Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    baby2008
    Správa bola zmenená    20. apr 2024    

    Dnes nestihla ani stuhnúť a už je polovica v čudu😁

    JEDNODUCHÁ ČOKOLÁDOVÁ ROLÁDA S MALINAMI,TVAROHOM A MASCARPONE

    INGREDIENCIE:

    Cesto:
    4 vajcia (oddelíme bielka od žĺtkov)
    4 PL práškového cukru
    1 PL kakaa
    4 PL oleja
    4 PL vody
    1/2 prášku do pečiva
    4 PL polohrubej múky

    Plnka:
    500 g mascarpone
    500 g jemného nízkotučného tvarohu
    3 balíčky vanilkového cukru
    Práškový cukor podľa chuti
    Kóra z 1 citróna
    Šťava z 1/2 citróna
    Cca 300 g mrazených malín

    POSTUP:

    Krém: vymiešame spolu mascarpone,jemný tvaroh,vanilku,citrónovú kôru a šťavu,do toho primiešame mrazené maliny,vložime do chladničky a ideme na korpus....

    Korpus: oddelíme si biela a žĺtka,do žĺtkov pridáme cukor,olej,vodu,kakao a prášok do pečiva a vymiešame elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme múku. Samostatne vyšľaháme bielka do tuhého snehu a už len jemne,lopatkou,vmiešame do cesta. Cesto rozotrieme na plechu na papier na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15-20 minút. Po upečeni zavinieme v papieri na pečenie do rolády a v kuchynskej utierke necháme vychladnúť. Po vychladnutí roládu odrolujeme a naplníme pripraveným,vychladnutým krémom. Opäť zrolujeme a potrieme napovrchu krémom,následne dozdobíme podľa vlastnej fantázie;) krém ešte určite zostane,neminie sa celý,no naše dievčatá ho majú rady aj len taký,samostatný,namiesto zmrzliny;)))

    Prajeme vám dobrú chuť😋

    (3 fotky)
    baby2008
    Správa bola zmenená    18. apr 2024    

    Dnes mám tip na niečo neskutočne osviežujúce....

    DOKONALÉ MÄTOVÉ COOKIES🍪

    INGREDIENCIE:

    20 g čerstvej mäty
    100 g práškového cukru
    1 vajce
    100 g masla
    200 g hladkej múky
    1 balíček prášku do pečiva
    30 g horkých čokoládových granulí do fontán

    POSTUP:

    Z mäty otrháme lístky,pridáme práškový cukor,vajce a zmäknuté maslo. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom.
    Pridáme múku,prášok do pečiva a všetko spolu vymiesime.
    Nakoniec primiešame do cesta čokoládové granule. Ja dávam oveľa viac... aj 100 gramov na jednu dávku... milujeme kombináciu horkej čokolády s mätou 🥰

    Cesto necháme odpočinúť aspoň hodinku v chladničke,zabalené vo fólii.

    Následne z cesta tvarujeme rukami malé guľôčky,ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Je potrebné rátať s 1 plechom na 1 dávku cesta;) ja som robila rovno 3 dávky😁 ...áno,mala som veľa čerstvej mäty,ale fakt stoja zato👌
    Pri pečení sa guľky rozlejú,keďže maslo sa roztopí a vzniknú z nich roztomilé a veľmi chutné cookies-ky🍪🍪

    Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

    Dobrú chuť 😋

    (7 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    31. mar 2024    

    Pre milovníkov čokolády....

    FANTASTICKÉ BROWNIES S MRAZENYMI MALINAMI

    INGREDIENCIE:

    3 vajcia
    150 g kryštálového cukru
    200 g čokolády na varenie
    200 g masla
    110 g hladkej múky
    1/2 balíčka prášku do pečiva
    mrazené maliny

    POSTUP:

    Čokoládu s maslom pozvoľna rozpustíme na vodnom kúpeli, dáme dole zo sporáka a necháme chladnúť. Medzitým si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Mierne vychladnutú čokoládu vmiešame na najnižšom stupni robota do vaječnej peny. Do zmesi pridáme 1/2 balíčka prášku do pečiva, preosejeme múku a už len stierkou opatrne vmiešame. Pekáčik o veľkosti cca 20x30cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme na 180 °C asi 25 minút. Špajdľa musí vyjsť von suchá. Na veľký plech som robila dvojitú dávku,no je toho potom veľmi veľa🙈ale moje deti boli nešťstné,keď sa za dva dni brownies minul😄
    Tip na vylepšenie:
    Budeme potrebovať 120 g čokolády na varenie a 100 ml 33% smotany. Smotanu zahrejeme pod bod varu, prelejeme ňou čokoládu, necháme chvíľočku odstáť, poriadne rozmiešame a nalejeme na brownies. Potom už len dozdobíme podľa chuti.

    Dobrú chuť 🍫

    (8 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    17. feb 2024    

    Dnes dáme nieco,co robievam menej často,no robila som cheesecake a zostali mi bielka;) takže zajtra budú

    MINIPAVLOWKY S MASCARPONE, TVAROHOM A OVOCÍM

    INGREDIENCIE (na cca 24ks minipavloviek potrebujeme):

    4 bielka (vel.M)
    200g krupicového cukru(na 1 bielko 50g cukru)
    1ČL vinného octu
    2 ČL solamylu

    PLNKA:

    250g mascarpone
    250g jemného nízkotučného tvarohu
    citrónová kôra z 1 citróna
    šťava z 1/2 citróna, alebo trošku kyseliny citrónovej
    2 balíčky vanilkového cukru
    trochu práškového cukru
    trochu mletého maku, nemusí byť...
    za hrsť čerstvých alebo mrazených malín

    POSTUP:

