GlobiFer® forte

9 skúseností

GlobiFer® forte je revolučný výživový doplnok železa, ktorý obsahuje prírodné hémové železo. Bol vyvinutý hematológmi vo Švédsku pre rýchle doplnenie nedostatku železa bez tráviacich ťažkostí.

GlobiFer® forte

Prečo zvoliť GlobiFer® forte

• Obsahuje prírodné hémové železo, čo umožňuje používať nižšie dávky železa.
  • Nižší obsah železa = lepšia znášanlivosť – menej železa, no vyššia účinnosť a bez tráviacich ťažkostí.
  • „Meat faktor“ znamená, že hémové železo prirodzene zlepšuje vstrebávanie aj nehémového železa. Využíva sa tak synergický efekt hémového aj nehémového železa pre účinnejšie vstrebávanie železa.
  • Bez obmedzení pri užívaní – vstrebávanie neovplyvňuje strava ani nápoje.
  • Vhodný na dlhodobé užívanie – šetrný k organizmu pri dopĺňaní zásob železa.

Výživový doplnok s obsahom prírodného hémového železa

Fortifikáciou prírodného hémového železa sa dosiahol synergický efekt na vstrebávanie železa – hémového aj nehémového. Tým sa zabezpečí vyššia účinnosť vstrebávania a rýchlejší návrat hodnôt železa na normálne hodnoty a bez tráviacich problémov.

Zásluhou prítomnosti prírodného hémového železa v tablete si telo dokáže zobrať zo železa v tablete 25 – 40 %, čo je niekoľkonásobne viac než z bežného nehémového železa. Vďaka tomu môžu tablety GlobiFer® forte obsahovať nižšie množstvo železa pri zachovanej účinnosti, sú ľahšie stráviteľné a lepšie tolerované. Celková absorpcia železa do organizmu je tak niekoľkonásobne rýchlejšia – rozdiel ako medzi slimákom a gepardom.

Absorpciu železa neovplyvňujú strava ani nápoje a GlobiFer® forte možno užívať aj spolu s inými liekmi. Vďaka prirodzenému pôvodu hémového železa a nízkym dávkam železa sa vstrebáva aj v rôznych kritických situáciách.

Skúsenosti užívateľov potvrdzujú, že GlobiFer® forte pomáha doplniť železo rýchlejšie než doplnky obsahujúce iba nehémové železo a bez tráviacich problémov.

Kedy siahnuť po GlobiFer® forte

GlobiFer® forte je vhodný pre každého, kto potrebuje doplniť železo šetrne a účinne – bez zaťaženia tráviaceho traktu. Osvedčil sa pri viacerých situáciách, ktoré zvyšujú riziko nedostatku železa:

Tehotenstvo

V druhej polovici tehotenstva sa potreba železa zvyšuje až 6–8-násobne. GlobiFer® forte pomáha budúcim mamičkám udržať si dostatočné zásoby železa, ktoré sú dôležité pre rastúci objem krvi aj pre vývoj a zásobenie plodu železom na prvých 5 mesiacov jeho života. Nespôsobuje zápchy, kŕče ani hnačky pretože železo sa vstrebáva efektívne a za kratší čas. Vhodný je aj pre dojčiace ženy, deti od 12 rokov, ľudí s celiakiou alebo laktózovou intoleranciou (neobsahuje lepok ani laktózu).
Gynekológovia považujú u tehotných žien za normálnu hladinu hemoglobínu od 110 g/l. Budúca mama by mala mať dostatočné zásoby železa pred pôrodom z dvoch hlavných dôvodov:

1. Pri pôrode môže dôjsť k strate krvi a organizmus potom potrebuje rýchlo doplniť krvné zásoby. K tomu využíva železo uložené v pečeni vo forme feritínu. Dostatočné zásoby železa tak pomáhajú predísť potrebe transfúzie krvi.
  2. Počas tehotenstva si dieťa vytvára vlastné zásoby železa z materského organizmu, ktoré využíva počas prvých približne 5 mesiacov svojho života. Materské mlieko obsahuje len veľmi málo železa, preto je dôležité, aby mala matka jeho dostatok ešte pred pôrodom – tým zabezpečí, že novorodenec bude mať dostatočné množstvo železa na rýchly rast a vývoj.

Silná a dlhotrvajúca menštruácia

Pri silnej menštruácii hrozí výrazná strata krvi (viac ako 1 vložka za 3 hodiny) a vznik nedostatku železa až anémie. GlobiFer® forte vďaka svojmu spôsobu vstrebávania zabezpečí lepšie vstrebávanie železa bez tráviacich problémov, pomáha udržať normálnu hladinu železa a predchádzať únave, závratom či vypadávaniu vlasov. Problém silnej menštruácie je vhodné riešiť s gynekológom a nepodceňovať ho.

