icon

Som zlá matka, ak deti vodí k zubárovi manžel?

Včera o 10:39

Som podla vas zeny zla matka len preto ze odmeitam s detmi chodit k zubarovi a nechavam toto na manzela?..mame dve deti vo veku 9 a 7 rokov a starostilovost o ne je prioritne na mne, skola kruzky, chodenie k lekarovi proste takmer vsetko jedina taka vyznamna vec ktoru nechavam na manzela je navsteva zubara kedze ja zubarov od detstva neznasam (samozrejme detom do nevravim aby nemali aj oni traumu)--a dohodli sme sa s muzom ze toto prevezme on vzdy ked bude treba..lenze svokra ked sa to dozvedela tak jej to zacalo strasne vadit ze u zubara maju deti aj tak dost traumy a potrebuju tam matku..ze preco s nimi nechodim ja..ze ako spravna matka by som mala ist ja s detmi k zubarovi a nenechavat to na otca...tak neviem podla vas som nespravna matka koli tomuto? tak mi napiste prosim nazor ci som preto horsia matka lebo s nimi nejdem k zubarovi

danica2711
Včera o 11:29

@anonym_autor prepáč, ale hlúpa otázka. Vy to tak máte v rodine zavedené, všetci štyria ste s tým v poriadku, čo je koho do toho, nikto nemá právo to hodnotiť. A hlúpa svokra, ktorá nepochopila, že v problémových situáciách majú pri deťoch stáť RODIČIA a nie len matka (ale to je asi na pani svokru priveľa na pochopenie, že aj otec je rodič). Vôbec si to nevšímaj, si úplne normálna matka

anjelicek26
Včera o 11:31

S detmi chodi manzel k lekarom... je rodic ako ja 🙄

letfenixa
Včera o 11:34

Čo to vôbec riešiš. Otrasné zastaralé názory, raz jej povedz, že je to vec vás rodičov a koniec. A hlavne nech to pred deťmi nehovorí.

magdalienka11
Včera o 11:43

@anonym_autor tvoj muž je rovnako rodic ako ty. Svokra je krava.

zuzuliatko18
Včera o 11:48

@anonym_autor moj muz bol.so synom uz u zubara a dpkonca aj v nemocnici na MR vysetreni, kedze ja som bola chora. Tieto veci si delime podla moznosti, nie toho, kto je otec alebo mama. Na veci, na ktore sa maly najviac bojim, sa snazim ist ja, ale ked to nejde, musi zvladnut s tatinkom. Vsak aj on je rovnako rodic.

mane01
Včera o 11:49

@anonym_autor otec je presne taký istý rodič ako matka… preboha ide o návštevu zubára, nemusí ich nakojit… úplne by som sa vybodla na svokrin názor…

akrobrab
Včera o 11:53

@anonym_autor V podstate ku vsetkym lekarom chodi s 5r synom moj manzel, niekedy ideme obaja. Tvoja svokra by ma nepochvalila. 😁

nikaeli
Včera o 11:55

Aj u nás je to tak. Ja mám veľmi zlé spomienky na hromadné zubné prehliadky z čias ZŠ a veľmi nepríjemnú hrubú zubárku. Už je to vyše 35 rokov a dodnes som sa nezbavila tej traumy. Mne stačí ísť na prehliadku, kde sa v podstate nič nedeje, no ísť tam a sadnúť do kresla, to sú pre mňa tri - štyri dni predtým plné strachu, hnačky, nechutenstva, budenia sa v noci. Jednoducho to nedávam, a práve preto tam chodí s deťmi manžel. Nechcem, aby videli môj strach a prevzali si tento vzorec správiania. Deti s tým nemajú žiadny problém, majú s ockom super vzťah. Vie ich podporiť, podržať, postískať, utrieť slzu.