    Bielka si začneme šlahať na menších otáčkach do peny, potom postupne po lyžiciach pridávame cukor, pridáme otáčky a šlaháme do tuhého snehu (10-12min), na konci pridáme ocot a škrob a už len zľahka na malých otáčkach pár krát premiešame..
    Na plech vyložený papierom striekame špičkou hniezda, rúru si predhrejeme na 150 stupňov, keď vložíme plech, stiahneme na 100 stupňov. Ak sušíme viac plechov, použijeme teplovzdušný ohrev a teplotu dáme na 90 stupňov, sušíme cca 1,5h a potom necháme vo vypnutej rúre dosušiť, najlepšie cez noc..
    Tvaroh, mascarpone, citrónovú šťavu, resp. trošku kyseliny citrónovej, ak nechcete riskovať, že krém bude riedky a kôru, vanilkový cukor a trochou práškového cukru (podľa chuti) spolu vyšľaháme do tuha, primiešame mletý mak, ak treba tak ešte cukor. Mak, ak nemáte radi, samozrejme, nemusíte pridávať ☺️ my sme makoholici...
    Ešte si pripravíme malinové pyré. Mrazené alebo čerstvé ovocie povaríme s troškou cukru, necháme odpariť vodu, aby sa zredukovalo množstvo šťavy, necháme vychladnúť, naplníme pavlowky, na spodok trošku pyré a na to nastriekame krém.
    Ozdobíme podľa vkusu❤️

    (10 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    20. jan 2024    

    Dostala som skvely recept,len som si ho trošku upravila;))) rada sa oň podelím...robila som rovno dvojitú dávku..aby som využila celý plech👍

    FANTASTICKÉ RÝCHLE TALIANSKE ŽEMLIČKY

    2 x cottage cheese (komu aký chutí)
    2 ks vajec
    400g hladkej muky
    1 zarovnaná ČL soli
    1 balenie prášku do pečiva
    1 dcl olivového oleja
    1 dcl vody

    POSTUP:

    Celé spolu vymiesime a PL tvarujeme na plech žemličky.
    Nepotierame, posypeme semienkami, aké nám chutia.
    Rúru zozohrejeme na 220 stupňov, po vložení plechu do rúry teplotu stiahneme na 200 stupňov a pečieme, kým nechytia navrchu kôrku a nevoňaju po celom byte;) cca 25 - 30 minút.
    Jedli sme to ako prilohu k mäsu a moje deti správne poznamenali,že k tomu chýbajú tzatziki ;) tak tie sú práve vo výrobe👌
    Z polovičnej dávky výjde 6 ks v takej normálnej veľkosti;) viď titulná foto.

    Dobrú chuť ❤️

    (10 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    7. jan 2024    

    Naozaj skvelý a povedala som si,že u nás asi už aj nahradí klasické medovníky ;) je dlho mäkký a šťavnatý, je ho veľa a to predsa chceme 👍

    FANTASTICKÝ PERNÍKOVÝ MOTANEC

    INGREDIENCIE:

    600 g hladkej múky
    4 celé vajcia
    4 PL medu
    100 g Hery alebo masla
    250 g práškového cukru
    1 ČL sódy bikarbóny
    1/2 balíčka perníkového korenia

    PLNKA:

    1,5 kelímka slivkového lekváru
    150 g sušených brusníc, prip. kandizovaného ovocia
    500 g posekaných vlašských orechov

    POSTUP:

    Zmiešame všetky suroviny, vymiesime cesto, ktoré dáme cca na 3 hodiny do chladničky.
    Cesto po vychladení rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme nna plát o hrúbke cca 3 - 4 mm, potrieme nahrubšie lekvárom, posypeme posekanými orechami a sušenými brusnicami. Stočime z jednej aj druhej strany smerom k stredu,ako dva koláče,ktoré sa v strede stretnú;) Hotový koláč preložíme na plech, na pripravený papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme po 2 ks, aby sa pri pečení nedotýkali (ešte narastú) pri teplote 180 stupňov cca 30 minút, keď sú dopečené, rozvoniavajú nádherne po celom byte;) Po upečení ešte teplé môžme raz potrieť rozšľahaným vajíčkom.
    Po vychladnutí skladujeme samostatne zabalené po jednom v alobale. Vydržia tak dlho, ak sa teda hneď nezjedia;) Sú famózne.

    Prajeme vám dobrú chuť ❤️

    (3 fotky)
    baby2008
    Správa bola zmenená    7. jan 2024    

    Naše deti objavili na Vianoce u babky novú pochúťku a tak veľmi dobré to bolo,že musíme mať recept vždy poruke;)

    ZMRZLINOVÉ KOKOSOVO🥥KRUPICOVÉ GUĽKY

    INGREDIENCIE:

    150 g detskej krupice
    2 PL hladkej múky
    120 g kryštálového cukru
    1 PL masla
    1 balíček vanilkového cukru (20g)
    600 ml mlieka
    400 ml kokosového mlieka (1 plechovica)
    3 PL strúhaného kokosu
    kokos na obalenie
    nesolené mandle v šupke

    POSTUP:

    Do misky dáme krupicu , kryštálový, vanilkový cukor, múku a lyžicou všetko premiešame. Na platni necháme zohriať mlieko,ktoré zmiešame s kokosovým mliekom.
    Keď je mlieko teplé, postupne za stáleho miešania metličkou vsypeme doň sypké suroviny a varíme ako puding do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a ešte do teplého vmiešame maslo a strúhaný kokos. Necháme vychladnúť za občasného miešania.
    Hmotu naberáme menšou lyžičkou a formujeme guľky, ktoré obalíme v kokose. Hmota sa bude trochu lepiť na prsty, ale hneď po obalení sa guľky ďalej pekne formujú. Ukladáme na tanier a do stredu dáme mandle. Necháme stuhnúť v chlade. Po vychladnutí chutia výborne - zmrzlinovo😋

    Celé to zvládli pripraviť baby samé,aj si po sebe poupratovali;) v tomto prípade za mňa kedykoľvek!

    Prajeme vám dobrú chuť 👌

    (6 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    1. jan 2024    

    Zajtra idú moji lyžovať...tak reku nieco rýchle..suchšie,nekrémové,nečokoládove...hups..
    Preto pridávam,aby som mala vždy poruke skutočne:

    VYNIKAJÚCI BANÁNOVÝ🍌CHLEBÍK SO ŠKORICOU

    INGREDIENCIE:

    160 g trstinového alebo kryštálového cukru
    2 ks vajcia
    105 g masla
    1 ČL mletej škorice
    štipka soli
    1/2 lyžičky sódy bikarbóny
    1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
    220 g hladkej múky
    3 veľké prezreté banány

    POSTUP:

    Cukor, vajcia a zmäknuté maslo spolu zmiešame. Potom zapracujeme ostatné sypké suroviny. Banány vidličkou roztlačíme na pyré a primiešame do cesta.
    Formu na srnčí chrbát alebo hrantik o rozmere cca 10 x 26 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto prelejeme do formy a povrch zarovnáme.
    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 55 minút. Potom necháme mierne vychladnúť a vyberieme z formy.

