icon

Aké máte skúsenosti s výmenou dlahy pri Invisalign strojčeku?

oceanahory
Včera o 13:35

Ahojte, chcem sa spytat tych, co maju/mali (alebo mozno vase deti) invisalign strojcek na zuby, po akej dlhej dobe ste menili z prvej dlahy na druhu? 🤔 Dnes su to 2 tyzdne co mam nasadenu moju prvu zaciatocnu dlahu.Dnes som si podla instrukcii od lekara po dvoch tyzdnoch chcela nasadit uz druhu dlahu, ale strasne ma to boli a ledva si ju nasadim, dokonca pri jednom zube citim neznesitelnu pichavu bolest, podla mna mi este dlaha vobec nepasuje 🥺. Samozrejme zajtra volam lekarovi, ze teda ci je to standardne a mam teda dalej nosit prvu dlahu...ale tak takymto tempom ho budem nosit asi do dochodku 😅. Vsade citam, ako si menili dlahu kazdy tyzden a ja si ju neviem vymenit ani po dvoch tyzdnoch...tak ci je to bezne, ze sa pri tychto prvotnych takto tazsie a dlhsie posuvaju tie zuby alebo mam proste smolu a pojde to pomalsie 😏? Dakujem!

mooonika1975
Včera o 13:50

@oceanahory áno, na začiatku je to ťažšie. Aj sa to učíš hore dole dávať, aj sa zuby prispôsobujú. Skenujes si chrup a on ti povie, či máš či nie dať druhu. U nás aj tri týždne niekedy trvalo , kým sme dali druhu. Daj si liek od bolesti prvý deň

kacena4
Včera o 13:52

menime po 14. dnoch obcas tlaci

oceanahory
autor
Včera o 14:01
@mooonika1975

@oceanahory áno, na začiatku je to ťažšie. Aj sa to učíš hore dole dávať, aj sa zuby prispôsobujú. Skenujes si chrup a on ti povie, či máš či nie dať druhu. U nás aj tri týždne niekedy trvalo , kým sme dali druhu. Daj si liek od bolesti prvý deň

@mooonika1975 Zatial si nic neskenujem, este nemam attachmenty, tie mi nasadia az po vynoseni druhej dlahy, aspon tak mi povedali. Ale dakujem za zdielanie, tak je to asi bezne.

martinka13
Včera o 14:35

My vždy robíme scan. Dcéra má aktuálne 10 dňový register, ale teda bude prvú dlahu meniť až po 25 dňoch. Na základe scanu vzdy vyhodnotia či môže, alebo nemôže prejsť na ďalšiu. Ja a aj syn sme to mali rovnako. Väčšinou sa prechádzalo bez predĺženia času nosenia danej dlahy.

patka06
Včera o 14:40

@oceanahory Dcéra mala Invisalign, dlahu menila po týždni. Pri novej mávala jemné bolesti, tlak na chrup, nič hrozné.

catherin4
Včera o 15:09

Ja som to tiez mala, menila som po dvoch tyzdnoch. Niekedy to bolo v pohode a niekedy som mala aj dost velke bolesti. Cize asi je to normalne. Som rada, ze to mam uz za sebou.

maminatimka
Včera o 16:06
@kacena4

menime po 14. dnoch obcas tlaci

@mooonika1975
@catherin4
@patka06
@martinka13
@kacena4 dievčatá môžem sa spýtať koľko vyšli cenovo a koľko rokov majú deti? Dcéra má 12 a strašne krivé zuby ale zatiaľ nechce ani počuť o Tom , strašne sa boji zubárov 😑

kacena4
Včera o 16:14
@maminatimka

@mooonika1975
@catherin4
@patka06
@martinka13
@kacena4 dievčatá môžem sa spýtať koľko vyšli cenovo a koľko rokov majú deti? Dcéra má 12 a strašne krivé zuby ale zatiaľ nechce ani počuť o Tom , strašne sa boji zubárov 😑

