icon

Kontrolujú vo Zvolene PN a rizikové tehotenstvo?

ivka224
30. jan 2025

Ahojte dievčatá, kontrolovali vás vo Zvolene na PN? Pripadne kontrola počas rizikového tehotenstva? Aké s tým máte skúsenosti? 😊 ďakujem. Nechystám sa samozrejme porušiť vychádzky, len som zvedavá.

moolnarkaa
30. jan 2025

Ja síce nie som PN, ale poznám osobu, ktorá je, aj keď nie s tehotenstvom. A áno, chodia kontroly, aj minulý týždeň boli.

melanta
30. jan 2025

Akože myslíš, že vo Zvolene kontrolujú len vybrané diagnózy? Kontroly fungujú tak, že systém vygeneruje ľudí na kontrolu náhodne - systém nerieši, ako dlho PN trvá, aká je diagnóza, ktoré sídlisko. Takže áno, aj vo ZVolene môžu prísť na kontrolu tehotnej na rizikovom. Môžu prísť ráno o 7 aj večer o 20 aj v nedeľu o 12.

mogaa
30. jan 2025

Samozrejme....síce nie som na rizikovom ale pracovala som na SP, takže viem že kontroly chodia všade🙂a to bez ohľadu na diagnózu, lebo sa kontroluje dodržiavanie liečebného režimu, nie samotná diagnóza🙂

natalka13
30. jan 2025

Nie vo Zvolene sa rozhodli nechodit na kontroly🙈

patta89
30. jan 2025

@ivka224 Nie, iba Zvolen vyškrtli zo zoznamu miest, tam už nechodia (všade inde áno)...takže smelo choď von, vychádzky nemusíš dodržiavať

To čo je za otázku? samozrejme, že chodia na kontroly, kamoška robí na SP a keď išli na kontrolu, tak im systém vygeneroval kto je na PN...na diagnózu nepozerali, máš PN tak máš sedieť doma a chodiť von v čase vychádzok.

monikaduskova
2. feb 2025

@mogaa môžem sa opýtať? Som matka samoživiteľka, otec dieťaťa je v zahraničí . Ja som pn doliečujem sa z angíny. Malý je však objednaný k lekárovi. Neviem či môžem ísť s ním keď má zdravotné problémy ale ja som pn?

mogaa
3. feb 2025

nie som si istá, jedine ak preukážete že otec bol v zahraničí, ale na OLPČ môžu namietať že termín sa dal preobjednať....je to na danom pracovníkovi či to uzná alebo nie.....ja osobne by som to riskla....

tramtada31
3. feb 2025

@ivka224 ja už som to písala, manželovi došla hneď na 11 deň, kedy PN uz neplati zamestnavatel, a to PN vypisovala nemocnica, lebo bol na operačnom zákroku, takze logicky by nepobehoval po vonku. Aj na MK vidno, že na rizikovom je každá druha, aj keď velakrat nie je dôvod, takze podľa mna čoraz viac pôjdu po tom, lebo evidentne socialna poisťovňa nemá peniaze. A čo sa rozpraval v praci, tak teraz kontroly vyslovene chodia

cacianka
3. feb 2025

@monikaduskova môžeš, vypytaj si lekársku správu, teda rovnopis od lekára, čo tlačí do interného zdravotného záznamu. Máš tam dátum, čas vyšetrenia a keďže sa doliecuješ, nie si v ťažkom stave. V prípade potreby predložiš.

monikaduskova
3. feb 2025

@cacianka veľmi pekne ďakujem za odpoveď.