    SERVÍROVANIE:

    Banánový chlebík servírujeme nakrájaný na krajce, ktoré potrieme ovocným džemom (skvelý je aj domáci figový), nutellou a posypeme posekanými kešu orechmi,skvelý je aj samotný..bez ničoho;)

    (13 fotiek)

    ❤️

    (2 fotky)
    baby2008
    Správa bola zmenená    12. máj 2023    

    Fakt výborná 👌👌👌

    PIŠKÓTOVÁ TORTA S KYSLOU SMOTANOU, STRACCIATELA JOGURTOM, OVOCÍM A ŽELATÍNOU

    INGREDIENCIE:

    KORPUS:
    4 žĺtka
    4 bielka (vyšľahať tuhý sneh)
    4 PL práškového cukru
    4 PL oleja
    4 PL vody
    1 balíček vanilkového cukru (20g/balenie)
    Citrónová kôra z 1 veľkého BIO citróna
    1/2 balíčka prášku do pečiva (20g/balenie)
    4 - 6 PL polohrubej muky (podľa potreby)

    KRÉM:
    1 ks veľká kyslá smotana (375 g)
    3 ks stracciatela jogurty (140g/ks)
    3 plátky želatíny Dr. Oetker (v 1 balení je 6 plátkov)
    2 ks vanilkového cukru (20g/balenie)

    ŽELATÍNA:
    3 plátky želatíny Dr. Oetker (v 1 balení je 6 plátkov)
    domáci višňový alebo malinový sirup podľa chuti
    250 ml vody
    čerstvé bobuľové ovocie (cca 500 g)

    POSTUP:
    Korpus si pripravíme tak,že elektrickým ručným šľahačom vymiešame žĺtka s cukrom,vanilkovým cukrom,citrónovou kôrou,olejom,vodou a práškom do pečiva,primiešame múku podľa potreby,zľahka ručne primiešame vyšľahané bielka.
    Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, tortovú formu o priemere 26cm vystelieme papierom na pečenie,bočnú stranu formy vymastíme maslom,cesto vylejeme do formy a pečieme pri 180 stupňoch cca 30 minút. Hotový korpus je na povrchu jemne hnedý a cesto sa nelepí na špajlu,či ihlicu,keď ho ňou popicháme.
    Kým nám cesto vychladne,pripravíme si krém zmiešaním kyslej smotany,jogurtov,vanilkového cukru a želatíny (3 plátky želatíny vložíme do rajnice,polejeme 3 PL studenej vody a necháme 10 minút nabobtnať,potom zohrievame a miešame,kým sa želatína nerozpustí,neprivedieme do varu. Následne pridáme 4 - 5 PL smotanovo-jogurtového krému. Vzniknutú zmes primiešame elektrickým šľahačom do zvyšného krému). Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a vložíme do chladničky.
    Opäť si pripravíme želatínu,ktorou budeme polievať ovocie. 3 plátky želatíny vložíme do rajnice,polejeme 250 ml studenej vody,ktorú zmiešame so sirupom z červeného ovocia podľa chuti a necháme 10 minút nabobtnať,potom zohrievame a miešame,kým sa želatína nerozpustí,neprivedieme do varu. Následne vzniknutú želatínu necháme vychladnúť.
    Kým želatína chladne,naukladáme si na krém bobuľové ovocie (maliny,hahody,čučoriedky,atď). Ak este želatína nevychladla,teda nie je aspoň vlažná,vložíme tortu opäť do chladničky.
    Vychladnutou želatínou,nie stuhnutou,stačí aby bola vlažná,polejeme ovocie a necháme poriadne stuhnúť,ideálne do druhého dňa.
    Pred servírovaním môžme ozdobiť aj čerstvou mätou. Je skutocne výborna,ľahká a osviežujúca🎂

    Prajem vám dobrú chuť 🍰

    (5 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    30. apr 2023    

    Netradične;) výborná ...

    PAPRIKOVÁ POLIEVKA S KYSLOU SMOTANOU

    INGREDIENCIE:

    1 väčšia cervená cibuľa
    2 PL masla
    3 ks farebných paprík s hrubou dužinou
    250 ml kyslej smotany
    mäsový vývar ak vám zostal alebo voda
    korenie
    soľ
    môžu, nemusia byť čili papričky... ak mate radi pikantné;)

    POSTUP:
    na masle opražíme cibuľku pokrájanú nadrobno,pridáme na kocky nakrájanú papriku,osolíme,okoreníme,zalejeme vývarom alebo vodou a varíme,kým papriky nezmäknú. Pridáme k ním kyslu smotanu,môžme aj trošku sladkej smotany alebo maslo na zjemnenie. Rozmixujeme a podávame len tak... čistú alebo s rozmrvenými tortilla chipsami (nachos) fakt výborná👌 dá sa jesť teplá aj nastudeno

    Dobrú chuť ;)

    (2 fotky)
    baby2008
    Správa bola zmenená    23. apr 2023    

    Keď sa u nás povie, že idem piecť, požiadavka je vždy....nieco citrónové....a za mňa ešte s makom;))) tentokrát to bude niečo pre lenivú gazdinku;))) lebo ani ten mak nie je potrebné mlieť;) vysledok...výnimočný👌

    CITRÓNOVÉ MUFFINKY S NEMLETÝM MAKOM PLNENÉ JAHODAMI

    INGREDIENCIE:

