď sa jej chlap páči?
Prečo ženy nebalia chalanov?
@slobodnyanonym podľa mňa zbytocna otázka. Prečo? Prečo ta to trápi? Buď je ta realita taká, akú chceš alebo nie je. Oveľa dôležitejšie je, ako sa k nej postavíš.
Aj veľa žien osloví mužov. Ale šanca, že sa kvôli tvojej nespokojnosti niečo zmení, je mizivá. Proste ber to tak, ako to je a skôr uvažuj nad tým, čo s tým môžeš urobiť.
@jogy1984 súhlas,ženy chceli rovnosť maju ju,a teraz qvila jak tu poniektoré. 🙄🙏
Zaujímavé jak tu podiektore hovoria o signáloch a že ich muži nevedia dešifrovať že daná ma o neho záujem... muži nemajú veštiacku guľu to za A a za B dnes ak sa muž pozrie na ženu alebo ju oslovi je krok od toho aby neskončil v base za sexuálne optazovanie ako je to už vo veľa západných krajinách, nečudo že veľa mužov nema chuť ani záujem tie vaše signáli dešifrovať.
@riky_rower Súhlasím. Kedysi sa ženy potešili komplimentu od muža a dnes? dobre že mu oči nevyškriabu, pritom stačí milo a slušne poďakovať za záujem a ak som vydatá alebo zadaná, jasne to povedať a normálny, inteligentný chlap to pochopí. Mňa keď muži zastavili a pozvali na kávu a bola som v tom čase zadaná, vždy som humorne odpovedala, že či na tú kávu môžem vziať aj môjho muža 😁 chlapi sa usmiali, ospravedlnili a išli preč...
Lebo muzi a zeny su rozdielni. Nezamienaj si rovnopravnost s rovnakostou. Proste uz vo vsetkom chcu chlapi spohodlniet? A kedy zacnu muzi rodit deti? Ked sa uz ohanas, aby sme vsetko robili rovnako.
@zuzanaete Nebyť muža, tak žiadne deti nemáš 😉. Takže oháňať sa tu pôrodom je blbosť.
@slobodnyanonym v pracovnej sfére je všade rovnosť pohlaví ? U nás chlap za rovnakú prácu dostane viac ako ženy. Od rovnosti pohlaví vo všetkom sme este ďaleko
@slobodnyanonym v pracovnej sfére je všade rovnosť pohlaví ? U nás chlap za rovnakú prácu dostane viac ako ženy. Od rovnosti pohlaví vo všetkom sme este ďaleko
@anonym_153ac9 nebude to tím že muži a ženy ktorí vykonávajú tu istu prácu napríklad v kancelárií tak častejšie ostávajú dlhšie v práci berú nadčasi, zatiaľ čo ženy si urobia svoje a idú het z koleginami večer dakde sadnúť ?
Alebo tím že 95% zamestnania ktoré držia infraštruktú štátu pokrývajú len muži ? lebo ženy nemajú záujem o stavbarčinu ťahanie káblov vodovodného potrubia alebo prácu z ťažkou technikou, jasné že práca kde si zamastiš paprče bude ohodnotená lepšie (a hlavne dnes) ako sedenie na prdeli v klimatizovanej miestností,ach vy feministky a vaše dvojité kilometre.
Ja furt hovorím,modlite sa aby nenastala tretia svetová,hned tie vaše práva pôjdu von oknom,...a ešte budete radí ak za filtrovanu vodu alebo kus žranca nebudete musieť dat viac než sex.
Stačí kuknúť Ukrajinu.
Pokiaľ je žena Liberalka alebo Feministka tak by stim nemala mať problem 🙂👌 treba hľadať bližšie pri Bratislave.
@riky_rower To je pravda a potvrdzujem ako rodený Bratislavcan. Hoci aj tu existujú výnimky (ako moja žena). Takže sa to nedá zovšeobecniť.
@anonym_153ac9 nebude to tím že muži a ženy ktorí vykonávajú tu istu prácu napríklad v kancelárií tak častejšie ostávajú dlhšie v práci berú nadčasi, zatiaľ čo ženy si urobia svoje a idú het z koleginami večer dakde sadnúť ?
