Zub múdrosti pri nerve: Nebezpečenstvo a možnosti riešenia
Ahojte, máte niekto podobnú skúsenosť ? Potrebujem vybrať spodnú osmičku, ale podľa rtg je hneď pri nerve, zubár ma posiela najprv na 3D röntgen a potom sa uvidí. Čo sa robí v prípade ak je to naozaj nebezpečné vybrať? Dá sa vybrať len časť zuba a koreň nechať tak? Bojím sa, že pri vybratí sa mi ten nerv poškodí a budem mať konplikácie. A to ma čaká ešte horná osmička, ale tá vyzerá jednoduchšie. Na kerú riť sú nám tieto zuby, mám všetky 4 osmičky.. teda minulý rok mi vyberal spodnú osmičku a bola som 2 týždne na flektore a skoro ma porazilo od bolesti.
@anonym_autor Mojmu manzelovi trochu poskodili (mozno podrazdili?) nerv pri vyberani 8micky a tu cast pery/lica si dlho necitil, tak potom bral Milgammu niekolko mesiacov a upravilo sa to a vratilo do normalu.
@anonym_autor nestresuj normálne výberu ,aj keď budes mať chvíľu pocit ako strhnutú časť ,časom to prejde,treba brat b komplex potom
Ja som si peru necítila dva roky po operacii ,ale normálne som s ňou hýbala ,potom to prešlo ,bradu ešte občas cítim mravcenie a už sú to tri roky
@anonym_autor mala som tak spodné osmičky, tri korene a tesne okolo nervov. Zuby mi chirurg doslova rozrezaval a vyberal po kúskoch, jeden trval hodinu a pol, priebežne si to rentgenoval hladkal ma po pere a brade a tak si dával pozor. Po zákroku som mala ATB a milgamma. Mne sa to hojilo pekne, takže problémy neboli ani s ranou
Ja osobne som si po takomto vybere cca. pol roka necitila pravu spodnu cast pery a aj spodnu cast tvare...bolo to dost neprijemne. Chvalabohu som mala to stastie, ze sa citlivost uplne vratila. Osmicka vsak musela ist von, sposobovala mi extremne zapaly a bolesti, takze som nemala na vyber.
Caka ma este vyber poslednej spodnej osmicky (inak problemove som mala vsetky 😔) ...dost sa tohto obavam, kedze tato je doslova obmotana okolo nervu. Lekar mi vravel, ze mi ju budu vyberat po castiach velmi opatrne, aby sa nic neposkodilo, ale zjavne sa tomu nevyhnem, kedze casom mi aj tato zacne sposobovat zapaly.
Aktualne dokonca nosim aj strojcek, takze naozaj bude musiet ist von a uz teraz sa bojim, ako to tentokrat dopadne. 😔
Vacsinou poslu na pracovisko, kde to vedia bezpecne spravit. Kamosky boli normal na operacnej sale v nemocke, ta sedacia bola tiez ina ako bezne u zubara. A uplne oki, dobre to zvladli
Precitala som zub múdrosti pri nevere...uz som sa zľakla ze mi je muž neverný ked ma boli zub múdrosti 🤣

Normálne ti to na stomatochirurgii výberu