    200 g hladnej múky
    80 g kukuričného škrobu
    100 g krupicového cukru
    60 g nemletého maku
    2 ČL sódy bikarbóny
    1 ČL prášku do pečiva
    2 ks vajec
    250 ml cmaru
    (môžme nahradiť acidkom alebo kyslou smotanou)
    60 ml slnečnicového oleja
    125 ml citrónovej šťavy
    (+ ďalšiu k servírovaniu podľa chuti)
    2 PL čerstvo nastrúhanej BIO citrónovej kôry

    POSTUP:
    Rúru predhrejeme na 200 °C.
    V miske dôkladne zmiešame múku so škrobom, cukor, mak, jedlú sódu a prášok do pečiva.
    V ďalšej miske poriadne vyšľaháme vajcia a cmar, potom pridáme olej, citrónovú šťavu a kôru. Následne vmiešame sypkú zmes, aby sa navlhčila (nepremiešavať!).
    Formičky/košíčky naplníme cestom a pečieme asi 20-25 minút, aby mali muffinky zľahka zhnednutý povrch a zaoblený tvar.
    Podávame prokvapkané citronovou šťavou alebo potrieme citrónovým krémom a ozdobíme plátkami citrónu povarenými v sirupe.

    NIEČO NAVIAC:
    Rýchly citrónový krém (lemon curd):
    V miske vhodnej do MW vyšľaháme dohladka 100 g práškového cukru s 2 malými vajciami. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru z 2 menších chemicky neošetrených citrónov, 120 ml čerstvej citrónovej šťavy a 60 g rozpusteného masla. Zohrievame v MW pri 600 W asi šestkrát po 1,5 minúte, vždy zmes premiešame. Hneď, ako sa bude zmes lepiť na zadnú stranu lyžice, máme hotovo 🙂 vzniknutú hmotu necháme vychladnúť a polievame ňou muffinky.
    Ja som si tentokrát muffiny naplnila nadrobno nakrájanými jahodami, uvarenými s troškou hnedého
    cukru. Do upečených muffiniek som pomocou kovovej špičky vyrezala v strede otvor a plnila malou lyžičkou;)

    (5 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    16. apr 2023    

    Moja rodina sa ho nevie dojesť 🙂)) a to je výborné znamenie, prečo ho mať vždy poruke🍮

    KLASICKÝ AMERICKÝ CHEESECAKE PRELIATY SLANÝM KARAMELOM

    INGREDIENCIE

    KORPUS
    250 g sušienky (ja používam ovsené z Lidla)
    120 g maslo

    PLNKA
    500 g mascarpone
    250 g jemný tvaroh
    200 g práškový cukor
    200 g kyslá pochúťková smotana
    1,5 ČL vanilkový extract (resp. 2 balíčky vanilkového cukru)
    3 ks vajcia
    1 ks vaječný žĺtok
    1 ks kôra z citróna

    SLANÝ KARAMEL
    200 g kryštálového cukru
    90 g masla (82%)
    130 ml šľahačkovej smotany (33%)
    1 ČL soli

    POSTUP
    Všetko by malo mať izbovú teplotu.
    Sušienky si rozdrvíme úplne ako na strúhanku.
    Keď máme sušienky rozdrvené, roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Poriadne premiešame.
    Tortovú formu s priemerom 26 cm si vyložíme papierom na pečenie.
    Na dno formy dáme zmes sušienok a polievkovou lyžicou utľapkáme, trošku zmesi dáme aj na okraje, ono to potom pekne vyzerá, keď sa to podáva na tanieri. Formu dávam na plech lebo môže sa stať že maslo ešte pusti... a lepšie sa to čisti z plechu ako zo spodku rúry 🙂
    Sušienkový korpus dám zapiecť do rúry na 10 minút pri teplote 180°C Potom necháme korpus vychladnúť.
    Mascarpone a tvaroh trošku premiešame.
    (Skúšala som už vymeniť aj pomer tvarohu a mascarpone, cheesecake je potom menej krémový a ľahší).
    Potom pridám kyslú smotanu a znova premiešam.
    Po lyžičkách pridávame práškový cukor a stále miešame, môžme použiť aj ručný elektrický šľahač ;)
    Potom postupne a pomaly pridávame vajcia (pridám vajce, počkám, kým sa mi pekne premieša, pridám druhé, atď.)
    Pridám vanilkovú esenciu. Ak ju nemáte tak môžete kľudne použiť 2 vanilkové cukry.
    Nakoniec pridám nastrúhanú citrónovou kôru.
    Okraje formy si vytriem maslom. Potom sa to tak pekne oddeľuje keď sa to pečie.
    Vznikne super krémová hmota.
    Tú potom vylejeme na vychladenú sušienkovú zmes. A necháme ju trošku odpočinúť cca 5 minút.
    Pečieme na vodnom kúpeli pri teplote 160-170 °C (ja pečiem pri 165 °C) cca 60 minút.
    Ak napuchne, je to dobre znamenie, že o chvíľu už bude. Vtedy vytiahnem vodný kúpeľ a nechám to ešte tak 5-10 minút piecť.
    Skúste počas pečenia formu otáčať. Potom to napuchne ešte viac.. (môže aj nemusí, keď nenapuchne nič sa nedeje).
    Či to je hotové zistíme tak, že buď lyžičkou poklepeme o bok formy, alebo normálne zatrasieme plechom a ten stred by sa mal trošku triasť ako huspenina alebo ako želé.
    Potom rúru vypneme a asi tak cca 5-10 cm otvoríme dvierka na rúre a necháme cheesecake v nej vychladnúť cca 1-2 hodiny.
    Zatiaľ si pripravíme slaný karamel tak, že cukor rozpustíme na panvici, za stáleho miešania pridáme zmäknuté maslo izbovej teploty - varíme do zhustnutia. Pomaly prilievame smotanu, necháme prebublať 1 minútu, pridáme soľ a nezabúdame stále miešať.
    Keď cheesecake vychladne tak, ako vidíte na obrázku, tak to pekne spľasklo. A tie boky by mali byť trošku také nahnedlé.
    Slaný karamel môžme naliať na cheesecake pred vložením do chladničky alebo individuálne pri servírovaní ;)
    Slaný karamel možme nahradiť akymkoľvek ovocím alebo mangom;) manga som dala dve veľké,ale stačí jedno... casť som nakrájala na drobné kocky,zvyšok,cca 2/3 som rozmixovala ponorným mixérom. Pridala som minimum cukru,trošku prevarila a pridala cca 1/2 balíčka zlatého klasu,ktorý som rozpustila v troške vody a spolu som to povacila cca 2-3 minútky,ale nabuduce použijem určite plátkovú želatínu,pretože nemám rada takú tu pudingovú konzistenciu v ovocí. Necháme trošku vychladnúť a nalejeme na cheesecake.
    Cheesecake preložíme do chladničky. Najlepšie od večera do rána. Je fantastický👌