Sú to vaše deti, vy rozhodujete o tom, čo a ako. Nie svokra. Tá mala možnosť vychovávať svoje deti.

athelas86
Včera o 12:07

Odkáž svokre, že traumatizujúce skúsenosti deti práveže lepšie znášajú s otcom než s matkou. Len teda chlap musí byť pokojný a vyrovnaný - príklad sily a odolnosti, nesmie stresovať tiež 🙂

maryetta
Včera o 12:12

My sme sa ani dohodnuť nemuseli. Ide proste muž a hodka. Je tak isty rodič ako ja. Vlastne aj so mnou ide 😂 resp ma zavezie. A hlavne-svokru to absolutne netrapi. Reda si myslim že je iba rada.

valikadzm
Včera o 12:14

Ja som mala dokonca "zakázané" od našej zubárky chodiť s dcérou 🫣 . Pri manželovi nevyvádzala a poslušne sedela.

anonym_d303c4
Včera o 12:16

@anonym_autor na pohotovosť s deťmi vždy chodil manžel, ja som ostala doma so zdravým dieťaťom. A tam to bolo náročnejšie stavy. Pri zubárovi a iných odbornikoch sme sa striedali. Deti nás mali radi oboch, obaja sme im boli oporou. Svokra žije v patriarchalnom svete. Treba ignorovať. Prip. manžel nech jej vysvetlí, že to nie je jeho dehonestacia. On má rovnako 7 dní na sprevádzanie rodinného príslušníka ako ty, tak to nie je evidentne nič zvláštne aj pre iných chlapov, keďže je to v zákonoch

anonym_74fdf4
Včera o 13:55

Mas super chlapa!!!!!!! Jedneho z mnohych,ale preco sa to dozvedela jeho mater, ze by sa predsa potreboval vytiahnut, aky je superhero❓

mizoko
Včera o 14:01

@anonym_autor ženy,vy ste vôbec svojpravne keď tu dávate také otázky? To vás fakt dokáže také niečo dodzubat? On je otec tak ako ty matka. Starať sa majú obaja. Keď sa ti niečo stane tak čo? Ťa budú z nemocnice ťahať lebo treba ísť k zubárovi? Prepáč že som to až takto vyostrila ale vážne sa ženy spamätajte a nájdite konečne svoju hrdosť!

anonym_1747e9
Včera o 14:04

Nechapem, preco so svokrou vobec take nieco riesis a mas potrebu obhajovat sa. Vobec by som sa nad tym ani nepozastavila, nech si mysli, co len chce. Ak je s tym manzel ok, tak ti moze byt u riti, co si o tom mysli svokra.

anonym_ffb736
Včera o 14:08

@anonym_autor keď to svokra povedala, asi to tak bude... 😃

anonym_e74319
Včera o 14:09

Svokru chápem ale treba jej to riadne vysvetliť, že ty niesi psychicky ok u zubára a deťom by to do pohody nepridalo
Že v tomto maju v otcovi väčšiu podporu
Lepšie ako keby obaja ste sa mali báť zubárov a ani jeden neísť s deťmi tam🙂

lentak1223
Včera o 14:21

@anonym_autor Môj muž chodí s deťmi ku všetkým doktorom. Dokonca aj na operácie s nimi išiel on. Aj keď sú choré, ostáva väčšinou doma on. A je veľa vecí, čo s nimi rieši. Za prvé, ja to prostredie veľmi nemusím, za druhé on má na to vďaka svojej práci viac času aj priestoru. A nie, necítim sa ako zlá matka. Moje deti sú naladené na nás obidvoch rovnako, sme pre nich rovnaká podpora a opora.