Alebo tím že 95% zamestnania ktoré držia infraštruktú štátu pokrývajú len muži ? lebo ženy nemajú záujem o stavbarčinu ťahanie káblov vodovodného potrubia alebo prácu z ťažkou technikou, jasné že práca kde si zamastiš paprče bude ohodnotená lepšie (a hlavne dnes) ako sedenie na prdeli v klimatizovanej miestností,ach vy feministky a vaše dvojité kilometre.
Ja furt hovorím,modlite sa aby nenastala tretia svetová,hned tie vaše práva pôjdu von oknom,...a ešte budete radí ak za filtrovanu vodu alebo kus žranca nebudete musieť dat viac než sex.
Stačí kuknúť Ukrajinu.
@riky_rower Mňa najviac udivujú všetky progresívne liberálne ženy, ktoré vítajú moslimskych migrantov a vehementne bojujú za Palestínou (a zároveň podporujú LGBTI). Keď to tu moslimovia preberú (a moslimské ženy vedia vyprodukovať obrovské množstvo detí), tak skončia ženské práva aj LGBTI. A ženy sa vrátia domov, do kuchyne a budú nútené rodiť deti a nosiť hidzaby a nik sa ich na ich názor pýtať nebude. Muži konverziou na islam len získajú (vlastne u muža su potrebná len obriezka a brada, prípadne nejaké islamské oblečenie typu dzelaba), ženy budú musieť zmeniť totálne mindset a vrátiť sa o pár storočí dozadu.
Kym ma dost napadnikov (mladost), nepotrebuje zena vyvijat aktivitu. Staci jej cakat, kto ju oslovi. Len potom ma obmedzeny vyber na tych, co prejavili zaujem a nemusia to byt najostrejsie ceruzky v peracniku. Druha vec je, ked napadnici casom (vekom) zmiznu. Potom bude nutena sama aktivne hladat, alebo rezignuje na vztahy.
@riky_rower Mňa najviac udivujú všetky progresívne liberálne ženy, ktoré vítajú moslimskych migrantov a vehementne bojujú za Palestínou (a zároveň podporujú LGBTI). Keď to tu moslimovia preberú (a moslimské ženy vedia vyprodukovať obrovské množstvo detí), tak skončia ženské práva aj LGBTI. A ženy sa vrátia domov, do kuchyne a budú nútené rodiť deti a nosiť hidzaby a nik sa ich na ich názor pýtať nebude. Muži konverziou na islam len získajú (vlastne u muža su potrebná len obriezka a brada, prípadne nejaké islamské oblečenie typu dzelaba), ženy budú musieť zmeniť totálne mindset a vrátiť sa o pár storočí dozadu.
@pr85 Zmiesal si vsetko dokopy ladom, skladom. Progresívne liberálne moslimskych migrantov LGBTI hidzaby obriezka a strasis navratom o par storoci.
@pr85 Zmiesal si vsetko dokopy ladom, skladom. Progresívne liberálne moslimskych migrantov LGBTI hidzaby obriezka a strasis navratom o par storoci.
@anonym_fbd0ab Nezamiesal som nič. Otázkou je, prečo sociálne progresívne ženy milujú práve islam, ktorý je antitezou ich progresívneho svetonázoru.
@anonym_fbd0ab Nezamiesal som nič. Otázkou je, prečo sociálne progresívne ženy milujú práve islam, ktorý je antitezou ich progresívneho svetonázoru.
@pr85 Na tvojom mieste by som sa obávala. Lebo ak kobvertuješ na islam, dáš si obriezku atď. tak v spálni ťa bude čakať divočina 🤣 Žena keď zmení mindset, tak už nebude len poslušne ležať v posteli ako drevo s dierou v strede ale bude od teba očakávať akrobatické kúsky a moslimovia - muži, sú v posteli divoši. Tu opasok, tak facka, tam pľuvanec na tvár, tu nadávka, tam nadávka, spredu, zozadu, z boku, z lustra, hop na koníka 🤣 Maj ty strach, do akej doby ty vychovávaš svoje deti.
@riky_rower chut desifrovat signaly nemate, ale chut vyplakavat nad svojim nestastnym osudom, tu mate.
Len tu na MK sa za poslednych par dni takych vyplakavacov zislo celkom pozehnane, Uz mam podozrenie, ze sa tu organizovane sustreduju a hladaju pochopenie (u tych zien, na ktore sa v kuse stazuju), lebo inde by ich skutocni chlapi vysmiali.