    Prajem vám dobrú chuť 🥰

    (26 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    31. mar 2023    

    Jednoduchý a skvelý makovy koláč bez mletia pre lenivú gazdinku;)

    MAKOVEC

    INGREDIENCIE:

    200 g polohrubej múky
    1/2 balíčka kypriaceho prášku
    100 g nemletého maku
    štipka soli
    1 celé vajce
    150 g kyslej smotany
    100 ml mlieka
    100 g kryštálového cukru
    60 ml oleja
    1 PL citrónovej kôry
    trocha masla na vymastenie formy
    trocha hladkej múky na vysypanie formy
    trocha práškového cukru na posypanie

    POSTUP:
    Rúru rozohrejeme na 170ºC, dno tortovej formy (24 cm) vyložíme papierom na pečenie a dno i boky ešte vymastíme maslom a vysypeme múkou. Ja zvyknem pripraviť rovno dvojitú dávku,ktorá vystačí na celý veľký plech ;)
    Vo väčšej miske spolu premiešame sypké suroviny: múku, kypriaci prášok, mak, cukor a štipku soli.
    V menšej miske vyšľaháme vajce s kyslou smotanou, prilejme mlieko, olej a primiešame strúhanú citrónovú kôru.
    Tekutú zmes nalejeme k sypkej a vymiešame hladké cesto, ktoré navrstvíme do formy, resp. na plech.
    Makovec pečieme vo vyhriatej rúre (170ºC) zhruba 45 minút.
    Po vychladnutí posypeme ešte práškovým cukrom a podávame🥰

    Dobrú chuť !

    (4 fotky)

    Fantastická, jemná, vláčna, plnochutná....

    CITRÓNOVO-MAKOVÁ BÁBOVKA

    INGREDIENCIE:

    220 g zmäknutého masla
    200 g kryštálového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    4 ks vajec
    1 ks veľký citrón (šťava+kôra)
    240 ml mlieka
    260 g hladkej múky
    1 balíček prášku do pečiva
    0,5 KL soli
    40 g celého nemletého maku
    150 g bielej čokolády

    POLEVA:
    150 g práškového cukru
    1 PL celého nemletého maku
    3 PL citrónovej šťavy

    POSTUP:
    Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, odstavíme a necháme vychladnúť, kým si pripravíme cesto na bábovku.
    Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do krémova.
    Potom postupne prišľaháme vajcia, do zmesi tiež zamiešame strúhanú citrónovú kôru, precedenú citrónovú šťavu a mlieko.
    Do tekutého základu preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a prisypeme mak. Zľahka premiešame a nakoniec do cesta zamiešame vlažnú, roztopenú bielu čokoládu.
    Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a navrstvíme do nej pripravené cesto. Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 170°C zhruba 60 minút. Potom ju necháme krátko vychladnúť vo forme (asi 10 minút) a následne ju opatrne vyklopíme na podnos a necháme vychladnúť.
    Vychladnutú citrónovo-makovú bábovku ozdobíme hladkou polevou, ktorú získame vyšľahaním práškového cukru a maku s 3 PL citrónovej šťavy.

    Dobrú chuť🥮

    (2 fotky)
    baby2008
    Správa bola zmenená    12. feb 2023    

    Dlho som hľadala ten najlepší recept na tento dezert...no ten naj prišiel za mnou až do práce;)

    LÁVOVÝ KOLÁČIK

    INGREDIENCIE:

    200 g horkej čokolády s minimálnym podielom kakaa 70%
    180 g masla 82% živočíčneho tuku
    200 g kryštálového cukru
    4 vajcia
    4 žĺtky
    180g polohrubej múky
    1 balíček vanilkového cukru
    1/2 ČL škorice
    pomarančová kôra z 1 pomaranča

    POSTUP:
    maslo úplne rozpustíme v MW, rozpustíme v ňom horkú čokoládu a necháme trochu vychladnúť.
    Vajcia + žĺtky + cukor vyšľahám do peny. Potom pridáme rozpustenú čokoládu a múku. Formičky (vymazané a vysypané múkou), alebo silikónové na maffiny (netreba vymazávať), naplníme do 2/3 a pečieme pri teplote 180 stupňov 7-9 minút. Treba si odsledovať (hotový by mal byť pri vytiahnutí z rúry trasľavý). Prípadne najprv upiecť len jeden a podľa neho načasovať pečenie.
    Cesto sa dá odložiť do chladničky a piecť aj na druhý deň (studené cesto bude mať vyšší čas pečenia).
    Hotový koláčik vyklopíme na dezertný tanierik a servírujeme s uvareným bobuľovým ovocím, prípadne aj s vanilkovou zmrzlinou.
    Je skutočne vynikajúci 👌👍

    Dobrú chuť ;)

    (8 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    10. feb 2023    

    Ano, nie su dokonale vzhľadom ...na tom musím ešte popracovať🙏no zato sú veľmi veľmi chutné👍

    MINI PAVLOWKY 🥰

    INGREDIENCIE:
    (na cca 16 ks)

    4 bielka (veľkosť M)
    200g krupicového cukru (na 1 bielko 50 g cukru)
    1ČL vinného octu
    2 ČL solamylu

    PLNKA:

    250 g jemného tvarohu
    250 g mascarpone
    75 g mletého maku
    2 balíčky vanilkového cukru
    práškový cukor podľa chuti
    citrónová šťava z 1 citróna
    citrónová kôra z 1 citróna

    Na ozdobu drobne bobuľové alebo iné kyselkavé ovocie (jahody,maliny,kiwi,physalis,ananás,granátové jablko,čučoriedky,ríbezle)