Dospievajúca mládež

Železo je nevyhnutné pre tvorbu enzýmov a steroidných hormónov (estrogén, progesterón, testosterón), ktoré sú dôležité pre správny vývoj pohlavných znakov. Nedostatok železa u dospievajúcich môže viesť k zaostávaniu vo vývine, najmä u dievčat, ktoré dospievajú rýchlejšie.

Chirurgické zákroky

Pred veľkými operáciami lekári kontrolujú hladinu železa. Ak nie je dostatočná, operáciu môžu odložiť. Užívanie GlobiFer® forte pred a po operácii pomáha dosiahnuť ideálnu hladinu hemoglobínu (120–140 g/l) a podporiť regeneráciu po operácii a strate krvi. Vďaka vysokej vstrebateľnosti telo pacienta absorbuje potrebné množstvo železa bez tráviacich problémov.

Zápaly a ochorenia tráviacej sústavy

Pri ochoreniach ako Crohnova choroba alebo chronické zápaly čriev dochádza k stratám krvi. GlobiFer® forte s obsahom prírodného hémového železa je vhodný aj pre týchto pacientov, pretože obsahuje nízke dávky železa a tak nezaťažuje tráviaci trakt a je lepšie tolerovaný než bežné doplnky železa. Pomáha udržiavať optimálnu hladinu železa bez zhoršenia tráviacich ťažkostí.

Celiakia

GlobiFer® forte neobsahuje lepok ani laktózu. Ľudia s intoleranciou lepku často ťažšie vstrebávajú železo. Preto je pre nich vhodné železo, ktoré sa výborne vstrebáva bez tráviacich ťažkostí. Vhodný je aj pre ľudí s laktózovou intoleranciou.

#test_gobifer_forte

Hodnotenia a skúsenosti s výživovým doplnkom železa GlobiFer® forte

Máš skúsenosť s výživovým doplnkom železa GlobiFer® forte?
ajja1  8. dec 2025 Overená recenzia

Globifer Forte - vvýživový doplnok s obsahom hémového želez

Globifer Forte užívam počas tehotenstva. Roky bojujem s nedostatkom železa v krvi ( počas aj pred tehotenstvom). Keďže všetky lekárom predpísané doplnky mi nerobili dobre - zapekalo ma, nadúvalo, zaťažovali mi žalúdok a musela som pristúpiť k dopľňaniu železa ce infúzie.
S Globiferom Forte som sa teraz stretla prvý krát a som naozaj milo prekvapená. Problémy, ktoré som predtým mala sa stratili - nepociiťujem žiadnu ťažobu na žalúdku, ani zapekanie. Pri jeho pravidelnom užívaní som už po týždni začala pociťovať menšiu únavu a viac energie. Stále sa to zlepšuje.
Krvné testy ešte k dispozícii síce nemám, ale verím, že pravidelné užívanie Globiferu sa prejaví aj na výsledkoch krvného obrazu, pretože sa cítim oveľa oveľa lepšie a plánujem ho užívať aj naďalej.
  • Nezapeká
  • Má neutrálnu chuť
  • Poiťujem menej únavy a vic energie
  • Vyššia cena resp. že nie je na lekársky predpis
2 ľudia považujú za užitočné
kasia_1  7. dec 2025 Overená recenzia

GlobiFer forte v tehotenstve

Na odporúčanie lekára mám aj v tomto tehotenstve užívať železo.
S tým som mala veľký problém.Veľmi ma bolel žalúdok.
Globifer je ale úplne iný.Vôbec mi z neho nebolo ťažko.Cítim sa veľmi dobre a som menej unavená.Škoda že som o tomto skvelom železe nevedela skôr.
Tento produkt odporúčam.
  • Bez tráviacich problémov
  • Žiadna chuť po železe
  • Nespôsobuje zápchu

Globifer forte - hémové železo

GlobiFer som začala užívať, pretože som v druhom trimestri tehotenstva a k tomu som ešte aj zanietená športovkyňa, keďže presne tieto okolností sú časťou príčinou nízkeho železa v krvi. Ľahko sa prehĺta, nemá žiadnu typickú chuť, nezapekal a dokonca som si nevšimla ani také extrémne sfarbenie stolice ako pri iných druhoch. Pokračujem ďalej v užívaní a verím, že zlepší aj moju únavu.
  • Nezapeká
  • Ľahko prehĺtateľný
domi2101  1. dec 2025 Overená recenzia

GlobiFer forte hemove zelezo

Pri každom mojom tehotenstve som mala znížené železo, ja ho mám celkovo malo aj bežne, preto som siahla po GlobiFer forte. Čítala som o ňom len dobre recenzie a príjemne prekvapil aj mňa. Tento doplnok železa nezapeka, neboli z neho žalúdok a nemá typickú zelezovitu chuť. Za mňa bola obrovská spokojnosť po užívaní GlobiFeru, výsledky krvi som mala ukážkové a konečne som nepresedela hodiny na záchode ako po inom železe, ktoré som užívala predtým
  • Nemá zelezovu chuť
  • Nezapeka
  • Neboli žalúdok
  • Telo ho skvelo toleruje
lulubridzida  20. okt 2025

Globifer v tehotenstve.