@maminatimka platime cca 3 tisicky na 3 splátky ale inak je dost narocny na starostlivost o chrup, ak dieta nema zodpovednost lepsi je klasicky kovovy nalepovaci (moj nazor) dcera 15r.

iwesska
Včera o 16:19

Syn si meni po 10.dnoch. A v pohode. 1.den trosku tlaci,dalsie uz ani nevie. Ale nie su to brutalne bolesti.

patka06
Včera o 16:19
@kacena4

@maminatimka platime cca 3 tisicky na 3 splátky ale inak je dost narocny na starostlivost o chrup, ak dieta nema zodpovednost lepsi je klasicky kovovy nalepovaci (moj nazor) dcera 15r.

@maminatimka Riešili sme to ešte v roku 2020, dcéra mala 14 rokov, Museli sme počkať kým bude mať všetky trvalé zuby, okrem osmičiek. Platili sme 3500 eur, liečba trvala 2,5 roka.
Dcéru upokoj, pri Invisalign zubár nerobí nič bolestivé, len pozrie do úst.
@kacena4 Vôbec nesúhlasím, po skúsenostiach s klasickým, by som ho dieťaťu nedala ani za trest.

iwesska
Včera o 16:23
@maminatimka

@mooonika1975
@catherin4
@patka06
@martinka13

@maminatimka 3800e 🤯 Za mna super rozhodnutie,ani nevie,ze ho ma a starostlivost tiez super. Pred jedlom vyberie,potom umyje zuby,strojcek,nasadi.

kacena4
Včera o 16:23
@patka06

@maminatimka Riešili sme to ešte v roku 2020, dcéra mala 14 rokov, Museli sme počkať kým bude mať všetky trvalé zuby, okrem osmičiek. Platili sme 3500 eur, liečba trvala 2,5 roka.
@kacena4 Vôbec nesúhlasím, po skúsenostiach s klasickým, by som ho dieťaťu nedala ani za trest.

@patka06 no my tiez mame skusenost aj aj a viem ze to vela zavisi od povahy dietata niektore to proste nedaju tu starostlivost o chrup...

gaia14
Včera o 16:43

Menim tiez po dvoch tyzdnoch, novu dlahu si davam vzdy vecer pred spanim aby som tie najhorsie prve hodiny prespala 😀 prve dva dni cca byvaju s niektorymi dlahami narocnejsie, ine su v pohode. Ak je ale bolest neznesitelna, resp nevies dlahu ani vtrepat na zuby, volaj lekarovi.

patka06
Včera o 16:46
@kacena4

@patka06 no my tiez mame skusenost aj aj a viem ze to vela zavisi od povahy dietata niektore to proste nedaju tu starostlivost o chrup...

@kacena4 veď pri klasickom je starostlivosť o chrup oveľa náročnejšia, pri Invisalign je rovnaká ako bez strojčeka

martinka13
Včera o 16:56

Syn nosil cca 3.5 roka. Veľmi krivé zuby. Vyberali osmičky. Spolu okolo 80 dláh. Liečbu ukončil pred 2 rokmi. Cena tuším 4900. Ja len predkus, 40 dláh cena do 4000. Liečba ukončená cca pred rokom. Dcéra začala teraz, zatiaľ 49 dláh za 6000.

maminatimka
Včera o 17:03
@patka06

@patka06 teraz má 12 ešte čakám kedy už si uvedomí že musí a bude zodpovedná ináč to nemá zmysel 😔

maminatimka
Včera o 17:06
@kacena4

@kacena4 3000€ ? To je ešte fajn cena, asi nebolo až také problémové, kde presne ktorá firma?

kacena4
Včera o 19:36
@patka06

@kacena4 veď pri klasickom je starostlivosť o chrup oveľa náročnejšia, pri Invisalign je rovnaká ako bez strojčeka

@patka06 podla mna nie je, musis dodrziavat prisne pravidla, jest len so zlozenym strojcekom, nasledne umyt zuby a nasadit strojcek... pri nalepenom tento problem odpada. dlej odvapnovanie zubov

kacena4
Včera o 19:36
@maminatimka

@kacena4 3000€ ? To je ešte fajn cena, asi nebolo až také problémové, kde presne ktorá firma?