    POSTUP:

    Bielka si začneme šlahať na menších otáčkach do peny, potom postupne po lyžiciach pridávame cukor, pridáme otáčky a šlaháme do tuhého snehu (10-12min). Na konci pridáme ocot a škrob a už len zľahka na malých otáčkach pár krát premiešame.
    Na plech vyložený papierom striekame hniezda,môžme si ich aj vopred predkleslit na papier na pečenie.
    Rúru si predhrejeme na 150 stupňov, keď vložíme plech stiahneme na 100 stupňov. ak sušíme viac plechov, použijeme teplovzdušný ohrev a teplotu znížime na 90 stupňov, sušíme cca 1,5 hodiny, a potom necháme vo vypnutej rúre dosušiť, minimálne do úplného vychladnutia, najlepšie cez noc.
    Suroviny spolu vyšlaháme do tuha, striekame špičkou na hniezda, ozdobíme podľa vkusu❤️
    Sú skutočne skvelé💯

    Dobrú chuť ;)

    (7 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    10. feb 2023    

    Na víkend či kedykoľvek...🍎🍏🍎🍏🍎

    RÝCHLY CHORVÁTSKY TVAROHOVÝ/JABLKOVÝ KOLÁČ

    INGREDIENCIE:
    (na stredne veľký hlboký plech)

    2 vajcia
    1 šálka cukru
    1 šálka oleja
    1 šálka mlieka
    2 šálky polohrubej múky
    1 balíček vanilkového cukru
    1 balíček prášku do pečiva

    TVAROHOVÁ PLNKA:

    500 g tvarohu
    250g kyslej smotany
    4 PL cukru
    2 vajcia
    1 balíček vanilkového cukru
    sušené hrozienka podľa chuti
    1 ČL hladnej múky

    JABLKOVÁ PLNKA:

    cca 1kg ošúpaných,nahrubo nastrúhaných jabĺk
    škorica/škoricový cukor podľa chuti
    citrónová šťava z 1 citróna
    citrónová kôra z 1 citróna

    POSTUP:

    Všetky suroviny spolu zmiešame,cesto rozdelíme na 2 časti, polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie,dáme piecť na 180 stupňov 15 minút, potom vytiahneme z rúry, na upečené cesto navrstvíme tvarohovú alebo jablkovú plnku,ktorú prekryjeme 2.polovicou cesta a dame naspäť piecť do rúry na 180 stupňov cca 20-30 minút,kým cesto napovrchu jemne nezhnedne. Po upečení posypeme práškovým cukrom, krájame až po vychladnutí. Koláčik je ľahký a nadýchaný👌

    Dobrú chuť ;)

    (3 fotky)

    A ešte jedna šmakocinka na dnešný večer🌰🌰🌰

    GAŠTANOVÉ JAZÝČKY

    INGREDIENCIE:

    500 g gaštanového pyré (2 balenia)
    100 g masla
    50 g kryštálového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    100 g mletých vlašských orechov
    100 g mletých piškót
    20 ml *umu
    sušené hrozienka (nepovinné)

    Všetko spolu zmiešame a vytvarujeme zo vzniknutej masy jazýčky,ktoré dáme na plech a následne do chladničky zachladiť.
    Zatiaľ,kým jazýčky chladnú,pripravíme si polevu z 300 g horkej čokolády a 100 g masla. Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre a v ňom rozpustíme čokoládu. Dôkladne premiešame a spojíme. Pripravou polevou polievame jazýčky s použitím PL;) keď začne čokoláda tuhnúť,možme urobiť po celej dĺžke vidličkou ryhy,nemusíme;)
    Navrch zdobítkom nanesieme vyšľahanú smotanu na šľahanie (250g=33%) a máme hotovo;) Ja som použila tentokrát len šľahačku v spreji...až tesne pred servírovanim,ľahšie sa mi jazýčky bez šľahačky uskladňujú🙏no najlepšia je samozrejme ozajstná šľahačka👌 skutočne odporúčam.
    Skladujeme v chladničke.

    Dobrú chuť 👏

    (2 fotky)
    baby2008
    Správa bola zmenená    10. dec 2022    

    No a ešte jedny úžasné keksíky pre milovníkov čokolády a škorice...ja ich už nemáčam v čokoláde a málokedy pripravujem ako kolieska;) takže rada sa podelím s mojou verziou🥰

    ČOKOLÁDOVO - ŠKORICOVÉ SUŠIENKY

    INGREDIENCIE:

    300 g hladkej múky
    200 g masla
    1/2 balíčka prášku do pečiva
    100 g práškového cukru
    1/2 balíčka vanilkového cukru
    100 gramov mliečnej čokolády
    1 PL škorice
    1 celé vajce

    Čokoládu nastrúhajte, zmiešajte maslo s múkou a potom pridajte všetky ostatné suché prísady a vajce. Rýchlo premiešajte a vytvorte cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte uležať najlepšie cez noc v chladničke. Ja robím vždy 2 dávky,pretože sú fantastické a chutia úplne všetkým,malým,aj veľkým členom rodiny;)
    Cesto vyvaľkajte a vykrajujte kolieska,ktoré môžte po upečení do polovice namočiť do mliečnej čokolády a dozdobiť cukrovými vločkami. Ja však najčastejšie vykrajujem kolieska s pečiatkou alebo hviezdičky s pečiatkou vločky.
    Pečieme pri 180 stupňoch cca 10 minút. Keď budú upečené,samé sa vypýtaju von z rúry;)pretože začnú prenádherne rozvoniavať😇

    Dobrú chuť prajeme 🍪

    (12 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    10. dec 2022    

    Dnes som sa už vianočne rozpiekla;) najskôr to boli neprekonateľné...podľa staručkého receptu od babkinej kamarátky🙏 veľmi chutné

    LINECKÉ KOLÁČIKY

    INGREDIENCIE:

    40 dkg hladkej múky
    2 žĺtky
    14 dkg práškového cukru
    1/2 balíčka prášku do pečiva
    250 g palmarínu nastrúhať