@viestta Ty si ale ina brzda. Uz taky vyssi level brzdy skor. Trapno-brzda.
@slobodnyanonym balia. Ale robia to tak fikane, aby si chlap myslel, že zbalil on ju😉
to je nejake taketo pravidlo?? ze nieco robi sam muz.. poznam xy pripadov, ked chlapov "zeny zbalili", aj zahajili kadeco :DDD cize taketo fnukanie je odveci. Roky uz necakame so sklopenymi ockami kym nas nejaky vyvoleny oslovi :DD
Ano, chlap ma byt aktivnejsi, ale zase.. je tu ina doba aj v tom, ze dnes je dost problem sa spontanne aj zoznamit niekde, vsetko je hned uchylne, obtazovanie a co ja viem co :DD
Doba ukazuje, ze randenie dava coraz mensi zmysel. Ludia maju coraz vyssie naroky a ti, ktori maju zaujem randit ostavaju casto frustrovani z retazoveho odmietania.
Autorovi by som odporucal aby radsej zacal zit zivot a netrapil sa tym co nemoze zmenit. Ak o teba zeny nemaju zaujem tak to ber tak ako to je a zbytocne sa tym netrap.
Slobodni muzi a zeny tu historicky vzdy boli, to sa nikdy nezmeni. Slobodnych ludi pribuda a ako vidis aj v spravach tak s demografiou ma problem coraz viac krajin.
Kedysi najst babu bolo naozaj jednoduche, dnes sa to pomaly zacina povazovat za nerealne vzhladom na ocakavania ake maju. V "mama, ozen ma" mozes vidiet exemplarne priklady.
Zacni zit a uzivat si. Snad nechces na starobu spominat na to ako ta kazda odmietla, ci?
To je tým, ze žena to ani robiť nemusí. Proste priemerna žena ma XY záujemcov a keď si spraví profil na zozname tak im ani odpísať nestihne. Proste nato nemá jeden dôvod to robiť. O priemerného muža nezákopne za celý život žiadna žena. Bud sa musí snažiť a "bojovať" o ženu, alebo sa nato vyserie a hneď ma jednoduchší život. V dnešnej dobe mat partnera už není nejaká nevyhnutnosť. Ľudia vedia žiť plnohodnotný život aj single bez zbytočných problémov a sklamaní, ktoré im partner prinesie. Preto sa zvyčajne priemerný muž vykašle Na hľadanie partnerky ked sa mu to par rokov nedarí, zisti, ze ju vlastne ani nepotrebuje k životu.
To je tým, ze žena to ani robiť nemusí. Proste priemerna žena ma XY záujemcov a keď si spraví profil na zozname tak im ani odpísať nestihne. Proste nato nemá jeden dôvod to robiť. O priemerného muža nezákopne za celý život žiadna žena. Bud sa musí snažiť a "bojovať" o ženu, alebo sa nato vyserie a hneď ma jednoduchší život. V dnešnej dobe mat partnera už není nejaká nevyhnutnosť. Ľudia vedia žiť plnohodnotný život aj single bez zbytočných problémov a sklamaní, ktoré im partner prinesie. Preto sa zvyčajne priemerný muž vykašle Na hľadanie partnerky ked sa mu to par rokov nedarí, zisti, ze ju vlastne ani nepotrebuje k životu.
@kabyko Zjednodusene vysvetlenie. Faza “boja” o zenu je velmi dolezita; zeny tym podprahovo citaju muzovu schopnost a ochotu byt zodpovedny a spravne vyuzit zdroje v case po splodeni potomka. Zeny su v obrovskej nevyhode, ked sa stavaju matkami. To si vy chlapi ani neviete predstavit …kym sa nad tym hlbsie nezamyslite.
Stačí kuknúť Ukrajinu.
@riky_rower
Inac a rodenie a vychova novej generacie je nic? To uz by nemal kto pindat na zeny, vdaka ktorym chlapi prisli na svet. Inac hnusna bolest fakt.