@maminatimka ba raca, nedavali sme strojcek kvoli krivym zubom ale vyraznemu predkusu az si nicila spodne dasna a odhalolvala krcky, takze sa posuvaju cele zuby, museli trhat zuby

oceanahory
autor
Včera o 19:42
@martinka13

My vždy robíme scan. Dcéra má aktuálne 10 dňový register, ale teda bude prvú dlahu meniť až po 25 dňoch. Na základe scanu vzdy vyhodnotia či môže, alebo nemôže prejsť na ďalšiu. Ja a aj syn sme to mali rovnako. Väčšinou sa prechádzalo bez predĺženia času nosenia danej dlahy.

@martinka13 Scan priamo na ambulacii alebo doma skrz dental monitoring? Lebo mne teda povedali, ze mam nosit jednu dlahu dva tyzdne, dalsiu znova dva tyzdne, nasledne mam termin na kontrolu a nasadenie attachementov a az potom budem robit pravidelne doma dental monitoring skrz aplikaciu, kedze az vtedy sa da sledovat, ako sa zuby hybu.

maminatimka
Včera o 19:44
@kacena4

@maminatimka ba raca, nedavali sme strojcek kvoli krivym zubom ale vyraznemu predkusu az si nicila spodne dasna a odhalolvala krcky, takze sa posuvaju cele zuby, museli trhat zuby

@kacena4 no dcéra by určite nenechala trhať zuby, ona sa strašne boji zubárov... naša prvá prehliadka bola že dcéra otvorila ústa a zdiaľky sa do nej doktorka poslala 😂

oceanahory
autor
Včera o 19:48
@iwesska

Syn si meni po 10.dnoch. A v pohode. 1.den trosku tlaci,dalsie uz ani nevie. Ale nie su to brutalne bolesti.

@patka06
@catherin4
@gaia14
@iwesska
No taku "standardnu" trojdnovu bolest som mala po nasadeni prvej dlahy aj ja, ale nic strasne to nebolo, sice neprijemne ale dalo sa vydrzat. Teraz vlastne uz ani nevnimam, ze nejaky strojcek mam...ale teda novu dlahu po dvoch tyzdnoch si na spodnu cast ledva nasadim a ak si ju tam aj "vtrepem" tak pocitujem naozaj extremnu pichavu bolest v jednom konkretnom zube, skusala som si nechat dlahu cca. 2 hodiny a bola to fakt neznesitelna lokalna bolest 😏...ale mam pocit, ze mi poriadne zo zadu ani nedolieha, takze podla mna sa mi este riadne zuby neposunuli. Budem to zajtra konzultovat s lekarom. Dakujem za zdielanie skusenosti.

martinka13
Dnes o 04:43
@oceanahory

@martinka13 Scan priamo na ambulacii alebo doma skrz dental monitoring? Lebo mne teda povedali, ze mam nosit jednu dlahu dva tyzdne, dalsiu znova dva tyzdne, nasledne mam termin na kontrolu a nasadenie attachementov a az potom budem robit pravidelne doma dental monitoring skrz aplikaciu, kedze az vtedy sa da sledovat, ako sa zuby hybu.

@oceanahory cez dental monitoring. Attachmenty nasadené hneď v deň, keď sme začali nosiť dlahy.

rakywanda
Dnes o 05:03
@maminatimka

@patka06 teraz má 12 ešte čakám kedy už si uvedomí že musí a bude zodpovedná ináč to nemá zmysel 😔

@maminatimka mala som to podobné. Odmietala strojček, nechala som to tak, netlačila, občas som sa opýtala, či nezmenila názor. Potom videla ako sa kamarátkam zmenili zuby, puberta, krásne dievča (len tie hrive zuby) a v 17 prišla sama, že ide do toho. Tak práve ideme na to.