Prečo sa používa 2D RTG, keď je dostupné 3D RTG?
Na co lekari posielaju na 2d rtg, ked uz davno existuje 3 d rtg a teda tam je vidno vsetko?
Aktualne riesim korenovy zapal podla 2 rtg snimku ( endonencia, mrtvy zub) , ale podla AI sa neda presne urcit, do akej miery je zub / kost zniceny, preto zvazujem 3 d RTG, aku mate skusenost vy s 3 D snimkou? Bolo tam vsetko vidno?
Odporucite mi dobru kliniku v Petrzalke? Ide o hornu 6ku, co je nostny zub a hlavna funkcia mliazdenia, nerada by som on prisla - preto premyslam nad zachranou - teda 3D, reendonencia/ ci resekcia koren. hrota, nasledne korunka...Asi vzdy lepsie nez trhat , nasledne implantant ? ( kedze mostik u mna mozny tiez nie je)
Kolko vydrzi zub s korunkou?
riesil niekto tento zub? Dakujem za odporucania.
Zial kazdemu odporucam, co ide na endonenciu, nech ide na kliniku s mikroskopom, ja som zial nesla, nevedela som o zakutiach korenov zubov a podla 2d rtg som mala korene pekne vyplnene, avsak zjavne nie vsetky, a tak prichadzam o vsetky opravovane zuby v dosledku chronickeho zapalu v kosti. Skoda ze som neboal mudrejsia :( a nesla na kliniku.
Je to endodoncia, nie endonencia….ako som ti uz pisala v tvojej druhej diskusii 🙂
@anonym_1c6429 uz tych diskusii bolo 3 ak nie 4 😀
@anonym_1c6429 uz tych diskusii bolo 3 ak nie 4 😀
@anonym_f834b5 Sa mi oplatilo setrit na lacnejsom zubarovi, ozaj :( ja som nezalozila 4 temy, to nie. Ale to je jedno. Aspon si priznam, ze na hlupost sa doplaca.
@anonym_f834b5 Sa mi oplatilo setrit na lacnejsom zubarovi, ozaj :( ja som nezalozila 4 temy, to nie. Ale to je jedno. Aspon si priznam, ze na hlupost sa doplaca.
@anonym_autor najdi si kliniku, a najlepšieho zubara na endodonciu, ktory ma komplet vybavenie vrátane CT a korunkami na počkanie. Skus sa ho potom spýtať, ci sa to oplati zachraňovať alebo ist trhať a riešiť implantát. Takúto otázku moze ale dostat len zubár, ktory sa na to špecializuje a je najlepší z najlepších. Nie priemerný mladý zubár. Potrebuješ špičku. Cenovo to bude všade plus mínus rovnako.
@anonym_autor najdi si kliniku, a najlepšieho zubara na endodonciu, ktory ma komplet vybavenie vrátane CT a korunkami na počkanie. Skus sa ho potom spýtať, ci sa to oplati zachraňovať alebo ist trhať a riešiť implantát. Takúto otázku moze ale dostat len zubár, ktory sa na to špecializuje a je najlepší z najlepších. Nie priemerný mladý zubár. Potrebuješ špičku. Cenovo to bude všade plus mínus rovnako.
@gemerka17 mas pravdu, ako prave citam mnohe diskusie, nachadzam odpovede, a vidim, ze problemy ma mnoho ludi....Ja a moja hlupost, zial...Len ako tehotna som riesila pod emociami a bola rada, ze aku skvelu zubarku mam a nakoniec, vlastne ani nebola tak skvela, ako som si myslela...skoda ze na hlupost doplacame takto, nehovoriac o tom, ze toxiny v tele po rokoch robia svoje :/

Je to endodoncia, nie endonencia….ako som ti uz pisala v tvojej druhej diskusii 🙂