Ja by som napriklad rada isla za nejaku stolarku alebo vodoinstalaterku, ale ako zena nebudem chodit do cudzich domacnosti. Mam iste nepekne traumy… Vidim, ze majstri vedia dobre zarobit, ked pracu robia dobre, teda ked na nu maju IQ a maju technicke myslenie. Ja by som si trufla. Mam IQ, aj technicke myslenie. Ako decko som sa vnimala ako dievca menejcenne kvoli dzedzinskym hulvatskym majstrom ktori spoji dve trubky a citili sa ako bohovia. Na inteligenciu zien mali rozne narazky. Az rokmi som dosla na to, ako ma tieto predpotopne a skodlive nazory limitovali -a ovplyvnovali moju mienku o sebe. Nakoniec som zistila, ze mam ovela lepsie technicke zmyslanie, vystudovala technicku skolu pocas materskej…
Neviem, kde pracujes, ale ja sa ponahlam z prace domov nie het si sadnut za kolegynami, ale vystriedat opatrovatelku, aby moj muz mohol rast vo svojej kariere… Snad mu nenarastie ego… v praci strasne makam, aby som veci stihla do urcitej doby, a vypluta chodim domov. Za to muzski kolegovia si robia fajne pauzy a “pracovne” meetingy, pohoda, ked mozu zostavat do nevidim a citi sa ze robili 10-12 hodin z coho odrobenych je 6-8 alebo menej. Parkrat som takto zostala lebo som sa neponahlala a bol to skvely pocit, prisla som domov menej unavena 😃.
@riky_rower
Inac a rodenie a vychova novej generacie je nic? To uz by nemal kto pindat na zeny, vdaka ktorym chlapi prisli na svet. Inac hnusna bolest fakt.
Ja by som napriklad rada isla za nejaku stolarku alebo vodoinstalaterku, ale ako zena nebudem chodit do cudzich domacnosti. Mam iste nepekne traumy… Vidim, ze majstri vedia dobre zarobit, ked pracu robia dobre, teda ked na nu maju IQ a maju technicke myslenie. Ja by som si trufla. Mam IQ, aj technicke myslenie. Ako decko som sa vnimala ako dievca menejcenne kvoli dzedzinskym hulvatskym majstrom ktori spoji dve trubky a citili sa ako bohovia. Na inteligenciu zien mali rozne narazky. Az rokmi som dosla na to, ako ma tieto predpotopne a skodlive nazory limitovali -a ovplyvnovali moju mienku o sebe. Nakoniec som zistila, ze mam ovela lepsie technicke zmyslanie, vystudovala technicku skolu pocas materskej…
Neviem, kde pracujes, ale ja sa ponahlam z prace domov nie het si sadnut za kolegynami, ale vystriedat opatrovatelku, aby moj muz mohol rast vo svojej kariere… Snad mu nenarastie ego… v praci strasne makam, aby som veci stihla do urcitej doby, a vypluta chodim domov. Za to muzski kolegovia si robia fajne pauzy a “pracovne” meetingy, pohoda, ked mozu zostavat do nevidim a citi sa ze robili 10-12 hodin z coho odrobenych je 6-8 alebo menej. Parkrat som takto zostala lebo som sa neponahlala a bol to skvely pocit, prisla som domov menej unavena 😃.
@anonym_1b319e vo veľa veciach sa samozrejmé dá súhlasiť ☝️🤓 ale téma bola prečo ženy neurobia prvý krok pri získaní muža, keď chceli rovnosť vo všetkom.
Ak ta zaujíma moja práca napíš súkromné 🤫 nemusí každý vedieť kde robím 🤣
Lebo by ich len využili. Ved prečo si nevziat niečo čo sa mi ponuka? Druha vec je niečo aj obetovať a snažiť sa. Keď sa muz nesnaží, tak to nikdy nikam nebude viesť…to si vážne taký blby? 😏
@anonym_1b319e vo veľa veciach sa samozrejmé dá súhlasiť ☝️🤓 ale téma bola prečo ženy neurobia prvý krok pri získaní muža, keď chceli rovnosť vo všetkom.
@riky_rower emancipacia nie je rovnost vo vsetkom, rovnako rovnost vo vsetkom nie je cielom feministickeho hnutia. To si len niektori mylia dojmy a pojmy.
@riky_rower emancipacia nie je rovnost vo vsetkom, rovnako rovnost vo vsetkom nie je cielom feministickeho hnutia. To si len niektori mylia dojmy a pojmy.