Globifer som brala celé druhé tehotenstvo a teda železo som mala s ukazkovymi hodnotami, to prvé som mala celé tehotenstvo nízke železo. Toto železo mi nespôsobovali žiadne vedľajšie účinky ako zápcha a pod.
Po pôrode mi ale troska kleslo ale stále nad hodnotou 100, pri prepúšťacej správe mi hneď predpísali ten hnusný lekársky maltofer ktorý som si samozrejme ani nevybrala. Pokračujem v užívaní globiferu preto by sa zišli jeho zásoby 😍
  • Nezapeka, žiadne vedľajšie účinky a hodnoty železa ukážkové
evinku  20. okt 2025

Pôrod

Celý život som túžila mat syna a s priateľom, kde som ani nedúfala som ostala tehotná. Mala som už veľké jednu dospelú dcéru a druhu skoro dospelú dcéru a keď sme sa dozvedeli, že čakáme syna, bola to neskutočne radosť.. Od malička som bola anemicka a čiže mi chýbalo železo... Moja dr. mi odporučila kúpiť presne toto železo že mi nebude zle z neho, inak mi všetko záťažilo žalúdok... Vďaka bohu, i aspoň mala dávka mi pomohla , keďže prišiel predčasný pôrod s masívnym krvácaním a hrozila mi transfúzna krvi som ju nepotrebovala 🙏... Teraz po pôrode a 600 nedeli, mi ho odporučila dr. opäť a verím, že už v brani tohto lieku nenastane žiadne iné komplikácie 🙏.
Ďakujem za možnosť si zlepší plnohodnotne život 🌹
  • Nezapeka
  • Dobre sa toleruje
  • Nemá horkú chuť
  • Cena, ale ta sa dá zvládnuť na to, aký má vplyv na fungovanie.
3 ľudia považujú za užitočné
luciat38  20. okt 2025 Overená recenzia

Odporúčam

Momentálne som druhý krát tehotná a opäť som mala nižší hemoglobín, lekár mi preto odporučil, aby som si zakúpila v lekárni nejaké "železo". Nebola som z toho nadšená lebo som vedela, čo ma pri užívaní železa čaká...zápchy,nadúvanie, zle trávenie...v lekárni mi však odporučili globifer forte, vraj tak nezaťažuje organizmus. Tak som si ho kúpila a fakt som spokojná, nemám zápchy ani zle trávenie a nadúvanie a hemoglobín sa mi pekne upravil, tak teraz užívam len 1 tabletu denne až do pôrodu. Produkt odporúčam.
  • Nespôsobuje nadúvanie
  • Nespôsobuje zlé trávenie
  • Nespôsobuje zápchy
  • Cena je vyššia
1 človek považuje za užitočné
frzeiovn  20. okt 2025

Jednoznačne odporúčam ako najlepší prípravok železa, ktorý som vyskúšala.

Áno, super prípravok, nakoľko som toho železa vyskúšala veľmi veľa, tento bol najlepší, neťažil žalúdok, nenadúvalo ma, rýchle vstrebávanie...
Jednoznačne odporúčam ako najlepší prípravok železa, ktorý som vyskúšala.
  • nenadúva
  • postupné uvolňovanie
  • nedráždi žalúdok
  • cena
1 človek považuje za užitočné
mona333  20. okt 2025

Globifer forte

Užívam Globifer forte už niekoľko rokov. Už niekoľko hodín po užití tabletky sa cítim lepšie. Sú dni keď sa zadychavam už cestou do práce, boli ma hlava, cítim únavu, ale stačí mi užívať Globifer forte zopár dní a zbytok mesiaca sa cítim dobre. Skúšala som aj iné železo, ale spôsobovalo mi tráviace ťažkosti, s Globifer si nemusím dávať pozor na to čo zjem, aby mi nebolo ťažko. Dokonca mi ho začala "kradnúť" aj manžel, keď už nemá energiu.
  • Rýchle vstrebávanie
  • Nezaťažuje žalúdok
  • Účinok pociťujem do niekoľkých hodín
  • Cena
2 ľudia považujú za užitočné