icon

Naučím sa hovoriť s novými zubnými implantátmi?

Včera o 19:34

Ahojte, dávam si robiť tri zuby vzadu, mala som tam prázdno roky. Teraz tam budú zuby. Dnes mi tam skúšal odtlačky a ľudia, ja som nevedla ani s tým, čo mi tam dal zakusnúť a dokonca som pri tom šušľala. Samozrejme, že mi povedal, že moje korunky budú iné, ale nebudú dramaticky. Veľmi sa toho bojím.. naučím sa normálne hovoriť? Či to už budem šušľať? Živím sa slovom...

danielad9
Včera o 19:40

Mám urobené komplet horne zuby a nešušlem. Chvíľu trvalo, kým som si zvykla ale v pohode

autor
Včera o 19:42
@danielad9

Mám urobené komplet horne zuby a nešušlem. Chvíľu trvalo, kým som si zvykla ale v pohode

@danielad9 lenže ty si zuby predtým mala. Ja som tam zuby viac ako 15r nemala. Sánka sa tak prispôsobila, aj ďasno, aj rozprávanie. Teraz keď po 15r tak bude niečo, čo tam roky nebolo, tak to bude niečo nové... a budem šušľať. Dnes som si to reálne skúsila.

anonym_be5cff
Včera o 19:42

Tak do mesiaca ani nebudes vediet,ze mas nieco nove v ustach,no musis si len zvyknut,tak isto aj tvoj jazyk si musi najst iny sposob fungovania ale do mesiaca to das v pohode.

anonym_aa7eb7
Včera o 19:43
@anonym_autor

@danielad9 lenže ty si zuby predtým mala. Ja som tam zuby viac ako 15r nemala. Sánka sa tak prispôsobila, aj ďasno, aj rozprávanie. Teraz keď po 15r tak bude niečo, čo tam roky nebolo, tak to bude niečo nové... a budem šušľať. Dnes som si to reálne skúsila.

@anonym_autor ved si zvyknes no, budes tyzden suslat a potom budes normalne rozpravat. Daj si spravit zuby a nebud jak despota

anonym_be5cff
Včera o 19:44
@anonym_autor

@anonym_autor tak na co si si ich davala robit,jednoducho si na to zvyknes,budes musiet tak ako vsetci ostatni pred tebou ti piseme svoje skusenosti.

autor
Včera o 19:44
@anonym_be5cff

Tak do mesiaca ani nebudes vediet,ze mas nieco nove v ustach,no musis si len zvyknut,tak isto aj tvoj jazyk si musi najst iny sposob fungovania ale do mesiaca to das v pohode.

@anonym_be5cff dokelu, ale ako mam fungovat v praci? Mne ani nenapadlo, ze budem suslat. Zuby som si prave dala robit, aby to bolo lepsie a nie horsie. Ono to bolo vzadu, nebolo to ani vidno.

autor
Včera o 19:45
@anonym_be5cff

@anonym_autor tak na co si si ich davala robit,jednoducho si na to zvyknes,budes musiet tak ako vsetci ostatni pred tebou ti piseme svoje skusenosti.

@anonym_be5cff davala som si ich robit kvoli hryzeniu resp, spravnemu kusaniu potravin... lebo mi to bolo poradene aj lekarom. Nie z estetickeho hladiska.

aurelia2000
Včera o 19:48

Podľa mňa si musela bez tych zubov tak divne hovoriť. Ja to vždy spoznám na výslovnosti, keď niekomu chýbajú stoličky. Je to počuť, že nemáš zuby. Práveže teraz sa tvoja výslovnosť zlepší, keď privyknes.

anonym_be5cff
Včera o 19:48
@anonym_autor

@anonym_be5cff dokelu, ale ako mam fungovat v praci? Mne ani nenapadlo, ze budem suslat. Zuby som si prave dala robit, aby to bolo lepsie a nie horsie. Ono to bolo vzadu, nebolo to ani vidno.

@anonym_autor mas ich vzadu mozno ani suslat nebudes,lebo mas ich par vzadu.Otlacky nemozes porovnavat s par zubov,co ti dorobia a ked to bude zle tak do prace to nedas ale doma to nos,nech si zvyknes na to.A potom aj v praci.Ja som nastupovala do prace a mali sme na to 2m,cela stastna prestastna,ze sa mu to podarilo tak rychlo zo vsetkym.Nastupovala som s krasnym usmevom,musis sa aj ty dat pchychycky na to,ze to jednoducho das a hotovo.

autor
Včera o 19:49
@aurelia2000

Podľa mňa si musela bez tych zubov tak divne hovoriť. Ja to vždy spoznám na výslovnosti, keď niekomu chýbajú stoličky. Je to počuť, že nemáš zuby. Práveže teraz sa tvoja výslovnosť zlepší, keď privyknes.

@aurelia2000 ja dufam, ze si zvyknem, lebo ma porazi ak to bude katastrofa.

autor
Včera o 19:50
@anonym_be5cff

@anonym_autor mas ich vzadu mozno ani suslat nebudes,lebo mas ich par vzadu.Otlacky nemozes porovnavat s par zubov,co ti dorobia a ked to bude zle tak do prace to nedas ale doma to nos,nech si zvyknes na to.A potom aj v praci.Ja som nastupovala do prace a mali sme na to 2m,cela stastna prestastna,ze sa mu to podarilo tak rychlo zo vsetkym.Nastupovala som s krasnym usmevom,musis sa aj ty dat pchychycky na to,ze to jednoducho das a hotovo.

@anonym_be5cff počkaj doprace to nedam, ale doma to nos?

anonym_e0faed
Včera o 19:54

@anonym_autor Prvé dni môžu byť zaujímavé,potom si zvykneš

autor
Včera o 19:56
@anonym_e0faed

@anonym_autor Prvé dni môžu byť zaujímavé,potom si zvykneš

@anonym_e0faed dúfam, tešila som sa veľmi a teraz sa bojím.

anonym_be5cff
Včera o 19:59
@anonym_autor

@anonym_be5cff počkaj doprace to nedam, ale doma to nos?

@anonym_autor tak ak to mas implantaty tak dole to samozrejme nedas,ale s tvojho stresu uz dopredu ti tvoje telo implantat nemusi prijat.To si tiez uvedom.Ak to mas na vytahovanie tak ako som pisala.

autor
Včera o 20:02
@anonym_be5cff

@anonym_autor tak ak to mas implantaty tak dole to samozrejme nedas,ale s tvojho stresu uz dopredu ti tvoje telo implantat nemusi prijat.To si tiez uvedom.Ak to mas na vytahovanie tak ako som pisala.

@anonym_be5cff implantaty mam uz 5 mesiacov, takze mi ich telo davno prijalo.

aurelia2000
Včera o 20:06
@anonym_autor

@aurelia2000 ja dufam, ze si zvyknem, lebo ma porazi ak to bude katastrofa.

@anonym_autor Zvykneš si, to ťa len teraz chytila panika. Bude to dobré, neboj.

autor
Včera o 20:10
@aurelia2000

@anonym_autor Zvykneš si, to ťa len teraz chytila panika. Bude to dobré, neboj.

@aurelia2000 dakujem, riadna. Idem si este uzivat dni, kym normalne hovorim. Ako dlho trva vyroba koruniek?

anonym_f693d6
Včera o 21:51

@anonym_autor hlavne si priprav poriadne tucnu penazenku, slovensky zubari musia totizto vymenit auta, zohnat peniaze na dovolenku, sperky, kila zlata a uplatky pre VUC aby mohli este viac zdierat svojich pacientov, je to banda.