@viestta ďakujem za toto filozofické okienko,ale vo všeobecnosti sa berie že liberálnejšie zmýšľajúcie ženy su feministky a naopak, takže ani nie ☝️🤓

@viestta ďakujem za toto filozofické okienko,ale vo všeobecnosti sa berie že liberálnejšie zmýšľajúcie ženy su feministky a naopak, takže ani nie ☝️🤓
@riky_rower je problem ak je zena liberalnejsia a uz sa jej podarilo opustit konzervativne vzorce spravania, kde zena bola podriadena muzom a nikdy nemala rovnaku hodnotu a moznosti ako mali oni?
@riky_rower preco vzdy po svojom? Vsak zena je rovnocenna partnerka, nie dalsi muz. Na druhej strane preco muzi chcu mat pokoj?
Vsak dnes sa od zeny ziada aby bola ekonomicky aktivna a prinasala do domacnosti peniaze ale zaroven aby z nej bola dokonala gazdina, kucharka, opatrovatelka a vychovavatelka deti, pomocna ucitelka, spolocnicka na filozoficke debaty ale aj zasvetena do kazdej sportovej tematiky.... Ma vytvarat pre muza aj pre deti ten kludny domov. Samozrejme mala by byt aj atraktivna spolocnicka ak ide s muzom poboku mimo domu. Ma byt aj absolutne neprekonatelna milenka, ktora bude kedykolvek pripravena uspokojit jeho tuzby v posteli. Dokaze muz byt rovnocenny partner tejto multifunkcnej osobe? Obzvlast chlap, ktory chce hlavne mat pokoj je len zbytocna pritaz pre zenu, ktora tak dokonale splna vsetky muzske poziadavky.
@riky_rower Cast odpovede sa skryva aj v mojej odpovedi @kabyko hore. Rovnocennost nie je rovnakost 😊. Chapem, ze mozeme dlho diskutovat o tychto terminoch, ich prieniku a praktickom uplatneni…
Stačí kuknúť Ukrajinu.
@riky_rower treba čítať s porozumením
Píšem za rovnakú prácu, tak to znamená za rovnakú prácu , už nástupný plat je o niečo vyšši.
PS nemám a nikdy som nemala klimatizáciu ani doma ani v práci
@riky_rower Mozno sa ta to netyka, no musim napisat o vzorci, ktory casto pozorujem a sama som ho zazila. Pravda je, ze muzi casto neprinasaju pokoj do svojich domovov. A zeny po tom pokoji tuzia… moct sa opriet sa o silneho muza. Mnohi muzi su naladovi, cholericki, nevyspeli, a ocakavaju, ze zena, ktora je akoze slabsia a menej unesie, to ma uniest s usmevom a kludom a este aj s respektom voci muzovi, ktoreho nakoniec musi emocionalne kocirovat a zabranovat jeho tantrums (napriklad prave tym, ze si nedovoli challengovat skodlive spravanie a hranica sa posuva). Nebodaj sa aj deti maju tomu prizerat a byt otcom zneurotizovane, a zzit sa s tym, ze taki aki su, nemaju hodnotu, a chlap moze vsetko a zena nic. Ved tatov klud a pokoj je najviac, a pocity a potreby druhych, o ktorych tata tvrdi ze ich miluje, ho obtazuju. Muz ako ten, co rodinu vedie, musi viest vlastnym prikladom, vnutornou silou, schopnostou prinasat pokoj. Ja som stara skola, mam muza za hlavu rodiny, mam za to, ze zena nema byt hasteriva, ale vlastnou nepeknou skusenostou sa zo mna tak trochu stala feministka. Vo svojom okoli vidim, ze az na zopar vynimiek zeny viac znasaju a trpia muzov nepokoj, a zensky nepokoj je uz len jeho dosledkom…

A áno, aj mne ako žene príde pokrytecké/smiešne keď tu v diskusiách kde je žena na deti a/alebo domácnosť sama tak hneď dostáva komentáre "a otec dieťaťa?" "a čo muž?" a diskusia sa často pretočí na "debil chlap, že sa nezapája".
A potom v takejto diskusii sa zase raz začne zosmiešňovať chlap...
Chlap, ktorý sa má riadne zapájať v domácnosti a v starostlivosti o deti je stále ten MUŽ. A chlap, ktorý by chcel v randení iniciatívu od ženy si má ísť vymeniť vložku? Takto? 😒