    Všetko spolu zmiešame,dáme na chvíľu do chladničky,následne cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5mm a vykrajujeme z neho buď kvetinky, hviezdičky,ktore zlepíme po upečení hustejším džemom alebo akékoľvek tvary...aké sa nám ziada;) ja ich zvyknem aj natlačiť do silikonových foriem na orechy a rohlíčky👌
    Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 12 minút. Keď začnu po okrajoch chytať jemne hnedú farbu,vytiahneme z rúry.
    Môj tip:
    Do polovice cesta môžte pridať na zafarbenie trochu kakaa a rozvaľkané biele aj tmavé cesto dať na seba,následne zavinúť do rolády a nakrájať na kolieska. Tie upečieme ako klasické linecké;)
    Toto cesto je výborné aj na jablkový mrežovník🥧

    Dobrú chuť 💯

    Dobrú chuť ❤️

    (25 fotiek)

    Na svätého Mikuláša, neučí sa, neskúša sa. 🎅
    Aj v robote... radosť majú,
    že sa vzorne ulievajú.💁
    Lenže kto má deti malé,
    musí prosím makať stále.👶👶
    Mikuláš nás nezachráni,
    krpcom behať nezabráni.🏃
    Od rána sa žienka derie,
    upratuje, varí, perie.
    Dúfa, že aj mama milá,
    niečo by si zaslúžila.☝️
    Dom dá vzorne do poriadku,
    verí na odmenu sladkú.🍫
    Pravda je však veru taká,
    nádielka len v plienke čaká!
    Milý dedko Mikuláš,🎅
    trošku na nás zabúdaš...
    My sa ale nehneváme,
    jeden návrh predkladáme:📜
    Ty pracuješ len deň v roku,
    to je pre nás tŕňom v oku.👁️
    Po zvyšný čas, skús to zvážiť, nechcel by si deti strážiť?👬👭
    Nebuď dedko mrzutý,
    na čertov si zvyknutý.👹👺
    Pokojne Ti naše dietky,
    zveríme aj naraz všetky.
    A my zatiaľ krásne žienky,👩👩
    usmiate sťa Snehulienky, spokojnosťou žiariace,
    oddýchneme si od práce.
    Nemíňaj na cukríky,🍬
    čokolády, keksíky.🍫🍪
    Nám aj voľný víkend stačí,🍷💅💃
    odpíš, či sa Ti to páči! 😉🎅

    baby2008
    Správa bola zmenená    27. nov 2022    

    Tak dnes sa chystám na orechové dobroty podľa receptu mojej prababičky😇. Tie nikdy nesklamú🙏

    DOKONALÉ ORECHOVOVO-HROZIENKOVÉ PUSINKY

    28 dkg práškového cukru
    28 dkg mletých orechov
    16 dkg hrozienok
    2 celé vajcia + 2 žĺtky
    citrónová kôra
    za hrsť strúhanky

    Všetko spolu zmiešame a na plech,resp.papier na pečenie,ukladáme veĺkou lyžicou kôpky,z ktorých vzniknú po upečení pusinky;) Na vrch každej pusinky dáme 1/2 orecha. Nepotierame ničím.
    Pečieme pri teplote 160-170 stupňov doružova. Viac-menej sa to suší. Piekla som teraz 28minút na 165 stupňov ;)
    P.S. nikdy nepečiem iba 1 dávku;))) sú dokonalé👌

    Prajem vám dobrú chuť 🍪

    (6 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    17. nov 2022    

    No neviem ako u vás 🙂)) ale u nás už začína medovníčkové šialenstvo🤎🤎🤎🤎tak sa s vami rada podelím o náš dlhoročný recept,ktorý rada posúvam. My sme s ním veľmi spkojné... sú výborné, voňavé a mäkkučké...

    MÄKKÉ MEDOVNÍČKY MACKA PUSÍKA

    4 vajcia
    25 dkg práškového cukru
    10 dkg medu (ja dávam 15 dkg)
    5 dkg masla alebo hery
    1 lyžičku sódy bikarbóny
    1 lyžičku škorice
    1 balíček medovníkového korenia
    60 dkg hladkej múky

    najskôr opatrne pri nízkej teplote zohrejeme tuk s medom - ja zvyknem dať na minútu do MW, pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto.. z cesta si uhnietime bochník, obalíme fóliou a necháme do druhého dňa v chladničke odpočívať.
    Vždy robím naraz minimálne 2 dávky... a keď sa minú,tak znova..niekedy aj 4-5x do Vianoc🙈.
    Z cesta vyvaľkáme tenkú placku a pustíme sa do vykrajovania, vykrojené medovníčky potrieme rozšľahaným žĺtkom a ozdobíme mandľami, brusnicami, hrozienkami, kokosom.
    Nikdy som hrúbku nemerala,no urcite treba nechať aspoň 5 mm, aby sa vám nespiekli;)
    Sú mäkké aj hneď po upečení, aj na druhý deň, aj stále 🥰
    Skladujem ich v plechovici.
    Medu davam 15dkg, lebo sa mi zdali málo sladké. Ostatne ako je v recepte.
    Nezabudnite do druhého dňa nechať cesto v chladničke odležať, je to dôležité,aby vám nepopraskali🤩
    Po upečení ešte môžeme medovníčky pomaľovať cukrovu polevou - vyrobíme ju z 1/2 bielka a preosiateho práškového cukru, cukru dáme toľko, aby poleva bola hustá presne tak, aby pomaly stekala. Tento rok som robila podľa receptu 40g bielka a 225g preosiateho práškového cukru,postupne primiešavať,vyšľahať ručným mixérom pri nízkych otáčkach,kým sa poleva úplne neleskne,cca 7minút. Buď ju naplníme do igelitového vrecka, na ktorom odstrihneme maličký rožtek alebo si kúpime špeciálne vrecúško na polevy, s ktorým sa oveľa lepšie pracuje - ja som použila farebné zdobítka Dr. Oetker. Na svk je ich dostat v kombinacii žltá/zelená/červená/biela.

    DOBRÚ CHUŤ 🙂 !!

