Recept: Quinoové placky
Quinoové placky sa dajú jesť samostatne so šalatám alebo použiť ako prílohu k mäsu. Ak použijete bezlepkovú múku, tak budú vhodné aj pre celiatikov. Quinoa je prirodzene bezlepková.
Suroviny
| 100 g | quinoa |
| 200 ml | voda |
| 1 ks | vajce |
| 4 PL | nakrájaná cibuľa |
| 20 g | bezlepková múka |
| 2 PL | nastrúhaný syr |
| podľa chuti | soľ, čierne korenie a pod. |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Quinou prepláchneme, dáme do hrnca s 200 ml vody a privedie k varu. Potom ju na malom ohni necháme 15 min dôjsť.
- Uvarenú quinou zmiešame s ostatnými surovinami. Vzniknuté cestíčko dochutíme podľa vlastnej chuti.
- Placky opečieme na panvici z oboch strán do zlatova.
Hodnotenia a skúsenosti s quinoovými plackami
Priemerné hodnotenie:
Máš skúsenosť s quinoovými plackami?
Podeľ sa o ňu a pomôž tak ostatným mamičkám.
Napíš svoju skúsenosť