anonym_5d3775
Včera o 14:37

Z mojim synom chodi svokor, pri nom jedinom spolupracuje...navrhni svokre nech ich berie ona 😀

petamich
Včera o 15:56

@anonym_autor no tak to tvoja svokra by sa zrutila, ak by vedela, ze u nas chodi k lekarovi manzel, k logopedovi manzel a mohla by som takto menovat, no proste totalne zla mater som 🙂 my totiz zijeme s rodinou v dobe, kedy ucime nase dieta, ze rodicia su rovnocenni partneri, ktori sa obaja vedia postarat o dieta v roznych zivotnych situaciach a zaroven verime v to, ze nik okrem nas dvoch nema pravo kecat do toho ako to mame a nemame

euka210
Včera o 16:07

@anonym_autor to co su za hluposti, ze si zla matka. Ved manzel je na to, aby aj on pomahal nie? Preco by si mala vzdy a vsade chodit len ty s detmi. Uplne dobre to mate vyriesene. S vacsimi detmi ako mas ty uz bezne chodil aj manzel k dr. Lepsie ked idem ja, lebo viem o detoch viac, ale zubar v pohode manzel. Ked nemozem ja z prace, tak ide manzel...na ocne, krcne, kozne v pohode. Ja aj na preventivku casto beriem manzela, ked je doma, lebo moji sa bali ovkovania a odbery krvi, tak manzel ich stale drzal, aby nekopli lekarku 😁

tiezjedna
Včera o 16:08
@anonym_e74319

Svokru chápem ale treba jej to riadne vysvetliť, že ty niesi psychicky ok u zubára a deťom by to do pohody nepridalo
Že v tomto maju v otcovi väčšiu podporu
Lepšie ako keby obaja ste sa mali báť zubárov a ani jeden neísť s deťmi tam🙂

@anonym_e74319 čo presne na svokre chápeš?

anonym_e13e1b
Včera o 16:13
@anonym_754a21

@anonym_e13e1b škoda, že ty si s deťmi nechodila aj do školy. Aspoň na slovenčinu.😵‍💫

@anonym_754a21 skoda ze ty si nechodila na etiku

anonym_754a21
Včera o 16:42
@anonym_e13e1b

@anonym_754a21 skoda ze ty si nechodila na etiku

@anonym_e13e1b chodila. Ani ti nenadávam do hlupákov, neurážam ťa, len som ti naznačila, že by si mala popracovať na tvojom vzdelaní, lebo toľko hrubiek som už dávno nevidela.

denithestrange1993
Včera o 16:50

@anonym_autor uplna normalka,ak ste sa na tom spolu dohodli

terus00
Včera o 17:05

Prečo by si mala byť zlá matka? Aj u nás ide s deťmi k dr, či k zubárke ten, kto práve moze. Kým som bola na rodičovskej, chodila som s deťmi skoro vždy všade ja. Odkedy pracujem, chodí aj manžel, sám. Veď je tiež rodič

marca12
Včera o 17:14

@anonym_autor My ako deti sme chodili k zubarovi vacsinou s otcom a bol to pre nas praveze vyznamny den. Tym,ze ostatne sa starala mama,toto bolo pre nas nezabudnutelne dodnes a ziadnu traumu nemame.

euka210
Včera o 19:17
@anonym_autor

ona to obhajuje tym ze ale toto je pre deti taka vec ze maju traumu boja sa tam a vtedy najviac potrebuju matku a ja ako matka tam s nimi nejdem..ze ci mi to neni luto a podobne

@anonym_autor ja ked sa necitim ist k niektoremu dr s dietatom, tak poslem manzela. On to tak nepreziva ako ja, takze je to casto dobre.
A aku traumu zo zubara by deti mali akoze mat? Moji chodia od 2r a len najmensi sa boji, 2 starsi dokonca chodili isty cas radi k zubarke. Su zvyknuti od mala, nic hrozne im nerobila, vzdy vsetko vysvetli a okomentuje co robi. Pokial ich rodic nestrasi zubarom, tak pri pozitivnych skusenostiach od mala sa nemaju coho bat.

katulienocka999
Včera o 19:44

@anonym_autor u nás keď majú niečo robiť chodiť zasadne manzel s deťmi ku zubárovi, ja iba na preventívky 😁

aurora33
Včera o 19:49

@anonym_autor svokra sa riadne zasekla. Mňa okrem iného zarazila veta, že deti majú zo zubára traumu. Moje deti sa k zubárovi vždy tešia 😃☺️ a chodia s manželom 🙂