    (17 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    3. nov 2022    

    Aby tie lievance neboli len také obyčajné;) my milujeme čokoládu...a tak si radi pripravujeme aj čokoládovú verziu 🥞

    ČOKOLÁDOVÉ LIEVANCE

    INGREDIENCIE:

    250 ml mlieka
    100 ml kefíru alebo jogurtu
    1 ČL citrónovej šťavy
    250 g hladkej múky
    50 g polohrubej múky
    2 PL kakaa
    1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
    2 PL hnedého cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    štipku soli
    1 ks celé vajce
    2 PL roztopeného masla
    olej alebo maslo na vyprážanie

    Všetko spolu zmiešame,necháme cca 15 minút odstáť a vyprážame na oleji alebo masle pri strednom stupni z oboch strán.
    Navrchu ozdobíme šľahačkou alebo čoko ganache zo 140 ml zohriatej šľahačkovej smotany,v ktorej rozpustíme 100 g horkej čokolády a ľubovoľným ovocím dozdobíme. Ja som plnila nutellou aj čučoriedkovým džemom🥰

    Dobrú chuť prajem 😊

    (2 fotky)

    Dnes sme mali po dlhej dobe niečo,čo moje baby naozaj milujú a už sme dávno nemali... natrafiť na naozaj dobre avokádo je výhra 🥑

    GUACAMOLE

    INGREDIENCIE:

    1 veľké zrelé avocado
    4 - 5 cherry paradajok
    1 malá šalotka
    2-3 strúčiky cesnaku
    1/2 limetky alebo citróna
    1 KL mletého koriandra
    soľ
    korenie

    Očistené avokádo roztlačíme vidličkou,pridáme nadrobno nakrájané paradajky,cibuľku,roztlačený cesnak,koriander,soľ a korenie. Všetko spolu zmiešame,pridáme šťavu z 1/2 limetky alebo citróna.
    Podávame s tortilla chipsami (nachos).
    Výborné👌

    Dobrú chuť 😉

    (3 fotky)
    baby2008
    Správa bola zmenená    29. okt 2022    

    Včera mala moja mama narodeniny;) a tak som ju chcela potešiť 🎂 kedže má už 60+...mak na kosti je vždy dobrá voľba👌predstavujem vám veľmi jednoduchú a pritom fantastickú, rýchlo hotovú, ľahulinkú a nadýchanú tortu

    MAKOVÁ TORTA BEZ MÚKY S MAKOVOU PLNKOU

    INGREDIENCIE:

    140 g pomletého maku
    7 bielkov
    6 žĺtkov
    120 g práškového cukru
    1/2 prášku do pečiva
    -----‐---------------------------
    150 g pomletého maku
    175 ml mlieka
    1 žĺtok
    100 g práškového cukru
    100 g masla, resp. mascarpone
    2 - 3 PL rumu
    ríbezľový alebo iný kyslý džem

    Vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny, primiešame pomletý mak a 1/2 prášku do pečiva (nemusí byť,ja som radšej dala). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,ktorý len stierkou zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme na papier na pečenie do klasickej tortovej formy cca 24 - 26 cm.
    Rúru rozohrejeme na 200 stupňov,po vložení formy stiahneme teplotu na 165 stupňov a pečieme 45 minút.
    Po vytiahnutí z rúry oddelíme príborovým noźom jemne od okraja formy a necháme vychladnúť.
    Zatiaľ,kým korpus chladne,pripravíme si plnku.
    Mlieko privedieme do varu,pridáme mak,ktorý premiešame a sparíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
    Zatiaľ vyšľaháme žĺtok s cukrom a zmäknutým maslom dopenista,primiešame vychladnutý sparený mak a nakoniec rum.
    Korpus prerežeme na polovicu,potrieme džemom,1/2 plnky,priložíme vrchný korpus.
    Povrch a bočnú stranu torty potrieme krémom, ľubovoľne podľa chuti ozdobíme a dáme zachladiť do chladničky. Stačí na 1-2 hodinky a môžme konzumovať🍰
    Je naozaj fantastická, ľahulinká, nadýchaná👍 V pohode prežila aj takmer 100 kilometrový transport ;)

    Dobrú chuť 🥂🍾

    (7 fotiek)
    baby2008
    Správa bola zmenená    28. okt 2022    

    Možno si poviete,že haluz,ale už som tu raz písala,že recepty pridávam nielen kvôli tomu,aby som mala tie naše najobľúbenejšie sama poruke;) No moje dospievajúce dcéry začínajú variť;) a teda im chcem touto cestou len uľahčiť začiatky a takto lopaticky, s obrázkami,aj tie najjednoduchšie recepty popísať❤️
    Svoju prvú som varila,keď som mala 13,ako moja staršia dcéra🙏 dobrá kaša s čokoládou a škoricou...nikdy nie je zlá😁

    KRUPICOVÁ KAŠA PO NAŠOM

    INGREDIENCIE:

    1 liter mlieka
    5 PL detskej krupice
    1 PL kryštálového cukru
    štipka soli
    82 % maslo
    škoricový cukor, granko, čokoláda, kakao, práškový cukor..

    Mlieko dáme do rajnice,pridáme soľ,kryštálový cukor a krupicu. Rozmiešame metličkou a privedieme pri strednom stupni do varu tak,aby sa nám kaša nepripálila.
    Zvyknem však krupicu pridávať až keď mlieko zovrie za stáleho miešania metličkou. Sypem,kým má kaša správnu hustotu;) Ak to nahodou preženiem a je príliš hustá,rozriedim ju zasa pridaním mlieka a varím ešte 1-2minúty.
    Dávka krupice,ktorú na začiatku uvádzam,bola tak akurát👌správna konzistencia by mala byť taká,že sa kaša jemne leje,keď ju porcujeme na taniere.
    Na kašu nakrájame na jemné plátky maslo,necháme ho rozpustiť a spodnou stranou malej lyžičky maslo rozotrieme po celej kaši tak,že robíme plytké jamky,v ktorých sa maslo udrží.
    Dochutíme grankom,škoricou,kakaom,cukrom, kto má ako rád👍
    Pre nás vždy výborné raňajky alebo večera🥰samozrejme max 1x do mesiaca😁

    Dobrú chuť 😍

    (6 fotiek)